Избор на сушилня - 5

• 477 454
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 980
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Извинете, вижда ли се нещо? На мен не ми се показват всички изображения...
На първа страница са по-добрите сушилни (според този тест), Miele-то го бях задраскала като възможност, защото е излишно скъпо. Wink Siemens-ът излиза като най-добър, но реално получава точки за удобно обслужване на уреда, където пък Beko губи точки. Според това, което съм разглеждала, най-добре суши Beko DPU 8360 X, само че доста мачка дрехите.
Отдолу съм приложила превода на основните категории на теста. Дано бъде от полза. Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 13:56 от Ferda Mravkata

# 1 981
  • София
Ferda Mravkata, страшно полезно! bouquet bouquet bouquet
Даже утре на работа ще му пусна "print" и ще си разгледам всичко на спокойствие, защото така като прехвърлям от снимка на снимка на компютъра и губя връзката.
Отварям обаче само първите 4 снимки.  newsm78

# 1 982
Разгледах внимателно "теста" и не ми харесва сравнението.

1.Беко и Сименс участват с повече от един модел.Така шансовете за победа се увеличават.

2.Сушилните не са с равни килограми. от 7кг. /8кг./до 9кг. дори и с равно количество пране, както е посочено в "теста" ,капацитета на казана е с различни размери ,съответно по голям мотор,компресор и др. това води до различни стойности при всяка една операция.

3.Тест 17 консумация на енергия КВЧ -излиза ,че Горението е най лакомо от всички с цели 2,3 кВт/ч. с/у 0,8 кВт/ч в най малките данни.Направих извадка от официалния сайт за този модел- Консумация на енергия : 1.54 кВт/ч

4.Как така в тест -"сушене точност " Горението е със един от средните ,ниски резултати ОО- задоволителен,а веднага по долу взема лидерското  място по "равномерност на сушене" с 85% ????  Как става това?

Имам GORENJE D-7564, затова проследих данните в "теста" на тази марка в големия и клас .Не ме разбирайте погрешно не робувам на марка и не съм пристрастен. Нека по добрия победи ,но това......чешко списание за защита на потребителите е толкова "гланцирано",че сигурно и за тоалетната не става Simple Smile .
 Тест разбирам да се прави така. Еднакви по размер и дебелина ,абе едни и същи дрехи, изпрани в една и съща пералня с едни същи обороти при еднакви условия и чак тогава юруш по сушилните. Не вярвам по горе да е направено така,сигурно са взели някакви средни данни .Ако греша нека бъда поправен.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 15:09 от hienata76

# 1 983
  • морето и сините вълни :)
И аз да се похваля с покупката на сушилня Беко от днес newsm44  От доста време чета коментарите в темата и много ми помогнахте при избора на марка. Благодаря на всички, които се включват в темата. Сега искам да помоля за някакви идеи, че майстора  не иска да се съгласи с моята Laughing Проблемът е, че трябва да сложа сушилнята върху пералнята в ниша на банята, където едната стена ще бъде от гипсокартон. Майсторът казва, че няма как да направи плот между двете, заради тази стена и нямало подходящ материал за плот, който да издържи във влажно помещение. Някой правил ли е нещо подобно и какви материали може да се използват? Аз си мислех за г-образен метален профил, който да поддържа плота от страната на гипсокартона.  А ми се иска да има плот между двете, защото са от различни марки, а и когато се повреди например пералнята, да мога да извадя само нея. Ще бъда благодарна на всякакви идеи, защото много ме дразни когато се каже "не може" Simple Smile

Нашата сушилня е върху пералнята директно. И няма никакъв проблем освен леко поклащане когато тръгне да центрофужи пералнята и то докато набере скорост.
Даже е препоръчително да се сложат някакви силиконови крачета на сушилнята която се слага върху пералнята ,но нашата си е директно с нейните си крачета.
И двата ми уреда са Горене и ги купихме преди месец. Честно казано съм доволна. Пералнята е 7 кг А++ 30%, сушилнята А++ 7кг с термопомпа. Мъжът ми свърза сушилнята директно към мръсния канал за да се източва там. И двата ми уреда са на остъклена тераса с изолация и ще видим как ще оцелеят зимата Mr. Green.
Купих ги от магазин с транспортен дефект като дефекта им беше долу на ъгъла олющена боя около 1 см.Проиведени са за Германия упътване си разпечатах и съм  много доволна. Аз сушилнята я ползвам всеки ден ,дажее и по 2 пъти понякога. Ще видим края на месеца колко ни е ударил нагоре тока Mr. Green

hienata76--моята е същата Peace

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 14:12 от ani-bani

# 1 984
  • София
Аз си купих сушилня Whirlpool Simple Smile Дълго се колебаехме,но се оказа, че само на техните модели може вратите да се отварят на дясно. Накрая избирах между Whirlpool, Сименс и АЕГ, но посоката на отваряне на вратата изигра решаващата роля Simple Smile

# 1 985
Ами, не е точно така - в момента вратата на моето Беко се отваря на дясно, но може да се монтира и да се отваря на обратно.  Старата ни сушилня-AEG също беше с обръщаха се вратичка (сигурна съм, защото след като се преместихме обърнахме вратичката).

# 1 986
  • София
И при моето зануси е така, отваря се надясно и може да се обръща.
Може би конкретните модели, които си е била харесала да не са можели или просто да нее питала или да не са й казали...

# 1 987
  • София
Разбира се, че съм гледала определени модели  Peace Общото ми впечатление е че при тази марка повечето имаха опция вратата да се отваря и на двете посоки. Поне на двата техни модела беше така. Беко изобщо не съм гледала, основно АЕГ, Сименс и Бош. Идеята ми беше че дори и много да харесаш някой модел (тъкмо щях да купя един Бош) може да се окаже, че няма да ти свърши работа.

# 1 988
  • София
Момичета, пробих дупка в главата на ММ и той се нави да вземем сушилня. Категорично отказва вариантите с термопомпа, затова съм принудена да избирам без термопомпа и с нисък бюджет.  Crossing Arms Ноо аз си знам, че ще мине време - година-две, ще я подаря на майка ми и ще си взема каквото съм си наумила.
На дневен ред е най-евтиния вариант на Беко

Гледах и следващия модел, който е с малко по-висока цена- цък
А също така и едно Gorenje, което вече идва със 100 лв. по-скъпо от първото Беко и ще ми трябват сериозно аргументи, за да убедя "Човекът", че тя е по-добре от Бекото.

Разликите, които аз открих и които ме карат да се колебая са:
- Само първото най-евтино Беко има дисплей;
- Доколкото разбирам първото Беко е с "гладък' барабан, второто с шаблон Aquawave(каквото и да значи това), а за Горенйето не мога да намеря инфо. newsm78
- Двете Беко са с еднакви програми и нямат програма "Смесено", Горенйето има, а има и някаква XL програма
- Горенйето(с капацитет 7 кг.) има барабан с обем, колкото на Бекото за 8 кг.

Сигурно има още куп разлики и затова се обръщам към вас за помощ.
Голяма загуба ли е ако нямам дисплей, който да ми показва оставащото време? Каква е ролята на шаблона на барабана? Каква е разликата между сушене на "Смесено" и на "Синтетика" ? Thinking

# 1 989
Здравейте, снощи се сдобихме със сушилня Hotpoint-Ariston, но забравихме да питаме в магазина (а днес не работят в официалния сервиз на марката) дали преди първото пускане трябва да се махнат отзад някакви щифтове като при пералните. Моля за съвет.
В упътването не пише за такова нещо, но съпругата се притеснява.

# 1 990
Здравейте, снощи се сдобихме със сушилня Hotpoint-Ariston, но забравихме да питаме в магазина (а днес не работят в официалния сервиз на марката) дали преди първото пускане трябва да се махнат отзад някакви щифтове като при пералните. Моля за съвет.
Сушилните нямат транспортни болтове.

# 1 991
  • София
Рошличка, второто беко има програма за спортни екипи, това забелязах като разлика, и че е 8кг, а първото е 7. За мен повечето кг са плюс, защото прането не се мачка толкова. Пък и като тръгнеш да сменяш пералня, ще купиш поне 7 кг. Добре е сушилнята да е с по-голям капацитет от пералнята.
По отношение на барабана - не знам какво е значението, така че съвет не мога да дам.
Първото беко има дисплей, което е плюс.

# 1 992
Здравей!
Би ли споделила кой модел взехте и после впечатления? Hug

# 1 993

Взимай смело ! Страхотна е ... аз я имам от скоро ,препоръчаха ми я момичетата от темата. Много съм доволна ,това е любимият ми уред, след съдомиялната ,разбира се  Grinning С удължена гаранция за 5 години съм сигурна ,че ще я ползвам доста дълго ,а после и да се развали няма да съжалявам ,че съм дала три пъти повече за по-скъпа. И моята дилема беше същата между двете които си посочила ,но предпочетох тази с дисплея ,наистина е доста удобно .А и за един килограм повече не си заслужава другата според мен  Wink

# 1 994
Според мен килограмите са на второ място. На първо е големината на барабана. Колкото по-голям толкова по-малко шанс да вадите намачкани дрехи.
Рошличка, а защо мъжа ти не иска с термопомпа?

Общи условия

Активация на акаунт