Избор на сушилня - 5

• 475 229
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 725
  • София
Изкушава ме тази http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T76385AH3/p/687453
Някой май наскоро си я купи, мнение?
Не съм по многото програми, вълнува ме дрехите да излизат ненамачкани и колко филтъра има и колко често и как се чистят

Консумацията на ток е доста по-голяма от други обсъждани.

# 1 726
2.65 kwH много ли е, пак е А+ ?

# 1 727

Дали е много? Ще ти отговоря така: моята е клас В с 4,21 kWh. Това е качило сметката ни за ток с около 10 лв. за една година.  Grinning

При това положение, смятам, че постъпихме правилно като послушахме съвета на момчето в магазина да не даваме излишни пари за клас А и нагоре. Той каза, че класът е важен за уреди, които работят непрекъснато (например хладилници). Сушилните не работят на непрекъснат цикъл, дори не се пускат всеки ден. А пък ако ми спестява само 10 лв. годишно от разход на ток, една сушилня клас А ще остарее морално и физически, преди да се е изплатила.
Mr. Green

# 1 728
  • София
аз виждам 3,08  Rolling Eyes

# 1 729
Аз видях 2,65 в някаква книжка за модела онлайн. Който я има,  да каже колко е разхода.

# 1 730
До късно доба разглеждах техн. характеристики на Аристона, на АЕГ и Сименс...........Колкото чета по-зле става избора ми. Добро е предложението на АЕГ за 5 год гаранция и помолих ММ за мнение. Според него 5 год. гаранция е приемливо условие и в един момент реши, че стъклената врата ще е проблемна и хоп нова тема за размисъл. Да съм харесала модел с плътна врата, но там вече отива на 1400-1500 лв и според мен излишен раход. Накрая ще взема нещо клас В с плътна врата и после ще се терзая, че съм се скъпила за по-скъп модел....................
Реших да спра за момент и си легнах.
Давайте мнение за тези плътни врати?

# 1 731
  • на Мелмак

Дали е много? Ще ти отговоря така: моята е клас В с 4,21 kWh. Това е качило сметката ни за ток с около 10 лв. за една година.  Grinning

При това положение, смятам, че постъпихме правилно като послушахме съвета на момчето в магазина да не даваме излишни пари за клас А и нагоре. Той каза, че класът е важен за уреди, които работят непрекъснато (например хладилници). Сушилните не работят на непрекъснат цикъл, дори не се пускат всеки ден. А пък ако ми спестява само 10 лв. годишно от разход на ток, една сушилня клас А ще остарее морално и физически, преди да се е изплатила.
Mr. Green

От всички приказки се мотивирах да сметна  Laughing

Май 0,24 лв. беше кв.ч.

1.5 - 2 кв.ч. по 0,24 лв на цикъл или час - не знам кое как се води ( Миеле гледах , че имат модели и под 2 кв.ч.но на цикъл , а не на час ) изразходва сушиня клас Б.
Значи 0,36- 0,48 лв. по- скъпо идва потреблението на цикъл или час от използването на сушилнята от клас Б , в сравнение с клас А.
Това означава според мен поне 10 лв на месец отгоре , разбира се зимните месеци - лятото кой както си иска.
Така всеки си преценява дали му е ОК  bowuu
Но 10 лв на година не е  Peace

Аз уред клас Б няма да вкарам в къщи , не само заради потреблението , но според мен ще е и морално остарял .
Същото ми е мнението и за уредите втора употреба .

# 1 732
Сигурно е глупав въпроса ми, но какъв им е проблема на стъклените врати? Моята е с такава и нямам оплакване за сега.

# 1 733
  • Бургас
Здравейте,
И ние си взехме преди няколко дни същата сушилня на AEG от линка по-горе. Доволни сме Simple Smile Само не разбираме защо на една и съща програма като слагаме прането - един път изписва 2часа и половина, сега пише 3часа (дрехите са по-тежки).
Т.е. на база теглото ли се определя времетраенето на сушенето?
По някой път излизат леко намачкани, въпреки че сме пуснали и продухването.
Вие на кои програми сушите?

# 1 734
  • До морето
Аз имам друг въпрос за тези, които са купили AEG-то с 5-годишната гаранция. Къде регистрирахте гаранцията? В магазина ми казаха, че пише на книжката, но аз нищо не успях да открия и сега звънях в Технополис. От там ми казаха да вляза в сайта допълнителна гаранция.ком, но там ми дава да избера само Аристон или Индезит? Може ли малко помощ - не стига, че съм руса, ами съм и бременна  Embarassed

# 1 735
Времето е различно, защото сушилнята има датчик за влага и задава някакво стандартно време отначало, а после според датчиците това време се изменя. Пиша го общо, като ползвала сушилня и преди, но то е общо за всички сушилни. Единствено при зададена програма с време( например 30 минути, 60 минути и т.н.), сушилнята върти точно 30 минути и после сам си ги проверяваш колко са влажни.
И аз се чудя много дали разликата между различните уреди клас А е възможно да е много голяма като крайна сума. Би трябвало да е аналогична.
За стъкления люк какъв е проблема  newsm78 За ен това не е критерий. Дори реди бяха само с плътна вратичка, отскоро се появиха и такива с прозрачна. Предполагам има значение само за мястото на филтъра, защото обикновено е точно на вратичката, а в случая е под нея. Иначе самото стъкло какво да му стане? Та и фурната е със стъкло все пак Simple Smile
Измерих си мястото над пералнята, решила съм да я взимам, само да не сте я изкупили, ей  Laughing
За гаранцията- на сайта на Технополис, над модела пише с големи букви на electrоlux.bg да се регистрира до 30 дни след покупката. http://www.electrolux.bg/Support/Warranty/warranty_registration/

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 10:19 от ♥ HAPPY ♥

# 1 736
  • София
etty775, малко са ти объркани сметките.
Дневната е около 21, а нощната 11 стотинки. Средно 17 го смятай.
При 1 киловат/час разлика между двата класа, трябва да въртиш сушилнята 60 часа месечно, за да си увеличиш месечната сметка с 10 лева.

# 1 737
  • на Мелмак
Може , не споря Laughing
Нямам идея колко е битовият ток, напоследък гледам основно промишленият.
Но пък и не е 10 лв годишно, нали ?

# 1 738
  • Бургас
Благодаря за отговора!
Мъжът ми (който е програмист) каза да ви напиша, че този сайт за регистриране на гаранцията електролукс.бг е счупен и трябва да се качи снимка с по-ниска резолюция.

# 1 739
За тази сушилня на Миеле където дадох линк никой не пише , някой с Миеле няма ли ?
А между АЕГ и Електролукс кое е по - добро като и двете се правят на едно място ?

Общи условия

Активация на акаунт