Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Silk  Hug имате време да се обърнете Simple Smile но все пак опитай с тези елементарни мерки, че на по-късен етап се оказва, че им отеснява, водите са по-малко и по-трудно се завъртат (не, че няма случаи и преди раждане да се завъртят Simple Smile )

а! сетих се още нещо - аз гледах да изпълянвам упражненията привечер (заставах на 4 крайника винаги, щом усещах движение от страна на беба), че в офиса няма как Grinning, a преди заспиване редях възглавниците Simple Smile малко трудно се търпи, защото притиска и затруднява дишането...но в името на каузата..

# 256
  • София
....... б) като си легна да поставям таза на няколко възглавници - получава се лек натиск под ребрата, който насърчава бебето да се завърти Hug опитай и ти, стискам палци

Това ще го пробвам. По гръб или настрани лягаш?
 Hug

# 257
Майка Зайка лягам по гръб, махам възглавницата под главата, и редя 3 възглавници под..как да се изразя..ханша..и карам ММ да засича времето Simple Smile
ето клипче, около 3:33 мин правят същото упражнение, но с по-специална възглавница
https://www.youtube.com/watch?v=pteEYX8zwWc
а като 5:36 Simple Smile хехе така чета форума вечер

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 16:52 от monicat

# 258
Здравейте майчета  Hug
Сутринта се събудих още е 6,30 като лудите  ама си полежах до 9 Simple Smile И след това като ме огря това хубаво слънчице...изчипках се и като се хванах да почистя малко - 3 перални, прах, прахосмукачка и тъкмо бях във вихъра си и ми дойде една роднина на гости... То лошо няма ама направо забрави да си тръгне - от 11ч. чак до преди малко. Най ме е яд че ми прекъсна ентусиазма, ама дано ме обземе и утре.  Mr. Green
LizyD дано скоро свършите с ремонта че да си починеш. Очакваме да кажеш как е бебчо след прегледа днес  Hug
malko_angel4e_ почивай щом се налага - то с твоя отбор юнаци не е лесно   bouquet
Di83 браво на бебока- заел е позиция.
tartaleta123 и при мен е голяма главата - върви с 2 седмици напред и за това и аз малко  съм ... #Crazy Честити покупки.
Аз Съм Българче е такива лекари ми иде да ги  #2gunfire Не стига, че са те накарали да чакаш толкова време а и такова отношение....нямам думи. #Cussing out
Silk браво за хубавите новини от прегледа- на ме док ми каза да му говоря на Макарочно да се завърти. hahaha А колкото до другата случка - напълно те подкрепям. Аз също като се разочаровам веднъж - не повтарям.   smile3513
monicat браво и на твойто бебче за позата и грамчетата  Hug
Днес много прегледи и само хубави новини  Heart Eyes

# 259
Здравейте, момичета!
Опитвам се да поднеса сутрешно кафе с бисквитки и фреш, но нещо не ми се получава. WinkМоже да ми дадете инструкции за следващ по- успешен опит.

Вчера прегледа мина добре. Бебчо наддава. Вече сме 2 060 грама. Плацентата ми е 2 към 3 степен зрялост и трябва да се следи.

malko_angel4e_ ти се герой с четиримата юнаци, които се вихрят в теб. Важното е, че всичко е наред.

tartaleta123, не го мисли как ще излезе. След като гледах естествено раждане по Discovary и аз се... замислих как изобщо жените раждат, но няма какво да го мислим.Бебоците ще се родят по един или друг начин, няма да си останат в нас Joy

zeldelina, ентусиазмът е хубаво нещо, но сега трябва да си почиваме повече. Не че аз го правя, но... така казват.

Хубав ден на всички и само положителни емоции!

# 260
Здравейте най-накрая и от мен отново Simple Smile  Hug

И аз като Силк имах натоварени работни седмици и не смогвах с всичко навреме!
От днес очаквам нещата да се поразредят работно малко и да имам малко повечко време, а и съвсем скоро мисля да спра да идвам в офиса.
От миналата седмица следобедно, след няколко часово стоене на бюро се схваща нещо ниско долу в дясно и започва да ми опъва доста сериозно. Резултатът е , че едвам мога да ходя, само много бавно и лекичко, чувството е точно като след операция. Това доста ме тормози, защото аз все ходя напред-назад, бързам, върша 100 неща, а това ме ограничава значително.
Вчера бях на редовната ЖК и аз ( доста сме били на преглед вчера Simple Smile ) , всичко е наред! Първо нямаше намерение да включва ехографа, но аз вече понастоях, леко притеснена, но все пак от началото на януари не сме го гледали ! А тя ми вика, ами какво да гледаме, рано е още, всичко си е наред Simple Smile Сигурна съм, че тя си усеща нещата и с опипване, ама аз пък искам да се види.
Та резултата е , че плацентата ми е високо, бебенцето е в норма ( не ми е уточнявала точни размери ), върви си 1 седмица напред, както от самото начало, но това е защото съм с кратък цикъл и по-ранна овулация, аз си знам Simple Smile Надолу с главата си е, но според мен има дни в които изцяло си променя позицията, та според мен има време, докъто заемат окончателно положение преди раждане Simple Smile
Обиколката на корема е 100см, височина на матка - 29см. Утре почвам 30-та седмица и съм + 10кг Sad Много са ми, най-лошото е че всички са на корема. Аз предпочитам да се разпределят и после по-лесно ще се справя с тях, а само от корема после, дето ще виси, особено след 2-ро секцио ще е мноооого трудно, да не кажа невъзможно прибирането му . Sad
Все още не съм се срещала с доктора при който смятам да раждам, но може би в началото на другия месец и това ще направя.
Последният ми болничен изтича 1 ден преди 45-дневния, та АГ-то каза че ще се направим на ударени и ще ми го пише с 1 ден по-рано, а така или иначе със секцио ще родя по-рано и нямало значение..
Постепенно се отмятат задачките, ей го къде е раждането Simple Smile При мен е след около 2 месеца, а при някои от вас и около един..мале, мале !
На мен ми предстоят тепърва ремонти, размествания, сглобяване на детска стая и куп неща.
Не съм преглеждала нищо от нещата които имам , но искам да го направя като имам и къде да ги редя..т.е. първо трябва да станат леглата и шкафовете за баткото и да преместя неговите неща в новите шкафове, та чак след това да изпера и подготвя нещата и на бебчето.
Извадихме количката , толкова ни е хубава и удобна и хич не искам да съм с друга. Но за съжаление бебешкия кош седи лееко назад, т.е. бебето би било леко надолу с главата. И се чудя сега да търся ли друга, или да избутам с тази  newsm78 Или да се опитаме някак да я оправим.
Другата ми неотложна задача , която ме вкарва в големи чуденки, понеже съм некомпетентна са матраците за леглата на двуетажното легло което ще правим. Мога да отделя не повече от 250лв за матрак, дори се чудя не са ли много, ама май не са...и какви да са идея си нямам, а видовете и моделите и марките на матрачния пазар са безброй. Аз разбира се искам най-доброто за тази цена и сега не знам кво да правя Thinking Някой ако може да помага ! В момента има на промоция в Метро на Магнифлекс три вида матраци, които ми се вписват в бюджета...ама дали са добър избор, някой знае ли? Казаха ми, че за Метро ги правили по-некачествени, били от хотелските им модели...ама дали е тъй? newsm78
трябва и книжката да си сменям, вече си извадих медицинско, ма и до КАТ трябва да стигна. Айде и там пари да ръсна, аман значи !

Ей такива неща покрай мен. На 8-ми март бяхме на клуб, легнала съм си в 5ч и се чувствах много добре! Другата седмица живот и здраве ни предстои една уикенд почивчица и един концерт !

Соник, ти мислиш ли да ходиш на 23-ти на концерта? Аз си взех седящо място и една приятелка ще ми прави компания, а има възможност и да се слиза долу, та ще се движа, не е за изпускане ! Simple Smile

Много се зарадвах като видях , че и Малкото ангелче е отново тук и че всичко е наред. На мен с 1 ми тежи, не знам с 4 как е #Crazy Ама нямаш избор, ще се справиш ! Wink

Дадох подробен отчет, надявам се да мога да се включвам малко по-честичко вече:)

# 261
Здравейте и от мен Simple Smile
При нас всичко е наред, не пиша последните няколко дни,  но ви чета редовно Simple Smile
Радвам се , че има само хубави новини от прегледите и бебчетата растат  Hug
Ние другата седмица май вече ще започнем ремонта, че времето си напредва...
Силк поведението на въпросната служителка е ужасно, и като се има в предвид че си и бременна съвсем... изобщо хората са много несъобразителни.
Амонитка появявай се по честичко и не се преуморявай, още малко ти остава на работа Simple Smile
Ами хубав слънчев ден момичета  Simple Smile

# 262
Другата ми неотложна задача , която ме вкарва в големи чуденки, понеже съм некомпетентна са матраците за леглата на двуетажното легло което ще правим. Мога да отделя не повече от 250лв за матрак, дори се чудя не са ли много, ама май не са...и какви да са идея си нямам, а видовете и моделите и марките на матрачния пазар са безброй. Аз разбира се искам най-доброто за тази цена и сега не знам кво да правя Thinking Някой ако може да помага ! В момента има на промоция в Метро на Магнифлекс три вида матраци, които ми се вписват в бюджета...ама дали са добър избор, някой знае ли? Казаха ми, че за Метро ги правили по-некачествени, били от хотелските им модели...ама дали е тъй? newsm78
Амонита, това е нашето обзавеждане за детската стая, купихме го преди 2 години http://www.enikom-m.com/bg/product/0/detsko-obzavejdane-twix/41586-5_26_95.html
До скоро имахме само един матрак, преди месец купихме и втори - същия. От тези, много съм доволна и са на добра цена, даже имаше и отстъпка, когато ги взех макар и в различно време /от Еником М в Дружба/ http://www.enikom-m.com/bg/product/1/matrak-solo-memori-82-190/334-4_22_32.html
Наистина много сме били на преглед вчера. Само хубави новини да се чуват!

# 263
Здравейте майчета  Hug
И днес се очертава прекрасен слънчев ден, но ентусиазма ми от вчера за чистене хич го няма. Mr. Green 
LizyD не успя да ви почерпи с кафенце, но аз ще го направя

amonita скоро ще дойде почивката и повече няма да се мъчиш на стола в офиса.
 А другите неща ще се наредят и те - важното е бебчетата да са наред и да си растат на топличко.  Blush
Другите майчета дето само се крият да е появяват и да се отчетат как са коремите.  Hug
Аз сутринта се замислих, че май почти всичко си купихме за бебчо, доста неща ще ни дадат и сега изведнъж започнаха да ме питат - " А ние какво да вземем за бебето?" Къде бяха до сега тея въпроси? Mr. Green Сега трябва да умувам какво да казвам, вероятно неща за по нататък, знам ли...  newsm78 То после и погача има..айде пак мисли от какво имаш нужда...  Mr. Green Въпреки че за тогава съм решила че ще поискам шезлонг с мелодийки и вибрация, ама пак остават още други идеи да си смуча от пръстите. Днес  и аз трябва да звънна на моя док да видим кога ще ходя на преглед. То седмицата мина докато се помотвам. Whistling Нещо друго също забелязах тая сутин към 4.30 докато се опитвах да заспя. До миналата седмица имах точен режим на ставане до 00 - с 3 и след това в 5. От началото на тая седмица вече е в 2 и след това в 4. При вас момичета как е?

# 264
Добро утро прекрасни мои Hug

Днес се чувствам доста по добре от вчера . Ходих сутринат на йога и болежките малко ме отпуснаха . Вчера успях да си направя и курсовата и проекта и днес ще ги представям та стискайте ми палци Praynig

Амонита
Направо ти завиждам как изкарваш до 5 сутринта аз в 9 съм в леглото вече . Вече дори и с колеги не ми се излиза просот се дразня от всичко от шума от хората . Ако излизаме някъде то е на ресторант или някъде където е спокойно . Последният път когато ходихме на клуб не беше одавна миналият месец едно момиче без да иска леко ме бутна и аз й се озъбих а попринцип съм досат спокоен човек .
Относно отслабвенто не се притеснявай с повече успоритост ще се стегнеш . Сега ако не се изморяваш иил имаш някакво разположение можеш да правиш йога или някакви по лекички упражнения .

Незнам дали друга има този проблем но аз чувствам някакъв гаден задух .

Хубав ден  bouquet

# 265
Ха здравейте и от нас  Mr. Green Доста сте пописали  Hug само така.
Аня вече е по добре и то от доста време, но нали съм в годишен отпуск и няма как да ме пропуснат преди 45-дневния ,ме затрупаха с работа последната седмица направо съм  #Cussing out НО вече свърши  Party А ако ви кажа, че с нетърпение очаквам 21 (тогава ми почва 45 дневния) ох няма да ми видят очите.
Еха бебчовците ви доста са пораснали браво браво, аз ще видя моя бебок чак на 20-ти  Crazy много далеч ми се вижда, но .... каквото такова. При мен контракциите станаха ежедневие, но никак не ме плашат все пак вече е време. А колкото до това как ще излезнат бебоците не се притеснявайте, а виковете и крясъците са преувеличени. Само бъдете спокойни, запомнете колкото сте по стегнати и притеснени, толкова по лошо за вас. Навиите си на пръста, че всичко ще е наред и то ще е така. Колкото до предлежанието на бебето ми че те се въртят постоянно. Аз мой мишок го усещам постоянно как се върти.
Козметика аз ще ползвам на бочко, предния път бях много доволна от него, и зехтин за първите 40 дена, нямахме никакъв проблем даже обратното.
Уф щях да пиша още нещо, но забравих като се сетя ще драсна. Какво да се прави, МОЗЪЦИ  Mr. Green

# 266
  • София
amonita, още се чудя за концерта. Rolling Eyes Нещо не са ми много на сърце групите/музикантите, а и моята компания ще бъдат долу пред сцената и със сигурност няма да съм с тях. Евентуално, ако се реша, ще отида с компанията на една колежка на трибуните, че на тях им е останал един свободен билет. Ти била ли си досега на концерт в Арената, разрешават ли да се пуши вътре? Че ако започнат да ми димят от всички страни, ще ме довършат. Crazy
Иначе съм се наточила за концерта на Мейдън през юни, че те са ми любимци и не искам да ги пропускам. Как точно ще стане с бебе на месец и малко не знам, ама ще трябва да го измислим някак. Mr. Green

Точно в твоето положение съм за бебешките неща - още нищо не съм прегледала от наличните, защото чакам да сглобят стаята на баткото, за да преместя неговите неща там и да опразня гардеробчето в бебешката. За матраците не знам какво да те посъветвам, хич не ги разбирам. Rolling Eyes

Вчера ми пристигнаха протекторите за матраци и съм много доволна. Взех един за бъдещото голямо легло на баткото, един за бебешкото и един за възглавницата на баткото, защото се поти много докато спи и възглавницата му е все мокра.

Сега отивам на ФМ и ще се отчета като се върна. Grinning

# 267
Добър ден!  Чак сега успях да си направя кафе и да седна спокойно да ви прочета. Сутринта ми започна ужасно, т.е не чак толкова колкото хормоните спомогнаха да ми е криво, вкл и на мен самата се ядосах smile3516

Както ви бях споделила, миналата седмица поръчах сгъваемата ваничка и днес я "получих". Т.е заплатих поръчката и когато се качих видях, че ваничка няма. Звъннах и първоначално се опитаха да извъртят нещата, че вината е моя, че не съм отворила плика. В това не споря, макар че често използвам въпросните куриери и когато има опция "отвори и плати", те ме информират и след отказ да го отворя ми вземат парите и дават пратката.Сега ми връчиха плика и платих. Но и плика не е отварян и отговаря на кг които пише. Т.е ваничката ако е изпратена е в др плик. Сега чакам да проверят и следобед ако няма яснота, ще им изпратя писмена "рекламация"  и после жалби до различни институции. Пазарувам от години и за първи път ми се случва подобно нещо. Всеки греши, но не може да ми държат тон при положение, че самата аз се държах доста учтиво. Имам подготвеи още две поръчки, но се чудя струват ли си нервите и дали да не обиколя за тях магазините. Още от началото на седмицата не ми върви с и-нет магазините. Опитахме се да платим количката и ми отказаха транзакцията  smile3514 Освен да изчакам с каръшката седмица и тогава да продължа с покупките.

zeldelina, ставането нощно време зависи от това колко течности пия преди сън. Понякога (доста рядко) ставам по два пъти-към 3 и 7, рядко само веднъж около 4, но най-често лягам към 1 и ставам чак в 8-9ч. Но и нощно време си спя, даже като се събудя заради ОО и ако много ми се спи, се въртя така че да не ми е дисконфортно и продължавам със съня.
 amonita, Магнифлекс са хубава марка, не ми се вярва да правят индивидуални матраци с лошо качество за Метро. Ние сме се спрели на тази марка за бебешки матрак.

# 268
  • София
Моделите в метро са специално произведени за метро и се водят икономична серия (по същия начин за практикер, баумакс, карфур и тн). Не че са некачествени, простовсравнение със стандартна серия са с по-прост калъф, без екстри като мемори пяна или гел и с по-малка височина. Имай предвид, че ако за възрастен 18см са ок, то едно дете може да спи и на 12см матрак. Също така, много от матраците в бг, за които пише, че имат мемори пяна, а цената не го отразява, лъжат или ползват некачествени материали с ниска плътност.

# 269
  • София
Тeɣa, на коя количка се спряхте в крайна сметка?
Много е кофти това с липсващата ваничка, сега си в позиция да доказваш, че нямаш сестра. ooooh! Дано я намерят и ти я изпратят.

Да се отчета след ФМ - наред е бебето, като размери всичко ми е ок, с изключение на коремчето, било малко по-малко. Като тегло го изчисляват около 1500 гр +/- 230 гр. Crazy Водите ми излизат повечко, към горна граница, и ми препоръча да си пусна изследване за гестационен диабет. С предишната бременност малко води, с тази много, абе при мен все нещо трябва да има. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт