ЮЛСКИ бебета - тема 16

• 24 960
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Жалина, моето дете е с алергия към белтъка на кравето мляко. Прояви се след около час след първи прием на АМ (добавено в зел.пюре). Преди това е приемал само в родилното.
Изявата беше: червени големи петна по цялото тяло, много удебелени ушички, флюски като опарено от коприва. Типична уртикария. Беше 6 дни венозно на Урбазон. Категорично ми забраниха опити с млечни продукти за следващите 6 месеца (аз също като кърмачка съм на доста строга диета вече 1,5 мес откак се случи случката). Бебето може да приема хидролизирано мляко (Фризопеп, Аптамил ADC, Алфаре).
При вас ми звучи доста по-леко. Щом се е оправило от само себе си. При нас докато идем до спешното и още повече се влоши.
Все пак бих се консултирала с лекар.

# 661

Не съм искала да ги триеш, надявам се да не си ми се обидила. Не го написах с такава цел  Hug

Жалина останах с впечатление, че е имало леко обривче само около устата на малката. Щом и ти си предразположена към алергии, то наистина по добре недей дава. Макар че и германският ти лекар ме замисли  newsm78 Продължавай си с Хипото мляко, но все в един момент ще трябва да се сблъскаш с това да и дадеш мляко различно от хипоалергично. Според мен обсъди това с педиатър там при вас. Няма лошо и да се консултираш с тукашната педиатърка. Пиши после какво ти е казала и тя  Hug

Ого тая сутрин се скъса да крещи. Ужас. Аз пък се хванах да изчистя поне спалнята, кухнята и коридора докато Зар спи. Минах с прахосмуча, минах после и с парцала. Е това малкото не млъкна. Батко му от прахосмукачката не стана, но като чу Ого и веднага скочи да го успокоява. По едно време си викам, чакай да направя една ревизия на памперса. Е, разбрах защо е пищял. Малкия "Кокона МАра" почти от новороден реве като е наакан. Как можах да не се сетя, че това му бил проблема  ooooh!

Днес ще го водя на кардиолог  Confused Дано вече няма проблем със сърцето.

Аква как е малкия? Аз лично процедирам с температуропонижаващите точно както ти си направила. Давам преди сън, за да може поне да поспи детето. Надявам се да се оправи бързо  Praynig

# 662
  • Перник
Добро утро  Hug

Жалина дано наистина не е нещо сериозно. Не може ли да се направи изследване да се види от какво е възможно да има алергия или е малка още за такова. Аз не бих посмяла да дам втори път и то при тези думи които лекаря ти е казал: "ако се задуши, викай линейка"  Shocked

Агнес дано няма проблем със сърцето  Praynig

Лъки много са ви готини снимките

Аз царевица още не съм давала, май не смятам и да дам скоро. Давала съм само каша с царевично нишесте в нея. Струва ми се рано още, тя е по-трудно смилаема, също боб и леща. Малко по натам мисля да ги въвеждам. Само грах съм давала досега, а и зелен фасул
Ние още борим тия сополи. Много го тормозят, не може да диша хич хубаво през ноща, само се буди. Намали си и храната много, което ме притеснява

# 663
Агнес, вечерта беше спокойна. Нямаше температура, даже по едно време измерих 35.4  Shocked . От сутринта варира 36.8-37, весел е и няма да давам нищо за сега  Simple Smile . И той плаче като е наакан от новороден, даже в болницата ми бяха направили забележка да не го сменям толкова често... защо съм го учила така  ooooh!

# 664
Агнес, вечерта беше спокойна. Нямаше температура, даже по едно време измерих 35.4  Shocked . От сутринта варира 36.8-37, весел е и няма да давам нищо за сега  Simple Smile . И той плаче като е наакан от новороден, даже в болницата ми бяха направили забележка да не го сменям толкова често... защо съм го учила така  ooooh!

Дано страшното да е минало  Hug

# 665
Момичета, привет!
Тихичко да се похваля, че онази тъкан на Думбо в сърцето, която не се беше затворила, вече е затворена, всички предсърдия, камери и хорди са наред  baby_neutral Толкова се радвам! като стане на 18 м отиваме последно за проверка, но ще е само контролно! Олекна ми.
Бени, Калоян също е предразположен, както съм ти казвала. ЗА даване на млечни се казва да минат 6 м откакто не е консумирал нищо с белтък (вкл и през майчина кърма), за да заздравее лигавицата и да не е пропускателна. После май с ХА мляко или с нещо обезмаслено се захранва, много внимателно.
Жалина, обривът не е задължително непоносимост, децата реагират на храните, но не е непременно това. Стискам палци да се оправи скоро и да няма драма!
Руми88, до 3 годишна възраст е пилеене на пари тестуването, защото дотогава се изгражда имунната система, която е пряк виновник за алергичните реакции. Освен ако от нещо видимо няма (вълна, храна, препарат), не може да се каже дали е или е временно.

Джули, стискам палци! Много страшно звучи от общ преглед да ти кажат такив аподозрения. Дръж се, отивайте на вс специалисти, лекарите, както друга мама беше написала, винаги за бебета се препрепрезастраховат.

Пине, не е бивша май! Другата седмица, като се видим пак, ще ви разкажа, че даже срам ме хваша на моменти.

Царевица дадох в пюре на ХИПП - сладка царевица с нещо си, или пък май беше на Бебивита. облиза си ушите.
Моля някой да сподели домашен заек, разфасован на по 20ина гр и замразен какво да го направя? Съшото е и за пиле, и такова имам.
Ох, изкукуригвам. Сто неща имах да пиша....

Ааа, Акуа, мерси за готовността, скоро като го избера ще ти го пратя - става дума за планинарски самар за носене на бебе. В UK са по 150 паунда, в DE по 300 евро?!?!?!?!?

# 666
  • София
Близначе,  Честит Рожден Ден на Калина! Нека да е здрава и винаги да носи радостта в сърцето!   bouquet  bouquet  bouquet
Аква, значи са зъби Peace
Лъки, страхотна снимка!
gemavar, и аз така я обличам за спане. Но креватчето й е при нас в спалнята, а аз не мога да спя на топло, голям тюлен съм /във всеки един смисъл Flutter/ .
Агнес, успех при кардиолога Hug
Гърлче, десет пъти се връщах да чета и не мога да разбера какво е това зарядно newsm78
Benny G, тази алергия нали се израства? На нашите кумове детенцето беше така, но проблемът отшумя някъде като навърши гонина и половина. Peace
Луиза, много се радвам, че всичко със сърчицето е наред. Браво! Hug

# 667
  • Перник
Близначе ЧРД на Калина. Да е жива и здрава, много послушна и много да те радва   bouquet

Ицо спи с боди с дълъг ръкав, тънка пижама и чувалче. В наща стая е около 20 градуса
Луизе браво за сърчицето. Дано е минало всичко вече и нямате проблеми  Peace

# 668
Луиза Браво  Hug Дано и занапред всичко е наред  Praynig

Ого забравих да кажа как го обличам  Mr. Green Ого спи по боди с дълъг ръкав и панталонки и чорапки. Завивам го с тънко памучно одеало и пелена. Ако е по студено му мятам олекотената. Като цяло по голичък го държа. В нас топлим евентуално вечер. Тия дни е по хладно, така че палим печката вечерно време, колкото докато си легнем. В нас от как сменихме дограмите е супер топло, а преди зимата умирахме от студ с набичена печка с дърва и въглища. Сега супер икономия става  Mr. Green

# 669
Джине, Руми88, Агнес Hug
Да, сетих се. За момичетата с деца с АБКМ или подобни - грах не се дава!!! Има сходна на БКМ молекула и става кръстосана непоносимост.
Вчера се видях с шефа ми и ифициално няма да се връщам на работа още година и половина. Решихме го така, и от финансова гл точка, и заради малкия. Не ми се правят схеми, да тичам от работа и обратно (а аз не работя от 9 до 6, а далеч повече), да търся гледачки, да ги уговарям за 12 часов работен ден, да не виждам малкия и ММ, а и да имам 20 дни почивка годишно...Тъй и тъй май само с 1 дете искаме да останем, поне като е малък, да съм с него. Да видим - много време има дотогава...докато се върна на работа всичко ше е друго - както в моята сфера, аз самата, с Думбо вече нещат аще са други.

Мацки, да спирам ли да стерилизирам?!?!?! Аз вс шише след вс употреба стерилизирам, той става на 9м. Не виждам смисъл вече, той вс пипа и лапа, аз не мога на вс негово протягане към предмет да му мия ръцете.

# 670
Луиза,спирай!То просто няма сми вече.Аз нали постилам едно одеяло на земята да си играе беба.Мм я загражда с възглавници от всички страни,но тя ги прескача и обикаля цялата стая.Ми не мога да стоя постоянно над нея и всеки път като пипне нещо да й мия ръцете.То е невъзможно.А шишета отдавна не стерилизирам.Само понякога като се присетя.Може би на 2-3 седмици веднъж.
Радвам се да чуя,че Думбо е добре!Дано и за напред да е все така!
С таз твоя детегледачка си ме хвърлила в дълбоки размисли.Чак срам....Ма недей така.Аз съм с богата фантазия...Знаеш ли какви ми се въртят? Blush

Лъки,страхотни снимки!

После ще се включа,че малката надава вой.

# 671
Пъпешите са адски доволни - обядваха пиле,картофи, тиква,броколи и пащърнак. Бях отделила парченце брокол,който не пасирах, дадох им да си го вземат в ръка - взеха, пъхаха в устата , дъвкаха, гълтаха - много им хареса. След това им дадох по една кора от хляб - е няма такъв кеф, ипапкаха го и търсеха още.

Мисля утре като ям кисело мляко да им дам малко от моето да видя ще се хареса ли.

Диетата я почнах, спрях я заради едно гости и сега от понеделник я почвам, дано до тогава да ми е по-добре.  Като я почна ще докладвам как върви.

Луиза - добри новини,радвам се.

# 672
Мисти, моята майка каза, че си е писала отпуска за РД-то. И баща ми се е навил да идва, а той даже като се роди не дойде. Няма как, торта трябва да има. Свекърите мм да ги прави каквото иска, те мен нали не искат да ме виждат.

Чакайте сега първа да ви разкажа за срещата с Близначето и другите варненски мами . Калина е голяма красавица и много прилича на майка си  Simple Smile Бебоците и те са големи бонбони, усмихнати и послушни  Heart Eyes
Ева за първи път яде купешко пюре - царевица и пуйка, хареса й. И за първи път ходи на мол  Laughing
В резултат от вълнението аз пропуснах тренировката, че не успях да я приспя на време, но пък ми беше много приятно.  Simple Smile

Луиза, радвам се за добрите новини! Надявам се и Агнес ще се похвали после.

# 673
Защо не казахте ,че ще правите среща за Варненки
аз цял ден надничам,а вие тайно сте се организирали

# 674
Не е тайно Simple Smile Тя близначето от кога разправя, че ще идва. Дано няма сега сърдити  Confused Тя е тук и утре и в неделя. Ако времето е хубаво може да направим пак едно кафе Simple Smile Ако не, ще се разберем за по-нататък Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт