Избор на сушилня - 5

• 475 181
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 815
Честито,  Бош ли взе?

# 1 816
Момичета спряла съм се тези двете сушилни, какво ще кажете между Miele T 7734 T Mistral A коминна сушилня [url]http://www.testberichte.de/test/produkt_tests_miele_t_7734_p83977.html
или bosch maxx 7 sensitive кондензна, и двете са втора употреба. Моля споделете мнение.

# 1 817
Благодаря,Хепи,Бош избрах!

# 1 818
  • На брега на реката
Белла, честито и със здраве да си я ползваш.

sssss77, тук повечето сме с кондензни сушилни, та едва ли някой ще ти даде коректно мнение за вентилационната /коминната/ машинка. По принцип са по-опростени наистина, но не са толкова щадящи към дрехите /нагревател и вентилатор/. Върнах се назад за да прочета предишния ти пост. Аз лично не бих си сложила вентилационна на терасата, това значи, че например при -10 градуса, ще трябва да отваряш прозореца на остъклението, за да можеш да изкараш шлауха за отвеждане на влагата навън. Сушенето обаче продължава 1 -1.5 часа.  Ако има как, по-добре е като остъкляваш терасата предвиди отвор в който да я включваш и след това като свърши да я изключиш.   

# 1 819
sssss77 Кондензната си вземи, Милето е доста старо според мен - може да имаш проблеми с свити дрехи или тъкани, които няма да понесат високата температура на сушене. Отделно коминните са вече остаряла технология.

# 1 820
Момичета,ето го Миелето,за което се колебаех -http://www.technomarket.bg/products/09147053/miele-tkb-150-wp-eco

Какво ще кажете за гаранцията-10години!То направо доживот.Реших,че много ще остарее този модел за 10г,а и че не е нещо особено като програми.
Та в крайна сметка си взехме сименса- май е този - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-SIEMENS-WT45W561BY/p/684166
Мъжа ми ходи да го купува,та не знам със сигурност. В момента е на изпращане без оскъпяване в технополис. Ами дано не съм сбъркала..А за новият модел,сименс,който някой коментира по-горе разликите били,че е с непрозрачен капак и по-малък дисплей,но и с 300 лв по-евтин.

# 1 821
Момичета,ето го Миелето,за което се колебаех -http://www.technomarket.bg/products/09147053/miele-tkb-150-wp-eco

Какво ще кажете за гаранцията-10години!То направо доживот.Реших,че много ще остарее този модел за 10г,а и че не е нещо особено като програми.
Та в крайна сметка си взехме сименса- май е този - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-SIEMENS-WT45W561BY/p/684166
Мъжа ми ходи да го купува,та не знам със сигурност. В момента е на изпращане без оскъпяване в технополис. Ами дано не съм сбъркала..А за новият модел,сименс,който някой коментира по-горе разликите били,че е с непрозрачен капак и по-малък дисплей,но и с 300 лв по-евтин.

Да, това са разликите, а цената е страхотна. Консултантът ми показа сравнение между новия и стария аналогичен модел и не намерих разлика в техническите параметри.

# 1 822
Да кажа че си купих прежда и снощи намотах топки, сега ги пера, да видим ще станат ли топки за сушилня  Laughing

# 1 823
# 1 824

Аз съм с такава! Доволна съм много засега , но я имам едва от 2 седмици само.

# 1 825
  • Пловдив
Здравейте, темите са много и големи, но той като нямам много време да чета, а ми предстои да си закупя сушилня, искам да Ви попитам дали наистина сушилните стесняват и скъсяват дрехите, или това е при старите модели? Благодаря Ви предварително!  bouquet

# 1 826
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
А каква е разликата при "кондензационна" и "кондензационна с термопомпа"?

# 1 827
  • На брега на реката
А каква е разликата при "кондензационна" и "кондензационна с термопомпа"?
Няма разлика. Кондензните са два вида, кондензна с термопомпа и кондензна с нагревател. Първата е по-щадяща към дрехите.
Здравейте, темите са много и големи, но той като нямам много време да чета, а ми предстои да си закупя сушилня, искам да Ви попитам дали наистина сушилните стесняват и скъсяват дрехите, или това е при старите модели? Благодаря Ви предварително!  bouquet
Ами има много леко свиване на дрехите и то в повечето случаи, ако не е избрана подходяща програма.

# 1 828
Разликата между такава с термопомпа и такава с нагревател е, че тази с термопомпата суши на по-ниски градуси, но малко по-дълго. Реално обаче си има датчик за влагата и винаги си редуцира програмата.
Има материи, които и при пране се свиват или скъсяват. С сушилнята не е по-различно положението.
Тотална щета става само, ако пъхнеш нещо тънко и ефирно на програма за Памук да речем, а не Синтетика или Микс. Свиква се кое как се суши, може да се пробва с по-стари дрехи. Аз не съм го правила. ползвах опцията за Деликатно сушене и като видях кое колко влажно ми остава си коригирах настройките.

# 1 829
kalista, благодаря! Притеснително ли е, че липсва програма лесно гладене? В момента съм с комбинирана  пералня и сушилня и да чукна на дърво не съм имала съсипани дрехи или такива, които да не могат да бъдат изгладени.

Общи условия

Активация на акаунт