Отговори
# 315
Деси, може да има колики, а може и просто да се преуморява/претоварва нервната система и да не знае как да заспи сам. Ти какво правиш, за да го приспиш? Можеш да пробваш гушкане на голо (кожа в кожа), носене в слинг, даване на нещо да смуче - гърда, пръст, биберон, повиване на ръчичките, бял шум...
Капките за колики са ти най-малкият проблем. Туй установихме, че помага комбинация от симетикон (Еспумизан, Инфакол, Саб симплекс) с лактаза (Колийф, Абоколикен) и пробиотик. Или можеш да опиташ с топло на коремчето, например възглавница с черешови костилки, която се загрява във фурната.

# 316
Привет и от мен  Hug
sexy принцесите ти са прекрасни, да са ти живи и здрави, не знам как се оправяте с 3, аз на моменти с 2 започвам да давам заето, ама и кака си имаме, обаче с 3 бебетааа браво  Hug
Снощи едната ми принцеса плака нон стоп от 8 до 12 през нощта, после обаче като хапнаха пък спаха до сутринта до 7 непробудно, та и ние успяхме след това да се понаспим.
Мисля, че я превъзбудих вечерта, че малко се посдърпахме с ММ, а аз я бях гушнала и като че ли говорех на по-висок глас, не си дадох сметка, че гушкам бебе и това може да и повлияе, та може би сама си вкарах авто гол, но ще ми е обеца на ухото друг път да знам и да се сдържам да говоря по-спокойно докато гушкам бебето.
При нас нищо ново, едно и също не излизаме заради гадното време и ме стяга шапката вкъщи, но няма как ще издържим някак си.

Ааа и да попитам, едната беба има едни бели сополи, стичат се в гърлото и и хърка, аз промивам с физиологичен разтвор и изсмуквам сополите и после капвам и сребърна вода, но вече 5-6 дни все със сополи, като се събужда започва да хърка и като ги изсмуча и се успокоява - има ли нещо, което мога да и капна в нослето  newsm78. Разбира се ще се чуя и с личната, но не ми се ходи до поликлиниката за едни сополки.
Мерси предварително   bouquet  bouquet  bouquet

# 317
Деси, абоколикен давам, не знам дали има ефект..
Фейсче, не знам дали искаш акъл, но аз да съм на теб ще се опитам да се справя сама, особено щом не е толкова ревлив, спите си през ноща и пр, в смисъл не яде през 2 часа, нали? мерси за такава помощ, дето ще трябва да им слушам съветите и да спят с него, е, не, много ще ми дойде..Но ако толкова държиш на помоща, тогава трябва да приемеш, че тя си има цена, а именно тези негативи, просто всеки е различен, аз само ще се напрегна от такива ситуации и 100 пъти предпочитам да се оправям сама, пък резултата е, че често е мръсно и няма сготвено, голяма работа, важното е с децата да съм се оправила и да съм имала време за мен, на мен това са ми приоритетите.

# 318
 Благодаря на всички за отговорите  Hug мисля да пробвам солите за вана на Topfer за които писа tonniny дано да помогнат, днес пъпчиците са малко по завехнали. Сега излизам да потърся от тези соли.

# 319
Деси, абоколикен давам, не знам дали има ефект..
Фейсче, не знам дали искаш акъл, но аз да съм на теб ще се опитам да се справя сама, особено щом не е толкова ревлив, спите си през ноща и пр, в смисъл не яде през 2 часа, нали? мерси за такава помощ, дето ще трябва да им слушам съветите и да спят с него, е, не, много ще ми дойде..Но ако толкова държиш на помоща, тогава трябва да приемеш, че тя си има цена, а именно тези негативи, просто всеки е различен, аз само ще се напрегна от такива ситуации и 100 пъти предпочитам да се оправям сама, пък резултата е, че често е мръсно и няма сготвено, голяма работа, важното е с децата да съм се оправила и да съм имала време за мен, на мен това са ми приоритетите.

newsm10 "за" съм за всяка една дума от тук!

Q_A, аз ги купих от Ремедиум - там цените са по-добри на всичко

Забелязахте ли колко много хора са гласували в анкетата - супер!! Значи темата този път е по-посещавана от членовете й от преди. Само едни 20 души не са се включили още, което е доста ниско в сравнение с предни анкети. Вероятно и това, че срокът е една седмица има значение.

Моят днес спинка - да не повярваш! Та имам време да сготвя и да изчистя /което ми се случва за първи път от 2 седмици/, пък и ноктите да си оправя, че вече почнаха да се чупят. В тази връзка забелязахте ли, че растат по-бързо? Поне при мен е така.

# 320
Деси, аз давам Еспумизан и чайче от анасон и копър (което май му помага, но гледам да не прекалявам, че анасона имал уж странични ефекти) - на ден макс. 2 пъти капки и 2 пъти чайче. Най-много помага слагане по коремче или държане коремче в коремче  Peace

Маги,пиши моля те какво става със сополоте Ние сополи нямаме, но нещо в носоглътката хрипа от време на време. Особено ако не е уригнат достатъчно добре. Взех Стеримар и капвам, засега не виждам ефект.

СексиІгърл, в умиление съм с тези принцеси  Hug

За анкетите - може и една на какво хранене са децата. На мен поне би ми било интересно Simple Smile

За ноктите - пиете ли някакви витамини и препарати, по-специално калций? От кърменето калцият спада, а знаем, че е важен за кости, зъби, нокти, ...

# 321
  • София
Здравейте и от мен!
На малката не сложихме ваксините, защото има хрема и както се оказа от вчера има и конюнктивит. И пак сме с капки в нослето и  за очите имаме имаме изписано гелче. Това не ме притесни толкова колкото това, че за месец е качила само 200гр., а е пораснала с 5 см.. От 20 дни сме изцяло на АМ, гладна не е стояла, храни се на 4 часа, като нощем си спи, обаче яде по 100 мл., което е малко според докторката. Чудя се дали да не сменя млякото? Възможно ли е да не и е вкусно това мляко. В момента е на Хип. Коликите и отшумяват вече.
Лек ден на всички!

# 322
Q_A, аз ги купих от Ремедиум - там цените са по-добри на всичко

Благодаря ти още веднъж  Hug за жалост, тук в Стара Загора няма от тези аптеки и ще проверя в един  магазин ПА ПА където предлагат неща на Topfer.

# 323
  • София
Здравейте момичета! Аз от два дни посещавам една друга темичка в която като полудели разменяме стикери от албумите на Била. Crazy
Сега обаче си казах,че ще посветя малко време и на моята темичка. Да ви кажа,че Итън не ме оставя да отида до тоалетната,а какво остава за другите неща. Само на ръчички. Заспива в мен и щом го оставя в креватчето веднага си отваря очите.Вера пак така мрънкане. И в 17 часа го хванах,съблякох го чисто гол,направих му една фотосесия за семейния албум. Направих му една баня от 20мин. придружена с инхалации. След това хубав масаж,включително и китайски на лицето и накрая гимнастика. Той беше много доволен. Един час си правихме кеф. После се напапа добре и заспа,но в количката Simple Smile Да ви кажа как го закъсахме ние с нашето адаптирано мляко. Ние ядеме Babylove което го има само в DM. Ами да,ама онзи ден като тръгнахме да купуваме и го няма  Shocked , а имам само за 3 яденета мляко. Вчера прозвънях маса филиали за да търся къде го има налично и се оказа,че на повечето места го няма.Чака ли внос. Накрая в Мол София последните 2 кутии ми запазиха и таткото отиде да ги вземе. Сега няма да оставям без мляко и в последния момент да купувам. Щом отворя последната кутия ще бягаме да купуваме следващата. Как беше с-мата с Туя преди и след ваксина-по колко се даваше?
Да кажа и аз за памперсите на Била,че са си ок. Не са твърди,мекички са и попиват добре. Като цена на половината на Памперс.
Само,че на нас 3-ката се оказа,че ни е малко големичка,но ще си ги слагаме Simple Smile

Хайде момичета отивам да готвя докато се е затишил малкия.

# 324
Здравейте и от мен! Малко неща да споделя. Биха на Пандичка ваксината Пентаксим. Милата и гък не каза, бях страшно учудена. На мама героинята. Simple Smile НО е наддала само(?) 600гр. Док каза, че това е минималното допустимо, средно наддавали 600-800гр през втория месец. Каза да не се притеснявам, НО все пак допусна, че повръщането може да е оказало негативно влияение и предложи да даваме малко сироп против повръщане. Чудя се дали да го давам??!! Иначе е пораснала страшно много - пак. Simple Smile Цели 6см, а миналия месец цели 8!!  Mr. Green Главата и гърдите също растат нормално, жизнена е, здрава е, пу-пу!  Praynig Аз лично си мисля, че яденето й отива на ръста, а не на баджаците  Grinning и че като цяло не трябва да се притеснявам. Но като каката първия месец ми качи 1,5кг, а втория 1кг и сега ми е едно странно и зачудено.  Thinking Знам, че не трябва да ги сравнявам, но го правя без да искам.

Провах да й дам Туя днес. 10 топчета (както някой тук беше дал схема) разтворени в 40мл вода, но плюе, та плюе. Снощи разтворих 3 зрънца в 1 ч.л. кърма и така го прие, но така пък се разтваря адски трудно и бавно - с пръст в самата лъжица.  Rolling Eyes Та сега не знам да я мъча ли с остатъка от водата ии довечера пак да й разтворя 3 зрънца в лъжица.  newsm78

Това е от нас!  Hug

# 325
  • София
Пандичка сега прочетох препоръката на д-р Михайлов за приема на Туя при имунизация  и ето какво казва той:
"Thuya 15 CH- 5 зрънца ден преди ваксиниране, 5 зрънца в деня, 5 зрънца на другия ден. И още 3 х 5 зрънца през ден, например пон-сряда- петък или вт- четв- събота. Както дойде.
И не давайте Парацетамол (Панадол). Нурофен, Хексалгин и пр. би могло, но само при изразена реакция (температура и пр.). В никакъв случай за профилактика!"

# 326
Ронкис, мерси! Да, аз никога не давам Т-понижаващи "профилактично".

# 327
Как беше с-мата с Туя преди и след ваксина-по колко се даваше?

На нас доктора ни каза следната схема: ден преди ваксината 5 смесени с малко вода, в деня на ваксината 10, а следващите два дни пак по 5. Аз ги смесвам направо в лъжичката с няколко капки, оставям ги за 10мин и после леко поклащам и те се разтварят, вярно че малко бавно става, но все пак е само за 4 дни по веднъж  Simple Smile За ефект пак казвам не знам, но нямаше повишаване на температурата или някакво голямо подуване на мястото на убождане, също така беба по никакъв начин не се държа по различно, имам предвид да реве или да се криви нещо. Дали е резултат от хомеопатията незнам.

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 18:14 от Q_A

# 328
Здравейте.

Миралюба, Секси гърл, Катенок, Севи_то, Котката Марта, Нури, Бебетоо, Ивичка - благодаря ви момичета за отговорите.  Hug  Hug  Hug
Днес определено съм по-добре, пак имам темп., но е по-ниска и ту вдигам, ту смъквам.. Не съм спирала да кърмя.  Peace

Бебетоо, и аз имах такива подозрения, че може да е от каналите, но не знам как да разбера. Нямам болка в гърдите или някакви други симптоми. Като са пълни усещам напрежение, но само до там. При теб как се разбра?
Ивичка, от една порода сме. И аз съм зодия Дева  Mr. Green
Ронкис, дай линк за размяна на стикерите на Била, че и ние сме на тази вълна. Simple Smile
Секси гърл, прекрасни госпожички си имате. Да са ви живи и здрави. Simple Smile

С какво измервате темп. на бебетата? Биберон-залъгалка, дигитален термометър, знам, че има някакви за ухо?

# 329
Благодаря ви мами! Котке нося го на ръчички. Лягам с него притискам му коремчето в моето. Всичко което изброи. Ефект има за малко после мъмрим плачкаме ей така един кръг спинка при мен даже да е по спокоен. Давам чай от анасон само по няколко глъдки. Най- добре му действа топленето на тумбачето но и това ме притеснява че пъпчето не му е паднало още беше с дебела папна връв. Съжелявам че не мога повече да пиша но едва ми остава време да се изкъпя и да хапна  bouquetна всички!

Общи условия

Активация на акаунт