Отговори
# 300
За разликата м/у слинга/ергономична носилка и кенгуруто:
В най-общи линии позицията на краката в кенгурото е нефизиологична и вредна за бебето - става дума за тазобедрените стави. В слинга и ергономичните носилки е спазено основното правило краката да са в поза "жабче", а не висящи надолу. На практика правилното носене в слинг е нещо като ортопедичните гащи, които ще носи бебето на Цветно.

Грешно:

Правилно:

Ето още по въпроса:
Скрит текст:

И една статия на български:
Правилното позициониране на бебето в слинг

За кърменето с температура: Няма такова "правило", че не може да се кърми, напротив. Ако се страхувате да не заразите бебето, носете маска.

# 301

Q_A, Адвантана е кортикостероид, той няма как да излекува дерматита, ще потиска симптомите само. А какво мисли ЛЛ за ваксиниране на бебе с атоп.дерматит?

Да така е, затова го спряхме и продължаваме с Адерма, а за ваксината нищо не каза нито ЛЛ, нито педиатърката при която го водихме и сложихме ваксината, за щастие зассега няма проблеми.

Никой не ми отговори за потенето на постоянно стиснатите юмручета, явно само ние сме с такъв проблем. Ама пак ще опитам с въпрос  Crazy относно другото ми притеснение. Бебчовците ви вече държат ли стабилно главичката? На моя мъник му е мисия невъзможна в каквато и да е поза  ooooh! Rolling Eyes

Нашето бебче също почти постоянно стиска ямручета и то понякога така силно,че дори му побеляват пръстите, освен това ръцете му или са нагоре или назад до главата и то когато спи  Simple Smile но не мисля че е проблем.

Здравейте, поздрави на всички!
Някой беше питал за хомеопатия при поставяне на ваксина. На нас личния лекар ни предписа туя ден преди имунизацията 5 хапченца разтворени във вода в деня на имунизацията 10 и следващите два дни отново по 5.Освен това ни накара да вземем лепенки които намаляват температурата(охлаждащи с гел), на мястото на убождането.

Моля, пиши как е минало, и аз четох за Туя при ваксиниране. Но нали обсъждахме опасността да смятаме хомеопатичниъе лекарства за общоприложими на общо основание .. Между другото аз досега няколко пъти давам Камомила (лайка) 9 за колики и май помага.

Ами то и аз нямаше да ги давам ако не ми ги бяха предписали, а за ефекта незнам дали точно от хомеопатията, но всичко до момента върви гладко, днес е втория ден и няма нито температура нито подуване на мястото на убождането. Все пак никой не навивам да ползва или да не ползва само казвам как е при нас.

# 302
Хоп, здравейте Wink

добре завърнали се, Кайлис, Възкресителнице!

Аз малко пак за малко наминавам, колкото да изпиша някой и друг бърз ферман Simple Smile Яна наня, със 'се космонавта, както я разтоварих от раничката.

Много благодаря за мнението за слинговете. Определено с шала ми беше много дискомфотно крачетата й да са вътре. Струва ми се като да са й изкривени по някакъв начин. По-удобно ще е да висят.

Температура Най-успешно свалям с парацетамол на 4 часа. Освен това по бабешки - редуване на горещи студени душове с цел раздвижване на кръвообращението (завършвам с хладен). Ефектът е страхотен! При първи симптоми на грип - витамини, от много портокали, ябълки и моркови. За всеки случай си имам и едни синтетични брестфийдинг, с които бууствам. Прополисова тинктура. И тъй като при мен болестта винаги се опитва първоначално да 'пробие' през гърлото веднага санирам с едно прополисово-невенено спрейче на хигитест, прополки. Може да се помисли за пробиотик...
Скорошно оздравяване и въобще неразболяване sunflower3

Ивичка Ако не беше Яна никогаж нямаше да повярвам колко чувствителни и обидчиви могат да бъдат двумесечните. Ако на Яна се опитам да й подам гърда, когато е разстроена и въобще разревана ще ми отвърне с още по-силени обилен рев. И на следващото хранене ще ми се кара поне 10 мин, дори да е зверски гладна (случи ми се така веднъж-два пъти, ама защото не си взех бележка първия път). Плака, плака, аз милвах, милвах и накрая коремчето й реши, че ще прости та засука...

за оставянето Яна все още не я давам. От раждането да съм я оставяла два-три пъти инцидентно за по час и най-дългата раздяла - за два часа, че да отида на гинеколог. Ама не защото не искам ами защото все още ми е скачено съдче... не я знам кога ще огладнее. Освен това домочадието е ммноголюдно и ми е терсене откъм делегирането на тази отговорност.

а инак по спора не мисля, че е кой е по-по-лош ами кой е най-най (самоотвержен и прочее доброти) Grinning Grinning Grinning Aз затова гледам само блестящо да се изказвам... 'щото по-скоро не съм Grinning... блестяща.

Честита месечинка Ронкис Много интересно изражение има твоя дечко Simple Smile

И Яна стиска юмруци... като ги отпусне виждам едни потни и мръсни ръчици... много мръсотийка може да се събере в тия дланни гънчици.

да сте здрави!

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 20:44 от Nuriii

# 303
Q_A, точно за адерма да те посъветвам искам-с каката имахме всевъзможни обриви и лишеи и това много ни помогна.
Катьонок, на колко е твоя дечко? Моята си я държи, но е на месец и половина.
за оставянето, ние сами се оправяме също, а и как да я оставя като постоянно иска да суче..Иначе каката редовно я оставям, но по скоро лятото за по няколко дена/седмици, а не за по няколко часа.
севи, аз залъгалка давам, ама съвсем не винаги я иска.
коте, честита гимнастика, дано я държи ангажирана Simple Smile

# 304
  • София
Ние и днеска си спретнахме една разходка. Уж квартална, а стигнах и до парка. Ма самичка е кофти. Айде като се постопли южните мами да атакуваме парка. Липсвате ми! Grinning Hug[/color]
Деси, как сама? Беше за кратко в компанията на мен и свеки:)))) И аз се надявам скоро да се събираме. За петък имаше предложение за мола.

Скрит текст:
Искам свеки да си ходи. Не мога повече да не си спя с детето. Много ми липсва вече, прекалено много ми идва. Трябва ми помощ в определени моменти, а не нон стоп присъствие и открадване на всички мигове с бебето. С нашите ми е по-лесно, разбират ме като кажа, че искам да си го гушкам или да спя с него. Като го взема и тя веднага ми го дърпа от ръцете с думите "дай ми го на мен". И на детето много му идва моето отсъствие. Само ме гледа в очите, щом вляза в стаята. В нея не иска да заспива, тя много грубо го мачка. Аз като го гушна и се успокоява. Как ще изтрая до утре, не знам. Днес като й казах, че имам нужда малко да го погушкам и аз, тя веднага се фръцна - утре щяла да си ходи, била излишна. Как да й обясня, че и аз искам да си го видя, а не че нямам нужда от нея. Честно казано, в началото се зарадвах, че ще стои повече - до петък. Сега нямам търпение да си ходи утре.
Вярно е, че аз най-много се оплаквам в този форум, но не карам никой да ми чете постовете, затова го слагам в скрит текст.

# 305
# 306
Добро утро!
Секси - прекрасни принцеси имаш  Heart Eyes
Ронкис - и твоето бебе е страхотно!
Фейс - именно, това ти казвах - за всеки неговото дете е най-най- и е безгрешно!!! А Снахата/зетят са най-големите късметлии в целия свят  Heart Eyes
За другия проблем - кажи ѝ. Моята свекърва също не се усеща, но то е защото се виждат рядко с детето. В началото беше зле де, постепенно свикна, че не ми е кеф да я обсебва. Сега нямаме такива проблеми.
Катьонок - държи си главата стабилно, когато е изправен. От легналоположение (по корем) успява да я вдигне и задържи за кратко. Юмруците рядко са потни и мръсни.
Цветно  Rolling Eyes Много ти се струпа на теб.  Hug Hug Hug И аз знам, че с гащите бързо се решават проблемите. Дано да свикне бързо бебчето.
Пандичка - браво за куража. Добре че, с някои неща си се разминала за момента.
Тони - за повръщането - израства се. При нас все още го има, но в по-малка степен. Тихият рефлукс също намаля.  Peace
Днес и аз ще пробвам да извадя крачетата от слинга Whistling
 Hug

# 307
Добро утро на всички  Hug

Секси гърл,прекрасни принцеси Simple Smile

Ронкис,честити 2 месеца,голям сладур е Итън Simple Smile

sunflower3,аз скоро имах около 39 градуса температура.Пиех парацетамол на 4 часа,веднъж даже 2 таблетки,защото температурата не искаше да спада.Лекарката каза да не спирам да кърмя.Аз се чувствах точно като теб - температура,главоболие,болки в мускулите,само дето моето се оказа запушване на млечен канал,макар аз да си мислех,че е грип.Провери и твоята температура да не е от гърдите.Бързо оздравяване  Hug.

Цветно,много бебета носят тези гащи и след няколко месеца всичко е наред.Не се тревожи, с бебетата е така,едно минава друго идва.И ние сме по същия начин,само дето нашите проблеми са ту с бебо,ту с каката,нямам никакво спокойствие,все има нещо.Всичко минава,бъди силна  Hug.

Ние днес спахме само няколко часа през нощта Sad.Емко се събуди в 3 часа бодър и наспан  Crazy.
Ние тъкмо започнахме да излизаме всеки ден активно и времето се развали Sad.Забелязах,че от както започнахме повече да стоим на вън и акото на бебо стана зелено.Той е много хубаво облече и увит,не мисля,че му е студено.Възможно ли е това зелено ако да е от студения въздух,който диша?Знам,че не е притеснително,но от няколко дена не му минава и взех да се тревожа.

# 308
Привет.
Сънфлауър - аз кърмих 4 дена с Т стигаща на моменти до 39,5. Не мисля че съм навредила на малката, а по-скоро това май я предпази по някакъв начин, да не лепне вируса от мен. Нито ЛЛ, нито педиатърката ми дадоха отговор защо да не кърмя с висока Т. Във форума четох за много мами които са кърмили и не е имало проблем. Освен това ми се виждаше тоооолкова трудно да се надигна от леглото за да стана да стопля вида и да правя АМ. Малката през цялото време лежеше до мен и като огладнее само и бутам цица и готово  Peace

Памперсите на Либеро НЕ са по-скъпи. Бройките в пакета са повече и за това ви се вижда скъпо. Ако се раздели на бройка ще видите, че цената е като на Памперс (даже за 2-ри номер май идваха по-евтини  Peace)

Секси - много са хубави  момиченцата  Hug
Нури - благодаря за съветите. Ама нали знаеш, има една приказка - "На човек на сила можеш да вземеш, но не и да дадеш". И при нас - суче само когато тя пожелае. Днес сутринта доволно си похапна от двете гърди и сега спи сладко. Но през по-голямата част от деня ми отказва  Tired
 Катёнок и моята мома най-често е със стиснати юмручета.

Днес каката има тържество (подранило) по случай 8-ми март  Mr. Green Та мисля през деня да се пооправя малко и довечера да се поизтупам. С това дъждовно време от кога не съм излизала. А като не излизам има дни в които цел ден откарвам с кърмаческата нощница  Embarassed

Хубав ден на всички  Hug

# 309
Благодаря ви много ! Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 310
Здравейте мами!
Чета ви но имаме проблем за това нямам време да пиша. Митко не спи от 2 часа слетобяд до 9-10 вечерта хленчи плаче. Вчера идва личната лекарка кочто се пише специалист по бебета. Аз и обесних ситуациията и тя не ми каза това нормално ли е. Казах и че има колики защото присвива крачета и плаче а тя ми обеснява как бебето ако се уригвло постоянно нямало да има. Отказа да ми даде рецепта за капки.   #2gunfireПринудих се да му давам чай от анасон. Крайно непрофесионално от неина страна поне аз така мисля. Какви какпки да взема без рецепта и как да ги давам.

# 311
Деси, мисля че всички капки се продават без рецепта.
С каката бях най-доволна от Саб Симплекс. Еспумизан ми каза че запичали. А до по-скъпите не стигнах, защото си бях доволна от Саб-а  Peace

# 312
Desi_89 ние сме със Сабсимплекс, много съм доволна. не са много скъпи -около 14лв, аз давам по 10 капки в кърмата на хранене, но лекаркта каза при силни колики може и по 20. Peace
sexy_girl страхотни момичета! Да са ти живи и здрави!  Hug
за помощта майка ми помогна 1 месец, няма такова напрежение, сега сме си с ММ и сме си адски добре 3-мата. Никой не ти се меси и не ти дава съвети. Свекърва около мен няма да изтърпя.
babyface дано скоро сте си тримата, да си се гледате най-добре  Hug
Времето е ужасно  Cry Дават го цяла седмица така с дъждове и студове. Сети се кога да се развали ....ох тъкмо се бяхме настроили на пролетна вълна  #Cussing out

# 313
Не знам дали ще ти бъда много полезна,но аз ползвам КОЛИЙФ за колики !  Hug

# 314
 DeniSlava86 ,благоадря Hug

Общи условия

Активация на акаунт