Избор на сушилня - 5

• 475 168
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 830
Здравейте,и аь съм пред дилема каква сушилня да избера- дали с нагревател или термопомпа.От коментарите разбирам че тези с ТП са по малко киловата но сушат двойно повече време т.е в крайна сметка едно и също ли излиза като разход?

# 1 831
Тц не е едно и също.
Хм нещо като духалка и климатик, че не ми идва на ум друго сравнение.

# 1 832
Аз разбрах че са на принципа на климатик,но ме интересува в крайна сметка като киловати едно и също ли излиза,защото чета че с нагреватела по бързо се сушат но повече ток харчат,а с ТП по малко ток но повече време.Та мисълта ми е кое е по икономично,за да знам каква да търся.

# 1 833
  • Русе
Все пак с термопомпа са по-икономични, сушат по-дълго време, но не й двойно, а разходът им не е двоен. Все пак и са по-щадящи към материите. Имам свити дрехи, но те си се свиват и от пране. За мачкането - писала съм и преди, до материя си е.

# 1 834
Много точно е казано. Едното е духалка а другото климатик. Реално всеки климатик - и за кола и за вкъщи и хладилник са термопомпи. Освен че са по-щадящи и икономични кондензацията при тях е многократно по-добра. Просто докато обикновената кондензационна използва въздуха от околната среда да обдухва кондензатора (зависи каква температура подържате в това помещение) и колкото изкондензира толкова. Докато при термопомпата имама както при климатика тяло което се нагрява и такова което се охлажда (може да се охлади до отрицателни температури) и наистина студен въздух обдухва кондензатора и кондензацията е несравнимо по-добра.

# 1 835
  • на Мелмак
Момичета,ето го Миелето,за което се колебаех -http://www.technomarket.bg/products/09147053/miele-tkb-150-wp-eco

Какво ще кажете за гаранцията-10години!То направо доживот.Реших,че много ще остарее този модел за 10г,а и че не е нещо особено като програми.
Та в крайна сметка си взехме сименса- май е този - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-SIEMENS-WT45W561BY/p/684166
Мъжа ми ходи да го купува,та не знам със сигурност. В момента е на изпращане без оскъпяване в технополис. Ами дано не съм сбъркала..А за новият модел,сименс,който някой коментира по-горе разликите били,че е с непрозрачен капак и по-малък дисплей,но и с 300 лв по-евтин.

Да, това са разликите, а цената е страхотна. Консултантът ми показа сравнение между новия и стария аналогичен модел и не намерих разлика в техническите параметри.
Аз пък четох доста негативни мнения в Амазон за Сименс -по-старите модели.
След ползване няколко месеца или 1-2 години, доста се оплакват от чести сервизни намеси.
Този новият и аз го харесах, но май ще се преориентирам към друга марка.

# 1 836
Благодаря ,Бубулина!

Сушилня Bosch WTW86564BY http://www.techmart.bg/products/product_details/10238

Как се удължава времето от дисплея?
Автоматична програма май не видях.Търсех по-подробно описание на програмите,но не намерих,някой да има такава машина или бих си изтеглила спецификация за програмите,но не намирам за конкретният модел.

Сименс ,незнам колко не е добра ooooh!,но машината е достоен конкурент на Миеле,според един техник.

# 1 837
Момичета, вярно ли е според вас, че заради сушене в сушилня дрехите изстаняват и много лесно се късат?

# 1 838
За четири години една скъсана дреха нямам.

# 1 839
  • burgas
Здравейте!
Купих си тази сушилня:http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-7405-XHW3/p/680611
Ползвала съм я 3-4 пъти,работеше нормално.Днес я пускам и се оказва, че върти без изобщо да нагрява..Имал ли е някой такъв проблем?

# 1 840
Момичета, вярно ли е според вас, че заради сушене в сушилня дрехите изстаняват и много лесно се късат?
Абсолютно не е вярно. Много хора си мислят така но се заблуждават. А от къде идва заблуждението? Ами от почистването на филтрите и мъха който виждаме. Стига се до извода че сушилнята изкарва този мъх, който всъщност е материал от дрехите и те ще изтънеят и ще се скъсат. Може при старите модели работещи с високи температури да има поизносване но е пренебрежимо малко. Все пак дадена дреха ще спре да се носи по други причини много преди това. А да се върнем на мъха който се събира. Оказва се че този мъх се отделя по принцип при носенето и прането на дрехите и ние си го носим по нас. Всъщност сушилнята ни отървава от него и спомага за по-малка запрашеност в дома. Най-достъпното доказателство за това могат да бъдат собствениците на домашни любимци с дълги косми. В филтрите на техните сушилни много често освен мъха се намират и много косми. Т.е.  и космите и мъха са си били по дрехите преди сушенето.

# 1 841
Абсолютно съм съгласна с мнението за космите от домашните любимци. Имаме котка и след пране по дрехите си има косми. Но след сушилнята се махат. Лятото (когато суша на терасата) си стоят. Особено неприятно е на тъмните дрехи.

# 1 842
Здравейте!
Купих си тази сушилня:http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-7405-XHW3/p/680611
Ползвала съм я 3-4 пъти,работеше нормално.Днес я пускам и се оказва, че върти без изобщо да нагрява..Имал ли е някой такъв проблем?

Изчистени ли са филтрите, както и резервоара за вода  newsm78   А може и да е дефектна  Peace

# 1 843
  • София
Здравейте! Дойде време и аз да се похваля. От Понеделник ползвам тази и съм изключително доволна!
http://www.tehnomix.bg/product/11215/whirlpool-hscx-90420.html
Докато работи не излъчва никаква влага, топлина, миризма, много по-безшумна е отколкото очаквах. Пералнята ми, която е същата марка, но вече 8-годишна е доста по-шумна. Филтъра под вратичката се маха и почиства изключително лесно. Дрехите само ги изтупвам, поопъвам и сгъвам. Приятно меки са и не гладя вече. Мога да кажа само хубави неща за сега!

# 1 844
Линка не работи,  но и аз съм със същата,  само че 8 килограмова.  Много съм доволна

Общи условия

Активация на акаунт