Отговори
# 675
Здравейте,
Аз вчера се тръшнах болна - главоболие, повръщане. Като екстра - двете деца у дома. Звънях на мъжа ми, добре че го пуснали да излезе 2 часа по-рано от работа, прибра се, изведе ги и двамата нвън, легна и поспах 2 часа и се освестих. Не знам дали се дължеше на преумора или нещо друго. Напоследък дните ми започват в 6 сутринта и свършват към 12 през нощта. Confused
Хоп, алармата.
После пак ще се включа
 Hug

# 676
Кайлис, да се оправяш бързо Simple Smile
Пандичке, според мен тези кошари, независимо, че са преносими, задължително се ползват с матрак, за 1ви път чувам някой да се е опитвал без..но знам ли?
Аз си взех аспиратор за нос , който се включва към прахосмукачката, някой ползва ли и доволен ли е?

# 677
Кайлис Hug дано да е праумора.
И аз ставам в 6 и легам в 12. Но аз си отспах докато бях бременна. Пък и сме тихи ние. Много  Hug Скоро идва лятото, море

Ние най- сетне се видяхме с Лило. Хубаво е да има с кой да буташ количката Hug

# 678
Днес съм рекордьорка - от Солунска до х-л Плиска пеша с количката!!! 2 часа бавно ходене, със спирка за сандвич и сладолед  Mr. Green Бяхме с малкия на фотосесия, та от там до нас бавно и полека. После отидохме с Калима до парка Гео Милев. И така от 8 сутринта до 17 ч. вечерта - голямо скиторене. Направих само пауза на паркинга пред нас, за да сменя в колата памперса на малкия и да го нахраня. И точно го нахраних, познайте - кафява бомба, всичко омазано, повръщано докато го преобуя - страхотна картинка. На фотосесията пък на мен ми се цепна панталона от прекалено носене хахахаха само това ми ставаше освен анцуг, та фотографката ме ши, за да не ходя с дупка по улиците!!!! Голям смях! Никито, теб много добре те помни жената  Mr. Green
Иначе моят от вятъра и от жегата едновременно тия дни, май се претопли - само пие вода като невидял, което не се е случвало досега. Пазя го от вятъра, но пък така му става топло на горкото дете, не го навличам /никога не съм/, и пак не успявам да го опазя от странното време. А аз съм изгоряла като домат  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Иначе ми преведоха майчинските и парите за следването от социалните - много съм доволна, защото болничният не успях да предам на време,та ще го чакам с месец закъснение.

В събота сутринта съм на поправка, да видим какво ще сторя  hahaha, а следобед организирах питка за роднините /знам, че трябва в неделя, но така е по-удобно за всички/. Инструктирах ги за намалението в Комсед в Скай сити  Mr. Green

Никито, аз си взех такъв аспиратор - засега слава богу не съм го ползвала, но сестра ми е много доволна - само това я е спасявало. Обаче ме предупреди да не злоупотребявам с него, че не било хубаво. Само в най-належащи случаи.

Кайлис, Hug

Панди, аз като кажа предозиране за активната гимнастика имам предвид например това, че моят като си играе, играе и изведнъж започва да се дразни и заплаква накрая - идва му твърде много явно. Вероятно и Котката е имала предвид това, не знам.

Във връзка със скиторенето - вече имам сили за всякакви срещи в Борисовата, макар както някой каза по-рано и мен да ме болят колената като стой та гледай. Никога не са ме болели - явно е от кг отгоре и залежаването, макар аз по време на бременността да бях изключително активна, само през 9-ия месец се залежах, ама ей на...

и поздрав за всички маминки - сега ми попадна тази песен на Лео /макар че не ми е от любимците/ http://youtu.be/rudOgyzJrnQ

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 19:21 от tonniny

# 679
  • София
Здравейте!Аз веднага да се оплача от вчера. В 15,30 приспах и двете деца и започнах да готвя-мусака,таратор,пудинг.В 16 часа Итън такъв рев нададе,че чак ме шокира.Той никога до сега не е ревал така. И това до 20,30 вечерта-яде и заспа като пън.Какво беше това чудо не знам. Но аз готвих до 22 часа. И бях супер изтощена-направо изцедена  Tired Иначе днес го водих с мен до офиса,после на разходка та от 8 чак в 17 се прибрахме.Спокоен е!Купих му и чадър за количката.

Виждам,че се оплаквате от болки в кръста,да кажа само,че и аз съм с една постоянна в областта на кръста и по точно там където ми биха упойката при раждането  newsm78
Елг е то е силно казано работа-помагам.Защото съм регионален мениджър за България на верига магазини и няма кой да ме отмени в дейността.Всичко е безвъзмездно разбира се сега.Но то и при мен нещата са стояли винаги по този начин-с много труд съм постигнала настоящето,сега пък трябва да го запазя и така....сложнотия.Ама добре,че ми харесва та да ти кажа ми е развлечение!
зузи аз също уважавам продавалник ,има супер неща,нови и за много добри цени.
тонито7 аз имах кошарка от тези преносимите легла http://www.bertoni-eu.com/bg/products/baby%20cots и искам да ти кажа,е са мнооого издръжливи.
Хей мишле ама този сайт е супер бебенаем. Аз ще взема люлка-да го пробвам за 2 седмици.
tsweti_39,  mama_Todorova браво на вашите бебоци!
mandarinkata за активната гимнасика.И аз оставям бебчо по голо дупе ама той гледа мартениците на полюлея  Laughing и пада голямо риткане. Установявам обаче че се превъзбужда и после става кисел.За това сега го оставям за не повече от 5мин. и му сменям.
кайлис да оздравяваш! И мен нещо ме мори-гърлото от няколко дни не е мое.Ама го боря упорито с прополис,дано се получи  Tired За времето-същата работа в 7 ставам в 12 лягам и към 4 през ноща пак за хранене ставам (то си отиват 30-40мин.) и то какво остава..... Shocked
nikitto аз знам,че тези са най добрите,но не съм ползвала.
Ехеее tonniny браво за разходката. И,стягай за изпита,трябва да го вземеш!

Айде пак ви пиша 2 часа между дундуркането! Момичета лека вечер ви желая  Hug

# 680
Маминки много съм притеснена Мирко трети ден има тъмнозелено ако а не му давам нищо ново  Confused

# 681
  • София
Маминки много съм притеснена Мирко трети ден има тъмнозелено ако а не му давам нищо ново  Confused
Аз това с акото не го разбирам. И на Итън му се мени цвета яко,от жълто на зелено,с примеси  newsm78 Ама не мисля че е проблем. То какво може да е-това са фекалии. Имат и колики-сигурно те влияят ..... Трябва да питаме педиатър  Rolling Eyes

# 682
Предполагам, че сте  изключително на кърма... така преди 2 седмици и на моичкия му беше тъмно зелено...едно такова тревисто и имаше и малко слуз. Питах педи и тя ми каза,че е от нещо,което аз съм яла (тогава наблягах на таратора, а краставиците не бяха много краставици),а слузта била от коликите. Честно казано не съм много сигурна,че промяната се дължи именно на това. Аз знам,че като е зелено...детето е настинало,а Алекс тогава доста кихаше и му тече и нослето. Също и четох,че може да се дължи на това,че акото почва да се окислява още в червата,а ние не винаги се оригваме. Майки-ветеранки ме успокойха,че е нормално и се случва понякога. Притеснително е,когато има кървави нишки  Peace . При нас продължи 2 седмици и забелязах,че веднъж нормален цвят. После зелено... Thinking което ме навежда,че може това за окислението да е вярно. Не се притеснявай,но ако искаш се консултирай с педиатъра Ви. Hug

Има ли мами от Дружба тук...искам и аз срещички Blush
И ох  само...как благородно Ви завиждам за дългите разходки. "Сакам"и аз така,но кучето огладнява напоследък на 2 часа и трябва да се прибираме. Срам ме е да се разголвам насам-натам. Blush
мишле гледах сайта. Много готини работи има,но за кошарата преценихме,че няма да ни излезе хич изгодно.
Днес ходихме да попълним малко гардероба на малкия и съм просто възмутена. Само розово и синьо,не че не ги харесвам цветовете де,но си мислех,че с възрастовото израстване ще има и разнообразие. Голям зор,докато харесам. Ц...ц...ц... Laughing

# 683
Аз това с акото не го разбирам. И на Итън му се мени цвета яко,от жълто на зелено,с примеси  newsm78 Ама не мисля че е проблем. То какво може да е-това са фекалии. Имат и колики-сигурно те влияят ..... Трябва да питаме педиатър  Rolling Eyes
Забравих да спомена,че ако сте на АМ ... промяната в цвета на акото е в реда на нещата.  Simple Smile

# 684
Никито, ами... Аз тогава като първескиня мислех, че идеята на "преносимата" кошара е да я пренасяш лесно, примерно на почивка, което в моите представи определено изключва пренасяне И на обемист и несгъваем матрак. Мислех, че вътре си има някакъв матрак и през ум не ми минаваше, че има само тая твърда подложка. Четейки форума ми се струва, че доста първескини са заблудени по същия начин като мен тогава. Както и да е. По трудния начин стигнах до истината.

Тонини,  за панталона.  Joy

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 22:00 от ♥Пандичка♥

# 685
  • София
Ето ме и мен да се разпиша набързо и лягам.
Искам да ви питам мамите, които храните с АМ, имате ли точен режим? Аз преди хранех на 3 часа по 7 пъти, после вдигнах количеството и сега сме на 6 хранения през 3 часа и половина, като нощем гледам да прави голяма пауза. Но не се храни в определени часове, а зависи кога се събуди сутрин. Вчера яде 21.30 и през нощта в 2 ми се размрънка, но аз го успях пак и яде чак 6.30. Сега обаче яде 20.15 и се чудя да го будя ли да яде или да го изчакам сам да се събуди, но ако ми писне в 2 часа значи пак да минем на нощно хранене. Наистина не знам как да действам, а всички ми казват, че не трябва да яде нощем.

aneli_7, мерси за милите думи:)

ell_83 , ми да се видим, ама в кой квартал си? Аз съм от Южната дружина. Мен също ме болят колената и аз си го обясних с килограмите. От няколко дни правя упражнения по 30 мин в нас и сякаш съм по-добре. Използвах майка ми докато идва да го гледа, но днес се изпокарахме и не знам дали си струва, то е като затворен кръг това. Май никога няма да ме разбере тази жена. В неделя сме на концерт с ММ на metal all stars и сме дали 90 лв за билети, а сега няма на кой да го оставим дребния. Единия вариант е да викам свеки ( Sick ), другия да ходи само един от нас, но другия билет изгаря. Абе не знам защо, ама помощта на мен все ми излиза през носа.

Елг, ти кога ще наминеш към Южния?

sevi_to, и при нас е така - все връща храна и трудно се оригва. Хайде чакаме те и теб в парка:) Дрешките и на нас ни омаляват и днес му изпрах всичко, което му е подарено за 3-6 месеца, та даже някои неща са за 6-9 и като гледам ще му станат след около месец. Тези дни ще му купя каквото му липсва, май гащеризончета за спане няма.

еуфория, все едно Яни  ми описваш. Така беше преди като ядеше по 120 - дръпна шишето и почва рев, един такъв жален, чак ми се къса сърцето. Като увеличих количеството престана да плаче, но прИмоцията трае определен брой дни и после пак се започва с рева. Сега сме на 150 мл (това е водата и като сложа млякото става към 170 мл) по 6 хранения на ден. Тук от 1-2 дни като дръпна шишето и започва да мрънка. Направо не знам как ще го изхраним. Вчера в парка като гледах бебетата на другите мами и ме хвана срам чак. То нашия не само, че има големи бузи, ами едър върви - главата му 2 пъти по-голяма от на другите и си е като 5-месечен направо. И пед. каза, че е голямо бебе, не чак толкова дебело.
А как му треперят краченцата?

Тонито, нашите взеха такава кошара у тях. Явно всички действаме еднакво:). Само че аз купих един матрак от най-евтините - 29 лева, сгъваем. Много е мек и там даже спи по-добре, отколкото на магнифлекса у нас.

tsweti_39, знам няколко човека, които са си правили такава операция и всички са много доволни. Не знам да е имало проблем с възстановяването. До колкото съм чела, не при всеки става обаче, но те лекарите ще ти кажат. Понеже се реже горния слой на роговицата, тя трябва да ти е достатъчно дебела, ако не е, може и да не стане.

mama_Todorova , 7 кила! Браво:) А колко се роди?

Кайлис, бързо да се оправяш. То и аз по толкова спя, сметнах го по 5-6 до 7 часа на пресекулки. Точко си спи нощем, но ни е проблемно заспиването. То е гушкане, държане на ръчичка, галене по главичката...  заспи, после се буди пак, рев... Днес не издържах и го оставих да си пореве малко, после щом сложих бибата в устата и заспа на секундата. При нас е проблемно оригването, поради което нощем го държа по 30-40 мин на рамо и така ми отива съня. Понякога не се оригва и заспива дълбоко, а после почва да ръмжи, като го сложа да легне, понякога връща... Затова спим до късно - научих го да става по обяд с мен. За да мога да се наспя поне малко, иначе по 4 часа сън ще имам, ако ставам в 8-9.

Тонини, голям смях с този панталон Simple Smile Аз си спомних как ми се счупи тока преди защитата на дипломната работа и дипломния ръководител ми го кова:) После вика да не казвам а жена му, че щяла да иска да й поправи всички обувки:)))
Песничката ми хареса. Не знаех, че Лео има близнаци: )

ronkis, ти нали хранеше с бейбилов като мен? Ами от днес вече е по 14.99 лв. Много се ядосах, то не си заслужава. Огромното му предимство беше цената, ианче каква му е разликата с другите млека? Колко е био, никой не знае. Не си струва да бия път до техни магазини и да давам 2 лв за билети, като мога да си взема милумил или някое друго мляко от аптеката до нас на почти същата цена.

Зелено ако и ние сме имали, тогава четох при колики и запек, че се получава.

Това е от мен. Вече лесно ви чета, пишете много малко:).

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 01:44 от babyface76

# 686
Здравейте,

Фейс, Илиян яде в 17-18ч и ева изкарва до 20:30-21ч. Давам му и после себуди чак в 5. Иначе си яде на режим.
Ще дойда аз до Южния, само да се организирам.

# 687
  • София
Здравейте момичета! Бурята премина,чак се стреснах вчера че няма да можем да излезем днес,но то взе,че утихна-и слава богу. Аз сега в 10,30 излизам да посвърша малко работа. Исках да ви попитам как да сложа снимка тук така,че да не е с препратка към линк а директно да я виждате в поста  ми?
babyface76 лелеее те затова ли го бяха отдръпнали от веригата  newsm78 15лв. за 600гр. То верно се връзва като Милумил с пътя.... На мен ми го носят от Германия за 4 евро,та колкото можем ще издържим. Гадове!Инае млякото е много добро-не отстъпва на Милупата със сигурност!

# 688
  • София
Здравейте и от мен! Вчера водих малката за двойната ваксина, добре я понася, няма температура, само е малко раздразнителна. Така и така бяхме при докторката и решихме да я претеглим, защото за месеца беше качила само 200гр.. Е сега за 13 дни е качила 900гр. и е пораснала още 2 см., което ме успокои, изглежда, че миризливият НАН  Simple Smile повече и харесва от Хип. Лекарката спомена, че този месец ще си навакса теглото и за предният.За 2мес и половина  е 6кг и 64 см.. Като цяло забелязвам, че с неохота яде млякото. Дърпа в началото и като се засити спира. Яде на 4 часа като последното хранене е в 23,30ч, а първото в 7,30-8,00ч. Яде по 120мл и веднъж в деня 150мл., но това е много рядко.
Ваксината на рамото много се беше подула и изтече гной от там, докторката каза да не третирам мястото с нищо, а просто лепенка да слагам.
Изключително много съм изморена, нали се опитвам да помагам и в офиса.....Чета ви редовно, но просто не ми остава време да пиша.
Лек ден на всички!

# 689
Вчера бяхме на преглед, че колкото повече чета, толкова повече се съмнявам да не сме придобили рефлукс.Sad Док каза, че "ще се наблюдаваме" да видим  Confused Но как така изведнъж ще проимаме, не знам, доколкото четох обикновено започва от раждането още, но пък като симптоми имаме повръщане, извиване на гръбчето от болка, хълцане Sad Док каза, че още имаме  колики освен това. И предложи да разреждаме млякото в по-малко вода отколкото пише, пнеже като е по-гъсто по-трудно се повръща хмммм  Confused

Никито, аз взех аспиратор за сополки на Меример, че нослето яко хрипа, може би заради повръщането. Това, дето се включва в прахосмукачката, му звучи твърде sci-fi и взех механичен Simple Smile

Нашето Фризо ХА също са го изтеглили от пазара, честно, не знам какво ще правим, каато ни свършат резервите, сега с тези нови проблеми хич не ми се ще да сменяме мляко. Те вискчите са гадни, де, в обикновеното Фризо пише, че има палмово масло?!! А описанието на съставките на Аптамил за повръщане примерно и начина, по който действат,  ме втрещиха - втвърдявали храната в корема, за да не качва нагоре  #Crazy #2gunfire Най-добре е кърмата, ама който я има. Между другото на Фенугрийка пише да не се пие по време на бременност - та не знам дали е ок да се пие при кърмене в такъв случай Thinking

Фейс, ние също отдавна отдавна ядем по 150 мл. на хранене. Докторката каза, че е много  Rolling Eyes но той сега се контролира и яде по-малко, даже по 80 понякога (мисля, че заради това, което се съмнявам, че може да е рефлукс, не му е на кеф и не му се яде по повече). Иначе когато всичко му е наред, яде на 3 - 3,5 часа, а нощем спи ако е ял към 23 чак до 5 - 6ч. Все по 150мл. Но 1л. не минава на денонощие, което е максимумът, де. Коато съм си записвала колко яде, се движи между 660 и 900 мл някъде.

Ще ви пиша на теб и Панди на лични да се разберем за парка, че утре сме на ортопед, после уикенд и т.н.

Тези, които се съмнявам за "предозиране" с активна гимнастика - какви са ви моделите? аз се съмнявам каквото и да е да задържи вниманието на бебо за дълго, ама да видим Wink

Общи условия

Активация на акаунт