Скандинавска литература

• 148 828
  • 814
  •   1
Отговори
# 390
На мен Червеношийката ми е любима след Снежния човек.

# 391
  • Ænima/Albuquerque
Първо ще промия с "Алекс" на франсето, и после минавам на Несбьо. Сега съм му малко сърдита. hahaha
"Ловците" ги гледах, та ще пропусна книгата.

# 392
  • Ænima/Albuquerque
Хора, знам че не е за тук, обаче тази "Алекс" е такава книга, че просто се чудя къде да ходя да я хваля! Не ми се хваща нищо друго в момента! Еле пък Несбьо, който така ме разочарова с ПрилепътCrossing Arms

В коя тема се пише по-свободно, че в този подфорум не съм се мяркала? В спамо-чата, или в темата "Какво чета"?

# 393
  • София
Сарки, и в двете, които споменаваш, но аз съм ОК и тук да споделяме инфо за готини трилъри, както и друг път сме правили.
Някога май имаше тема, но замря и сякаш по отношение на трилърите тук сме най-активни.

# 394
Заинтересувах се за Алекс, изглежда много обещаващо. Точно сега не ми се чете нещо много брутално, но от отзивите ме обхвана любопитство- навсякъде я описват като нещо невиждано Simple Smile

# 395
"Немезида" ми хареса повече от "Червеношийката".
Юси Адлер Улсен ми е също любимец.

# 396
  • UK
Здравейте, аз чета Червеношийката, първа среща ми е с Несбьо, с коя да продължа, има ли някаква поредност, която е хубаво да спазвам? Имам Снежния човек, но мога да потърся и някоя от другите, ако трябва Снежния човек да почака.

Моля, препоръчайте ми някой добър скандинавски исторически роман. Впечатлих се преди година-две от Миниатюристът, холандска е, но не знаех нищо за Холандия от онзи период, много ме увлече атмосферата, чете ми се нещо подобно и за скандинавските държави от скандинавски автори. Ако свързано и с мирните жители, не само с викинги и битки.  bouquet

# 397
Поредицата за Хари Хуле е следната:
1. Прилепът
2. Хлебарките(не е превеждана на български език)
3. Червеношийката
4. Немезида
5. Пентаграма
6. Спасителя
7. Снежният човек
8. Леопардът
9. Фантом
10. Полиция

Най-добре ще е да продължиш с Немезида, но тук не всеки е спазвал поредността на книгите и не мисля, че е чак толкова голям проблем. Криминалните случаи са отделни и могат да се четат самостоятелно, само събитията около личния живот на полицая са последователни.

# 398
  • Ænima/Albuquerque
Мда. И Прилепът спокойно може да се пропусне. Аз съм още на франсето, и ще мисля кога ще започна Несбьо.  Crossing Arms

# 399
Ау, тая Алекс, егати книгата. Не съм по темата но оттук разбрах за нея. Simple Smile

# 400
  • Ænima/Albuquerque
Нали!  Mr. Green
Смотах на една приятелка Киндъла, и сега чета Ирен, първата книга от трилогията.

# 401
Мерси, ще я потърся и аз.

# 402
  • Ænima/Albuquerque
От КАТ ги теглих.  Flutter

# 403
Нали!  Mr. Green
Смотах на една приятелка Киндъла, и сега чета Ирен, първата книга от трилогията.
Ще я купувам, след тези хвалби, няма как Laughing, тъкмо Колибри имат 20% намаление този месец. Книгите в трилогията свързани ли са? Преди време бях загледала "Булчинска рокля", но не знам защо се отказах от нея.

# 404
  • Ænima/Albuquerque
Има връзка, да. Не е фатално, ако прочетеш Алекс първо, спойлера от Ирен си го пише и на корицата на книгата, та не е кой знае каква тайна.

Общи условия

Активация на акаунт