Отговори
# 285
Зузи, може от раждането (имам предвид краката да висят). Това ми го е казвала приятелка, която професионално се занимава с носене/носилки и има обучение в Англия. Мила я нося така от 1-месечна, но в шала и с ръцете вътре. В халките нещо не успявам да я сложа в поза жабче, трябва някой да ми покаже, но аз него го ползвам за нещо бързо вкъщи, като писне, да не се омотавам тепърва.

Днес ми дойде активната гимнастика, много е хубава Simple Smile)) Каката не можеше да се възторгне от такова нещо, но на дребс й харесва.

# 286
  • София
Здравейте момичета! Днес Итън прави 2 месеца и по този повод е много непослушен.Не ме оставя да отида до тоалетната. Изобщо много е неспокоен.Ето го и него хубавец.... .Ще пиша и ще ви чета по сред нощите-само тогава мога...  Crazy

# 287
Коте, благодаря Hug Ще пробвам днес да я сложа така зверолина

честита месечинка на Итън Hug

# 288
ехаа днес голямо раздвижване в темата Simple Smile
Тони, панди, съчувствам ви с това повръщане, дано преминава вече, че то щастливо, щастливо, колко да е щастливо тва повръщане аааа Simple Smile
Деси, браво за сесията, и аз направих при г-жата, да не я рекламираме сега, но съм доволна Simple Smile Чакам си снимките днес, утре. Но наистина е зор сега, по-добре по малки като са. А като почне да сяда, ще идем пак цялото семейство или в краен случай женската му част.
За слинговете, мен мацката, която ми продаде слинга-шал, ми обясни, че е даже добре да си висят краката и аз така се опивам да я нося, само че веднъж така погрешно я бях сложила, че можеше цялата да изпадне, абе не ми се отдава слингоносенето Simple Smile
Пак казвам, ако някой се колебае (за сф) да дойде до мен, ако му се идва, ще пробва, и кафе ще пием Simple Smile
Цветно, не се тревожи толкова, и аз съм чувала, че често се получава това с крачетата, ще мине и това Hug
Ронкис, много е сладък, да ти е жив и здрав!
Коте, и аз като теб, тъпча като невидяла и то все сладко..чудя се при тея обстоятелства дали нещо полезно отива до беба, въобще?
Мишле, честити придобивки, айде пък дано и а вечеря идеш Simple Smile
Ивичка, и аз от днес започнах диета, всичко вървеше добре, но след 3 асова разходка, хладилника рязко опустя...драма е при мен, егати апетита, а съм качила, не само че не свалям, и почвам да придобивам ония типично маменски вид на глиган в анцунг, сега да не се засегне някой, моля, аз за себе си Wink

# 289
Здравейте,

zuzi, nikitto и моят син от известно време през деня хапва, спи половин час и после се започва едно въртене, махане на ръце и крака, мрънкане ... и за да се успокои единствено ядене помагаше на интервал максимум 2 часа през деня. Но днес направо все едно е друго дете, хапва, спи спокойно и хапва на 3 часа. Дано това не е за сметка на нощния сън  Simple Smile

Панди благодаря за съвета. Така смятам да направя.

Поздрави на всички и по- малко нерви, всичко отминава в крайна сметка.

# 290
Моят Алекс всеки ден е с различно настроение. Ето днес е учудващо спокоен и послушен, за сметка на изминалите 2 дни. Сега съм го кукнала до мен в активната гимнастика и си говорим. Е, той говори на слончетата, пък аз на него и така. Simple Smile

Ронкис, честита втора месечинка на Итън. Голям красавец, да ти е жив и здрав!  bouquet

Мишле, много ти се израдвах! Браво за покупките. И майката е човек. Аз също смятам да си купя това, онова. Алекс трябва да има красива мама....и слаба... Crazy Само, че това второто кога ли ще го осъществя. Нямам воля за диета, а подобно на Никито опустошавам хладилници, шкафове и тем подобни. А "глигана в анцунг" искрено ме разсмя! Mr. Green

Панди, права си ананаса не цитрус, както и кивито и банана. Направих справка в Гугъл, водят се екзотични или тропически плодове. Simple Smile

Ние и днеска си спретнахме една разходка. Уж квартална, а стигнах и до парка. Ма самичка е кофти. Айде като се постопли южните мами да атакуваме парка. Липсвате ми! Grinning Hug

# 291
 Здравейте, поздрави на всички!
Някой беше питал за хомеопатия при поставяне на ваксина. На нас личния лекар ни предписа туя ден преди имунизацията 5 хапченца разтворени във вода в деня на имунизацията 10 и следващите два дни отново по 5.Освен това ни накара да вземем лепенки които намаляват температурата(охлаждащи с гел), на мястото на убождането.
 Отново за памперсите някой беше писал,че либеро са по скъпи от памперс, но не е така, забравих точно колко излизат но със сигурност са по евтини,поне в карфур, аз там ги гледах.
 За гледането ние общо взето сами с ММ се справяме с гледането на детето,но съм длъжна да отбележа че сестра ми почти всяка вечер минава след работа и помага с почистването.
 пандичка само ако знаеш ние колко се измъчваме с тези пъпчици, бях писала, че ходихме на педиатър именно заради тях и се оказа че е атопичен дерматит, изписаха ни адвантан и още след първото мазане имаше поразителен ефект, но кратко продължи радоста ни, пъпките отново се появиха с пълна сила- по бузите, по челото, по главата и по врата, едни ситни и червени и грапави  newsm45  След петия ден спряхме с адвантана и минахме на адерма. Дали ще се оправи незнам  Praynig
  Нашето бебче също през деня рядко стои кротко и мирно без да е нагушено, но пък вечер добре си поспива.
 Ронкис честито, голям е сладур!

Хайде стига толкова от мен, че бебка ме зове!

# 292
Момичета, моля спешно за помощ.
Днес по обед вдигнах температура 37,8 + отпадналост, болки в главата и тялото.. Най-вероятно е грип. Sad Взех инфлуцид, 3-ка на Шуслер и осцилококцинум. След като най-накрая се свързах с личната ми каза да добавя и Панадол 3-4 пъти по 1. Това, което ме притесни е, че спомена, ако температурата е над 38 да спра да кърмя и да давам АМ. Sad Казах и, че вече съм с 38 и тя вика, ако до 15-20 мин. не смъкнеш спирай кърменето. Много се разстроих, защото не искам да спирам. А и как за толкова кратко да я сваля. Върти ми се, че сме коментирали тук, че няма проблем да се кърми с темп. Но все пак? Моля, дайте съвет!

# 293
  • Пловдив
Опитай да я свалиш със ШС No 3 - на всеки 10 мин. по 1 табл.

# 294
Опитай да я свалиш със ШС No 3 - на всеки 10 мин. по 1 табл.
Да така направи !

# 295
Майки,как да ви кача синмка на моите принцеси ? Simple Smile

# 296
  • Бургас
Здравейте, момичета.

Присъединявам се към много-често-кърмещите мами. Само през нощта е по нарядко (т.е. на 2-3 часа Tired)

Q_A, Адвантана е кортикостероид, той няма как да излекува дерматита, ще потиска симптомите само. А какво мисли ЛЛ за ваксиниране на бебе с атоп.дерматит?

Тонини, Пандичка, и аз много ви съчувствам за това непрекъснато повръщане, да отминава вече  Peace Моето момче е с тих рефлукс и аз съм все на тръни, но при вас е в пъти по-изтощително  Tired ooooh!

Ivi4ka, успешна да ти е диетата пожелавам  Wink

sunflower3, аз бих кърмила и с над 39 градуса. Отхвърлихте ли вероятността за мастит, че това е по-опасното? Оправяй се!!!  Hug

Котката Марта, и аз съм полудяла по сладкото, през ден правя бисквити, пайове, сладкиши... Притеснявам се също за кърмата, да не му докарам някой диабет на бебето с тая си "страст"  Thinking

Никой не ми отговори за потенето на постоянно стиснатите юмручета, явно само ние сме с такъв проблем. Ама пак ще опитам с въпрос  Crazy относно другото ми притеснение. Бебчовците ви вече държат ли стабилно главичката? На моя мъник му е мисия невъзможна в каквато и да е поза  ooooh! Rolling Eyes

# 297
 Катёнок , вие на колко месеца сте ?

# 298
Момичета, моля спешно за помощ.
Днес по обед вдигнах температура 37,8 + отпадналост, болки в главата и тялото.. Най-вероятно е грип. Sad Взех инфлуцид, 3-ка на Шуслер и осцилококцинум. След като най-накрая се свързах с личната ми каза да добавя и Панадол 3-4 пъти по 1. Това, което ме притесни е, че спомена, ако температурата е над 38 да спра да кърмя и да давам АМ. Sad Казах и, че вече съм с 38 и тя вика, ако до 15-20 мин. не смъкнеш спирай кърменето. Много се разстроих, защото не искам да спирам. А и как за толкова кратко да я сваля. Върти ми се, че сме коментирали тук, че няма проблем да се кърми с темп. Но все пак? Моля, дайте съвет!

Онзи ден бях с 38,5 + отпадналост и главобол. Това е за пореден път от раждането (още в болницата вдигнах температура, явно с бременността беше лесно, но после организмът ми се изтощи) Та в болницата категорично ми забраниха кърмене първите няколко дни (което донякъде обърка кърменето и занапред!). Втория път като вдигнах Т, звъннах само на проследяващата акушер-гинеколожка и тя ми предписа парацетамол и Грип Хил и нищо не спомена за списане на кърменето. Сега на никого не съм звъняла, пих Осцилококцинум, който преди винаги ми е помагал, и Тайлол Хот. Според мен кърмата е безценна и ако не вземаш антибиотик или друго вещество, което може да навреди на бебо, няма причина да го лишаваш от нея. Все пак бебо по този начин също изгражда имунитет. Разбира се, всеки сам си преценява, не говоря за случаи на сериозно заболяване.

Здравейте, поздрави на всички!
Някой беше питал за хомеопатия при поставяне на ваксина. На нас личния лекар ни предписа туя ден преди имунизацията 5 хапченца разтворени във вода в деня на имунизацията 10 и следващите два дни отново по 5.Освен това ни накара да вземем лепенки които намаляват температурата(охлаждащи с гел), на мястото на убождането.

Моля, пиши как е минало, и аз четох за Туя при ваксиниране. Но нали обсъждахме опасността да смятаме хомеопатичниъе лекарства за общоприложими на общо основание .. Между другото аз досега няколко пъти давам Камомила (лайка) 9 за колики и май помага.

Ронкис, честито!

За слинговете, мен мацката, която ми продаде слинга-шал, ми обясни, че е даже добре да си висят краката и аз така се опивам да я нося, само че веднъж така погрешно я бях сложила, че можеше цялата да изпадне, абе не ми се отдава слингоносенето Simple Smile
Пак казвам, ако някой се колебае (за сф) да дойде до мен, ако му се идва, ще пробва, и кафе ще пием Simple Smile
Аз, аз! Simple Smile аз все още не схващам разликата между слинг, който сам си връзваш и на детето висят краката, и кенгуру ??? Една колежка живо обясняваше предимствата на първото пред воторо, което било едва ли не вредно -  newsm78 Иначе кенгуру имам, а слинг мога да сгъна, ама ако някой може да ме светне да не импровизирам съвсем, ще е супер! Simple Smile

За диетата - моята се казва "плюскане" и нарушаване на всички хранителни принципи, които досега съм спазвала Mr. Green Тази нощ в 3ч ядох шоколад И мн ми се хапва месце - за разлика от по принцип (не знам каква е логиката, за по време на бремеността разбирам, ама сега).

По моите терзания, не знам как да си обясня цялото това сукане, защото наддава повече от добре, как може да иска през половин час да суче! Явно или много бързо я усвоява кърмата, или има колики, или толкова й харесва, че се е пристрастила хаха..

Просто има незадоволен сукателен рефлекс, той служи не само за нахранване, но и за успокоение. Аз имам твърде умерен успех с бибата, но Мила пък и гърда не ще, защото й пуска мляко, когато не е гладна, и се нерви. Нали затова патентовахме пръста, но е доста неудобно Simple Smile))

В тази връзка от няколко дни открих биберонка-залагалката! Мн бях против нея, ама явно го успокоява и си заспива спокоен. А и след като разбрах, че е станал 5,100г. и се филмирах, че ще стане дебеланчо, вече му меря яденето и не подавам всеки път, като видя да си лапа пръстите Simple Smile Обаче все ми се ще да можем да минаваме без тая биберонка...

Ние от няколко дни хълцаме доста - случва ли се при вас? На какво може да се дължи???

Викат ме!  Simple Smile

# 299
Бебо се успокои и заспа след няколкочасово разнасяне и гушкане и реване, уффф, та сядам да ви отбележа дето се вика  Mr. Green Благодаря на всички за съчувствията!

Днес купих от памперсите на Била - изглеждат ми ОК, не са дървени по моите стандарти, но ми се струват малко тънички. Ще видим как ще се представят. Като говорим за дървени - това мога да кажа за памперсите на Бочко, направени са като от амбалажна хартия хаххаха

Панди и всички останали - за пъпките- ако сте склонни да пробвате знам вероятен лек. Моят нали и той имаше, бяха му станали на люспи и кожата му беше като шкурка, но се повлия от солите за вана на Тьопфер и техния крем за лице. Ако това не беше помогнало, се бях засилила за друго нещо - отвара от овесени трици!! Една мама ми я каза с дете с дерматит, на което не е помогнало нищо друго. Та варите една тенджера с 4 шепи трици, прецеждате и слагате във ваната. Помагало  Peace Дано да не е поредният бабешки съвет.
А това за ананаса ми напомни като историята с домата, който бил плод всъщност  hahaha

Панди, ама ти реши и почна - страшна си. Аз от страх щях да отлагам дори и по здравословни причини да ми се налагаше, пък камо ли по козметични. Голямо съм бъзе що се отнася до зъби. Стискам ти палци всичко да мине по мед и масло. А за Луиза и Явор  Heart Eyes

Коте, ще пробвам със спуснати крака щом вече може. Честита гимнастика - дано по-дълго време да й обръща внимание  Mr. Green

Ронкис, пу пу голям сладур е тоя Итън. Има същите очи като моя Явор. Дано да не им се променят много.

Катьонок, и на моя му се изпотяват ръцете като е със стиснати юмручета. Аз вече махнах ръкавичките точно поради тази причина - да не му се запаряват ръцете. Според мен е нещо нормално, но да кажат по-запознати. Най-редовно си се драска, но какво да се прави. За главичката - не знам дали е стабилно това, но когато го обърна си я държи нагоре доста продължително, има си сила за това.

Цветно,  Hug

говорите си за диети и кг - еми и аз в отбор "Отвори хладилник". Ето днес ходих до супермаркета и половината торба е с джънк фууд - внимавам да няма какао вътре, това е единственото ми ограничение  hahaha hahaha hahaha Няма шанс с въздържание да отслабна. Докато ходех на работа не се сещах толкова за храна, но както стоя вкъщи по цял ден - просто няяяма шанс да се въздържа. Спасението е разходките и то с часове. Чакам да мога вече да му сменям памперсите свободно навън и няма да се прибирам вкъщи  hahaha

за помощта - еми с ММ от ден първи сме самички. Ние избрахме така. Идва ни нанагорно понякога, но само като се замислим за другия вариант - тормоз, защото си мислят, че си им длъжен с нещо, еми - не, мерси!! По-добре настрана.

за ваксината и Туята - аз давах на моя по съвет на педиатъра ни. Не знам дали се повлия честно казано, защото то и първата ваксина вън от болницата - хепатитната, е по-лека. Ще видим как ще бъде при вторите две, за които се уговорихме да ги бият поотделно. Иначе на първата рева, но започна още със свалянето на дрехите, така че не мога да кажа, че точно от иглата го е заболяло. Други ефекти-дефекти не забелязах да имаше, но лекарите и не дават при хепатитната.

Общи условия

Активация на акаунт