Избор на сушилня - 5

• 478 667
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 085
Здравейте, искам да си взема сушилня. Чудя се обаче къде да я държа, мокро помещение нямам. Кажете ми някои варианти за поставяне на сушилня на нестандартни места. Благодаря
В стаите, на остъклен балкон, почти навсякъде може.

# 2 086
Здравейте, искам да си взема сушилня. Чудя се обаче къде да я държа, мокро помещение нямам. Кажете ми някои варианти за поставяне на сушилня на нестандартни места. Благодаря
Ние я сложихме в кухнята(мъничко поразместихме, на мястото на един шкаф е), нямаше никъде другаде място, а не искахме над пералнята (тя в коридора до банята).
На остъклен балкон пак не става, на нашата пише +5 до +35 °С да е околната температура. В стая, в която се спи, не е добър вариант.

# 2 087
При нас е в един ъгъл в спалнята до леглото. Пускам я, докато не сме в стаята. По-лесно ми е, защото после направо изваждам дрехите на леглото, сгъвам и прибирам в шкафа/гардероба, които са наблизо.

# 2 088
При нас е в един ъгъл в спалнята до леглото. Пускам я, докато не сме в стаята. По-лесно ми е, защото после направо изваждам дрехите на леглото, сгъвам и прибирам в шкафа/гардероба, които са наблизо.
Първо ми се видя абсурдно , но после ....доста логично и улеснява ежедневието ми ....... Peace

# 2 089
  • Страната на приказките
Може и да е коментирано назад, но няма как да изчета всичко, сушилните имат ли застопорители на барабана, както на пералните?

# 2 090
Барабанът не се върти свободно, когато не е включена, както е при пералните.
Достатъчно е да се махнат само транспортните кашони отвътре. Не напъвайте... Поне при моята беше така, марката е АЕГ, но ми се струва, че и другите са така.

# 2 091
Всички сушилни са така - барабана не се върти свободно, дори не се помръдва на ръка.
Няма стопери.

# 2 092
Моята сушилня е на остъклен балкон. Не замръзва контейнера за вода. Миналата зима там съм си сушила прането все пак и никога не е било замръзнало това пране, както на отворен балкон ако е. така или иначе този контейнер ми събира вода от две завъртания (т.е. два пъти като пусна сушилнята, трети път не мога, защото контейнера е напълнен и машината спира сама). Самият курс на сушене (една програма) ми е над час, аз пускам вечер пералнята, после местя в сушилнята и пускам. Т.е. ако суша веднъж и не планирам веднага пускане на нов курс-чистя и контейнера. Ако ще пускам още един курс-чистя контейнера след втория курс. Проблем би било, ако този контейнер , пълен с вода, замръзне. Сушилнята загрява остъкления балкон също така-вдига там температурата съм установила, та със сигурност през това време няма как да замръзне. Сутрин по някое време (ако е събота-неделя дори по-късно, делниците вадя ако се сетя веднага със ставането, но съм забравяла също така) вадя сухите дрехи и ако имам време-прибирам, ако не-изсипвам ги я на спалнята, я в стаите на децата, като се върнат по някое време да си ги приберат.
Моят барабан не се върти.
Аз не бих сложила в стая машината, защото все пак има шум от нея, а я пускам нощем главно.
Най-готино е да е върху пералнята, има специални шини носещи за това, монтират се, монтира се и отгоре сушилнята. За съжаление при мен това не стана, защото пералнята е в ниша под бойлер, а бойлера е голям и не се побира. При следващо местене и правене на нещата-ще помисля задължително за това, но до този момент аз сушилня не предвиждах. Е, нещата се променят и е хубаво човек да мисли предварително и да си проектира тези неща в аванс-ами АКО някога реша да сложа.
В стая, разбира се, че може, ако няма да се пуска нощем, има вариант да бъде "скрита" в шкаф дори, че да не изглежда тъпо по средата на стаята да имаш уред от такова естество. Тя не иска мръсен канал като пералнята, иска само ток. Даже, на мен лично не би ми пречил и шума от работата, но бих я сложила в шкаф някакъв по поръчка, ако има и вратичка, пак малко или много тушира шума и си заспивам като пън. Grinning

Аз искам да попитам, използвате ли ароматизиращи кърпички? Четох някъде, че имало такива, слагат се в прането и при сушене ароматизират? На принципа на омекотителя в пералните, но кърпичка, за сушилня.

Последна редакция: чт, 17 дек 2015, 09:32 от smetanapalata

# 2 093
  • София
Ползвала съм кърпички. Вършат си работата, поне тези, които аз ползва.

# 2 094
От къде си ги взимате? Аз или не гледам на правилните рафтове в магазините, или няма.

# 2 095
  • София
В ДМ има, техни не съм пробвала, но едно момиче в темата сподели, че е доволна.
Иначе моите ги взимах от някакъв магазин за дом. потреби, малък, квартален, по големите няма общо-взето.
Аз съм ползвала само суплин сини и бели http://apta.bg/product/128/suplin-karpi-omekotitel-za-sushilnya- … zduh-h-20-br.html
Вероятно има по магазините за препарати паралелен внос, но  отдавна се откавах да ползвам.
Сега гледам има и един ароматизатор в ДМ, течен, който може и в пералня и в сушилня да се ползва... в сушилня се капва малко на някаква кърпичка и се пуска с дрехите, но и него не съм опитвала, нещо не ме грабна аромата.

# 2 096
  • София
Аз използвам кърпички за сушилня на ДМ и съм доволна . Струват около 4.00 лв. в опаковка са 25 кърпи. Има и на Ленор , но са по-скъпи към 6.50 лв. за същия брой.

# 2 097
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Леле ... Angel_Dust ... да ти кажа ... аз съм една голяма бяла птица  ooooh! От Франция си надонесох кутии със Суплин ... като съм си ги купила с идеята, че са цветоулавящи кърпи ... и ги слагам ли слагам в пералнята  Joy

Решено: в събота отиваме да обикаляме магазините за бяла техника 2-ра ръка и да ме обзаведат със сушилня и миялна Simple Smile ММ категорично отказва да купува нещо правено за нашия пазар и иска да вземе машини правени в и за Германия ... Ще търсим Бош като марка и за двата уреда. За сушилнята - ще е само кондензна ... освен ако не намерим и някоя с термопомпа ..., ама надали ...  Да видим какъв ще ми е късмета Simple Smile

# 2 098
Аз съм имала сушилня втора ръка и честно казано няколко пъти беше на ремонт...някои магазини 2 ръка, дори хвалени тук, ми направиха лошо впечатление с високи цени и например уж рециклирана пералня, а не сменени лагери и т.н.... След много обкаляне и чудене, и при силно ограничен бюджет, взехме уреди на изплащане за няколко месеца, вместо 2 ръка.
Иначе по принцип има понякога добри попадения 2 ръка, но...мисля че вече пазара се наводни с такива уреди и не всички са качествени. Внимавайте много.

# 2 099
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
♥ HAPPY ♥, аз съм на същото мнение, още повече, че за Бош 2-ра ръка ще даде малко по-малко от ново Беко ..., но за съжаление с ММ не мога да споря ... каквито и аргументи да имам Simple Smile Да си чупи главата ... Ще ми ги купи и ако се счупят ще купи нови ... Да му дойде акъла ...

Общи условия

Активация на акаунт