Избор на сушилня - 5

• 478 671
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 190
  • Sofia
mamaAnna, аз си казах мнението - преди няколко месеца правех проучвания и това ми се стори като най-добрия вариант. В крайна сметка се отложи за сега покупката на нова пералня и сушилня, но това тъй или иначе към този момент би бил избора ми Simple Smile
Не случайно ти дадох линк от Текмарт: http://www.techmart.bg/products/product_details/32690

Не знам дали имаш някакви впечатления от тях - аз лично тази година за първи път ги ползвах за покупката на няколко електроуреда - освен отстъпката от около 10% която индивидуално си поисках от техния централен офис имат и практически непрекъснато "промоция" от 5 години гаранция на повечето електроуреди. Виж на главната им страница. Към днешна датата промоцията им е до 4ти Януари, но те я подновяват непрекъснато (така е минимум от лятото).

В Технополис също има опция за 5 години гаранция, ако си поискаш, НО цената за получаването и ориентировъчно е 100лв на всеки 1000лв стойност на продуктите. Т.е. ако купиш нещо за 1000лв допълнителната ти гаранция ще ти струва около 100лв.

По отношение на Горение - въпреки много доволните тук БГ мами, то аз съм на точно на противоположното мнение! От един сервиз и магазин изрично ме предупредиха, че качеството на Горение е спаднало значително и, че вече не я препоръчват като марка на същия ред като Бош, Сименс, АЕГ и Електролус. Т.е. по-често биват сервизирани.
Аз до тогава имах един малък електроуред Горение, който се държеше абсурдно и ми създаваше пробеми заради маоумното проектиране (а не дефект в материал или части). Пренебрегнах съветите им и си закупих индукционен плот - който още по време на монтажа даде дефект заради изключително некачествени материали. В момента е ремонтиран, но аз лично не бих си взел каквото и да е, след 2 злополучни покупки Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 дек 2015, 17:09 от julian

# 2 191
  • София
За Горение и аз имах препоръка да не купувам. От познати, които проектират кухни. В магазина докато избирах сушилнята също ми казаха да се ориентирам към други марки.

# 2 192
Здравейте,

Моля за съвет за хубава сушилня, щадяща дрехите /яките на мъжки ризи например/.
В момента се колебая между тези два модела:
- Miele TKG 640 WP SFinish&Eco
T1 Heat-pump tumble dryer
with FragranceDos and SteamFinish for smooth laundry and a fresh fragrance.

или
BOSCH WTY88783NL

втората има някаква пластмасова вътрешна етажерка за дрехи, за която обаче не намерих никакви мнения

Клоня към Милето, защото казват, че барабанът им е специално пригоден да съхранява дрехите по-дълго. А и силно ме привлича ароматизатора.

Много малко мнения открих в нета и за двете и ще съм благодарна, ако някой сподели лични впечатления bouquet

# 2 193
  • София
 Нямам  впечатления от моделите, за които питаш, но какво имаш предвид под "щадящи яките на ризите" машини? Защото моят модел е наистина добър, но не е от класа на Миле, и за две години не съм забелязала проблеми точно с яките на ризите. Свива чорапи например. Но ризите са си бомба.

# 2 194
Не са много отзивите, защото това са скъпи модели и вероятно не са много хората, които ги притежават. Ако имате възможност вземете си Миле.
Нашата е свръхевтина и нямам оплаквания- не мачка, не къса, нямам хвърлени дрехи за 4-5 години.

# 2 195
Нямам  впечатления от моделите, за които питаш, но какво имаш предвид под "щадящи яките на ризите" машини? Защото моят модел е наистина добър, но не е от класа на Миле, и за две години не съм забелязала проблеми точно с яките на ризите. Свива чорапи например. Но ризите са си бомба.
Някой машини спомагат за появяване на дупчици по ръбовете на ризите. Дадох го за пример от проблемите, за които съм чувала, че създават сушилните.

papi6,
Доста от по-старите сушилни са много добри и не създават никакви проблеми. И аз имах такава. За съжаление за по-новите се чуват доста оплаквания. Това е и основната причина да се насоча към по-висок клас

# 2 196
  • София
Сещам се много добре за какво говориш - ризите се протриват по ръбовете на яките и маншетите - точно там, където се търкат в кожата. Което е и причината да се протриват, а не сушилня или пералня.
Сигурна съм, че който и от двата модела да избереш, няма да имаш такъв проблем.

# 2 197
  • Русе
Почти съм убедена, че няма такъв проблем  с ризите, а и честно казано не съм чувала или чела. 10-12 г имам сушилня, не съм забелязала такова нещо. А и ако го има, защо ще е само на ризите?

# 2 198
  • на Мелмак
И според мен , ако един уред прави проблем, то ще е с всякакви дрехи , а не избирателно с някои от тях

# 2 199
  • София
тези поблеми бих ги отдала на търкане при пране и високи центрофуги, не на сушилня.
 разбира се, няма да е само при ризи въпреки, че вероятно зависи и от самата материя конкретна програма  и т.н.

# 2 200
  • София
А всички ли сушилни могат да бъдат свързани с канал или е обозначено по някакъв начин?
Не желая излишна влага в мокрото помещение, а и канал вече имам изведен.

# 2 201
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ами кондензните и тези кондензни с термопомпа нямат нужда от канал. При тях водата се събира в контейнер, които се изпразва след всяко използване. Трябва им само контакт.

Да ми е жива и здрава Бошка. Купихме я на 24-ти декември и не е спирала да работи от тогава. Всеки ден. А понякога и 2 пъти на ден. Боже, няма такова блаженство да не простирам в студа навън мокри дрехи и след 2 чАса да ги извадя топли, топли и готови за прибиране Simple Smile

# 2 202
  • София
Ама аз обратното питах - кои могат да работят с канал. Не ми се занимава с изпразване и контейнери.

# 2 203
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
До колкото знам всички, които има контейнер (т.е. кондензни) имат опция да се свържат с канал.  newsm78

# 2 204
Ама аз обратното питах - кои могат да работят с канал. Не ми се занимава с изпразване и контейнери.
Всички могат да се свържат в канал. Просто маркучето което отвежда водата от кондензатора към чекмеджето се откача и се мушка в канала. За самата сушилня няма никаква разлика къде ще изхвърля водата и начина и на работа не се променя

Общи условия

Активация на акаунт