Избор на сушилня - 5

• 477 376
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 920
  • София
eva_veli -  защо не сложите свързващ кит?

# 1 921
Не може да се закачва нищо по-тежко от 10кг на гипсокартонена стена, ако няма тухли или итонг. Колко ще е дебела стената, че не може да се сложи нищо по-здраво? Имайки предвид, че една сушилна тежи около 35кг + прането, не знам къде ще се намери такъв метален профил. Трябва хубаво да го обмислите. Най-лесно е със свързващ кит както е предложила Afrodita, само да става и на двата ви уреда.

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 22:41 от something new

# 1 922
Едва ли ще намеря с какво да ги свържа, защото са различни марки - Беко и Уърлпул. Друг вариант е да си купя и нова пералня Беко, моята и без това е над 10-годишна, но си работи и не ми се искаше да имам повече разходи по средата на цялостен ремонт на баня... Благодаря за информацията за стените от гипсокартон, сушилнята всъщност е 50 кг, а като се сложи и 7-8 кг мокро пране... Майстора може и да излезе прав #Cussing out

# 1 923
Момичета,ето го Миелето,за което се колебаех -http://www.technomarket.bg/products/09147053/miele-tkb-150-wp-eco

Какво ще кажете за гаранцията-10години!То направо доживот.Реших,че много ще остарее този модел за 10г,а и че не е нещо особено като програми.
Та в крайна сметка си взехме сименса- май е този - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-SIEMENS-WT45W561BY/p/684166
Мъжа ми ходи да го купува,та не знам със сигурност. В момента е на изпращане без оскъпяване в технополис. Ами дано не съм сбъркала..А за новият модел,сименс,който някой коментира по-горе разликите били,че е с непрозрачен капак и по-малък дисплей,но и с 300 лв по-евтин.
pum_pall, имаш ли възможност да ми изпратиш на имейл nona_02@abv.bg инструкцията с програмите, тъй като приятели си взеха такава втора ръка и нямат такова?

Съжелявам, че много късно виждам молбата. Намерихте ли инструкциивече или да ви изпратя?

И един въпрос-на коя програма сушите дънки?
А иначе, пускала съм Зпъти сушилнята и съм м доволна. Първият път потници, пижами, хавлиени кърпи, един голям, дебел халат, поне 5-6кг мокро пране и за час и половина всичко излезе сухо и меко, с програма кърпи. Днес пак си я ползвах за потници и тем подобни, даже се изхитрих и бутнах в последните 20мин едни ризи на мм,които бях оставила да суша на закачалки. Ризите излезнаха една идея по-намачкани, отколкото ако ги суша в стаята на закачалка. Даже яките изобщо не са намачкани, ами направо са изгладени, и тъй като той ги носи под пуловер, са си направо идеални ризките. Вече така ще правя за 3ризи-слагам ги накрая, за 20тина мин са готови!

Само остана пуловерът, който е 100% памук и пише, че не става за сушене в сушилня, да видим няма ли да се намери програма и за него? Вие какво правите с подобни дрехи? Риск печели или по-скоро не?   Thinking Blush

# 1 924
  • София
Здравейте Simple Smile Някои има ли тази ? Може ли да ми дадете отзиви? Благодаря!  bouquet

# 1 925
           Здравейте !
Понеже съм срещала потребителки тук , във форума , със сушилня Ariston ASL70C , може  ли да споделите дали машината спира сама работа или трябва да се проверява периодично ? Имам я от скоро, подарък ми е. Разбира се няма инструкции на бг, намерих на английски, но не срещнах  отговор на въпроса си .
Благодаря на всички отзовали се !

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 10:41 от ant

# 1 926
pum_pall не пускай дрехи и хавлиени кърпи заедно. Първо, защото на хавлиените кърпи им трябва повече сушене, второ, защото програмата за хавлии е доста интензивна и суши на висока температура.
Памучните пуловери суша на програма Памук + Деликатно сушене или на Микс програма. Нищо им няма.

# 1 927
Ризите излезнаха една идея по-намачкани, отколкото ако ги суша в стаята на закачалка. Даже яките изобщо не са намачкани, ами направо са изгладени, и тъй като той ги носи под пуловер, са си направо идеални ризките. Вече така ще правя за 3ризи-слагам ги накрая, за 20тина мин са готови!
Не бива да се добавят дрехи в сушилнята.
Ризите им е много 20 минути. Пускай трите ризи отделно на програма за деликатни или на програма време. Пускам ги за 10 минути и излизат много леко влажни, но са като изгладени. Направо ги слагам на закачалките.

# 1 928
  • София
Здравейте!  bouquet
Включвам се в темата, тъй като ни предстои покупка на сушилня. Най-верояно ще е след празниците, тъй като ММ се опъва и ще трябва време да го настоя психически.  Mr. Green
По същия начин се опъваше и за миялна машина, но сега на всеки разправя колко е хубаво, колко е полезно и колко е доволен...
Прочетох почти цялата тема днес и научих доста неща. Няма да имаме възможност да си купим "марка" (Миеле, Бош, Сименс и пр.) и затова клоня към Беко. Противоречивите мнения в темата обаче ме поставят пред дилема дали да е без или с термопомпа (разликата е 300 лв.). Попринцип съм на мнение, че техника се купува с цел да се ползва дългосрочно (поне 5 години) и инвестицията се възвръща за това време, а похарчените пари се забравят, нооо стигне ли въпроса до "Домсъвета" става нещо страшно. Всеки път ми е напрегнато като повдигна темата за покупка на някакъв електроуред, който не е от първа необходимост.
Но докато дойде време за покупка се надявам да съм по-сигурна в избора, а ММ да е по-сигурен че имаме нужда от сушилня.  Mr. Green  Flutter

# 1 929
  • На брега на реката
Здравей,
Аз съм имала и без термопомпа и сега имам с термопомпа. Единствената разлика е , че дрехите се сушат при по-ниска температура и съответно е по-добре за тях. Това за икономията, не бих казала, че е голяма, тъй като сушат по-дълго време от другите, та горе-долу излиза едно и също, почти. В сметките за ток , нямам разлика. И при ползването на двете сметката е с 10-12 лв, по-висока. Аз също съм с Беко и съм доволна. А твоя мъж, като не е съгласен, му дай той да простира 2 седмици и вероятно сам ще ти каже, че имаш нужда от сушилня  Joy. Дано успееш да го навиеш и да те зарадва Дядо Коледа.

# 1 930
  • София
Здравейте, да споделя впечатленията си от сушилнята ми /gorenje d 8665 n/. Вчера я пуснах на микс нормално сушене за 1.10 час. Всичко излезе сухо. Прането беше от смесен състав . Много съм доволна. Пу , пу дано ми служи вярно дълго  време.

# 1 931
  • на Мелмак
Довечера , след работа ще ходим за сушилня , още имам триумене  Laughing

# 1 932
  • София
Въпрос към момичетата, които търсят активно сушилня - попадал ли ви е пред очите модел за около 500 лв., който не е коминен?
Аз пък искам да зарадвам майка ми  Heart Eyes

# 1 933
  • на Мелмак
Днес като ходим , ако видя ще кажа Grinning

# 1 934
  • Русе
Аз също съм с Беко и съм доволна. А твоя мъж, като не е съгласен, му дай той да простира 2 седмици и вероятно сам ще ти каже, че имаш нужда от сушилня  Joy. Дано успееш да го навиеш и да те зарадва Дядо Коледа.

Ей, това все едно аз съм го писала. Simple Smile Връчвай му легена в това кофти и време и да видиш колко бързо ще склони.

Ev_e, втора употреба?

Общи условия

Активация на акаунт