Избор на сушилня - 5

• 478 681
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 115
Отдолу балкона не е остъклен. Дали би навредила тази влага на сушилнята?

# 2 116
здравейте, имам е сушилня, но не е свързана с отдушник или както се казва там инсталацията за поемане на парата. Да знаете фирма, която извършва такива поръчки? (направа на такава инсталация, да речем - в мазе)

# 2 117
  • София, Bulgaria
Четох...четох ... и тотално се обърках...каква сушилня да купя... имам място, мога и да изведа парата извън помещението...Искам дрехите да не са измачкани...много ризи перем....За марката после ще мисля...Ако може да ми кажете, кой е идеален вариант като комбинация.

# 2 118
  • София
С термопомпа, защото суши на по-ниска температура, не съсипва дрехите и не ги мачка чак толкова. Гледай да има специална програма за ризи или деликатни тъкани, да има различни нива на изсушаване - напр. екстрасухо, сухо за гардероб, сухо за лесно гладене (изкарва дрехите доста влажни и е идеално за ризи).
Да е с по-голям обем от пералнята - ако пералнята ти е за 6-7 кг, сушилнята да е за 8-9 кг пране. Така мачкането е по-малко.

# 2 119
  • София, Bulgaria
С термопомпа, защото суши на по-ниска температура, не съсипва дрехите и не ги мачка чак толкова. Гледай да има специална програма за ризи или деликатни тъкани, да има различни нива на изсушаване - напр. екстрасухо, сухо за гардероб, сухо за лесно гладене (изкарва дрехите доста влажни и е идеално за ризи).
Да е с по-голям обем от пералнята - ако пералнята ти е за 6-7 кг, сушилнята да е за 8-9 кг пране. Така мачкането е по-малко.

Мерси....значи с термопомпа, а тези който се включват в отдушник и те са си с термопомпи нали...и всички са с казанче за събиране на водата, като някой могат да се включат и в канализацията.

# 2 120
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Тези с включването към отдушник са коминни.

Кондезационните и с термопомпите са с резервоар за вода и до колкото знам всички могат да се включат към канал.

# 2 121
  • София
Коминните - които свързваш с отдушник, за да излиза навън влажния въздух от сушенето, доколкото знам, са доста стара технология, и ако съдя по цените им, вероятно са доста компромисен вариант откъм качество на уреда и на действието му.

Кондензационните са със и без термопомпа. В крайна сметка кой вариант от двата ще избереш, зависи от бюджета ти, защото с ТП са по-скъпи, но и по-икономични. Другите предимства ги изтъкнах по-горе.
При кондензационните, както kalei е написала, влагата от сушенето се събира в един резервоар, който или изсипваш редовно, или пък включваш машината към отходния канал (има си специален маркуч за целта към сушилнята) и не се занимаваш повече.

# 2 122
  • София
А тези с ТП нямат ли и те резервоар за водата или  newsm78 къде отива влагата?

# 2 123
  • Варна
май в комина  Mr. Green

# 2 124
  • София
Те нали нямаха нужда от комин?

# 2 125
Те са кондензационни с термопомпа - водата също се събира в контейнер или се свързва към канал.
Термопомпата има отношение към температурата, с която суши.

# 2 126
  • София
Те са кондензационни с термопомпа - водата също се събира в контейнер или се свързва към канал.
Термопомпата има отношение към температурата, с която суши.
Ясно, благодаря.

# 2 127
  • на Мелмак
май в комина  Mr. Green
Няма влага, поне при мен.

# 2 128
  • София
май в комина  Mr. Green
Няма влага, поне при мен.
Е, как няма влага? Изпарената вода от мокрото пране се събира или в контейнера на сушилнята, или - ако е свързана към канал, се излива в него.

# 2 129
  • на Мелмак
Уффф ooooh!Шматка съм.
Контейнер има, но четох за пара другаде и ...недоразумение Wink
Нямам конденз. В кухнята ми е .
Не съм усетила повишаване на Температурата.

Общи условия

Активация на акаунт