ЮЛСКИ бебета - тема 16

• 24 964
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
близначе а аз не я ползвам понеже минусите са повече от плюсовете. Огромният минус е опасният по голям брат. Не искам да си представям какви засилки ще има. Преди малко го извадих от леглото на Ого понеже Ого ревеше та се късаше. Като попитах защо Ого реве, той каза, че не искал да папа стотинката. Измъкнах му я от крачола където си я скри да не я взема - 2ст  ooooh! Полудях.

Някой беше писал за баба му дето казала да се напарват децата при висока температура. Аз така се лекувам. И не защото някой ми е казал, а защото така усещам, че ми е по добре. Мен водата ме лекува. горещата вода. Когато бях с ужасно болезнен цикъл, първата ми работа беше да източа бойлера. Когато ме тресе и имам температура, веднага под гореща вода. В такива моменти си мечтая за ТЕЦ. На детето си не бих го направила това понеже не му познавам организма. Тоест като порастне нека сам да прецени дали да прави като мен. За сега спазвам при Т да къпя с хладка вода и да давам температуропонижаващи ( и куул пач, който незнам колко действа)

# 91
И аз слагам бебето в бънжито само ако я няма каката. Иначе тя твърди, че той й казва! че иска да го люшка много силно. Проходилката ни е при свекитата. Подариха ни я, не сме я ползвали изобщо, защото тя полудяваше при идеята, че нещо може да й ограничава движенията (не сме ползвали бънжди, проходилка, кошара, а в количката само спеше). Сега мисля, че бебето ще се кефи, но пак трябва да дебнем каката да я няма.

Още не се е сетила да му даде да папа стотинка. Но е наронила пластелин навсякъде, подозирам, че той вече си е хапнал.

Изабел, Уиндоуса вече си има вградена кирилица. Флекс тайпа е една голяма глупост прецакваща компютъра. Ако искаш фонетична кирилица, потърси с гугъл, но не флекс тайп.

# 92
Гърлче, аз бих дала. Въпреки че температурата не е висока, пак може много бързо да станат усложнения.
Джине, браво на теб. Направила си нещо благородно. Дано си по-добре.
Тези който децата им се возят седнали в количката, опитват ли се да се изправят още повече напред. Ками я слагам седнала и тя се напъва да се надигне още повече. Няма как да я вдигна още повече, а не знам как да я накарам да седи спокойно. И още нещо към вас ли гледа или напред
Агнес, Марти я пази от дребните неща, но пък постоянно я пипа по бузите, мачка я или и взима това с което си играе. Направо не знам това дете как оцелява с него.

# 93
  • Варна
И аз го слагам в проходилката защото той се кефи там.
В количката гледа напред, а не към мен. Веднъж като бяхме на пазара миличкият много се уплаши, защото мен не ме виждаше, а към него постоянно идваха непознати хора. Ама това беше преди около 2 месеца и още не беше свикнал.  Laughing

# 94
Аз това с пипамено, мачкането и удрянето не го броя. Неговата радост се изразява в това да шамароса Ого. Не го прави с такава цел, но просто е нежен като мечка. Иначе не спира да го целува, да го мачка, гимнастика му прави, обеснява му че като стане голям като него "Ого, като станеш голям като мен и с теб ще ритаме топка", "Ого вече си голям като мен (ръката на гърдите задължително) и пиеш вода от шишето". Абе на моменти е. Като го ухапе ШТъркела и ела виж какво става. Иначе може да е много нежен. Днес като приспах Ого и легнах да приспивам него. От цялата работа го гушнах и АЗ заспах и усещам как ме милва детето и ме целува по челото. Той така и не заспа, обаче беше много мило и ми напълни сърцето. В този момент Ого се събуди и ...

# 95
Глупи гледа напред, но има прозорче отгоре и понякога дига глава да ме види, иначе когато е в полуседнало положние се надига, но когато е напълно седнало няма проблем засега. Проблема ни е само, че ако си позволя лукса да спра за 2мин някъде, и почва да реве, иска да я нося на ръце  ooooh!

# 96
Благодаря, че се включихте с мнение по въпроса ми.
Но "смешна" температура за мен няма. Всяко повишаване на телесната температура е признак за възпалителен процес. До 37,7-38, дори аз не приемам нищо. Дадох Панадол на 38.
Аз свалям Т много трудно и единствено с течен аналгин или мокри чаршафи. Мъжа ми при Т 37 беше много зле, защото неговата нормална температура беше 35,6-36.
Юлиан е с 36,6 нормална. Проблема е, че дори температуро-понижаващите не помагат особено. Сега е с 38,3. Пробиотик давам от няколко дни, защото стомаха му не е добре от вторник. Сега отказва да пие каквото и да е било. Дори не знам, ако реша да дам АБ, дали би приел. За капак се и одриска днес Sad
Танче, накрая Алекс нищо ли не прие от АБ?
Гифтче, благодаря за инфото за глюконата. Аз го пих на ампули при уртикарията, но не знаех защо на детето е изписан. Неговия е на сироп.
В заключение бих казала, че не искам да давам Зинат, но се страхувам от усложнения. Да не си блъскам главата после, защо не съм дала... Благодаря отново!

# 97
Гърл, много неприятно е това с Юли, дано да му мине бързо! И аз това си помислих като прочетох, че е с Т, добре, че не му биха БЦЖ- то в петък, че нали уж Вашата педи казала, че е здрав. Много ме е яд на тези педиатри значи, но както и да е това е друга тема...
Не искам да те притеснявам допълнително, но ти нали спомена, че пак е паднал от спалнята. Удари ли се много , ти спомена ли това на ЛЛ, сетих се защото каза, че е повърнал 2 пъти на фонтан  Sick
Иначе за разтройството не се притеснявай, най - вероятно е от панадола, давай му повече течности, за да не се обезводни, чай от шипки дай или оризова водичка -те запичат.

# 98
  • София
Агнес, разтапящо е! Heart Eyes Ей заради тези моменти оцелявам заради всички останали! Преди време и на мен така ми се случваше - приспивам детето уж, тананикам монотонно нещо и се оказва, че всъщност аз съм заспала. Душичка е Зар!

Глупи, не се напъва да става чак, но пък е здраво вързан, та и да иска е все тая. Вози се напред, количката, с която съм сега няма друга позиция, но всъщност и с другата така го возя.

Гърлче, Ади като беше болен най-трудно ми беше да давам лекарства. Давах насила, със спринцовка от Нурофен (който най-добре смъква на моите деца температурата), бъркам с пръст в устата и на малки дози пускам антибиотик. Всичко друго бих преглътнала да не пие, но започнат антибиотик трябва да се пие, организмът става резистентен иначе. Разстройството е нормално, ще мине. Само внимавай за дупето, много лесно се подсича при разстройство. Все едно, отплеснах се, стискам палци да се оправи човечето скоро, не ти е лесно хич  Sad Hug Hug Hug

# 99
Току що си изкарах акъла - Стефи почна да се дере, Ники го видя и той почна. Оказа се, че Стефи, който е на 1м от мен и го виждам е успял да налапа цялата дръжка на биберона-залъгалка и седеше с широко отворена уста и пищеше, веднага я изкарах от устата,беше трудно и той се беше изплашил та продължи да плачка известно време.

Сутринта Стефи се събуди и ми подаде бибата си, буташе я в моята уста и много се усмихна като се направих, че я цоцкам.

На болните - бързо оздравяване.

# 100
Но "смешна" температура за мен няма. Всяко повишаване на телесната температура е признак за възпалителен процес.

Разбира се, нямах предвид, че е здрав и не е болен.

# 101
Гърлче, е аз именно за това изрично подчертах , че моето мнение не бива да се приема за съвет. Защото е доста различно. То даже май хич не трябва и да пиша като се замисля  Rolling Eyes

Спомням си как като бяхме бременни бях наречена безотговорна майка, задето не свалям температурата на дъщеря ми. (тя обикновено я сваля бързо и сама, без медикаменти).
Много ме заболя тогава. Та преди пак да ми го е казал някой, млъквам по този въпрос.... Tired

# 102
Джина, адмирации за доброто дело, ама си за бой!! И аз да ти кажа, че не се прави така - след дъжд качулка. Пий повече течности, да добавя към другите неща за ядене/пиене и червено цвекло, ако го обичаш - и то много добре действа за възстановяване на кръвта. А ти по-добре си признай на майка ти или на ТМ, че ако стане някоя беля, не дай Боже, да знаят на какво се дължи и да се вземат мерки овреме. Стискам палци за бързо възстановяване.
Дени, дано се оправя бързо Юлито. Аз антибиотиците хич не ги обичам, ама съвет за него няма да давам, че все още нищо не разбирам от лекуване на деца.
Агнес, и на мен ми става по-добре от горещ душ, когато съм болна.
Мартина, бедния пъпеш. Добре че ще се разминали само с уплахата и нищо му няма.
Абе близначе, Калина да не те е надушила нещо и сега да те проверява дали няма да се издадеш?

За количката - ние от месец и нещо май сме с летния кош - зимния му стана малък, пък и вече не му е интересно да лежи навън. Обърнат е към нас, все още. За всеки случай го и връзвам вътре, така че няма шанс да се опита да се изправи.
Вода от време на време се сещаме да предлагаме, но той не иска да пие. То не знае и какво да прави с биберона. В малкото случаи, когато си пие млякото от шише, е голям зор да започне да яде, защото си се кърмим с него.
Витамин Д му давам редовно, че често и по повече от една капка, докато му нацеля устата.
На очен не сме ходили, макар че таткото е с късогледство - сигурно по-натам. В този ред на мисли, аз се чудя кога да го заведа на ендокринолог, че нали аз имам проблеми с щитовидната, но ще е по-натам със сигурност.
Проходилка нямаме. Таткото е против да взимаме, че мисли че са вредни. Той беше против и бънджи центъра, но след един хистеричен пристъп на малкия, го поисках много настоятелно и сега е в хола. Та слагам малкия в него. Първите един два пъти не беше много доволен, но сега му се кефи. Но пак не деяни много дълго в него, ако няма някой наоколо да го гледа.

# 103
Подаръче,благодаря,е ме "светна" от къде да сменя езика.
Благодаря на всички за отговорите ви.Знаех,че мога да разчитам на мнението ви. Simple Smile
Мисти,а за очен тъкмо сега му е времето, поне така четох.И то не само
за деца със съмнения за проблем,а за всички.Друг е въпроса,е такъв преглед не е предвиден от ЗК.А в случеи,като моя(аз съм с голям астикматизъм,отделно имам и диоптър)е особенно важно да е на време.
Приятна вечер!!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 104
Изабел, жените с астигматизъм със секцио ли раждат непременно?  Thinking Сестрата на ММ е така, има и някакъв диоптър и носи очила. Но в Испания  са и казали, че това изобщо не е пречка за нормално раждане.

Общи условия

Активация на акаунт