Скандинавска литература

• 148 752
  • 814
  •   1
Отговори
# 195
  • пак там
О, аз го уча вече няколко години Simple Smile но уча самостоятелно, без учители, имам само един курс за начинаещи. Минах покрай адаптираните издания вече, иска ми се нещо по-сериозно да чета.

# 196
Нашият приятел трябва да е спечелил - току що бях в сайта на Сиела и води в класацията. Но от Сиела никой не анонсира радостта.

Какъв е бил казусът предния път? Да не ни споходи пак?
Не вярвам, сега разликата в гласовете е голяма.. Тогава две книги бяха с почти равен брой гласове и те пуснаха допълнителни снимки само на тях и ново гласуване, само, че не само аз, а и доста хора не бяха разбрали, че ще спечели тази която е с най-много харесвания на новите снимки.

# 197
  • София
О, аз го уча вече няколко години Simple Smile но уча самостоятелно, без учители, имам само един курс за начинаещи. Минах покрай адаптираните издания вече, иска ми се нещо по-сериозно да чета.
В руските сайтове има доста книги всякакви, потърси с Google "книги на шведском языке" - може да си харесаш нещо.
В RuLit също има десетина книги, и тук също някакви криминалета -  http://www.twirpx.com/library/detective/swedish/=

# 198
  • Дъблин

От скандинавците засега Лейф Г. В. Першон и Камила Лекберг са авторите които не ми харесват.На  Несбьо сюжетите ми харесват, но Хуле много ме дразни. Ще видим как ще ми тръгне с този.
Меган, може ли да споделиш какво не ти харесва при Камила Лекберг? Аз досега не я бях чела и започнах днес "Каменоделецът", но се колебая дали да си купя "Ледената принцеса" и "Проповедникът".

# 199

От скандинавците засега Лейф Г. В. Першон и Камила Лекберг са авторите които не ми харесват.На  Несбьо сюжетите ми харесват, но Хуле много ме дразни. Ще видим как ще ми тръгне с този.
Меган, може ли да споделиш какво не ти харесва при Камила Лекберг? Аз досега не я бях чела и започнах днес "Каменоделецът", но се колебая дали да си купя "Ледената принцеса" и "Проповедникът".
Аз много харесвам Лекберг, повече от Манкел и Несбьо. Несбьо едва ли ще го чета пак, поне в близко бъдеще - "Немезида" ми беше отегчителна. Манкел не е лош, но и той прекалено разтяга повествованието.

# 200
"Немезида" е най-слабата от четирите книги на Несбьо, които съм чела. И ако бях почнала с нея, надали щях (скоро) да посегна към другите.

# 201
А на нас с пеперудките "Леопардът" ни дойде като най-отегчителна от Несбьовите  tooth

От "Сиела" вече много ме вбесяват! Никой не обявява, че утре "Полиция" ще е на 50%  #2gunfire
Остава пак да извъртят някой номер като преди....  Twisted Evil

# 202
Аз реших запознаването ми с Несбьо да започне със "Снежния човек", утре очаквам доставка. Знам, че поредицата за Хари Куле май имаше някаква последователност, ама реших да започна с най-хвалената. Ако ми допадне, ще пробвам и другите. На Камила Лекберг също нищо не съм чела, и с нея тепърва ще се опознаваме. Simple Smile Хенинг Манкел пише увлекателно, харесва ми, но наистина доста разтяга локумите на моменти. Simple Smile

# 203

Предвидима ми е, лековата. Стила и също не ми харесва. Не е моя автор.  Четох "Каменоделецът" и "Прокоба". Може и да прочета някоя и друга нейна, ако съвсем няма друго какво да чета.

# 204
Благодаря на NumLock за линка!    bouquet

# 205
  • София
Нашият приятел трябва да е спечелил - току що бях в сайта на Сиела и води в класацията. Но от Сиела никой не анонсира радостта.

Какъв е бил казусът предния път? Да не ни споходи пак?
Не вярвам, сега разликата в гласовете е голяма.. Тогава две книги бяха с почти равен брой гласове и те пуснаха допълнителни снимки само на тях и ново гласуване, само, че не само аз, а и доста хора не бяха разбрали, че ще спечели тази която е с най-много харесвания на новите снимки.

Още няма нищо. Хм.  newsm78

И на мен Камила Легберг ми е лековата.

А относно Несбьо също мога да кажа, че както при всеки друг автор, важно е с коя от книгите му ще започнеш. Аз започнах с "Пентаграма" - въпреки че тогава доста се бях впечатлила, сега, поглеждайки назад, я намирам за най-слабата му книга. Но дали това се дължи на факта, че следващите негови книги, които прочетох, и които нямаха нищо общо с хронологията им на издаване, ми харесваха все повече и повече. В момента чета "Хлебарките" - е, очарована съм, особено като се има предвид, че никога в книжарница не бих посегнала към книга с действие, развиващо се в Хонгконг. А тя е прекрасна!

# 206
"Сиела" си оправдаха имиджа на второ най-кофти издателство!!!!  Ако не и на първо!!! #Cussing out
Още не са пуснали книгата, а аз от обяд натам цял ден ще съм извън офиса и няма да мога да си я поръчам, че кой знае и кога ще се прибера вечерта!!!  #2gunfire  
Май ще трябва да ползвам жокер "Помоли другарче"  Thinking

# 207
  • София
"Сиела" си оправдаха имиджа на второ най-кофти издателство!!!!  Ако не и на първо!!! #Cussing out
Още не са пуснали книгата, а аз от обяд натам цял ден ще съм извън офиса и няма да мога да си я поръчам, че кой знае и кога ще се прибера вечерта!!!  #2gunfire  
Май ще трябва да ползвам жокер "Помоли другарче"  Thinking

Аз ще я поръчам и за теб, ако искаш. От София съм, ако е от значение. Те само да я пуснат на хубава цена. Иначе ще си я купувам от Е.зона, егати.

# 208
Благодаря ти много  Hug
Току що я поръчах, вече е на 50%  Mr. Green

# 209
  • София
И аз я поръчах - скок, подскок!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт