Отговори
# 375
Моля, помогнете със съвет: бебетата ми са  на 2месаца както вече разбрахте.Едното ми момиченце си мисля че има запек, защото на 48 часа ходи по голяма нужда, наистина изпражненията не са твърди, дори са много редки-течни и зелени. Педиатърът ни посъветва да започнем сокове за да преустановим запека. Моля, дайте съвет, винаги със смятала, че ще започна соковете по-късно, сега обаче дилемата е как да се справим със запека и вредата от него не е ли по-голяма от ранния прием на сокове.

Ако трябва да давам сокчета толкова рано, знаете ли в какво количество и колко често. Докторът отново ни изненада, като каза на всяко ядене, по 2 лъжици - това ми се струва много често.... Моля за вашия съвет!
Да добре,ще пия сокчета Simple Smile

Според мен е твърде рано за сокчета. Скоро четух тук ето това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208611.0

Аз пих и почти веднага се отрази и на бебчо.Дано съм била полезна.

# 376
Много набързо да честитя празника на всички! Бъдете живи, здрави, красиви, обичани и най-вече всеотдайни майки!   bouquet Моят мъж ме изненада по невероятен начин.  Heart Eyes Получих един много желан и дълго чакан подарък.  Heart Eyes Много съм щастлива от жеста, защото знам какво му е коствало. Да ми е жив и здрав!  Heart Eyes А още по-прекрасен подарък ми направи прекрасната ни кака. Имаха 8-мартенско представление (в студио 5 на НДК) и направо се просълзих, беше тоооолкова мило всичко което бяха подготвили.  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Встрани от тези емоции да споделя набързо, че осезаемо ми намаля кърмата и ми е адски криво. Sad В огромна чуденка съм какво да правя, но подробно ще пиша утре или в понеделник. Лека вечер!  Hug

Тони, Кайлис Hug

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 20:58 от ♥Пандичка♥

# 377
Панди, защо не пробваш за кърмата със сминдух? Аз пия и има ефект

# 378
Ох,пиша ви  малко късничко но....както вече ви казах че имаме запек...''скъпата ми ''свекърва разбра тъй като моя мъж се изтърси по тела  Laughingи...тя реши утре да ни погостува за да ми обясни стари от пра пра пра баба и рецепти за запек...УЖАС не знам как ще я изтърпя направо тя ме МРАЗИ от както съм  част от тяхното семейство,а то и аз не я любя даже никак  Laughing Laughing! Кажете вие имате ли такива проблеми със свекървите и намеците и как реагирате  Party,защото просто не знам какво да правя с това свеки  Sad! Дайте ми съвет как да се сдържам пред нея,защото принципно съм много избухлива,а и тази следродилна депресия...направо ако започна да крещя не знам какво ще се случи.. Sad Wink Confused Embarassed

# 379
  • София
Здравейте момичета! Честит празник   love001 Аз да ви се похваля,че днес бях на работа. Мъжа ми си дойде и пое Итън,а майка ми взе Дейвид у тях за weekend-a. Толкова добре се чувствам. Утре пак цял ден ще съм,а таткото ще се гледат с бебчо.Тъкмо да направят връзка  Blush Сега ще вляза бързо във форма т.к. работата ми е динамична и ще изразходвам много енергия. Всички много ми се зарадваха като ме видяха пък и аз на тях. А да не ви казвам шефката ми как ми се зарадва,ама така е ценна личност съм. За това пък ми се отели вола днес от работа,утре пак цял ден от 8 до 22 вечерта.
sexy_girl моята свекърва не е сред живите. За съжаление! Беше много добра жена,много се разбирахме. Въпреки това всеки път когато се е опитвала да ми се натрапи с мнение по даден въпрос съм и показвала ясно,че не съм съгласна. Но винаги съм действала деликатно,възпитано и с уважение. Никога не съм спестявала обаче думи. Е, имали сме и доста кавги,но аз съм горделива личност и не съм спестявала нищо. Стига разбира се спора да е справедлив. Аз съм по принцип човек на принципите. Държа на това хората да са справедливи един към друг,да се чувстват добре- тогав аи аз съм добре! Но ако мълчиш и приемаш думата й на 100% ще те закопае!

Хайде момичета,
бъдете щастливи и обичайте близките си.....

# 380
  • София
Поздравявам ви за празника с нещо любимо:

http://www.youtube.com/watch?v=XMjonePqVZQ&list=LL2tcwLZvoO7crhXYRI7qnSw

Аз пак ще се оплаквам. Цикълът ми е адски силен, направо като кръвоизлив. Такива течове имах, когато бях с миомата. На преглед бях миналия месец  и не се видя нито миома, нито някакъв проблем, а матката се беше свила до 47 мм, което за раждала жена си е съвсем ОК. Нормално ли е да ми тече толкова силно, като е първи цикъл? А болки нямам никакви. Дори не съм усетила, че ще ми идва. И това май ми е за първи път. Досега винаги ме е боляло.

tsweti_39 , честита месечинка!

Vilinka__ , успех в новите ви начинания. Варна е много хубав град и ще ти хареса. Дано сте близо до Морската градина. От кой град се местите, ако не е тайна?

zuzi_79 , все повече будуват. Нашия беше свикнал да спи от 21-22 до 11-12 на обяд, като се буди само за хранене. През деня има по 1-2 часови интервали когато спи и такива, когато будува, но повече му е будуване. Свекито като беше му обърка режима. Тя не спяла нощем добре и малчо като стане и тя вместо като го нахрани да го приспи, си играе с него. И сега стой да видиш. Вече будува до 23-24, а първата вечер, като се събуди за нощното хранене, искаше да си играем. Едва го приспах. Сега пак си спи непробудно до обяд, като става само за хранене, но вече след 23-24 ч заспива и на мен ми се оряза вечерното време дето имах за себе си.

Тонини, нашият гимнастиката не харесва, само шезлонга и най-вече защото има музика. Харесва я много и се заслушва. Там си харесва и една костенурка.
Аз рядко взех да пиша и затова постовете са ми дълги, но пък слагам повечето в скрит текст, че не искам да занимавам излишно никой с моите проблеми, само ако някой има желание да чете.
За виждането - кофти време настана, даже и ние тук не се виждаме, дето сме наблизо.

desita bonita , чакам ги и аз разходките, че с това застояване и папкане, направо няма да се позная след 2-3 седмици. Аз съм много проблемна с отслабването и като знам колко ми е трудно принципно, направо не ми се ще да се заемам.

Елг, честит взет изпит! И аз не получих подарък за празника, но така се разбрахме с ММ да не дава излишни пари и без това сега сме на червено, че му орязаха заплатата заради януари, че отсъства доста покрай раждането. Та виж и за януари кога си получава парите - чак сега, ама това е друга тема....
За пазаруването и аз от нета взимам на Точко. Аза клевърските памперси - и аз съм доволна, не виждам кой знае каква разлика с памперс прима, поне засега, не са и пропускали.

sexy_girl , не съм много компетентна, но мисля, че има и други начини за справяне със запека, защо трябва да се дават точно сокове??? Започва се с малка чаена лъжичка веднъж на ден или през ден и постепенно се увеличава. По 2 лъжички на хранене е много, като за начало. За свекървата какво да ти кажа?
Скрит текст:
На моята уж й бях любимка, ама не издържа дълго да се мазни. Шило в торба не стои. Гледай да си по-далече. Пък и не й мълчи. Казвай си каквото ти е на сърце. Горе съм писала достатъчно. В крайна сметка като поставиш картите на масата и кажеш на ТМ избирай, той много избор няма и ще я натири.

Кайлис, за кръста ти съчувствам доста, но наистина не знам какво може да направиш в случая. Дано като каката тръгне на детска се оправят нещата...

Панди, за кърмата - да не е от диетата????

ronkis , да не искаш да кажеш, че си се върнала на работа? Донякъде те разбирам - и аз ходя чат пат и не ми е зле:) Всички ми се радват.

Хайде аз да лягам. Лека нощ, че пак последна закрих деня във форума:)

# 381
Фейсче, моята дъщеря не само будува, тя изобщо у дома не иска да спи, освен ако не е в ръцете ми ooooh! Снощи се принудих да измия гумите на количката и да я вкарам в хола, за да я сложа там, но и така не заспа..вече нямам ни гръб, ни ръце Confused

# 382

И един въпрос, гледам че има промоция в Карфур на пелени Evy Baby та помня, че някои от вас ги бяха пробвали, заслужават ли си?

Q_A аз ги използвам. Не са ми пропуснали, а имаме доста материал Grinning Иначе са доста ароматизирани, но миризмата на мен ми е по- приятна отколкото на Памперс.

sexy_girl това, което описваш не е запек. Според мен не е добре да даваш сокчета. Да ти кажа и моят син изведнъж намали изхожданията до 1 на 2 дена, но за сметка на това доста обилно. От около седмица спрях всякакви капки за колики и пак започна по 3-4 пъти на ден да върши тази работа. Редувах Инфакол и Абоколикен. Май доста майки споделиха, че от Еспумизан-а също се получавало това. Може би така е и при вас?

# 383
Добро утро,
виждам, че пишете, че слагате ваксини, за петкомпонентната и пневмококовата ли става въпрос. При нас не са задължителни, но бях решила тези 2 да ги слагаме, обаче много ме е страх от ваксини. Понеже от мен зависи, та дилемата е голяма. Четох, че е добре да не се правят в 1 ден, но ако първо се направи петкомпонентната, а след седмица примерно другата, не е ли отслабена имунната система от първата ваксина? През колко време е добре да се направят? Вие как постъпихте? Моето бебе има и някакви сополи, които чувам някъде навътре докато го храня нощем, но тук не слагат ваксина само при температура,сополи било ок.
За сополите почнах да слагам физ. разтвор ама не знам как се ползва всъщност, какъв му е ефекта на него? Слагам и чакам да изчезнат ли  Rolling Eyes, да ползвам аспиратор ли, след колко време, пробвах, но с него нищо не излиза.
Нашето бебе също започна да плаче от няколко дни, стигнах до извода засега, че е превъзбуден и не може да заспи. Първо мислех, че е проблем с храненето, защото като даваме шишето цока малко и започва да реве много нервно, като махна шишето заревава още по-силно, пробвам с биберона-реве, слагам на гърди, както обикновено се успива, но няма много мляко та пак се нерви и реве. По-късно като имам повече мляко заспива бързо на гърда и нощем, да чукам на дърво, си спи.

# 384
Салве, аз ваксините реших да ги слагаме заедно. Консултирах се с доста хора и прецених, че за нас това е по-добрият вариант. Относно нослето - слагам физиологичен разтвор или впръсквам Африн, изчаквам малко да се "размекнат" сополките и после изсмуквам с аспиратора.

# 385
Благодаря ти за отговора   bouquet. На нас от лекарския кабинет също ни казват, че по-добре заедно да се правят, но за да не се травмира детето. Аз мислех дали не е много голямо натоварването за организма с 2 едновременно. Какви са доводите за 2 едновременно при тебе?

# 386
Аз ще разделя ваксините и то пневмококовата ще я сложа след годинката, защото тогава трябват само два приема, а не три. Мразя ваксини. Специално тази не бих слагала изобщо, ако не бяхме зависими от държавна ДГ.

# 387
Аз прочетох, че предпазва от менингит и затова мислех да я слагаме. И от менингит ме е страх, и от ваксини...   newsm78
А защо не би я слагала, защото смяташ, че е опасна, че не помага или че няма смисъл от такава?

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 10:25 от Анонимен

# 388
Здравейте, мами и бебки, в неделното утро!
Много ме успокоява като чета, че не сме само ние без строг режим Embarassed
Включвам се в групата с изнервящите до краен предел свекърви fight. При това тормозът е постоянен, тъй като живеем в една къща (имам си и бонус - етърва).
Моята принцеса също е с пъпчици, мажа ги с a-derma и се чудя дали да ходим на доктор. Коликите ни продължават без да затихват. Като цяло - пълна програма, но само като я гледам и сърцето ми прелива от обич. Всичко се преживява Heart Eyes Не мога да се отделя от нея. Плашещо е Embarassed
Това от нас. Пожелавам на всички много търпение, по-малко нерви и повече радостни мигове.  Hug
Благодаря, че ви има!

# 389
За съжаление трябва да ви съобщя, че потребител sexy_girl е фалшив и верочтно нуждаещ се от психологическа помощ. Прочетете до край http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=768026.msg27635199#msg27635199 Жалко за такива хора...

Общи условия

Активация на акаунт