Отговори
# 660
аз съм се ориентирала към продавалник, намерих една, ползвана 3 пъти за доста добри пари Whistling

# 661
Привет Simple Smile

Да ви споделя, че на нас коликите май ни поотминаха (пу-пу), но пък имаме други болежки - нали ви разправих, че миналата седмица бебо повърна "на фонтан" за пръв път. Оттогава не повръща на фонтан, но след всяко ядене връща храна, гърчи се милият и понякога след многоминутно тупкане повръща още. И така е оттогава - не знам на какво се дължи, преди много рядко връщаше  newsm78 Не сме сменяли нищо оттогава, а миналата седмица той имаше сериозен запек заради едно друго мляко.

Иначе дрешките прогресивно намаляват  Laughing Вчера го мерих и го изкарах 62 см ( а предният път като го мерих изкарах 54, а докторката каза 57см ) Така че сме се източили  Grinning

От днес съм решила да започна да се чувствам по-добре, стартирам малка програма с грижи за мене си  Heart Eyes Ако издържа две-три седмици ще споделя дали има резултат Peace
Усмихнат ден!
newsm10
И аз смятам да се чувствам по-добре в кожата си лека-полека! Днес даже правих цели 15 коремни преси, не посмях повече заради операцията.
Пак по същата причина не мога да си нося старите панталини, защото всичките са с ниска талия и все си мисля, че ще ми пречат на белега. Та се нося с разни клинове и анцузи и все такива "секси" облекла. Другите мами със секцио - при вас как е?
В петък бяхме с ММ на концерт, най-хубавата част от който (Бетовен) проспах  Mr. Green После се събудих ама то беше Шустакович - ужас, някаква комбинация от звуци  #Crazy! А колегите ми звъняха за някакво събиране - много смешно ми стана колко няма да ми повярват на оправданието, че видиш ли баш тази вечер съм н аконцерт и не мога да отида да ги видя  Joy То истината понякога е най- не за вярване Simple Smile
Времето не е особено топло, ама уикенда май ще е по-добро. Замислям се за питка в парка (не я направихме на 40-ия ден, че искахме уж навън в парка, ама сега пък се чудя дали паркът е подходшщ за целта  newsm78)

Южните мами, кога ще се срещаме?

# 662
Здравейте!
Понеделник бяхме на консултация и се оказа, че М. е качил 900 гр.(а не 680)и е дръпнал 3 см. за 28 дни. Преди това за 38 беше качил 1,500 кг. Не знам, но ще се окаже че бъркам сигналите и детенцето ми е гладно.. Хапваме 6/120 обаче като свърши млякото и му дръпна шишето плаче. Реве час преди следващото хранене и си яде ръцете. От вчера му давам сутрин и вечер по 130 (през другото време 120-125)и е невероятно спокоен. Вчера спа цял ден почти. Нощем прави голяма пауза 22-6:30. А когато е буден само се смее и гука. Пу-пу да не са му уроки!
Преди това го мерих на дигитален кантар, които както педиатърка ми обясни, давали отклонения. Казах и че М. се поти по челото и дланите и ми увеличи Вигантола на 3 капки дневно. Заради евентуален рахит. Много ми се виждат, но знам ли.. Отложиха ни ваксините за 3 април, (когато ще е почти на 3 месеца) заради това че леко хрема, дори не му текат сополи, само похърква с нослето когато е буден. Но и заради бате, който изкара поредният грип с хрема и лека температура.
Обаче забравих да я питам нещо. На М. му треперят краченцата от време на време. Не знам нормално ли е? На вашите бебета случвало ли им се е?
Сега спи на терасата в количката човека и като хапне в 13 излизаме навън, че времето е разкошно!  Grinning

Хубав слънчев ден на всички!

# 663
zuzi_79 добре си се насочила към продавалник-а,защото даже и на детенце да му хареса за нова си е излишен разход. Но според мен найстина си вземете електрическа,защото ние не сме и ми се откачат ръцете от друсане. smile3512

И аз да Ви питам един пазарски въпрос  Party . Тези дни ще си купуваме кошара като ходим на гости на бабите и дядовците да има къде да спи малчо. На повечето описания пише лесни за транспортиране. Някой има ли опит в това отношение?Да не вземе да се скапе на третото сгъване-разгъване,защото все пак родителите ни живеят в различни градове или ще се наложи да взимаме 2? newsm78 -не ми се иска много много... Thinking

sevi_to моя повръща обикновено, когато е преял или ако го сложа да легне и се разрита много. Относно запотяването на дланите... не знаех, че може причината да е евентуален рахит. Аз си мислех,че е така,защото все още си държи ръчичките свити на юмруче. Трявба да говоря с педи. 

еуфория и ние така си тръскаме крачката понякога. Не двата едновременно де. Като някое кученце си го тръска, но не знам защо така,но не ми се и струва притеснително.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 12:24 от тонито7

# 664
  • София
Привет и от нас!

Днес трябва да ходим на консултация, но се чудя дали утре да не я свършим сутринта тази работа newsm78 Освен това ще водя преговори с доки да й сложи едната ваксина като навърши 3 месеца, дано успея да я "успа" Praynig
Използваме хубавото временце и сме навън, за ужас на една комшийка, която ме обвини в безхаберие затова, че си извеждам детето, което е толкова малко и с кой акъл каката ми ходи на градина, където от някоя група чула дете да кашля Thinking Crossing Arms Та сега чакам социални да ми тропнат на вратата и да ми търсят отговорност Joy

Тонито7, преди да предприемеш покупка на преносимо легло - защо не пробваш вариант под наем newsm78  Аз например днес върнах бебешкото кантарче, което ползвах над 2 месеца, чудна работа ми свърши. Има един сайт - бебенаем - разгледай го, може да ти е полезен. Казвам ти това, т.к на каката й бяха подарили супер хубава и скъпа кошара с разни екстри....еми не искаше да седи в ния и се оказа ненужна скъпа вещ.

Връщам се да чета и пак ще пиша.

Хубав ден на всички! Hug

# 665
Здравейте и от мен,

днес бяхме на консултация. Васко е наддал 800 грама за 5 седмици и вече е 5450 и 61см. Получи и двойна доза ваксини, плака малко след поставянето им. Докторката каза да давам Панадол бебе. Надявам се леко да мине  Praynig Даде ни и направление за ортопед. Да попитам майките от Пловдив за някой добър? Педиатърката ми препоръча д-р Димов в Тракия. Някой да знае нещо за него? Ако няма други предложения при него ще ходя.

Тези дни ще си купуваме кошара като ходим на гости на бабите и дядовците да има къде да спи малчо. На повечето описания пише лесни за транспортиране. Някой има ли опит в това отношение?Да не вземе да се скапе на третото сгъване-разгъване,защото все пак родителите ни живеят в различни градове или ще се наложи да взимаме 2? newsm78 -не ми се иска много много... Thinking

И аз искам да взема такава кошара по същата причина Simple Smile

По време на майчинството смятам шофьорски курс да изкарам, евентуално да си направя операция за коригиране на зрението, че съм с голям диоптър късогледство. Ако някой си е правил такава операция може ли да сподели как е минало и после как е било възстановяването ( може и на лични ). Не съм запозната още и къде в Пловдив може да стане това. Иначе смятам, че е добре времето да се използва за научаване на нещо ново, ако разбира се детето го позволява. В моята работа нещата се променят доста бързо и трябва и за нея да се подготвям.

Поздравления за разкрасителните процедури на тези, които са успели. Аз от няколко седмици не мога да се епилирам. Все сама вкъщи оставам. ММ уикенда все си намира някаква работа по двора, по гаража ... този мине, онзи мине ... с този бира, с онзи... и времето си минава и все не си довършва работата, а през седмицата късно се прибира. Много му се ядосах вчера.

Поне днес не духа толкова вятър и след малко пак излизаме.

Хайде лек ден!   bouquet

ПП Извинявам се за декларативния стил. Писането не ми е силната страна Simple Smile

# 666
Тонито, аз с каката накарах бабите да си купят такива кошарки. Супер обикновенни на Бертони, даже ги хванаха на промоция ( сега има в Комсет). Та що разгъвания и сгъвания са видели. Мъкнала съм ги по морето, село. Нищо им няма. Още ще се ползват

# 667
Привет мами,

ние вчера бяхме на консултация.На 2 месеца и 4 дни ударихме 7 кила #Crazy и сме пораснали до 62см.Биха му ваксина и добре я понесе-нито беше неспокоен,нито поспалив,нито се поду или зачерви PraynigТук времето е супер и след малко пак излизамеее.Хубав ден на всички!!!  bouquet Mr. Green

# 668
Q_A, благодаря за подробното разяснение! Ами нашите пъпчици са по лицето и малко зад ушите и по гушката, но се надявам да не е атопичен дерматит...Продуктите на Адерма от аптеките ли се купуват?
zuzi_79, на нас приятели ни дадоха ето такава люлка и сме много доволни:
Скрит текст:
Рядко пускаме мелодиите, но иначе за люляне се ползва всеки ден по няколко пъти, дори днес се унесе и заспа в нея.
Иначе пада невероятен кеф на активната гимнастика по голо дупе! Хем се забавлява и занимава, хем дупето проветряваме, че се подсече, хем мама върши разни домакински дейности  Laughing.
В този ред на мисли: смятате ли, че 8-седмично бебе може да "предозира" с подобни занимания? Чудя се дали не й идва в повечко, защото бая се изморява и след това винаги се сърди като я махна от там и я облека, което от части го разбирам напълно  Simple Smile.

# 669

Здравейте!  Ронкис благодаря за бързия и подробен отговор Hug днес бяхме при педиатър и ни каза, че не е страшно че езика е бял, но ако се влоши ще направя като теб.

Не  са ни слагали диагноза, директно ми да де рецепта с това мазило. Имам племенница на 10 с атопичен дерматит и знам, че ползваха на Адерма продуктите, сестра ми много ги хвали, само дето проблема се оказа в по тежка форма и сега с по силни лекарства третират.
Благодаря ти за съвета,  ще го изпробвам, както си го описала Simple Smile не се сетих да пробвам с Адерма, карам на варианта с преварен зехтин от два дни, но едва ли ще е достатъчно.
 Hug

Q_A, благодаря за подробното разяснение! Ами нашите пъпчици са по лицето и малко зад ушите и по гушката, но се надявам да не е атопичен дерматит...Продуктите на Адерма от аптеките ли се купуват?

Да Адерма може да намерите предимно по аптеките, дори като се замисля не съм виждала другаде. И сега едно уточнение, днес педиатърката каза,че ако има "трески" по главата не трябва да се маже с нищо, става въпрос само за косата естествено. Успех с лечението и дано съм ви била полезна  Hug

# 670
Привети Simple Smile
Ние напоследък не се прибираме, два дни не ви бях чела.

Зузи, нашата люлка е на Фишер Прайс. Ако вземаш електрическа на батерии, вземи си 4 зареждащи батерии АА и адаптори за батерии (едни пластмасови джаджи, които се нахлузват върху батериите и ги уголемяват), защото батериите са консуматив. Зависи колко стои детето вътре, де, но Мила спи в люлката 3-6 часа на ден, понякога повече. Сутрешния сън си го изкарва там и после вечер като заспи колкото откара до нощите преди да я взема при нас.

Анели, ако детето е боледувало, е добре да има 5-7 здрави дни преди ваксината.

мандаринка, според мен е невъзможно да предозираш бебето с активна гимнастика. За люлката не мога да преценя, нашата я ползваме за спане. Мила също се кекерчи по голо дупе на гимнастиката, съвсем скоро ще се обърне от гръб по корем.

В събота оставих Мила за сефте на майка ми и баща ми за три часа. Бяха се справили добре, само дето заварих баща ми "арестуван" и схванат целия със спящо бебе в ръце Simple Smile Тя си беше яла добре от шишето, което ме зарадва, защото сестра й отказваше.

# 671
мандаринка, според мен е невъзможно да предозираш бебето с активна гимнастика. За люлката не мога да преценя, нашата я ползваме за спане. Мила също се кекерчи по голо дупе на гимнастиката, съвсем скоро ще се обърне от гръб по корем.
Ами и аз така се надявам, но ми направи впечатление, че доста се превъзбужда и след следобедната гимнастика пак спа близо 4 часа, което си е рекорд...

# 672
  • София
Какво учене, какви пет лева  Tired Вече съм доволна да се добера до компа веднъж на пет дни, и то за сметка на съня  ooooh! Гледам, че не сте изписали света, явно не съм само аз...
Ние сме сравнително добре. Лимонката се е възстановил от бронхиолита. Днес бяхме на контрола, похвалиха го даже. Страшно съм доволна от инхалатора. Аз до скоро някак си мислех, че това е уред за лечение на дихателни проблеми, приерно астма и т.н., пък то било нужна вещ за всяко домакинство.

пфуу, с кърменето ми се отвори нечовешки апетит и то само за боклуци, не знам какъв е смисъла изобщо то с това хранене дали нещо полезно отива при бебето? Наблягам на сладки неща и тестени, ужас. Зеленчуци изобщо не ме влекат и пр. полезности.

За бебето ще има каквото трябва, ама за твоя сметка...

aneli_7
, може би тази статия ще ти помогне да прецениш дали всичко е ОК при теб Кърмене и вегетарианство

Има ли мами, които не мажат с нищо за слънце? Аз съм от тях.  Embarassed Не съм се сещала просто.

Има, има Simple Smile Предпочитам да пазя с дълбок сенник/шапка и т.н.  Peace

Айде и аз в стила на Нурии, ДА СТЕ ЗДРАВИ  Hug

# 673
зелено човече какъв е Вашия инхалатор? Аз много малко гледах,но под 100 лв. не видях. newsm81

# 674
Южните мами, кога ще се срещаме?

В смисъл? Ние (6-7бг мами) се събираме всеки ден в парка. Simple Smile Естествено не се получава всички всеки ден, но винаги сме поне няколко. Заповядай. Simple Smile А погача в парка звучи супер!  Simple Smile

Тонито7, ние имаме съвсем проста сгъваема кошара, която си стои при бабата в провинцията. ОБАЧЕ, докато каката мъчех да слагам там да спи само на твърдата подложка и съответно се чудех защо не иска да спи в това ми ти легло, сега за Лизи ще купя матрак, та макар и по-обикновен. За мен колкото и да са "преносими" тези кошари, не са удобни за спане без матрак. Предполагам ако е за една нощ би било ок, но за по-дълго бих взела матрак и бих оставила кошарата там.  Peace

Котке, как така да се "предозира" бебето на активната гимнастика? Нали си лежи на равно??

Общи условия

Активация на акаунт