Важното е бебето да поема колкото може по-навътре зърното и част от ареолата и да не го изпуска през цялото кърмене. Някои бебета засукват добре и по време на сукането зърното се изплъзва от устата им и попада между венците, което е брутално болезнено. Обърни внимание как е прилегнало детенцето ти, дали отваря широко устата преди да поеме зърното. Да е на едно ниво с гърдата. И най-вече- за суче ефективно / да чуваш как преглъща; вижда се как челюстта "работи" за да изкара мялкото от гърдата/. Нормално е да прави малки пазуи и да се усеща като едно потреперване и после пак да суче преглъщайки. Ти самата чувстваш ли се удобно в позата, в която кърмиш? Намерете си идеалната за вас поза, дали ще сте легнали, в люлчина, полуоблегната назад..както ви душа иска, важното е ти да се чувстваш добре и отпусната и бебето да може да суче оптимално. Би могла да започваш на тази страна кърменето, която е по-малко болезнена. Би могла да спомогнеш за потичане на млякото с лек масаж на гърдата, така бебето не упражнява голям натиск в началото. Би могла да го сложиш така, че ъгълчето на устните му да се пада ам, където е най-болезнено и разрането- така се щади мястото. Ако е отворена раната не се притеснявай да се консултираш с лекар/гинеколог...има кремчета съвместими с кърменето, които спогамат за по-бързото заздравяване. Допълващо кэм това, ако е неприятен допирът до бельото или за да спомогнеш за достъпа на въздух до зърното би могла да направиш сама или т.нар. *виенски донът* или пък някои майки вземат пластмасова цедка за чай, изрязват дръжката, изчистват острите ръбчета и похлупват върху ареолата. Надявам се да намериш нещо полезно за себе си. И да си уверена, че имаш достатъчно мляко за да накърмиш бебето си. Колкото и банално да прозвучи, когато бебето суче често и ефективно, тогава кърмата се регулира според нуждите му. Ако ползва залъгалка или даваш вода или чай, може би е добра идея да намалиш даването на залъгалката, за да се избегне рискът от объркване на сукането. Водата или чайчето пълнят малкото коремче и създават усещане за ситост, но не носят калории, а мъничетата имат нужда именно от калории за да растат. Ако сметнеш за нужно, не пречи да позвъниш на най-близката до теб ЛЛЛ-лидерка и да те даде още идеи за оптималното слагане на гърда или просто да те подкрепи с добра дума.
За това, че не престана да се цедиш - шапка ти свалям!!!
За колко дни ще ходите? 
Забравих, че не всички виждат линейките с тези промени в дизайна на форума...
). Нейна позната живеела в гарсониера в Обеля за 250 лева. Аз съм искала да съм в центъра в най-скъпия квартал. Казах й, че не е само до квартала, ами тук сами близо нашите, каквото и да стане, мога да разчитам да дойде някой. И тя ми заяви, че съм се глезила едва ли не, тя как е гледала сама децата си без помощ. Викам да, ама на мъж си разчитала, а синът ти първо не може да излиза от работа, второ кола няма и трето, ако го пуснат за 1-2 дни, после така му режат от заплатата, че не можем да смогнем да изкараме месеца. И кой кара детето в студа на консултация - баща ми естествено. Излиза от работа да ни кара и добре, че му е близо офиса, иначе нямаше да смогне. Държим ми и сметка за това кога и колко съм спала - трябвало да лягам рано и да ставам рано, а не да се излежавам до обяд и да съм се напасвала към режима на детето. Тая жена добре ли е? Няма идея, че от 22 до 10 с това нощно ставане за хранене, дундуркане за оригване и приспиване едва ми се събират 5 часа сън. Тя тука 3 нощи едва изтрая и си хукна обратно, че беше вече със сенки под очите. И ще ми държи сметка защо искам да съм до нашите - даже не ме изчака да ида до Пиротска за памперси и пак се наложи да викам майка ми. Ако бях в Обеля и да я карам да бие по 3 часа път, едва ли щеше да смогне да дойде. Има още 2 бебета на главата да гледа на по 85 години. Вярно е, че ме ядосва понякога, но поне мога да й кажа всичко и накрая и да се скараме, пак й минава. А друго е да се заминаваш с чужд човек.
))) Че нашето последно аки плачеше за противогаз
.
)). 

Нощно време спи, но през деня у дома не спи и това си е! Вече и на ръце понякога не иска, буди се, върти си главата, мрънка си..излезем ли на разходка си спи по 3 часа, а понякога откарва още 1час в количката след разходката и това е почти единственото й спане, освен нощното. Някога ще заспи ли нормално се питам..вече 2 месеца
Ние сме му по-интересна играчка.
надявам сме да сме интересни на останалите.
Аз си пазарувам основно от интернет - куриерите от Спиди си ме знаят по име вече
Но ми е супер удобно и винаги мога да върна каквото не харесвам, докато в магазините става скандал като им се появя с нещо за връщане. Спестявам си и уморителното обикаляне по магазините - мразяяяяя. Такова губивреме е.
и аз искам да ви видя. Но ще трябва да почакаме поне още месец преди да успеем да се стиковаме май май.
Да сте живи, здрави, много щастливи и обичани. Да бъдете обгрижвани от мъжете си, защото една жена, ако е щастлива може да прави чудеса, но ядоса ли се яхва метлата. Та пожелавам ви, мъжете да ви паркират метлите. И ако не са ви подарили мечтания подарък, просто започнете да мечтаете на по-висок глас! 

И трите много се кефят като видят така по-ярък цвят.
макар,че все още само на 2 месеца имам чувството,че сме порастнали и се чувствам вече майка на истински принцеси.Това от нас за сега...