Отговори
# 360
Здравейте дами,
Честит 8-ми Март  smile3525
Бейбифейс - моя бръмбър като е гладен плаче много силно и даже започва да пищи. Не, че държа детето гладно, но преди всяко хранене сменям памперса и веднага след това го храня и има един момент от закопчаването на последното копче до подаването на шишето, в който дребния направо си реве с всичка сила - защото си иска папането Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Та - тогава реве защото е гладен, а през ноща се буди, мрънка малко, напъва се, след това си попръцква и веднага след като изкара газовете си заспива. Ако беше гладен нямаше да си заспи, а щеше да започне да плаче.
За судокрема може и да си права - ще взема още някакъв.
Поздрави на всички и пожелавам единпрекрасен ден Simple Smile

# 361
  • София
Честит празник момичета  smile3525
Аз не съм писала доста време,но няма нищо ново при нас.Ядосвам се с това време,че не можем да ходим на вън,но какво да се прави.Ааа всъщност се сетих,че има с какво да се похваля.Вече моя принц ака сам(без термометри,сапуни и т.н.  Mr. Green ).Дано да нямаме повече ядове в това отношение.Просто му разтривам коремчето с кръгови движения и сменихме млякото.Сега сме на Лактана.Ем това ще е от мен.
Добре дошли на новите мами  Hug

# 362
Честит празник мили мами! Бъдете здрави, щастливи и усмихнати и много обичани майки и съпруги  Hug

Голямото ме ядоса днес от рано - станала в 6 часа и реши, че щом тя сюне спи, никой друг също не трябва да спи (а вчера щеше да закъснее за градина, защото не и се ставаше). А току-що ми вика - "Мамо, айде да спим"  ooooh!

Йони снощи за пръв път се обърна от гръб по корем. Не я слагам често и по много, защото нещо не и харесва и мрънкоти. Но снощи реших да и направя фотосесия след баня. Махнах подлоганчето, че да не седи грозно на снимките и след минути ми напика леглото  Tired hahaha Все едно ми каза "На ти мамо фотосесия"  Mr. Green Та тогава успя и да се обърне.
Преглеждах резултатите от изследванията и до колкото разбирам всичко и е добре. Обаче...
Коте, може ли да кажеш нещо по въпроса - хемоглобина и е 90. Нисък ли е?!?
При педиатърката сме чак във вторник.

Весел празник и добре да си изкарате, който ще ходи на банкет.
Аз съм от вкъщи-стоящите  Hug

# 363
Здравейте, честит празник на всички   bouquet надявам се да ме приемете във вашата групичка, чета ви от време на време и получавам много полезна информация, за което ви благодаря. Родих дъщеря си на 6 януари всичко мина нормално, но за съжаление не успях да я кърмя. Коликите ни отминаха май борихме ги с Абоколикен и едни хомеопатични гранулки - Колоцинтис. Сега се мъча с "бебешката кал" и ще очакваме зъбите.  От Варна съм и ще се радвам да намерим компания за разходки като се постопли времето. Мами от Варна пишете ми Simple Smile Хубав празник на всички  Hug

# 364
честит празник мили майки, newsm51
Нека сте живи ,здрави,много много обичани и обичащи от семействата си.Весело изкарване на всички,които ще ходят да празнуват.И аз като Ивичка съм от вкъщи-стоящите днес.Авремето за допълнение тоооолкова студено,че и за една проста разходка не става. Crossing Arms
При нас нищо ново няма,освен че нашия е толкова пораснал,не само се заглежда ами направо си говори с нас,смее се особено на телефона като му кажа"ало.ало" и се мъчи да докара някакво подобие на дума Mr. GreenНие пък освен,че не спим вкъщи ами и навън неще да спи #Cussing out,най-много 30-40 минути и се почва едно реванееее #Crazy,а у нас е вечно в коша да го люлеят иначе не седи спокойно.уффф.Вечер спи спокойно,но си се храни на 2-3 часа и няма намерение да спира с манджата.Очаквам на консултацията на 2 месеца вече да е ударил 7 кила hahaha(едро момче).
Елг,честито и приятно СПА.
Кексове -мексове -какво беше това животно? Mr. Green
Цикъл все още нямам,а както си мисля -няма и да имам в близката година.
Добре дошли на новите мами!!!  bouquet
Как давате витамин Д?Сутрин на гладно или когато се присетите?

Хубав ден на всички! Heart Eyes

# 365
  • София
Честит празник,  мили дами!
Бъдете здрави, щастливи и много обичани!

Ние сме добре в общи линии. На Тони й е сухо и леко запушено нослето и от това прокашля на няколко пъти. Чудя се дали някоя инхалация би й помогнала.... моля някой с опит да се включи.

За вит.Д знам само,  че се дава на гладно. Давала съм го и следобяд,  и надвечер.

# 366

Кексове -мексове -какво беше това животно? Mr. Green

Как давате витамин Д?Сутрин на гладно или когато се присетите?

Мама Тодорова, и аз съм го позабравила това животно smile3532

За Витамин Д - давам сутрин 30 мин преди хранене, така ми каза педиатърката. Ползваме Джеймисън - по 1 капка дневно, който се втрива в бузката на бебо (от вътрешната страна, разбира се Simple Smile)))

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СЛАДУРСКИ МАМИ!!! ЖЕЛАЯ ВИ САМО ВЪЛШЕБСТВА И ПРИКАЗНИ МИГОВЕ Hug smile3525

# 367
Здравейте пак,
Бях на изпит ( имам 4), прибрах се, правих обяд, портокалови бисквити ( Кайлис да си жива и здрава, много ги обичаме), правих рулоСтефани, после салата ще правя и чакам гости, та честит ми празник. За капак ММ не знаел какво да ми купи. Ядосах се. Утре като излиза съм му поръчала 2 списания на Грация с подаръци.

Катенок, 3 дни сме на спа. Майка ми ще ми звъни за- яде, яде, спи, яде, спи, дрън дрън

Фейс, те свкитата и майките знаят много  Hug

Вилинка, леко местене.

Тони и аз от нета пазарувам. Ей сега поръчах рокля за РД на Елия.

Ивичка, и Елия става в 6. Днес ми се хвърли на врата рано рано, да ми честитяла празника.

# 368
 Честит 8 март!   bouquet

Нищо ново под слънцето при нас - все така връща цялата си храна през деня и е от кисел по-кисел. Минах на Абоколикен - засега няма промяна в коликите. Опитах метода с корем в корем - голямо вряскане падна. Страдаме си и от еднодневен запек от известно време та пада едно напъване - заради това и връща повече храна. Като цяло според мен наддава само от храната през нощта - тогава не повръща, учудващо! В тази връзка, Панди, според мен с нашите повръщащи деца си е цяло чудо, че наддават и 500-600 гр., можеше да няма изобщо наддаване. Така че си се представят много добре децата.

Q_A,, ще се радвам да кажеш имат ли ефект солите при вас. При нас точно за 2 дни имаше очеваден ефект. Но аз ползвам и кремчето за лице.

Тонини аз точно соли не можах да намеря, намерих други два продукта за вана на Topfer, а именно пудра и течна добавка за вана, взехме второто, пише че съдържа:комбинация от пшенични трици и био маслиново масло.От два дена я къпем с тази добавка, но после мажем с Адерма. Засега няма голяма промяна, пъпките завехнаха още преди това но явно по бавно ще се изчистят напълно, лошото е че взеха да се появяват и на врата и тук там по тялото Cry Лошото е че заради лепенката на пъпчето не можем да я изкъпем подобаващо в коритото, за да не я намокрим може и затова ефекта да е по малък или не сме уцелили точния продукт.
 А за наддаването и аз мисля че 500-600 гр съвсем не са малко, ние не повръщаме, а сме качили само около 800гр първия месец, но като изключим пъпките бебчо си е добре, не е важно да качва по 1-2 кила на месец, а да си е здраво и да се развива нормално.  Hug

Звезден^Прах защо така ни изостави, не си писала отдавна тук.

Аз също използвам помпа и наистина съвсем не е лесно, но все пак го правим за нашите съкровища и няма да е вечно и ще се справим.Аз на ден заделям и по 200-300гр кърма, вече напълних един рафт във фризера и започнах втория, но не се знае докога ще имам кърма и е добре да съм подготвена.

И един въпрос, гледам че има промоция в Карфур на пелени Evy Baby та помня, че някои от вас ги бяха пробвали, заслужават ли си?

# 369
Q_A, уцелила си продукта  Peace точно за тези пшеничени трици става дума, аз неправилно явно ги наричам соли. Би трябвало щом мажете и с Адерма да се махнат за няма и 2 дни. А защо държите още лепенка на пъпчето? То нали е паднало?  newsm78 newsm78 Ние изобщо не сме слагали лепенка, пръскахме 2-3 дни  със спирт Неомицин и като спряха да излизат разни кафяви неща отвътре почнахме да си го къпем. Някъде откъм 21-22 ден стана това.
Дано да ви подействат добре триците, като на нас  Hug

А пък аз тази вечер съм на осмомартенска женска среща  Mr. Green С едни колежки от университета ни стана традиция да се събираме. В началото освен ресторант имаше и бар, обаче вече остаряхме и нямаме сили  hahaha, та само хапваме, наговорваме се и всяка при дечкото си.

# 370
  • Пловдив
Честит празник на празнуващите!
  bouquet
Ив Минчева спомена тук или в ФБ, че при тях /в Англия/ на никой не му прави впечатление, че бебето е пъпчиво.
И наистина, най-добре е търпеливо да изчакате да мине с мазане на максимално щадящи продукти.

Моето бебе имаше ужасен обрив. Ходихме на кожен, която за пет сек. заключи атопичен дерматит. И рече: ще изпиша нещо хубаво, скъпо е но не е стероидно /щото със засилка изписват кортикостероидни кремове на новородено/. Е въздържах се от съвета й.

В крайна сметка всичко мина само с кокосово масло и зехтин, не за два а за 22 дена.

Пиша това с най-добри чувства, и никой не съдя. Но веднъж минах по този път и е жалко че се учех в движение на гърба на детето.

# 371
Моля, помогнете със съвет: бебетата ми са  на 2месаца както вече разбрахте.Едното ми момиченце си мисля че има запек, защото на 48 часа ходи по голяма нужда, наистина изпражненията не са твърди, дори са много редки-течни и зелени. Педиатърът ни посъветва да започнем сокове за да преустановим запека. Моля, дайте съвет, винаги със смятала, че ще започна соковете по-късно, сега обаче дилемата е как да се справим със запека и вредата от него не е ли по-голяма от ранния прием на сокове.

Ако трябва да давам сокчета толкова рано, знаете ли в какво количество и колко често. Докторът отново ни изненада, като каза на всяко ядене, по 2 лъжици - това ми се струва много често.... Моля за вашия съвет!

# 372
Q_A, уцелила си продукта  Peace точно за тези пшеничени трици става дума, аз неправилно явно ги наричам соли. Би трябвало щом мажете и с Адерма да се махнат за няма и 2 дни. А защо държите още лепенка на пъпчето? То нали е паднало?  newsm78 newsm78 Ние изобщо не сме слагали лепенка, пръскахме 2-3 дни  със спирт Неомицин и като спряха да излизат разни кафяви неща отвътре почнахме да си го къпем. Някъде откъм 21-22 ден стана това.
Дано да ви подействат добре триците, като на нас  Hug

А пък аз тази вечер съм на осмомартенска женска среща  Mr. Green С едни колежки от университета ни стана традиция да се събираме. В началото освен ресторант имаше и бар, обаче вече остаряхме и нямаме сили  hahaha, та само хапваме, наговорваме се и всяка при дечкото си.

Tonniny Пъпчето падна още на 18 ден, но когато преди седмица ходихме за пъпките при педиатърката ни каза че има лека херния и го прибра посредством лепенка, която трябва да държим около месец докато се прибере и не трябва да я мокрим.
 Пожелавам ти супер да си изкарате довечера, аз още незнам дали ще сме у нас или ще го изведа ММ а сестра ми да погледа бебошака  Wink

Честит празник на празнуващите!
  bouquet
Ив Минчева спомена тук или в ФБ, че при тях /в Англия/ на никой не му прави впечатление, че бебето е пъпчиво.
И наистина, най-добре е търпеливо да изчакате да мине с мазане на максимално щадящи продукти.

Моето бебе имаше ужасен обрив. Ходихме на кожен, която за пет сек. заключи атопичен дерматит. И рече: ще изпиша нещо хубаво, скъпо е но не е стероидно /щото със засилка изписват кортикостероидни кремове на новородено/. Е въздържах се от съвета й.

В крайна сметка всичко мина само с кокосово масло и зехтин, не за два а за 22 дена.

Пиша това с най-добри чувства, и никой не съдя. Но веднъж минах по този път и е жалко че се учех в движение на гърба на детето.

miraluba сигурно си права, но само като го гледам и толкова силно желая да му помогна и всичко да се оправи възможно най бързо, че не мога да мисля логично и спокойно да изчакам да си мине така  smile3506 но така или иначе сега друг избор нямам и ще ползвам Адерма и Topfer за които смятам че са безвредни и бързо или бавно ще му помогнат или най малкото няма да навредят  Simple Smile В крайна сметка най важното е че сте се оправили и че и аз така имам надежда скоро да оздравеем.

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 19:00 от Q_A

# 373
Моля, помогнете със съвет: бебетата ми са  на 2месаца както вече разбрахте.Едното ми момиченце си мисля че има запек, защото на 48 часа ходи по голяма нужда, наистина изпражненията не са твърди, дори са много редки-течни и зелени. Педиатърът ни посъветва да започнем сокове за да преустановим запека. Моля, дайте съвет, винаги със смятала, че ще започна соковете по-късно, сега обаче дилемата е как да се справим със запека и вредата от него не е ли по-голяма от ранния прием на сокове.

Ако трябва да давам сокчета толкова рано, знаете ли в какво количество и колко често. Докторът отново ни изненада, като каза на всяко ядене, по 2 лъжици - това ми се струва много често.... Моля за вашия съвет!

Според мен е твърде рано за сокчета. Скоро четух тук ето това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208611.0

Аз пих и почти веднага се отрази и на бебчо.Дано съм била полезна.

# 374
Привет и честит празник на празнуващите днес  bouquet
Включвам се набързо, че както винаги съм на черешата  Crazy
Q_A нашето бебе също има лепенка на коремчето, къпем го целия без проблеми, лепенката се мокри, но не се отлепя. Също така бебето се опъпчи, но аз подозирам, че може да е от непрестанните целувки, които каката му лепи, че пъпките са само по лицето Thinking За сега не мажа с нищо аз.
Пандичка 600 гр е добре според мен, все пак бебетата в един момент трябва да забавят темповете на растеж  Wink
Елг  Hug и ние ги обичаме много, радвам се, че и вие сте почитатели на тези курабийки.
Тони, хайде весело изкарване. Моята работа с излизането се разсъхна, че ММ ме изненада с приятната новина, че тази и още 2 седмици ще работи извънредно, вкл. и събота и неделя. Confused
Ивичка, моето голямото пък днес проспусна съня...Вече съм ей така  newsm45
Вит. Д, давам когато се сетя.
При нас - аз съм с много силни и непрестанни болки в гърба (споделих и във ФБ). Предполагам, че е заради постоянносто слингоносене (стигам до 8 часа на ден  Confused), но за съжаление в момета няма как да го намаля  Confused Каката само да види, че бебето е в люлка/кошница/шезлонг - няма значение будно или спи - веднага започва да го целува и мачка. Обяснявам и обяснявам, но без резултат  Tired Съответно, след един такъв набег следва рев и докато се успокои - носене. Ако пък е заспал в леглото си - един по-силен крясък и веднага се е ококорил. И айде пак рев, че му се спи.  Tired Нвън също съм със слинг, че количката ни временно стои в колата. От понеделник, живот и здраве пускам каката на ясла, нооо до кога  ooooh! не е ясно. Пък и ще ходи само до обед. Само се моля да не се наложи да ги гледам двамата болни у дома, че хващам гората със сигурност.
Много ми липсвате и на мен, но ми е трудно дори на Тони да се обадя, дето ми е под носа ooooh! Дано да успеем да се организираме скоро Hug
Хайде хубава вечер  Hug

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 20:00 от Кайлис

Общи условия

Активация на акаунт