Избор на сушилня - 5

• 478 645
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 385
  • Sofia
Здравейте,чета от доста време темата и отдавна се каня за сушилня,спрях се на Беко като марка и да е конд. с термопомпа,до колкото разбрах нямат нужда да се свързват с канал.Та въпросът ми е излъчват ли много топлина,защото ще я слагам в килерчето където си държа зимнината,там ми е и пералнята ,идеята ми е да са една върху друга иначе нямам място къде да я сложа,помещението е малко към 2 кв. и се чудя дали ще става топло от сушилнята и консервите който правя да не се развалят.
Имам сушилня Беко от 2 седмици и не излъчва никаква топлина. Държим я в спалнята ни в момента, че няма къде иначе Peace

# 2 386
Утре мисля да запозная Уърлпулка с едни пуловери. До сега се перяха на една много щадяща програма с 400 оборота. Да де ма те са си мокри след пералнята. Малко се притеснявам да ги извъртя на 1000, ще ги направя на нищо според мен. Вие как процедирате? Поръчах вълнените топки, за които прочетох тук. Надявам се да са ми полезни.

# 2 387
  • До морето
Бебешките на съвсем нормалната програма за памук. Без екстра драй. Когато ги изкарваш просто ги поопъвай и ще се оправят. Имаме едни бебешки чорапогащници много се свиват само пт пералнята дори. Незнам защо. Някаква рехава плетка ли са що ли? И ги поопъвам и готово. Но щом го забелязваш напоследък да не би бебока да е пораснал просто.

Тя бебка, че расте, расте, ама аз и по дрехите на сина ми съдя. Онзи ден свекърва ми донесе потник, който сме забравили в тях. Като го сравних с тези, които са в къщи - 2 пръста по- дълъг. А са един размер и са купувани заедно. Блузките му, които са за градина изведнъж се оказаха с къси ръкави и т.н. Явно аз някъде бъркам. Суша техните не Екстра драй, а нашите на смесената. При нашите дрехи засега не съм забелязала разлика.

При вас кои са най- използваните програми? Знам, че всеки е с различна марка, но все пак да се ориентирам горе долу.

# 2 388
  • София
peshevm
Стискам палци за пуловерите - да се отчетеш после какво е излязло и още ли ти стават Simple Smile

Mariposa_Malva
 - пускай ги на вашата програма, щом с нея проблеми нямате, може би тя е на по-ниски градуси и не свива.

# 2 389
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Суша техните не Екстра драй, а нашите на смесената. При нашите дрехи засега не съм забелязала разлика.

При вас кои са най- използваните програми? Знам, че всеки е с различна марка, но все пак да се ориентирам горе долу.

Според мен е от Екстра драйя. При мен Памук Екстра Драй е за много дебели кърпи и тъкани, които понасят високи температури.

# 2 390
И аз мисля че ги пресушаваш или е висока Т

Пуловери, които са смес- вълна и друго, пера на програма за вълна ( която е 1000 или 1200 оборота), но суша на стола... за няколко часа са си готови.
Ако е чиста вълна- пералнята и сушилнята ще го съсипят. Ще стане на още една топка за сушилня  Laughing
Иначе имам и програма за вълна и на сушилнята, ама де да знам...

# 2 391
  • София
Нищо й няма на вълната от пералня при спец програма и препарат, на ръка е  по-грубо да го изпереш и изтискаш.

# 2 392
Здравейте. И аз имам два въпроса, признавам не съм изчела цялата тема и моля да ме извините, ако вече е отговаряно.  BlushКогато суша чаршафи така се омотават, че стават на топка и съответно не могат да се изсушат както трябва. Има ли нещо което да предотврати това? И има ли нещо което да се сложи на ципа на дрехата или на чаршафа, че тракането е ужасно? Благодаря bouquet

# 2 393
Здравейте. И аз имам два въпроса, признавам не съм изчела цялата тема и моля да ме извините, ако вече е отговаряно.  BlushКогато суша чаршафи така се омотават, че стават на топка и съответно не могат да се изсушат както трябва. Има ли нещо което да предотврати това? И има ли нещо което да се сложи на ципа на дрехата или на чаршафа, че тракането е ужасно? Благодаря bouquet
За да не ти стават чаршафите на топка, ти трябва или специална програма на сушилнята за големи артикули или топки за сушилня.
Дрехи с цип можеш да пробваш да закопчаеш и обърнеш наобратно.

# 2 394
  • София
Те по принцип трябва да са закопчани и наобратно Wink и копчетата тоже.
За чаршафите играе роля и как са сгънати... като и за пералнята, количеството също.

# 2 395
 Поръчах топки дано ми решат проблема. Пробвах и сгънати, ама машината си ги омотава пак. LaughingА циповете пробвах на обратно, но пак си тракат, явно така ще е.  Grinning Благодаря много за съветите

# 2 396
  • София
Ок, писах по нагоре, че взехме Miele, но без кондензатор, а с отвор за парата (?), която се предполага, че трябва да бъде извеждана навън.

Но по стечение на обстоятелствата все още нямаме отвор за навън, а парата излиза в помещението като вдига влажността в него от 20% до 35%. Сега се чудя да пробиваме ли изобщо стената, защото без да искам се сдобих с уред 2в1 - овлажнител и сушилня едновременно.

На приземен и необитаем етаж се намира мокрото помещение.

# 2 397
В една статия четох да слагаме топка алуминиево фолио в сушилнята с чаршафите против намачкване, някой случайно да е пробвал?

# 2 398
Топка фолио не е ли вместо топка за сушилня? Аз държа нон стоп вълнените топки в сушилнята, помагат и за чаршафите донякъде.
Assos, тази не е ли много стар модел, и не ти ли загрява и поврежда дрехите, да не говорим и за тока  Rolling Eyes Но предполагам няма как да я върнеш вече. Прозорец няма ли, да открехваш поне.

# 2 399
  • София
Мне, HAPPY, нарочно не избрахме кондензационна.
С когото говорихме ни препоръча точно модел с отвеждане на парата: по икономични са, имат по-малко електроника и съответно са по-надеждни.

Общи условия

Активация на акаунт