ЮЛСКИ бебета - тема 16

• 24 957
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Изабел, вит. Д давам когато се сетя. На очен лекар ходихме, нашата ЛЛ ни даде направление без проблем. В проходилка го слагам от един месец поне, но той стой седнал много стабилно от 6 месеца и малко. Летен кош никога не съм имала, сметнах че не ни е необходим.

Орхидейке, облечи си "запис"-а и ела кажи повечко, как сте, що сте? Simple Smile

# 76
Гърлче,калция на ампула ли е?На нас ни бяха изписали една за деня и аз я изсипвах в шишето с водата,така по-лесно я изпиваше.Нещо за хремата слагаш ли в нослето?Аз също чакам 3 дни с температура и ако няма подобрение давам АБ.А за бебето  ако ми каже ЛЛ ,че трябва веднага бих дала,че си е страшно.Дано да се оправя бързо малкия бебок и да не плаши повече така мама  Hug
Мимс ,как  беше кухнята?И аз го записах Пресиян и в понеделник почваме.
За сега съм доволна. Диманка всичко си изяжда. Но нали нямаме още зъби, пасирам първото и второто.

# 77
  • София
Близначе, аз вече и парите от котките похарчих Laughing /е, с част от тях капарирах морето/. Много се забавлявах с калининото яздене на кон, ми страшно си е, аз много съм летяла със самолет /най-дългият полет ми е бил 10 часа/, но на кон не се качвам. Naughty Качвала съм се само на камила и то защото бях прочела, че ако възседнеш бяла камила е на късмет /мм яхна някаква пършива с неопределен цвят/ и щях да умра.
Момичета, много мъчно ми стана за тази майчица от Ямбол. Дано стане чудо и да успеят да я спасят, че три дечица я чакат Cry Първият път, като отидох да раждам се молех само бебето да е добре. Казвах си, ох дано бебето да ми е наред, с мен каквото ще да става. Вторият път отново се молех всичко с бебето да е наред, но същевременно повтарях само и аз да съм жива и здрава, че като знам как онова "всестранноразвитото" и гащите не може да си обуе без мен..../тази сутрин си обула гащите с крачола на кръста, излиза ми от банята с паста за зъби по косата дори, абе нямам думи/. Въпреки, че от години съм активен кръводарител, никога не го бях правила за сонкретен човек, но снощи прочетох за този случай и се надявам повече хора /особенно от Бургас и Стара Загора/ да успеят да помогнат. Весето също ще дари.
Изабел, бебето на очен лекар не съм водила. Не сяда стабилно, но я слагам в проходилка. Извеждам я в седнало положение. Вигантол все забравям да купя.
Скрит текст:
Много ми е зле. Никога не ми е ставало така след кръводаряване. Явно от кафето и колата, с които прекалих уж за да се оправя, сърцето ще ми изскочи. Майка ми е вкъщи, поне Марина има кой да я гледа, не смея да й кажа, мм ако разбере, че съм дарила кръв (в цикъл съм) направо ще ме очисти. После трябва да водя Бранка на плуване, но не смея да шофирам и ще ходим с трамвай. Отивам да легна малко, та дано ми поразмине.

# 78
izabel.1985 ,
Вит Д. давам, знам че до годинка се дава, хубаво е и да правите разходки навън да събира естествен вит Д. На очен не сме ходили, забелязвам понякога кривене на очите ама уж било нормално  newsm78 . Проходилка не ползвам за сега, по-добре изчакай още малко, всяко дете се развива по различен начин, едни са готови - други не. Коша за новородено го смених като беше на 5.5м, защото вече не се побираше в него  Mr. Green

# 79
Misti,blagodarq za otgovora.Imenno poradi tazi pri4ina ,4e i moeto dete e ludo za trima,iskam malko da q slagam,ta pone polovin 4as za men da imam.Mislq nai-mnogo o6te 15 dni da poiz4akam i q slagam.A za o4niq lekar edinstveno darja ,poneje az sam s problemi,a dosta 4esto se unasledqvat.;No 6te mislq za variant na 4astno,poneje na6eto pedi e mnogo trudna s napravleniqta. Simple Smile Simple Smile
Blizna4e,blagodarq i na teb.Mai,kato sondiram mneniqta vi i toku vij dnes da sivtosame prohodilkata Laughing Laughing

# 80
Гърлче, сега прочетох.  Първо, говориш за ниска температура, ми той не е стигнал 38 градуса. До 38, 1 нищо не се дава даже. Три дни с температура не са проблем. Когато моята Ю. беше болна, първия ден започна с 39,7 и до вечерта не падна под 39 градуса. Втория и третия ден кръжеше около 38, 5- 38,8. След това още два дни държа около 37,7 слиза и до 37, 1. Та за тези 5 дни температура, с това силно начало, нашата ЛЛ не изписа антибиотик. Детето оздравя. Въпреки, че е тъпа овца, дето 2 дни не си вдигаше телефона и заради нея обиколихме града в студа да търсим лекар, няма да я сменя защото не даде антибиотик. Имаше и разстройство, после кашлица, която мина за 5 дни с хомеопатия на Боарон.

# 81
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
ТерпHug

Пине, а нищо ли не давате за тази температура? Питам, защото доста често съм си задавала този въпрос - дали да давам понижаващи при 39 или не...Да чукам на дърво досега не се е случвало, но искам да събера информация.

Това като запис  Simple Smile

А и Маги пак е със сополи...гадни, стичащи се назад, досадни сополи  Crossing Arms Този път имам съмнения, че ще останат само те, без кашлица, пък да видим. Тези нейни зъби хем рано избиват, хем все едно през камъни излизат...толкова трудно и...сополиво.

# 82
Давахме, за 39 градуса давахме нурофен на 6 часа ли се даваше..., на 8 ли, забравих, ама то си пише на опаковката. За 38,1 до 38,5 давахме панадол. За точно 38,5 съм давала и нурофен. За 37,7 не давахме абсолютно нищо, даже лекарката дойде вкъщи точно като бях измерила и с нейно указание и пред нея нищо не давах!
За 39,5 която не помръдна 3 часа след прием на нурофен дадох хексалгин. Това беше същия ден, когато предиобяд имаше 39,7. Тогава в паниката си, а и нямахме нищо друго, дадохме панадол, който едва ли е свършил нещо и правихме компреси с вода и оцет, които свалиха бързо с една единица. Но после се оказа грешно, компреси с оцет не трябва да се правят, само със студена вода може.

Пак да кажа, Гърлче, на Юлиан температурата е смешна! Толкова се вдига след ваксина или от зъб. Но това е просто коментар, аз не съм лекар.

# 83
Здравейте,лейдис!
 Терпbouquet

Дени,цитирам мой пост от преди време във връзка с калциевия глюконат.

Ми аз днес писах за Калций+Витамин Ц.Да,засилва имунната система.Прилага се и при бебета.На А. й го изписваха първия път като се разболя.

Необходимост от допълнителен прием на калций има при всички състояния на недостиг в организма. Включеният в състава витамин С допълва действието на калциевия глюконат и повишава имунната защита на организма.

Калций + Витамин С притежават противоалергично действие и спомагат на организма да се бори с възпалителните и инфекциозни процеси. Стимулира метаболизма на желязото. Допринася за нормалния процес на кръвосъсирване. За нормалната работа на Вашите мускулни и нервни клетки, а също така за изграждане на костната система е нужен Калций, докато Витамин C подпомага възстановяването на костната структура след нараняване, стимулира възстановяването на тъканите. Освен това Витамин С е необходим за пълната абсорбция на Калций в организма.

Изабел,аз още давам витамин Д.По една капка на ден,но когато се сетя.Често забравям и пропускам.Със седналия кош сме от декември,беше на 5месеца и половина.На очен не съм я водила,не знам за такова направление.На проходилката я слагам от около месец.Сега седи,но когато започнах да я слагам,не можеше още.Слагай я за по 5мин. не е проблем. Peace
А горе в дясно на самия сайт има едно бутонче за смяна на езиците. Peace

Близначе,ти пък от кога даваш витам Д?!! Crazy Нали беше против?  Laughing

# 84
Zdraveite momi4eta i izvinqvaite ,4e pi6a na latinski,no nqmam fleks taip za momenta.A iskam da se dopitam do vas ,poneje wqrvam v mnenieto na grupata  Simple Smile. Ta parvo da vi popitam davate li o6te vitamin D na decata si,poneje dnes bqh na konsultaciq ,no zabravih da popitam pediatarkata ni.Drugoto koeto e- pravili li ste o4en pregled na malkite.Az poiskah napravlenie ot pedito za malkata da q zaveda,poneje az sam problemna s o4ite(a 4etoh,4e e dobre sled 6 mesec da se izvar6i o4en pregled),no tq mi otkaza,poneje ZK ne poema.Sa6to taka iskah ve4e za malko da slagam malkata v prohodilka,no tq kategori4no mi zabrani.Obqsni,4e parvo trqbva da sqda stabilno(a na6ata o6te vob6te ne sqda daje).Vie slagate li gi v prohodilki ve4e?A smenihte li ve4e legnalite ko6ove na koli4kite?Moeto divane otkazva ve4e v legnaliq,iska samo da gleda Simple Smile. Lek den jelaq Simple Smile Simple Smile

Вит.Д не съм давала и няма и да давам. Всъщност давах два пъти по една капка и до там спрях. Едната педиатърка каза да давам през ден, а другата да не давам. На моето бебе фонтанелата е много малка и е твърде рано да се затваря още.
На очен лекар никой не ни е пращал. На толкова малко бебе незнам как се прави очен преглед. А и тука неще очни са ... мани, мани.
В проходилка не слагам и не мисля да слагам. Проходилката ми е кофти, а имам и опасен батко, та мисля да си спестя нервите. Детето все ще проходи някога и без проходилка. Имаме бънджи обаче и вече два пъти си вися в него.
Зимен кош не сме имали. В началото дори беше в лятна количка с напълно легнало положение. Сега е в количка с летен кош. Менкам си двете. Едната е в нас и я ползвам за шезлонг и стол за хранене, а другата е в колата.

Джине по добре не казвай на майка си, че аз ако съм на нейно място директно ще оставя внуците си сирачета. Ти акъл имаш ли да даваш кръв по време на цикъл? Никога, ама никога не се прави така. И аз съм кръводарител, но не бих го направила това. Яж шоколад и не пий кафе. Яж черен дроб, език, мозък. Хемоглобина ти е паднал ужасно в момента и кафето само те разтреперва. И аз веднъж се бях дрогирала с кафе след кръводаряване - голяма грешка. За убиване си ей.

# 85
Джине, стискам ти ръка за добрината, но преди, по време и след цикъл не се дарява . Не те ли питаха? Дано да ти мине неразположението бързо  Hug Аз умирам от страх от игли. Кръв не мога да дарявам по тази причина. Като отидох да раждам само за слагането на абоката мислех. Отврат!!

Някой питаше за водата- предлагам всеки ден. По 100 пъти на ден. Понякога изпива 10тина мл. Пюретата също ги правя с вода. Кърмя на поискване, кажи речи постоянно  Tired

Днес го писах дъждовен. Нито детето изведох, нито оправих вкъщи. Утре ще ми дойде нанагорнище, че и на тренировка трябва да ходя.

Изабел, вит Д давам по 1 капка. На очен не съм я водила. Проходилка няма да ползвам, хем няма място, хем мисля, че полезността и вредността са на кантар. Возя я в седнало положение. Зимен кош нямам, количката е комбинирана.

Гърлче, не знам как бих постъпила. Дано бързо да минава  Hug

# 86
Изабел то и аз съм с проблеми със зрението, но още е рано за да се разбере на такова малко бебе дали е унаследила нещо. Въпреки, че ще взема да питам на контролният преглед, кога да я заведа относно другите неща.
Джине браво на теб, но наистина не е трябвало по време на цикъл.

# 87
Джине,тъкмо влизах да ти напиша това,което Агнес вече ти е казала.Кръвното ти е паднало и кафето е най-лошото,което може да изпиеш сега.Шоколад,кола,фреш портокал,червено месо,дроб,яйца,че и червеното вино биха ти помогнали.В следващите 3-4 дена наблегни на тези храни!Адмирации за постъпката ти!Още веднъж ми показа каква душица си.  bouquet Ако можех и аз бих дарила,а и мм също,но тук дали става?

# 88
Руме, против съм. За това и съм дала точно 5 пъти  Mr. Green И то защото лекарката ни наплаши, че на Боци изкривената глава била от това. Дрън-дрън. После в Детска поликлиника ми казаха, че няма нищо общо и го спрях. Давам му обаче коластра, която съдържа вит. Д. Която коластра давам от дъжд на вятър. Именно това имах предвид "давам когато се сетя" За коластрата, а не чистия вит. Д.

Пине, и за мен 38 е смешна т-ра и аз даже не я отразявам. Но за някои майки не е и те се притесняват. Аз температура свалям над 39 градуса когато е. Но всяка майка си познава детето и знае кога, какво и как  Peace

Агнес, аз проходилката не я ползвам за прохождане, наясно съм че и без нея ще проходи. Ползвам я,  за да не го нося и най-вече за негово забавление защото страшно и се кефи.

Почвам да се притеснявам. Много спи това бебе. Ей го днес спа до 8. После заспа в 10 та до13 ч. И сега пак заспа и ще спи поне два чАса. Ако сме навън спи и в количката, и в колата също спи. Изчислих, че на денонощие Боци спи по 15-16 часа. Съвсем сериозно следващия път ще се консултирам с личната.  Защото или е голям мързел и поспалан като баща си, или нещо му има.....

# 89
  • София
Джина, момиче, ти си за поклон и за бой! Направила си нещо прекрасно с това, че си дарила кръв за родилката, но първо - в цикъл си, второ- не е изобщо добра идея да даваш кръв толкова скоро след раждане! Не си измислям, не съм и твърде предпазлива, така е! Когато родих първото дете, тоест 8-9 месеца след това, ходих да дарявам кръв и ми казаха, че не се прави така, не е добре за организма, който не е се е възстановил все още. Ей, много ме притесни, честно!

Гърлче, тази температура не е никак висока, но предвид ужасяващия грип тази година май  бих дала антибиотик. Аз давах вече де, но при по-различни обстоятелства. И аз да кажа- давай пробиотик задължително, ако ще даваш антибиотик! Бързо оздравяване! Hug

Изабел, давам вит.Д по 1 капка; не съм го водила на очен; не слагам в проходилка, нямам, няма и да купувам, не съм фен; седяща количка ползвам от началото на януари, абсурд да стои легнал, ако не спи.

Общи условия

Активация на акаунт