Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
 Тeɣa,не ми се вярва прекъсването на болничните да има отношение към майчинството.Аз от вторник съм в отпуск за 8 дни-толкова не ми стигнаха.А от 2 седмици се разправям със счетоводството на фирмата,банката и НОИ,понеже не ми бяха превеждали пари от януари(т.е. болничния за декември).Където и да питам-те не са виновни,а в сметката ми пари няма.Оказа се,че проблем има- разследват ми болничните,защото съм надвишила допустимите дни,но не ми е точно обяснено,а с някакви членове от разни закони.Пратиха ми писмо-известие от НОИ.Обадих им се и ми казаха само да чакам да вземат решение,но да не чакам пари близките месец-два.Не знам какви хора вземат решение колко точно да боледува човек и от какво,но ми е доста неприятно да се притеснявам и за това наред с всичко останало  Sad

# 316
Здравейте!

Днес времето наистина е страхотно, благородно ви завиждам, че ще можете да се разходите. Аз продължавам все така плътно да пазя леглото, въпреки че ми се излиза и ми се иска да се развихря на едно чистене, ама...

Днес ми стана супер гадно, чак ми се доплака Cry. Толкова чаках момента да започна да пазарувам за бебчето разни дрешки, да отмятам едно по едно от списъка, а вместо това не мога да изляза и в двора за повече от 15 мин. От вчера си набелязвам някой неща от разни сайтове, които да поръчам. И тази сутрин докато закусвах и пиех кафе, свеки ме изненада, че била започнала да пазарува някакви неща за бебето и ми показа 2 бодита и едно комплектче и ми заяви, че някаква нейна роднина, която има магазин за бебешки неща, днес е докарала стока и ще и даде неща без надценка, като мислела да вземе и комплект за изписване #Crazy. Може да ви се струва глупаво, но ми стана много тъжно, дори в момента докато пиша ми се стичат сълзи от очите newsm45. Толкова исках да си избера сама първите дрешки за бъдещото ми дете, да си го представям облечено в тях, а сега  smile3518...

zori87, благодаря за кафенцето и моята нощ беше като твоята, цяла нощ ми се стягаше корема, при всяко завъртене и ставане до 00, а би трябвало след като 6 дни съм била на инжекции и системи да не е така. За секциото, не знам дали лекарите им е по-лесно или повечето са с показатели за такова, но мога да кажа, че докато бях в болница единият ден имаше 3 секцио и 1 нормално, на другият ден 1 нормално и 1 секцио, след това 1 секцио, през другите дни нямаше раждания или поне не съм разбрала, което ми се струва странно, винаги съм мислела, че нормалните раждания преобладават Thinking.

katrin77 на мен ми помагат сините сливи, били сушени или на компот, витамините, които ми бяха изписали съдържаха желязо и тогава и аз имах проблеми, спрях ги на своя глава Blush, но тогава хемоглобина ми беше добре, сега ще видим на изследванията какво ще излезе.

Соник, стискам палци за добри резултати!

Хубав и слънчев ден ви желая!

# 317
Моят изобщо не е входиран  smile3515 Дните уж не са прехвърлени и точно на това се ядосах, защото не виждам проблем ако ми остават да ми издаде АГ/ЛЛ болничен, независимо че предишните са били от ЛКК.
Получих спалното бельо за дребното и за нас.
Скрит текст:
На пръв поглед е хубаво.
mishka88, голяма прегръдка! Не се натъжавай предварително, свеки хубаво е купила нещо, но това не значи, че не можеш сама да си избереш първите дрехи. Хубаво е от сега да си кажеш, че сама държиш да си избереш първите покупки, ако не се съобразят-техен проблем. Няма защо да се тормозиш и плачеш, само си вредиш, макар че от друга страна ще ти олекне.

# 318
zori87 според докторите(гинеколожката ми и ендокриноложката)-показател за това са годините ми -36,тесния таз и операцията преди една година на щитовидната(от Базед-хеперфункция)Но и аз искам да е планирано,дори и да нямах показания,може би пак щях реша секцио.
Момичета благодаря за съветите,ще започна пак с кивито и имам компоти от сини сливи.Че тези сушените от магазина не ми харесват.
monikat тези малките шоколадчета за разхлабване не смея да взимам,тъй като са с майчин лист вътре,а той е противопоказен по време на бременност.
Засега с Лактулозата успявам да отида на няколко дни Sad
mishka88 неприятно е да лежиш,но трябва да потърпиш още малко.Всичко го правим за малките съкровища.Не остана.Пази леглото щом са ти казали.
А относно дрешките-аз също не съм купила нищо още,незнам от суеверие ли,какво,малко се притеснявам.Но другия месец ще взема основните неща- за изписването,спалното бельо и т.н.
А за дрешките,след това ще имаш възможност да купуваш по свой вкус всичко.
Аз съм предупредила бабите да не купуват дрехи-ще си поръчам всичко през интернет,те ако искат да помагат финансово.
Teya много е сладък комплекта,с здраве да си го ползвате. Hug
Хубав ден момичета!!!!  bouquet

# 319
Здравейте майчета  Hug
Зори мерси за кафенцето  Heart Eyes
Не мога да повярвам колко мами са се разписали днес при положение че вънка времето е уникално.
И аз имах малко проблем със съня - по точно след ставането в 6ч до 00 после се ококорих..  1countingsheep и чак към 7,30 съм задрямала, и в 8 алармата звънна.
Иначе вчера ходихме да си сменим с ММ адресната регистрация и вече ми е малко по спокойно. Така ще мога пеша с количката да ходя до общината когато се налага. Другата седмица ще отидем да сменим и личните карти. А по тоя въпрос някоя от вас знае ли в такъв случай трябва ли да се смени и шофьорската книжка или може да си карам със старата? Че ако трябва..ще ми трябва и медицинско а така не ми се ходи в поликлиниката при всички болни там.. Crossing Arms След това взехме доги и се разходихме още докато грееше слънце - дойде ми супер зареждащо. Ама лошото при мен е че много ми се разхожда..но повече от 20-30 мин не мога да издържа без да отида до 00. Много тъпо е така..ама шанс.
Желязо пия Сорбифер Дурулес и малко ми е трудно ходенето и на мен до 00- по скоро яко напъване му удрям, иначе е всеки ден като никога до сега. Но пък гледам всяка сутрин да закусвам мляко с мюсли.  
Соник дано резултата от боцкането да е хубав. Peace
Тeɣa дано скоро ти изплатят болничния и да не се повтаря че е много неприятно. Praynig
kmi7 какво значи надвишила допустимите дни?Има определен брой дни в които човек може да боледуа ли?Малее...е това не го очаквах.  #Crazy Дано всичко да се нареди. Hug
mishka88 мила ако знаеш колко гадно ми стана като прочетох за дрешките. Напълно те разбирам какво ти е - и при мен стана така че всъщност сестра ми купи първите 2 дрешки за бебо. Много тъпо ми стана и на мен,хем беше със моето знание.. Confused Ама и свкърва ти как така взима решения от твое име без дори да пита, хем знае че нищо не си взела и е нормално ти да си купиш първата дрешка.  #2gunfire Ама пък и да ти казва кое ще е за изписването..то и на мен ми подхвърлиха че било хубаво да са бели дрешки- нали невинност..не знам си какво...Е да ама аз съм си купила сини и не ме интересуват мненията на тоя и оня. В крайна сметка това си е мойто дете и аз решавам. Много се дразня като микажа ама то по традиция трябва еди какво си...изобщо не смятам да робувам на суеверия или нещо друго. Даже ако зависи от мен на изписването ми се иска да сме само ние тримата с ММ... че ми е ужасно това един куп народ да се довлече и да стане като сватба. Crossing Arms

# 320
"kmi7 какво значи надвишила допустимите дни?Има определен брой дни в които човек може да боледуа ли?Малее...е това не го очаквах.  #Crazy Дано всичко да се нареди. Hug"

Има,има-180 дни без прекъсване и нито ден повече!Това съм го спазила,но през 2012г. правихме ин витро и пак бях около 5 месеца в болничен.Явно гледат и няколко години назад,но не знам колко (2 или 3) и дните не трябва да надвишават 360 за целия период!

Това със съня и заспиването явно е обща болка.както и пазаруването на дрехи от роднини Wink Аз също не съм купила нищо все още и се надявам да имам възможност следващия месец да излезем и сами да си изберем.Предупредила съм близките да не вземат нищо или поне и аз да присъствам при избора.Опитвам се да вляза в положението на бабите - и тяхното вълнение не е малко. Не се ядосвайте,все пак други са важните неща  Simple Smile

Слънчев и усмихнат ден на всички  Hug

# 321
Даже ако зависи от мен на изписването ми се иска да сме само ние тримата с ММ... че ми е ужасно това един куп народ да се довлече и да стане като сватба. Crossing Arms

Zeldelina и аз те подкрепям в това за изписването да сме си само ние тримата.И евентуално да поканим и брат ми с неговата приятелка и брата на мъжа ми.Но незнам дали ще се получи.Тя свекито като гледам не казва,ама я усещам,че ще искат да дойдат.А аз изобщо не ги обичам тези галимации и един куп народ.А за моите родители,няма да ми се обидят ако им кажа да не идват.По добрия вариант е да ме чакат в  къщи и да се почерпим след изписването. Simple Smile

# 322
katrin77 то за съжаление и аз не знам дали ще се получи.  Thinking Като се сетя и преди месец като ходихме на 4Д в Св. Лазар още от вратата едвам влязахме - имаше изписване ама със 100 човека - то не бяха цветя, то балони..та чак и чаши със шампанско и торта... И като си викнали фотограф  и се снимат...то 30 мин докато изчакаме моя док само им слушахме щурутийте - хайде бабата с внучето, хайде лелята с еди нкой си..ааа ма и вас не съм снимал- хайде наредете се..хайде сега по двойки,по тройки..направо лощо ми стана само да ги слушам. Май и питка и баница имаше..абе ужас ви казвам.  Не го разбирам и приемам това ама никак! #Cussing out А ММ само ги слуша известно време и той след което се обърна и  ме попита с ей такива очи  Shocked -" Моля те кажи ми, че при нас няма да е така?! hahaha Ами ако зависи от мен няма,честно казано не ми пука ако има после сърдити...но не искам това събитие да се обръща на цирк!

# 323
  • София
zori87, изследването го правих в Цибалаб - има една точно срещу нашия офис и реших, че там ще ми е най-удобно. След всяко боцкане ми казаха да не се разхождам прекалено, но ме пуснаха да си се кача в офиса и да си седя /работата ми е на бюро пред компютър, та няма кой знае какво натоварване/. В крайна сметка резултатите май са добри, макар че референтните стойности се отнасят за небременни жени:

Глюкоза - 0ва мин    4.14 вен. кръв   mmol/l   венозна кръв.: 3.8 - 6.1; периферна кръв.: 3.5 - 5
Глюкоза - 60та мин   6.93 вен. кръв   mmol/l   < 8.9 за мъже и небременни жени
Глюкоза - 120та мин   5.06 вен. кръв   mmol/l   < 7.8 за мъже и небременни жени

По обяд се разходих до ДМ и накупих бебешката козметика + мокри кърпички и два пакета памперси /един за родилното и един за вкъщи/. Вчера пък взех едно комплектче, което мисля да ползваме за изписването, ако не харесам нещо друго междувременно. Малко по малко гледам да отмятам покупките по списъка, че не искам всички разходи да ми се струпат наведнъж в април месец.

Да ви кажа аз пък нямам нищо против някоя от бабите като прояви инициатива и купи някоя дрешка. Виждам, че на тях им е кеф, а и за мен е приятно като ги видя, че се вълнуват. Blush

# 324
Тeɣa Ендокринолога ми каза, че е трябвало да се раздвижа малко след второто боцкане за да можел организма да се събуди,  newsm78 така ли е не знам, а не като мен да си седя на стола пред лабораторията и да чакам без да мръдна. ДА 4-ри пъти ме бодоха, някаква практика на лабораторията за да били по-сигурни резултатите.
Спалния комплект е супер сладурски със здраве да го използвате  Hug
kmi7 , Тeɣa Много е неприятно това с болничните и как така в тази държава ще ти казват колко точно ще си болен, че и назад ще гледат. Луда българска работа, думи нямам просто!
mishka88 Дано по скоро се оправиш. А колкото до покупките , обясни на свеки че искаш ти да си избираш нещата и ако иска да помага то нека е финансово и за прането. Ти ще си ги поръчаш по интернет, а тя нека ги изпере понеже ти за момента не можеш. Не мисля, че ще ти се обиди от факта, че искаш ти да избереш първите дрешки на детето си и комплекта за изписване. В момента най-важна си ти, а не тя или някой друг. И да ти кажа разбирам те напълно, аз не дадох на никой да купи нищо за Аня и сега е така.
katrin77 Щом се налага дано всичко мине по вода както искаш ти и както е най-добре за теб и бебчо.
zeldelina Разбирам те напълно за изписването. Като изписвахме Аня бяхме аз, тя, ММ и за мое нещастие вещицата и мъжа и. Съответно ми скъсаха нервте понеже по обичаи бабата внасяла бебето в къщата и та го къпела и еди си какво та още в колата я насметох, а във вкъщи направо и забраних да се доближава до детето (не за нещо ами искаше да я къпе със солена вода и мас и прочие). Та сега за да си спестя този ад съм предупредила ММ да не казва, че съм родила и кога ще ме изписват. Като ни изпишат и се почувствам що годе като човек тогава да им се обажда и ако искат да идват. Пък и предния път имах проблем с кърменето заради вещицата и мъжа и та никак не ги искам. Той да си преценява кой му е по - скъп, знае че не си поплювам и като нищо ще си тръгна с двете деца!  Crossing Arms А това с тумбата от роднини и приятели ми е толкова ......... да не казвам, че да не обидя някой. Аз станах свидетел на подобна сцена, но в МД на отворени врати, само че момичето се оказа печено та без време ги постави на мястото им и си взе бебето  Whistling
Соник Резултатите са ти супер (поне от това което аз знам) А ти все пак си се раздвижила като си отишла до офиса. И малкото е от значение, не е като при мен да седиш и да не мърдаш, нищо че после си била зад компютър, все е някакво действие. Това имах предвид под раздвижване  Hug  bouquet
Хайде ние ще бягаме на вън!

# 325
Май не само аз не одобрявам панаира в който се превръща изписването Mr. Green
Соник браво за добрите резултати. Това с пазаруването на козметика за бебо и аз трябва да го направя. По обяд си писах с една приятелка и като и изброих какво ни остава да напарвяим по план през април ми пожела упсех щото според нея имаме работа за поне 3 месеца.  Joy
Проблема с пазаруването от родата е такъв че всеки си има различен вкус, а техните съответно - остарял - ето пример е свекито и майката  на mishka88- за тях е нормално примерно само бодита в бяло.  #Crazy да помагат финансово като токова искат, но да трябва да се правя на много щастлива от това което са купили което съм почти сигурна че няма да ми хареса...не става.  #Cussing out Не ме разбирайте погрешно- всеки си има вкус за нещата. Ето миналата седмица леля ми дойде и почна да ми дава акъл след като разгледа дрешките- "ама то що само такива цветове, ама защо няма зелено, кка тя ако намери нещо в жълто и зелено щяла да вземе ,и не знам си какво... #2gunfire Е аз ако исках щях да си взема- не е ли така?!?След като съм си избрала тези дрешки- значи това ми харесва. Аа, и за чувалчето - ама защо толкова дебело, няма ли да му е топло на бебето.. Абе тея хора нямат ли си работа. Сега са ме подхванали с името - как ще го кръстите? Не може да не сте му избрали име..защо не ни казвате... newsm61 Ами и да бяхме избрали, а ние не сме нямаше да кажа напук.  Crossing Arms
Честно казано от всички май само родителите на ММ не ни се бъркат за сега. Ама има време де..ще видим как ще е после.  smile3560
mishka88 не се ядосвай мила. Щом е взела тея размери предполагам че 50-ти много бързо ще омалее, ако изобщо се облича ( бебо може да е по голямо)  Mr. Green. А случайно не може ли да стане инфекция с бодитата- я случайно в пералнята да попадне нещо цветно и да ги боядиса...и да се наложи да си вземеш други, или нещо подобно. fiuuuuuu Всъщност идеята на
kmi7 е супер - не се бях сетила.  smile3521

# 326
Здравейте май-чета!
Да се запиша и тук Simple Smile
Малката вече е здрава, но аз още кашлям за съжаление. Днес ходих при доктора, при когото ще раждам и той ме успокои, че не е тръгнала да излиза още малката и че вече е около 2 кг.
Утре смятам да ходя на лекцията във Варна Мол с една приятелка, а и още 2 момичета от групата във Фейсбук писаха, че ще са там. Ако и тук има желаещи да пишат.

# 327
Здравейте майски мамчета!
Отскоро съм във вашата групичка и сте ми много полезни със вашите лични мнения и
коментари!
Затова и ще ви разкажа как мина днес прегледа ми и евентуално да сравним как се развиват нашите бебчета, а ето и резултатите ми: по принцип съм 30 сед и 3 дни но по размерите на бебчето съм една седмица напред а именно 31 сед и 3 дни моята малка принцеса е приблизително 2кг(първо дете ми е не знам малко ли е много ли е или нормално)и 78мм диаметър на главичка, а височината на матката е 30 см. Всичките ми изследвания слава богу са добре освен хемоглобина който ми е нисък и пия хапчета.
Та единствените притеснения са ми относно изместване то на термина с една седмица Rolling Eyes!
Аз съм от Тополовград малко градче в Сакар планина нямаме АГ отделение и съм решила да раждам в
Габровската болница която ми е доста далече но сестра ми е там и се надявам да ми помага в първите дни с бебчето та затова така и ако си сменя така термина не знам колко по рано трябва да съм там #Shocked
Вие имате ли такива отклонения на термина?
Пожелавам Ви леко бременеене и леко раждане на всички!

# 328
Добре дошла!
Масово вървим с поне седмица напред. Притеснително е ако изостава и не отговаря на седмицата по МЦ. "Избързването" е нормално,  важното е размерите му да са в норми-т.е глава/корем/крак и да не изостава.
Термина по принцип не се променя само заради размерите, защото то е по-едро, но това не значи, че отговаря на дадената г.с. Ако не се лъжа до сега на никоя от нас не са и променили термина.

Мишка, бодитата с къс ръкав ли са? Ако "да", не ги мисли толкова. Те първите месеци се носят под основните дрехи, изкл ако темп е над 35*, но едва ли м.май ще е толкова топъл. Моите всичките са бели  Mr. Green Ако са цели гащеризони, пак не го мисли, често се сменят и може да ги ползваш нощно време, апрез деня да е с нещо цветно. Само не плачи и не се ядосвай.  Hug В краен случай мъжа ти ще вземе отношение, а неща които не ти допадат винаги може да препродадеш в Продавалник.

Соник, браво за резултатите.

Зори, щом ендокринолог ти го е казал, сигурно така се прави. Дано не ми се налага пак да пия глюкоза,  но ще знам че не трябва да седя.

# 329
cassiopeia_vn браво за добрите новини от прегледа- само остава и ти да оздравееш и всичко ще е идеално.  Heart Eyes
Viktoria Atanasova изобщо не се шашкай че бебо върви с една седмица както и Тeɣa  ти е писала. Все пак самите размери са вкарани с фомули в софтуера на ехографа и за това така илиза като седмици. При мен примерно е близо 2 седмици напред, а само според главата - близо 3. Mr. Green Някво малко генийче сигурно ще се пръкне.  Joy Реално погледнато влезем ли в деветия месец - всеки ден може да се случи. Говори с лекаря който те следи за съвет, въпреки че кога точно ще се случи никой не може да каже. Ако можеш отиди примерно 2 седмици по рано пр сестра ти за да ти е спокойно. Аз съм в петък на прегелед и тогава ще можем да сравним с теб размери тъй като имаме 1 ден разлика  по термини.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт