Майчинството счетоводно-59

• 37 164
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • София, България
Мами, защо вече втори месец получавам по-малко майчинство  newsm78

Беба ми е на 1 годинка. Родена е на 01 февруари, при термин 09 февруари. На 13-ти февруари ми преведоха 249.50 лв, но аз реших, че защото не са за пълен месец. Вчера пък ми пратили СМС, че са ми превели 255.00 лева. Уж щеше да е 320 лева майчинството  Thinking

# 286

полага ли се някакво парично обезщетение ако майката се върне на работа в началото на първата година от майчинството?

Не
[/quote]

А може ли след като вече се е върнала на работа майката и измине първата година, да прехвърли майчинството за втората година на бабата, която е пенсионирана, но все още работи на трудов договор?   newsm78

# 287
  • София-Младост
zapetaja Да, може.

Мами, защо вече втори месец получавам по-малко майчинство  newsm78

Беба ми е на 1 годинка. Родена е на 01 февруари, при термин 09 февруари. На 13-ти февруари ми преведоха 249.50 лв, но аз реших, че защото не са за пълен месец. Вчера пък ми пратили СМС, че са ми превели 255.00 лева. Уж щеше да е 320 лева майчинството  Thinking
Ако имаш код за НОИ провери какво дневно обезщетение ти е определено и тези суми за какъв период са.
Принцип но са за някаква част от месеца, тъй като се плаща само за работните дни.
Тези 255 по мои сметки са за периода 09.02-28.02 при сума за цял месец-340лв.
Но предишите не ги връзвам.

# 288
Здравейте,
току що ми изплатиха първия месец от майчинството, струва ми се малко. Аз си го смятах с калкулатора http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php и там за ден ми го сметна по 24 лв, а ми е изплатен сега по 17 лв на ден. Възможно ли е да има грешка и как аз да разбера те как са си го сметнали.

Също взимат ли данъци на тези пари. Аз преди се водех на заплата 450 лв, на които имаше почти 100 лв данъци и глупости и сега майчинството пак такова мижаво 340 лв. Crossing Arms Аз така се зарадвах като си го сметнах с калкулатора, но ....

# 289
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
току що ми изплатиха първия месец от майчинството, струва ми се малко. Аз си го смятах с калкулатора http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php и там за ден ми го сметна по 24 лв, а ми е изплатен сега по 17 лв на ден. Възможно ли е да има грешка и как аз да разбера те как са си го сметнали.

Също взимат ли данъци на тези пари. Аз преди се водех на заплата 450 лв, на които имаше почти 100 лв данъци и глупости и сега майчинството пак такова мижаво 340 лв. Crossing Arms Аз така се зарадвах като си го сметнах с калкулатора, но ....

90% от брутния осигурителен доход се сравнява с нетния и се взема по-малкото число за база на обезщетението. Явно от тук ти идва разликата.

# 290
Нещо явно съм тъпа, не мога да разбера  Rolling Eyes
Ми то дефакто взимам колкото мин. работна заплата  Close

# 291
  • София-Младост
Нещо явно съм тъпа, не мога да разбера  Rolling Eyes
Ми то дефакто взимам колкото мин. работна заплата  Close
Не си тъпа, но си останала с някакво грешно впечатление явно. Няма как да вземеш повече от нетното ти до сега. А и не може да ти плащат под МРЗ.

# 292
Здравейте и от мен,
искам да попитам, ако има проблем с болничния, изписва ли се нещо специфично там, където си следиш с ПИК кода, например, че плащане е отказано или нещо от сорта? Моят болничен все още е в обработка и малко се притеснявам, защото сама си попълвам и нося документите и в НОИ и в НАП и се чудя дали не съм объркала нещо   Thinking
Става въпрос за 45 дневния, който ми започва от 02.02.2014, занесла съм го в НОИ на 05.03. и все още се обработва, а предишния болничен, който занесох за януари, ми го платиха светкавично- около 5 работни дни, след като го занесох в НОИ, та затова се чудя изписва ли се някъде, ако има проблем или просто при 45 дневния времето за обработка е по- дълго, заради това, че обхваща два месеца  Thinking
Благодаря предварително, ако някой знае   bouquet

да,изписват,ако има проблем.болничните се изплащат до 15 работни дни от датата на представяне.при теб те изтичат на 26 ти март
не пречи да пишеш мейл до твоето НОИ и да питаш дали има проблем.ще ти отговорят
Благодаря за отговора, писах им, те пък светкавично ми отговориха- всичко е наред явно, датата на ведомостта е в понеделник, така че просто явно този болничен си се обработва за 15 работни дни, не по- малко както са ми били досега.

# 293
90% от брутния осигурителен доход се сравнява с нетния и се взема по-малкото число за база на обезщетението. Явно от тук ти идва разликата.

а калкулатора взема ли това предвид или изчислява горе-долу. Т.е като напишеш брутото и има разлики 18 месеца назад взема ли по-малкото нето или не?

# 294

а калкулатора взема ли това предвид или изчислява горе-долу. Т.е като напишеш брутото и има разлики 18 месеца назад взема ли по-малкото нето или не?

Трябва да се попълни и нетното.

# 295
  • Точно където трябва
Този калкулатор изчислява с база 24м. Как го ползваш?

# 296
ами като напишеш термина и се преобразува на 18 месеца, пробвай elliee.
а нетното го смята сам този калкулатор като натиснеш от страни един бутон има да изчисли нетото.

# 297
  • София
първата ми година свърши на 15 март, обаче имам болничен за 31дни от 13 март.
големи разправии бяха със счетоводството, не можели да го внесат, защото не можело хем болна , хем в майчинство, накрая го внесоха все пак.
въпроса ми е дали мога да разчитам да го изплатят? сигурно ще приспаднат 2-та дни, нямам претенции за тях.
и ако няма проблем и е внесен сега частта за март има ли шанс да получа началото на април, ще са минали 15 раб. дни дотогава?
следя си го в сайта на нои, пише, че се обработва, ама сигурно до края на март все ще си е така.

# 298
здравейте, може ли някой точно да ми каже какъв е по вид този документ, който е необходимо да изискам от генеколога за да представя пред работодателя за удостоверяване на бременност, за да мога да се ползвам със закрила от уволнение? много благодаря предварително, при нас нещата не са много сигурни, и се притеснявам, че ако им кажа просто така, набързо ще ме уволнят, иначе съм на безсрочен трудов договор.

# 299
първата ми година свърши на 15 март, обаче имам болничен за 31дни от 13 март.
големи разправии бяха със счетоводството, не можели да го внесат, защото не можело хем болна , хем в майчинство, накрая го внесоха все пак.
въпроса ми е дали мога да разчитам да го изплатят? сигурно ще приспаднат 2-та дни, нямам претенции за тях.
и ако няма проблем и е внесен сега частта за март има ли шанс да получа началото на април, ще са минали 15 раб. дни дотогава?
следя си го в сайта на нои, пише, че се обработва, ама сигурно до края на март все ще си е така.

За двата дни застъпване е трябвало да се подаде Приложение 12 за промяна на обстоятелствата. Ако не е направено според мен ще има проблем с болничния лист и изплащането му.

здравейте, може ли някой точно да ми каже какъв е по вид този документ, който е необходимо да изискам от генеколога за да представя пред работодателя за удостоверяване на бременност, за да мога да се ползвам със закрила от уволнение? много благодаря предварително, при нас нещата не са много сигурни, и се притеснявам, че ако им кажа просто така, набързо ще ме уволнят, иначе съм на безсрочен трудов договор.

Бележка, в която да пише, че си бременна в еди-коя си седмица с посочена дата на термина. Ти пишеш едно уведомление свободен текст и го входираш при работодателя си.

Общи условия

Активация на акаунт