Отговори
# 345
  • Германия
Здравейте мами!
Въпрос към ЛЛЛ Бебето ми е на кърма влизаме 3-седмица но от 2-3 дни слез 2 слетобяд постоянно е гладен търси гърда. От постоянното слагане на гърдата лявото ми зърно почна да се откъсва болките са ужасни. Сега давам дясната цедя другата. Той обаче е все гладен принудихме се тази вечер да му направим мляко защото всичко беше изял а от плач почна да посинява. Възможно ли е кърмата ми да не му достига какво да правя? Иначе на цвят кърмата ми дори жълтенее.  Горе долу по 90 изцеждам от 2-гърди това достатъчно ли е?
Деси, честито бебче!
Скрит текст:
Това често търсене на гърдата е съвсем нормално през първите седмици. Бебето расте бързо и затова и нуждата от редовно хранене. Притеснителното в цялата ситуация е разраненото зърно.  Close  Важното е бебето да поема колкото може по-навътре зърното и част от ареолата и да не го изпуска през цялото кърмене. Някои бебета засукват добре и по време на сукането зърното се изплъзва от устата им и попада между венците, което е брутално болезнено. Обърни внимание как е прилегнало детенцето ти, дали отваря широко устата преди да поеме зърното. Да е на едно ниво с гърдата. И най-вече- за суче ефективно / да чуваш как преглъща; вижда се как челюстта "работи" за да изкара мялкото от гърдата/. Нормално е да прави малки пазуи и да се усеща като едно потреперване и после пак да суче преглъщайки. Ти самата чувстваш ли се удобно в позата, в която кърмиш? Намерете си идеалната за вас поза, дали ще сте легнали, в люлчина, полуоблегната назад..както ви душа иска, важното е ти да се чувстваш добре и отпусната и бебето да може да суче оптимално. Би могла да започваш на тази страна кърменето, която е по-малко болезнена. Би могла да спомогнеш за потичане на млякото с лек масаж на гърдата, така бебето не упражнява голям натиск в началото. Би могла да го сложиш така, че ъгълчето на устните му да се пада ам, където е най-болезнено и разрането- така се щади мястото. Ако е отворена раната не се притеснявай да се консултираш с лекар/гинеколог...има кремчета съвместими с кърменето, които спогамат за по-бързото заздравяване. Допълващо кэм това, ако е неприятен допирът до бельото или за да спомогнеш за достъпа на въздух до зърното би могла да направиш сама или т.нар. *виенски донът* или пък някои майки вземат пластмасова цедка за чай, изрязват дръжката, изчистват острите ръбчета и похлупват върху ареолата. Надявам се да намериш нещо полезно за себе си. И да си уверена, че имаш достатъчно мляко за да накърмиш бебето си. Колкото и банално да прозвучи, когато бебето суче често и ефективно, тогава кърмата се регулира според нуждите му. Ако ползва залъгалка или даваш вода или чай, може би е добра идея да намалиш даването на залъгалката, за да се избегне рискът от объркване на сукането. Водата или чайчето пълнят малкото коремче и създават усещане за ситост, но не носят калории, а мъничетата имат нужда именно от калории за да растат. Ако сметнеш за нужно, не пречи да позвъниш на най-близката до теб ЛЛЛ-лидерка и да те даде още идеи за оптималното слагане на гърда или просто да те подкрепи с добра дума.
Ако не си ги намерила вече, ето полезно четиво, от което можеш да измъкнеш нещо за себе си:
http://lllbg.org/2013/07/osnovi-karmene-chesto-sreshtani-problem/
http://lllbg.org/category/karmene-mayki/parvite-dni/

# 346
  • Бургас
boncheto, tikitolia - добре дошли  Hug

boncheto, през много перипетии сте минали и сте големи герои двамата с бебс  Hug  Hug Hug За това, че не престана да се цедиш - шапка ти свалям!!!
Скрит текст:
Минах през това преди шест години (цедене на всеки 2-3 часа в продължение на половин година) и не искам да се сещам колко трудно ми беше  ooooh!

~Elg~, вярно, че имахте планирано спа за март  Grinning За колко дни ще ходите?
И аз карам като твоята диета - питки, пайове, сладкиши, бисквити  Rolling Eyes Mr. Green И килата са ми толкоз даже  Wink

Панди, 600 грама при изцяло кърмено бебче според мен хич не са малко. За сиропа какво реши?

sunflower3, по добре ли си днес? За симптомите при запушване ти е отговорила bebetoo и при мен бяха същите - втвърдяване и зачервяване на кожата.

За главата дето не си държи моето бебе питахте на колко е - почти на 2 месеца е  Sad Забравих, че не всички виждат линейките с тези промени в дизайна на форума...

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 22:10 от Катёнок

# 347
Здравейте, мами и бебоци!
Минавам само да се запиша, за четене и дума не може да става. Напоследък дезертирах подло и ме няма в последните 2 теми. Знаете как е, бебчовците изискват цялото ни внимание, а изглежда аз разпределям времето си по такъв начин, че не ми остава време за форума тук.
Хубав уикенд ви пожелавам и поздравявам всички ни с утрешният празник! Честити ни 8 март!

# 348
Панди Ще ме прощаваш ама , и Лиза е само на кърма но на месец наддава 1200-1300 гр....
С рефлукс е..Забелязахме ,че когато повече повъща ( без сиропа ) наддава 200 гр на седмица..Когато редовно давам сиропа , и не повръща ,наддава по 330 на седмица.....

# 349
  • София
О ужас писах и всичко се изтри, хайде пак!
Кайлис, казах й го това и резултатът беше да си тръгне уж обидена 1 ден по рано, била излишна. Освен това нещо откачи тази жена и големи простотии наговори. Както я уважавах, за няколко часа ми опротивя ужасно!
Скрит текст:
Не ми се ще да ви занимавам, само една ще кажа - аз и синът й сме живеели бохемски ( hahaha). Нейна позната живеела в гарсониера в Обеля за 250 лева. Аз съм искала да съм в центъра в най-скъпия квартал. Казах й, че не е само до квартала, ами тук сами близо нашите, каквото и да стане, мога да разчитам да дойде някой. И тя ми заяви, че съм се глезила едва ли не, тя как е гледала сама децата си без помощ. Викам да, ама на мъж си разчитала, а синът ти първо не може да излиза от работа, второ кола няма и трето, ако го пуснат за 1-2 дни, после така му режат от заплатата, че не можем да смогнем да изкараме месеца. И кой кара детето в студа на консултация - баща ми естествено. Излиза от работа да ни кара и добре, че му е близо офиса, иначе нямаше да смогне. Държим ми и сметка за това кога и колко съм спала - трябвало да лягам рано и да ставам рано, а не да се излежавам до обяд и да съм се напасвала към режима на детето. Тая жена добре ли е? Няма идея, че от 22 до 10 с това нощно ставане за хранене, дундуркане за оригване и приспиване едва ми се събират 5 часа сън. Тя тука 3 нощи едва изтрая и си хукна обратно, че беше вече със сенки под очите. И ще ми държи сметка защо искам да съм до нашите - даже не ме изчака да ида до Пиротска за памперси и пак се наложи да викам майка ми. Ако бях в Обеля и да я карам да бие по 3 часа път, едва ли щеше да смогне да дойде. Има още 2 бебета на главата да гледа на по 85 години. Вярно е, че ме ядосва понякога, но поне мога да й кажа всичко и накрая и да се скараме, пак й минава. А друго е да се заминаваш с чужд човек.

Никито,
Скрит текст:
аз помощ от тази не съм искала. Тя звъни постоянно и ни кара да я викаме да помагала. Аз накрая се видях в чудо и накарах ММ да я покани, че после ще каже, че не сме я зачитали за нищо. Тя настоя леглото да е в нейната стая. Обаче вчера, като си тръгна и ММ се приобра, всичко му наговорих, каквото ми беше на уста. И му казах, че по-добре скоро да не ми я води, ако иска да не се изпокараме. Тя затова не се понася с другата снаха. Апартамента й седи празен и никой не иска да живее в него. Еми как няма, като на чуждо се разпорежда все едно й е бащиния, какво остава на нейна територия.

ronkis  и ние сме на бейбилов мляко и го купих от ДМ на Пиротска вчера (даже оня ден) на 6.03. Имаше още 3 кутии. Памперси взех на памперс турски (прима) и на клевър 3-ки и двете. Не виждам разлика, но на клевър ми идват по-евтини (23 ст, другите по 29). По 1 сме ползвали и от двете, рано е да казвам мнение, но в памперс прима пусна една бомба доста голяма и не е пропуснал.

Елг, ние утре оставяме малкия на нашите и отиваме на пицария. Те се радват от сега, подготвят се. Баба ми и дядо  ми ще ходят и те да го видят. Иначе и ти ми липсваш, не сме се виждали от преди да родим. Искам да видя и Кайлис, Никито, Тонини... Май трябва да си организираме една среща някъде на достъпно място, само да се постопли.

boncheto, добре дошла. Съжалявам за премеждията, но важното е че има хубав финал. Предимство то е, че не си раждала в БГ.
Скрит текст:
За миомата искам да те питам къде беше и колко голяма? Понеже и аз имах, но съм оперирана 2012. Моята беше между 15 и 20 см на задната стена на матката, външна. Махнаха я и казаха, че с това чудо нямало да мога да забременея и да родя. Най-вероятно това е причината за преждевременното ти раждане. Миомите пречат на развитието на плода. Аз треперя сега да не ми се появи нова, че още една операция надали ще издържа.

ell_83 , много се смях за нааканата клавиатура. Ние имаме подобни премеждия, но не чак такива! Дано не мирише много Simple Smile))) Че нашето последно аки плачеше за противогаз Simple Smile.

tikitolia , добре дошла и ти. Как разбираш, като се буди детето в 4, че не е гладно, а само му се пръцка? Моя като се събуди и му давам да яде. Судокрем е много силен и се използва като се подсече дупето, а иначе ползвай някой по-малко агресивен крем.

Аз да се оплача, че ми дойде. Колко сте като мен?

Айде ще лягам, че 2 поста написах - наваксах си Simple Smile)).
Не на последно място честит 8 март!!! Да сте живи, здрави, весели, засмени, обичани и да се радвате на умни и красиви дечица!

# 350
Честит ви празник.

Аз по тоя случай сънувах, че съм бременна ( не че сме правили нещо с мъжо) и се чудя как ще го гледаме и това.  #Crazy
Отивам на изпит, после ще пиша

# 351
Честит празник на всички,

да ви кажа 8 март до тази година не бях го усещала като собствен празник, от малка съм го считала за деня на мама. Но днес вече е различно.

За наддаването има линк на първата страница. Ако не сте го гледали пише, че е нормално средно около 170 грама на седмица да наддава кърмено бебе. Като е приемливо за някои бебета да наддават 113-142 на седмица. Подчертавам средно, децата са различни, някои са по- ящнички. Така че Панди ако детето се чувства добре 600 грама не е зле. Моят син за месец беше качил около 700 грама. Сега пак там някъде е качил. Но го виждам, че е спокоен. Тази нощ даже спа от 21 до 5:30. А предишните няколко вечери от 21 до 3 часа.

И да се похваля днес правим 2 месеца.

Лек ден на всички!

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 09:56 от Анонимен

# 352
Честит 8-ми март, момичета! Да сте живи, здрави, щастливи и обичани!   bouquet
Не съм писала скоро, но просто нямам никакво време. Местим се в друг град (Варна), който е на 400 км. от моя град и си представете за какво чудо става въпрос! Оправям багажи, че мъжо ще заминава в понеделник да плаща квартирата и да намери жена да изчисти, че аз няма да смогна с двете деца да оправя всичко. Ще кара багаж нататък и приготвям по-малко нужните неща, че после да останат само нещата от първа необходимост. И съм се филмирала, че ще изкрейзам там.. Не познавам града, не познавам хора.. Дано се адаптирам бързо. Иначе бебка е добре, на 13 сме на консултация и ваксина. Трябва и нов педиатър да намерим възможно най-бързо.. Оххх, хич не ми се ходеше там, но на ММ му се отвори възможност за собствен бизнес и за благото на всики, трябва да се прежаля! Има ли мами от Варна? Ако да, може ли да ми препоръчате добър педиатър и да ми кажете дали има шанс да намеря свободно място за ясла на голямата. Април става на 2г и ми се щеше май месец да я пусна на ясла, че ми е много трудно с двете вкъщи.
Поздрави на всички и много  Hug

# 353
Здравейте, мами,
Честит празник на всички! Бъдете живи и здрави и много обичани. Аз Ви чета и съм писала само веднъж. Благодаря Ви че Ви има и давате толкова много идеи и съвети.

Vilinka__  аз също живея във Варна от известно време и също нямам познати, така че ще се радвам да се запознаем и да се видим. За Педиатър аз съм при д- р Галина Петрова, тя е и мой личен лекар и съм доволна от нея. По - късно ще попитам снаха ми и за техния педиатър.

Весело изкарване на празника на всички Simple Smile

# 354
Здравейте, мами,
Честит празник на всички! Бъдете живи и здрави и много обичани. Аз Ви чета и съм писала само веднъж. Благодаря Ви че Ви има и давате толкова много идеи и съвети.

Vilinka__  аз също живея във Варна от известно време и също нямам познати, така че ще се радвам да се запознаем и да се видим. За Педиатър аз съм при д- р Галина Петрова, тя е и мой личен лекар и съм доволна от нея. По - късно ще попитам снаха ми и за техния педиатър.

Весело изкарване на празника на всички Simple Smile

Благодаря! И аз ще се радвам да се запознаем. Като се преместим окончателно, ще ти пиша на ЛС. Simple Smile

# 355
Моите наддават нормално около 150гр на седмица,не от най-най ящните  Simple Smile

# 356
и аз съм от Варна, включете ме в списъка със запознанства Mr. Green Hug

Честит 8-ми март, дами! Бъдете нежни, женствени, обичани, обгрижвани, щастливи, очарователни и неземно прекрасни..бъдете просто жени! Mr. Green

не знам вече какво да го правя това моето дете с това спане ooooh! Нощно време спи, но през деня у дома не спи и това си е! Вече и на ръце понякога не иска, буди се, върти си главата, мрънка си..излезем ли на разходка си спи по 3 часа, а понякога откарва още 1час в количката след разходката и това е почти единственото й спане, освен нощното. Някога ще заспи ли нормално се питам..вече 2 месеца  ooooh!

# 357
Добро утро от мен! И честит празник /макар че един мъж не трябва да забравя жена си и през другите дни от годината/. Наистина за мен това е празник на майката повече, не на жената като цяло. Вече и аз в редиците на майките - странно ми е, но и хубаво. Скоро и аз ще получавам подаръци, направени от детската  Laughing

Нищо ново под слънцето при нас - все така връща цялата си храна през деня и е от кисел по-кисел. Минах на Абоколикен - засега няма промяна в коликите. Опитах метода с корем в корем - голямо вряскане падна. Страдаме си и от еднодневен запек от известно време та пада едно напъване - заради това и връща повече храна. Като цяло според мен наддава само от храната през нощта - тогава не повръща, учудващо! В тази връзка, Панди, според мен с нашите повръщащи деца си е цяло чудо, че наддават и 500-600 гр., можеше да няма изобщо наддаване. Така че си се представят много добре децата. А и казахме - ще бъдат тънки и високи като манекени, затова растат на дължина  Mr. Green Но пък заради повръщането още не може моят да си махне поне едно ядене през нощта - като новородено си се храни през 2 часа и това е.

Q_A,, ще се радвам да кажеш имат ли ефект солите при вас. При нас точно за 2 дни имаше очеваден ефект. Но аз ползвам и кремчето за лице.

Зузи79, добре, че ме подсети, че е време за гимнастиката!!! Извадих я вчера и тъкмо си помислих, че се родих - престана да реве и се заигра сам, та нямаше нужда повече да го разнасяме из стаите, ииии му писна!  Joy Ние сме му по-интересна играчка.

Бейбифейс, ама ние двете с теб се конкурираме по дължина на постовете  hahaha hahaha надявам сме да сме интересни на останалите.

Елг, само така - подготвяй се за спа-то Simple Smile Аз си пазарувам основно от интернет - куриерите от Спиди си ме знаят по име вече  hahaha Но ми е супер удобно и винаги мога да върна каквото не харесвам, докато в магазините става скандал като им се появя с нещо за връщане. Спестявам си и уморителното обикаляне по магазините - мразяяяяя. Такова губивреме е.
Иначе аз се върнах в спалнята с бебето - малко ми е по-тегаво, ММ се буди постоянно, но той настоя - иска си ни при него  Mr. Green И кексът се възобнови. Горкинкият ММ излязъл е от форма  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ще трябва да го стягам.

Добре дошли на всички нови мами /не знам дали знаете, но ако искате да ви впишат на първа страница, пишете на ЛС на Пандичка или Елг/.

Бейбифейс, Десита, Елг, Панди, Алиан, Никито, Вики -  Hug и аз искам да ви видя. Но ще трябва да почакаме поне още месец преди да успеем да се стиковаме май май.

# 358
Такаааа...Честит празник мамита!  bouquet Да сте живи, здрави, много щастливи и обичани. Да бъдете обгрижвани от мъжете си, защото една жена, ако е щастлива може да прави чудеса, но ядоса ли се яхва метлата. Та пожелавам ви, мъжете да  ви  паркират  метлите. И ако не са ви подарили мечтания подарък, просто започнете да мечтаете на по-висок глас! Mr. Green

Ние сме добре, вчера се бях филмирала и водих дребния на лекар, че нещо ми подсмърчаше и кашльотеше. Хубавото е че нямаме хрипове, явно имаме повечко секрети, които се стичат в гърлото и сега пръскаме със спрейче и точим сополите с аспиратор. А пък и нали бяхме със зелено ако, дадоха ни Био Гая и сега чакам ефекта. Laughing

Тонини, ние пък си спим върху гимнастиката. Нашата е подарена и е от най-простите. Играе с едно слонче и като се умори заспива. Heart Eyes

Секси гърл имаш страхотни принцеси! Да са ти живи издрави!

Елг, успех на изпита! Ще се справиш! Hug

Фейси, добре че свеки се е разкарала! Сега ще ти е по-спокойно. Само да се стопли и подновяваме разходките. А пък и добре че майка ти е наблизо, може да разчиташ да гледа Точко за час, два докато си свършиш работата.

Ел, много се смях за нааканата клавиатура! Mr. Green

Добре дошли на новите мамита!

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 11:26 от desita bonita

# 359
Ох,ние вече си задържаме главата  сами сякаш мускулите ни започват да укрепват,също вече започваме лекичко да се усмихваме,да заглеждаме по - ярките цветове  Simple Smile И трите много се кефят като видят така по-ярък цвят. Simple Smile Grinning Grinning Grinning макар,че все още само на 2 месеца имам чувството,че сме порастнали и се чувствам вече майка на истински принцеси.Това от нас за сега... Simple Smile Grinning

Общи условия

Активация на акаунт