ЮЛСКИ бебета - тема 16

• 24 961
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Малкият е с боди, пижамка и чаршафосано одеало (стайна Т-21С)

Днес хапна малко тиква, 3-4 лъжички овесена каша, 3-ти ден е запечен... Ако утре до обяд няма резултат незнам вече какво да го правя  Sad Sad Sad

Оф, ще ми се да удуша някой Twisted Evil

# 646
  • София
wwwaz, dai mu krusha

# 647
wwwaz, съчувствам ти. Моят също много се запича и круши и сливи не винаги действат при него. Дано се оправят скоро нещата при вас.

Относно спането, аз го обличам с боди, тънка памучна пижамка и завит с една олекотена завивчица, която той непрекъснато изритва и спи отвит. Температурата при нас също е около 20- 22 градуса.

# 648
Gine,  вторник и сряда уж яде сини сливи... ще дам и круша, но май ще го гъделичкам с мушкатото Sad

# 649
Глупи, Осанит се дава по 8 гранулки/ аз ги разтварям в 5-6 капки вода. Можеш да даваш през 15 мин при нужда, но не повече от 6 пъти.
Таня, лазене е на 4 опорни точки /ръце, крака/ другото е пълзене.
Тайно завиждам на младите майки, едно е да бодуваш на 20 и, друго е на 30и... и не само... има си куп предимства, сега да имам големи деца...
Моя също спи с боди и пижама и е завит с чарчафосано одеало. Т в стаята 20-21гр., а аз съм с олекотена завивка и ми е студено, нали съм на годинкиииии.... Embarassed

# 650
wwwaz, и моя се опитваше да се запече - не беше акал онзи ден. Явно нещо от комбинацията в пюрето, което му натворих. Опитвах се да му давам круша към оризовата каша, ама нещо беше зелена и пюрирана не я харесваше. Та вчера му купих за сефте бурканчета - тиква и слива на гербер от най-малките. Явно взе, че се уплаши детето и си посвърши работата. Та той ака малко асистирано - притискам му крачетата към корема на свален памперс. Явно му помага. Но иначе от вчера му давам пюре от тиква към оризовата каша. Днес пак си се изака следобяд, най-вече асистирано. А на вечеря с нас изяде почти цяла доста мека круша и след това имаше пак резултат в памперса и вече в доста по-мека консистенция. Та мисълта ми е, защо не пробваш да му дадеш две разхлабващи неща - малко повечко тиква и круша, например, ако ги харесва. И преди да пробваш с мушкатото, да му понатиснеш малко коремчето с крачета - както се прави при "каране на колело", но двете заедно към коремчето - хващаш за стъпалата или за подбедриците и буташ нагоре. Моят напоследък не ми дава много много да го натискам така, та се изхитрих да го хващам за бедрата и така да натискам - в този случай не може да ми противодейства. Само дето при едно такова натискане, първо се изпишква - имай го предвид, ако решиш да пробваш.

Май ние го навличаме най-много за пане като ви чета - по боди къс ръкав, отгоре с гащеризонче тип всичко в едно и с чаршафосана олекотена завивка. Това при температура 21-22 градуса. И ние спим горе-долу така - с пижами и олекотена завивка.

Сандалка, моля те, появи се!  Praynig  bouquet

# 651
Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 09:58 от Глупи

# 652
Привет!
Нямам какво да кажа, но малкия се събуди и съм го пуснала на зарядно сега и реших да пиша по темите от днес.
Джине, много се забавлявах с постовете ти, с матраците и ондулирането Grinning
Царевица дадох замръзена, сварена на пара и после я чоплих. Така правя и с граха, но е мноооого пипкаво.
Откраднах идея от Хипско пюре и смесих царевица, картоф и пуешко.
Джема, а защо не пробваш вместо оризова каша да даваш елда. Май тя повече разхлабва, поне така знам. Ако детето я харесва разбира се. Нея съм я смесвала с пюре слива на Гербер. А оризовата с круша на Гербер. За спането, и Юли спи така, но се изпотява, сменям завивката с одеяло понякога или спирам отоплението.
Уууаз, той вашия мъник не е много ящен от към пюрета и каши. Юли като беше болен го оставих само на кърма, следващите 3 дена яде по малко каша или пюре. Съответно не акаше (само цапаше памперса, все едно е пръцнал). Може би детето си усвоява кърмата, а от останалата храна не е събрало количество. Има ли видим дискомфорт?
Моя приятелка сменя много храни, установи, че овесените ядки действат на малката (тя е почти на 1 годинка).
Жалинка, малката ми племенница се изрина около устата така от някакво АМ. Като я изми майка й, всичко се оправи. Консултирай се за твое спокойствие!
Агнеска, а ти собствен фризьор си имаш, ондулира те срещу цица мляко! Simple Smile
Мисти, също като теб се терзаех и вчера му дадох овесена каша, смесих я с елдената + намачкан банан. Днес само овесена + банан, но малко количество. После купих бисквити на Плазмон с глутен - дадох 1. В нея и мляко има, та яде и нещо с млечен продукт, до сега не беше, освен кърма. Вярно, в минимаааално количество, но поне опита.
Луиза, как мина кардиолога?
Juli, водихте ли детенце за трето мнение?
Нелва, аз пък казвам лазене на придвижването по корем, а пълзене на това на 4 крака. Не претендирам, че е правилно. Всеки пита: Пълзи ли?, предполагам визират именно това на 4 крака. Simple Smile
Акуа, да оздравява детенце!
Лили, стискам палци за Дари, душичката малка, дано е добре!
Флайййй? I believe I can flyyyyy! Появи се и кажи как сте!

# 653
Моргана, вече са отговорили, сиврията е чушки (пипер), тънки, дълги и светли. Давам и обичайния пипер, но сиврията са ми симпатични и затова често купувам от тях. В Турция много ги слагат към кебапи, магребския кускус се украсява с тях. Аз покрай захранването на бебето се отнесох с тия кускуси и сиврии, та днес тъкмо кускус ще готвя за вечеря. Не съм яла от години, да видим ще го докарам ли, че съм готвила само 2-3 пъти, но беше много отдавна.

# 654
Лиуза, понеже виждам, че четеш в момента, хайде разкажи за бившата детегледачка, че ни се изчака чакането?!  Laughing

# 655
Добро утро , момичета
Благодаря ви на всичките за куража, който ми давате . Ако не успея следобяд да ви пиша , че ще ходим на село, то ще го направя при първа възможност .  

По случай утрешния ден - Желая на всички ви да бъдете здрави , щастливи и безкрайно обичани майки и жени   bouquet  bouquet  bouquet

Това е в случай,че не успея да вляза в интернет от село ( там сме на флашка и не всеки път зацепва нета)

За запичането - и аз имам впечатление ,че бебка се е позапекла, но все пак си изкарва по нещичко . Видимо няма дискомфорт ,затова засега гледам да не се тревожа .

Това е засега от мен , прегръдки на всички !

# 656
Офф, вчера ме втресе, температура, болки в мускулите, болки в корема Sad Малките едвам ги вдигах. Спирам цеденето та може и от това да е, но  пък гърдите са меки и спокойни. Тази сутрин съм по-добре, но да видим.

Вчера пъпешите сладко си спяха и малкото момиченце от горния етаж истеряса и почна да реве - чуваше се  все едно е от тяхната стая и се събудиха уплашени, с хлипане  и с вик, та ги взехме в хола (там не се чува толкова). Като се наплака съседското мъниче ги върнахме по леглата.  Спаха до 5:30, после 1 час се търкаляха на леглото при мен и се успаха до 8:15 Simple Smile

Излизаме - като се върнем ще чета.

# 657
Ейййййй, писах 100 часа и накрая сесията изтекла и вместо да копирам поста го изтрих.

Започвам отначало.

Да кажа, че се надявам с бебчето на Джули всичко да е наред  Praynig

Мадлен, лл какво каза за кръвната картина, всичко ок ли е?

Сега да питам - Ева от оня ден ака меки дарадонки, големи колкото орех. Ака сутрин и вечер. Вчера я нагуших с пащърнак. После яде тиква, но снощи пак беше мека дарадонка. Вода пие около 150 мл на ден. Суче 6-8 пъти в денонощие. Та въпроса ми е вече така ли ще изглежда, това ли е акото на функционираща храносмилателна система? Щом е меко и е редовно според мен не е запек, но какво ще кажете вие?

За РД-то

Ние като се женихме се подписахме тук във Варна и заминахме за Балчик. Там ни беше фотосесията и тържеството, в градината. Беше 20.05.2011. Всичко беше цъфнало, беше приказно.
Искаме да наемем фотограф и да се разходим пак в градината. Да стане нашето нещо, нашето място. Родата умеят много добре да ни развалят празниците, за това за тях ще има торта, в Балчик не ги искаме.

# 658
Момичета добро утро,

бебка е добре - няма никаква друга реакция. Надявам се да е нещо малко. Звънях на лекаря тук и те изобщо не се впечатлиха. Да съм избягвала риба и мляко. Явно е алергия към млякото.
Давам Хипоалергенно, защото в началото започнахме с нормално 1, но тя получи ситен обрив по лицето - нищо страшно, но ме посъветваха да го сменя са хипоалергенно. А Пре давам пак по съвет на лекаря - то може да се дава дълго време и е най-чистото уж(не съм сигурна, не съм веща в млеката).
Обаче реакцията хич не ми изглеждаше безобидна - цялото й лице се изрина като попарено от коприва, очичките й се подуха и се зачервиха. Вътре в устата не знам какво се случваше, но тя се чешеше много по нослето и очичките. Много се стресирах. Това е защото аз имам много сериозна алергия и съм правила няколко пъти в живота си алергичен шок и всичко започва точно така. Само, че на мен толкова ми се подува кожата, че ми се затварят очите .... и същото е и вътре в устата и не мога да дишам. Всичко става за няколко минути.

Портокалчо - напиши го моля те пак, няма да се стресирам. Надявам се да е нещо малко, а вашето бебче да е добре(не знам какво си писала)

Посъветваха ме - да дам съвсем малко мляко и да видя какво става, ако започнела да се задушава да викам ленейка  Shocked Следобяда ще звъня на българската лекарка - тук нещо ми се стори неадекватен съвета им .

Сега се връщам да чета спокойно Simple Smile

# 659
Мартина дано не е нещо сериозно това втрисане, но както казваш май няма нищо общо с кърменето. Какво става с диетата, отслабваш ли?
Лъки снимките са чудни, но какво общо има родата? Защо ще има торта изобщо след като няма да правите РД с тях? Аз нали нямам роднини наблизо, и изобщо не ги включвам в сметките, просто ще наемем детски кът, ще поканя няколко дечица на сходна възраст с майките и това ще е РД, но дотогава има толкова много време, че изобщо не го мисля в момента.
Жалина за пореден път се убеждавам, в неадекватното поведение на лекарите в чужбина. Ако се задуши - викни линейка, е това вече беше върха  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт