Избор на сушилня - 5

• 475 313
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Къде ли не
И аз вече съм в редиците на притежателите на сушилни! От две седмици имам Електролукс с инверторен мотор и термопомпа. Взех я на промоция от Зора с 15% намаление. За сега съм повече от доволна! Тиха е, прави каквото съм казала, лесно се почиства! Голямо удобство е отложения старт и програмата за вълнени дрехи.За икономичност не мога да кажа  преди да ми е дошла първата сметка.
От както я имам обаче възникна един проблем - гардеробите се препълниха със чисти и сухи дрехи! До сега винаги купувах много дрехи на децата, а и на нас, защото докато съхнат едните 2-3 дни, трябва да имаме още за сменяне всеки ден. Сега пера, суша и след 3- 4 часа най - много могат отново да са в употреба! Joy
Това е моят модел Electrolux EDH3487RDE. Ако  някой го интересува нещо конкретно, ще му отговоря на драго сърце!

# 1 471
  • София
Относно отделянето на влага, за която се говореше на предишната страница - да споделя за моята АЕГ с термопомпа: има малка влага, когато работи. Не е нещо кой знае какво, но се усеща, особено когато програмата е за дънки или за чаршафи (предполагам, че тогава суши на много висока Т, тъй като материите задържат много влага). Случвало ми се е прозорците в кухнята (когато я държахме там) да се изпотят, но само в доста студено време.
Няма да си кривя душата - влага и топлина се усещат, но не много. В зависимост от конкретните домашни условия (студено помещение с външни стени) може и да успеят да предивикат мухъл.
Сега машината е в мокрото помещение и сме сложили вентилатор на отдушника, който пускам, когато  работи - влага не се усеща.

Съвсем сериозно - каквато и машина да си купите, не подценявайте момента с проветряването по време на работа, каквото и да ви убеждават в магазина. Лично аз бях чела тук, че много хора си ги слагат в спалните/холовете. За мен това решение от днешна гледна точка като ползвател е безкрайно непрактично поради няколко фактора:
1. Шум - колкото и тихо да работи, най-малкото дрънчат ципове и копчета. Да не говорим, че моето АЕГ започна и да ръмжи доста неприятно - нищо му нямало, твърдят от сервиза. Четох, че е особеност на машините от групата на Електролукс - някакво гумено уплътнение се нагрявало, сплесквало, не знам какво.
2. Миризма - докато работи, в помещението (ако не се проветрява) мирише силно на перилните препарати (прах и омекотител). В интерес на истината в началото миризмата направо ме задушаваше, сега не я усещам, предполагам, че съм свикнала. Случвало ми се е да дам да детето солети с вкус на Омо  Embarassed - попили миризмата, докато стояли отворени на масата в кухнята. Добре че ми е умно, та ги изплю, понеже майка му е доста загубена и не се сеща да опитва.
3. Влага - за нея вече казах. Не е страшна, но я има. Честно казано, не мога да повярвам, че съществува машина, която не изпуска изобщо влага, но бъдещите ползватели сами ще решат нап ого да се доверят.
4. Топлина - при термопомпените е в пъти по-малко. Зимно време няма да я усетите (или ще сте доволни, че в помещението е приятно топло), но ако сушите и лятно време, когато е горещо.... става страшно (от личен опит с термопомпена, отново подчертавам)!

Успех на всички с избора и мъдро преценявайте къде ще сложите машината  Wink

# 1 472
  • София
Шум има наистина, но е минимален, на мен не ми прави впечатление изобщо, не мога да спя на сушилня със сигурност, но иначе не виждам проблем със шума.
Миризми съм усещала само и единствено, ако слагам ароматизираща кърпичка вътре в сушилнята или ако съм добавяла при сушете  етерични масла (е тогава цялата къща мирише), иначе от препаратите за пране изобщо не.
Влага - не съм забелязала изобщо такъв проблем.
За топлината - това вече е 100% така, топли, зимата може и да е приятно, но лятото трудно се стои в същата стая Wink

# 1 473
Възможно ли е влагата да е повече, когато сушилнята не е свързана към канала, а събира водата в контейнер?
От няколко дни си го мисля и се чудя струва ли си да размествам пак, за да я свържа.

# 1 474
  • София
Моята не е вързана към канал...

# 1 475
  • София
Каква е разликата между темопомпените, кондензаторни и кондензаторни с термопомпа от към нужда от канал и влага в помещението? Сори за невежеството ми но такъв уред още не съм ползвала и съм в чуденка към какво да се насоча.

# 1 476
  • На брега на реката
Afrodita,
Няма разлика.  Има кондензна с термопомпа и кондензна без термопомпа /с нагревател и вентилатор/. Кондензната с термопомпа е по-икономична, суши на по-ниска Т, съответно е по-щадяща към дрехите, но пък откъм време, програмите са по-дълги.
Имала съм и двата вида. Първата /кондензна без термопомпа/, отделяше повече Т и влага в помещението, но не беше кой знае какво, а при втората /кондензна с термопомпа/, влага и топлина почти не се усещат. Относно свързването към отводнение и двата вида могат да работят към контейнер или ако имате канал, могат да бъдат включени към него.

# 1 477
  • София
Благодаря за отговора  bouquet Точно канала ми е проблем.

# 1 478
Здравейте! Ще купувам и аз най сетне сушилня! Още се чудя каква ... за тази какво ще кажете ?

http://www.tehnomix.bg/gorenje-d-9866-e

newsm78

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 16:15 от Vasi Kostova

# 1 479
Здравейте! Ще купувам и аз най сетне сушилня! Още се чудя каква ... за тази какво ще кажете ?

http://www.tehnomix.bg/gorenje-d-9866-e

newsm78

Моята е подобна, имам я от една седмица и за сега съм много доволна ( пу пу)
Но по-опитните момичета нека да изкажат мнение!

# 1 480
Здравейте , аз пак да питам .... всичко ли сушите в сушилня ? И знак на дрехата , квадрат вътре с кръгче задраскано , значе ли забранена сушилня , защото у нас почти всички дрехи имат този знак .

# 1 481
  • София
Суша всичко, вкл. дрехите със знак забранено за сушилни. Единствено чорапогащниците на детето не издържат и им се скапва ластикът на кръста. За две години нямам други поражения.

# 1 482
  • София
Аз не суша вълна (нямам подходяща програма).
Не суша изкуственяци (тип спортни тениски или якета) с въпросния знак, че не са за сушилня.
Другите неща суша. Често ми се е случвало на  100% памук да видя да не се суши...нямам идея защо, може би да не се свива, на дънки също съм виждала, но при тези не се замислям изобщо, слагам ги вътре.
Не суша и  дрехи с големи лепенки, които могат да се напукат (но и честно казано избягвам и да купувам такива).

# 1 483
Миризми съм усещала само и единствено, ако слагам ароматизираща кърпичка вътре в сушилнята или ако съм добавяла при сушете  етерични масла (е тогава цялата къща мирише....
Какви са тези ароматизиращи кърпички? Каква им е задачата и само за сушилня ли се ползват, т.е. може ли  и в пералня?
А етеричните масла - какви ползваш и как точно процедираш с тях и каква е тяхната цел? Антибактериална или просто за аромат? Не омазняват ли ?

# 1 484
  • София
Миризми съм усещала само и единствено, ако слагам ароматизираща кърпичка вътре в сушилнята или ако съм добавяла при сушете  етерични масла (е тогава цялата къща мирише....
Какви са тези ароматизиращи кърпички? Каква им е задачата и само за сушилня ли се ползват, т.е. може ли  и в пералня?
А етеричните масла - какви ползваш и как точно процедираш с тях и каква е тяхната цел? Антибактериална или просто за аромат? Не омазняват ли ?
Вместо да ползваш омекотител в пералнята, продават  кърпички за сушилня - същия ефект - ароматизиращ, омекотяващ и антистатик.
Ползвала съм само тези. http://www.apta.bg/search.html?phrase=%D0%A1%D0%A3%D0%9F%D0%9B%D … F&x=0&y=0
Отдавна не ползвам, от известно време ползвам вълнени топки за сушилня - имат омекотяващ и антистатик ефект, помагат леко да се съкрати времето за сушене и намаляват мачкането. Та когато ги купих, четох, че някои хора им капват по няколко капки етерично масло за аромат на дрехите. Пробвах с разни видове, марки и аромати масла, освен, че цялата къща ухаеше при сушене друг ефект не видях.
(това понеже почти никога не ползвам омекотител при пране и мислех за по-естествен вариант за ароматизация, но нещо не сполучих с начинанието).
Не омазняват, то се слагат по няколко капки.

Общи условия

Активация на акаунт