Избор на сушилня - 5

• 477 369
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 905
  • Русе
Всички кондензационни са с контейнер за изхвърляне, ако нямаш възможност за канал. Ако е с термопомпа, още по-добре.

# 1 906
Здравейте! Решили сме да си вземем сушилня за дрехи . Тъй като не ми се дават 1000  и нагоре лева сме решили да е максимално евтин вариант. Днес в магазина се спряхме на тази :

http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DCU-7430/p/680566

Но консултанта в магазина ми каза няколко неща ,които доста ме разколебаха. В никакъв случай не трябвало да е клас Б и точно тази щяла да ми гори дрехите ,да ми скъсява ръкавите, не спирала сама трябвало аз да я спра иначе щяла да гори дрехите 4-5 часа . Накрая съм щяла да я хвърля и да си купя хубава и по скъпа.  Crazy Crazy Crazy Направо ме отказа . Моля за съвет и мнение . Има ли такова нещо при по евтините модели и да рискувам ли с такава покупка ?

# 1 907
Този е за бой.
Имам предния модел на тази, която си показала. Предоволна съм. Нямам свити или захабени дрехи. Спира веднага, щом изсуши дрехите. Не ми се е въртяла повече от 2 часа. Суша пухеното си яке и възглавниците. Не мачка. Естествено, не я препълвам и вадя дрехите веднага след изсушаването, макар че ги завърта, за да не се мачкат.
Няма термопомпа, но се наложи да ползвам временно с такава и честно казано си предпочитам моята. Много по-бързо суши, а и видимо дрехите ни не са се изхабили.
Купете я и после да черпиш виртуално!

# 1 908
  • София
Здравейте! Решили сме да си вземем сушилня за дрехи . Тъй като не ми се дават 1000  и нагоре лева сме решили да е максимално евтин вариант. Днес в магазина се спряхме на тази :

http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DCU-7430/p/680566

Но консултанта в магазина ми каза няколко неща ,които доста ме разколебаха. В никакъв случай не трябвало да е клас Б и точно тази щяла да ми гори дрехите ,да ми скъсява ръкавите, не спирала сама трябвало аз да я спра иначе щяла да гори дрехите 4-5 часа . Накрая съм щяла да я хвърля и да си купя хубава и по скъпа.  Crazy Crazy Crazy Направо ме отказа . Моля за съвет и мнение . Има ли такова нещо при по евтините модели и да рискувам ли с такава покупка ?
Тези с термопомпа обикновено са клас "а"  и нагоре; сушат много по-щадящо дрехите на по-ниски градуси. Без термопомпа са клас "b" и "c". До този извод стигнах след следене на тази тема и четене на инфо в нета за различните видове. За времето не знам кои сушат повече, но аз съм склонна повече да си щадя дрехите, отколкото времето за сушене.

# 1 909
Благодаря за отговорите ! Не мислех ,че изборът ще е толкова труден ,сега дилема та е по -евтин вариант с по висок разход на енергия ,или по-скъп с нисък разход . Grinning  Горе -долу май излиза едно и също .

# 1 910
Здравей, Клара.
Споделям ти моя опит. Миналата година си купихме това: http://www.testberichte.de/p/gorenje-tests/d740b-testbericht.html
Клас Б, без термопомпа, кондензационна. Нямам забележки, нищо не ми е свила или повредила, а суша вътре и дрехи на децата с картинки и пайети. Разходът на ток, изразен в пари е 587 лв. за последната година със сушилнята срещу 556 лв. за предходната година. Ние сме 5-членно семейство и ползвам сушилнята поне веднъж на 2-3 дни.
Дано съм ти била полезна.
   Hug

# 1 911
Благодаря за отговорите ! Не мислех ,че изборът ще е толкова труден ,сега дилема та е по -евтин вариант с по висок разход на енергия ,или по-скъп с нисък разход . Grinning  Горе -долу май излиза едно и също .
Разликата не е толкова голяма. Нашата без термопомпа се ползва през ден и тока е 10-20 лв. повече.

# 1 912

Благодаря ви момичета за коментарите.Гледах днес в емаг,но точно сушилни няма (еее отнесох едно ренде на Тефал).В Зора също има 10-тина % намаление на сушилни.ИТа искам да попитам дали някоя от вас има тази https://zora.bg/whirlpool/aza-999/25634 и какви са отзивите за нея?

# 1 913
Познат я има и е страшно доволен, По негова препоръка щях да я купя, но се спрях на друг модел Уърпул

# 1 914
  • София
Здравейте!
От преди час съм горд собственик на сушилня gorenje d 8665n. И като я пробвам ще кажа впечатленията си.

# 1 915
Преди малко бях в Зора и консултанта ми препоръча този Аристон,като много качествен
https://zora.bg/hotpoint-ariston/aqc9-4f5-tz1/21307
Имаме и отзиви за него?

# 1 916
  • Пловдив
Здравейте!
От преди час съм горд собственик на сушилня gorenje d 8665n. И като я пробвам ще кажа впечатленията си.
Поздравления  newsm10 със здраве да си я ползвате  newsm10

# 1 917
  • София
Благодаря, ти  ppippi.

# 1 918
  • Русе

Абсолютно съм съгласна, както и писах по назад моята е още по евтина пак Беко и съм си много доволна: нямам унищожени дрехи и разхода на ток също не е висок(поне за мен, че у нас всичко е на ток и обичам да се вихря в кухнята  Hug) Ползвам я вече 1 месец.

# 1 919
И аз да се похваля с покупката на сушилня Беко от днес newsm44  От доста време чета коментарите в темата и много ми помогнахте при избора на марка. Благодаря на всички, които се включват в темата. Сега искам да помоля за някакви идеи, че майстора  не иска да се съгласи с моята Laughing Проблемът е, че трябва да сложа сушилнята върху пералнята в ниша на банята, където едната стена ще бъде от гипсокартон. Майсторът казва, че няма как да направи плот между двете, заради тази стена и нямало подходящ материал за плот, който да издържи във влажно помещение. Някой правил ли е нещо подобно и какви материали може да се използват? Аз си мислех за г-образен метален профил, който да поддържа плота от страната на гипсокартона.  А ми се иска да има плот между двете, защото са от различни марки, а и когато се повреди например пералнята, да мога да извадя само нея. Ще бъда благодарна на всякакви идеи, защото много ме дразни когато се каже "не може" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт