Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте маминки, тук отдавна не съм писала, но ви следя.
За бодита и аз съм в дилема, тъй като масово подаръците са с дълъг ръкав (купени са вече) и са размер 62-68 см. Дано може да ги ползваме, много са хубави, а все пак си мисля,че ще станат на бебо  точно в разгара на лятото, когато знам ли може и да не ги носи. То ние ходим почти голи лятото, остава бебо да го навлечеш.
Та ще видим.
Мисля да му купя аз бодита с къси ръкави и къси панталони.
Тези дни ще ходим за легло и спално бельо Simple Smile))

А относно бебо-нашия върви по размери с 2 седмици отгоре. Според лекарката това е тенденция, защото като цяло хората са по-едри в последните години. Иначе за 32 г.с. е 2010 гр. За ръст не може да каже точно, около 30 и няколко см, всичко му е ок.

Хубав ден

# 331
  • София
Добър ден! bowuu
CieraLeon, според мен ще можете да ползвате и бодитата с дълъг ръкав. Все пак лятото има и хладни дни, вечер също може да е хладно, така че винаги има къде да се ползват такива дрешки.

Viktoria Atanasova , не вярвам да ти сменят термина заради седмица-две отклонение в мерките на бебето. Някои бебета се раждат по-малки, други по-големи на термин, така че размерът не ми се струва достатъчно основание да ти изтеглят термина напред, ако бебето е по-голямо. На твое място бих отишла при сестра ти малко след като вляза в 9-тия месец, защото тогава бебето може да тръгне във всеки момент.

# 332
  • София
Здравейте момичета,

Много се радвам, че е така хубаво времето. Настроението ми значително се подобрява като видя слънчо  Grinning

зелделина, малко късно се включвам, но да ти е жив и здрав мъжа и много да те слуша   bouquet
моникет, честита ти почивка. Още малко и смее на финалната права. Как минаха при теб тоновете? Аз откарах близо 2 часа, защото точно ме закопчаят и дреби реши, че не му е удобно. Накрая пък заспа и няма събуждане. Правих гимнастика, ядох шоколад.... ужас, измъчих се докато запишем нещо и накрая доктора каза, че това му прилича на отбиване на номера. Другият път предварително шоколад и да си нося количество сладко.... Така ако сме, ще хвана диабет  Grinning  Grinning
Радвам се, че не съм само аз против тълпата за изписване и непоисканата "помощ". Не знам какво им става на тези баби, но май масово откачат.   #Crazy Моите не са се засилили да купуват, обаче дават акъл и то особено майка ми. Тя щяла след работа да идва да ми къпе бебето, защото нямало да се справя... newsm78   По-добре да идва да ми носи готвено  Laughing

# 333
Здравейте и от мен Simple Smile Да ви кажа дилемата с бодитата ме гложди от 2 месеца вече хахаха Ту купя с дълъг, че все пак всички ми казват, че новородено не може направо с къс, трябвало си малко повече, ту пък се разубеждавам и взимам с къс..Не знам вече. За сега имам към 10-тина с къс и още толкова с дълъг, но не всички са в един размер..Мисля като видим времето как е около датата, пак да умувам Simple Smile А и Соник е права, че вечер ще е хладно и няма как. Много съм щастлива, че купихме спално бельо за бебчо, защото се притеснявах, че много трудно ще му харесам картинка хахах Сега обаче имам проблем, че към никой от комплектите нямаше обиколници и се чудя какво да правя. Ако купя отделно май ще стане много циганско ( като са различни) , но пък тези, които имаха обиколници не ми харесаха като модели или бяха по около 90 лв, което ми се стори доста Sad Миналата седмица ходих на запис на тонове в Токуда, което ми се стори малко рано..Попитах дали 32 г.с. не е рано и ми казаха, че си било ок щом доктора така решил..Май си беше чиста загуба на време, ама айде. Отдавна не бях писала тук, но когато влизам през телефона ми е доста по-удобен фейсбука, а когато влизам през лаптопа и тук е много ок Simple Smile Лек ден на всички мами

# 334
  • София
И мен днес лекарят каза, че ще ме прати на запис на тонове преди прегледа. Струва ми се рано, ама не ми се спори с него - щом е рекъл, ще отида. Нали и болницата трябва да изкара някой лев. Crazy

# 335
Здравейте мамчета! Относно тълпата за изписването - на нашето изписване преди 9 години бяха най близките /за съжаление татито го намаше/ и за моя изненада бяха дошли всичките ми колеги и колежки. Бая тумба се беше събрала, но аз нямах нищо против, тъй като се разбирах с всички тях. Ситуацията сега е различна. В смисъл че нямам приятелски отношения с колегите. Обаче... в махлата сме една групичка от 15 майки, с които всяка вечер сме заедно, особено лятото, Та имам едни такива съмнежи че ще се изтропат и те там, е може би не всичките 15, но към шест-седем  май ще дойдат.
А за акълите - най много ги получавам от свекито. Последното беше, че бременната жена не трябвало да си пипа корема. Естествено аз я режа, защото то това не е единственото, ама за това се сещам.
Хубав и слънчев ден на всички!

# 336
И мен днес лекарят каза, че ще ме прати на запис на тонове преди прегледа. Струва ми се рано, ама не ми се спори с него - щом е рекъл, ще отида. Нали и болницата трябва да изкара някой лев. Crazy

Ами, не  е рано. На мен ми ги мерят от 27-ми февруари, не ми се смята в коя седм. съм била, сега съм в 30г.с. + 2д.

# 337
Здравейте мами!  Hug Малко новинки от нас. Днес бяхме на ЖК и си видях сладинкото момченце, така се беше разкрачил ..... сякаш казваше ето вижте ме, че сега ще се скрия. Малкия мъж тежи цели 2100 кг. всичко му е наред, но е седалищно и сега ще се чудя как да го завъртя. Моето АГ е скептична, че ще се обърне понеже било вече тясно, но на мен не ми се ще да ме режат та тази вечер почваме с хитринките  Whistling Бая си поревах след прегледа , заради смотаната лаборантка и още ми е криво та продължавам да си поплаквам  newsm45 това сигурно е от хормоните !
Ох оплаках ви се (МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ ЧЕ ВИ НАТОВАРИХ) ще спра, чи съм крайно негативна и утре ще се включа с пълни сили. Чао за сега да ни изпляскам някоя глупост.

# 338
Добро утро ! Hug  bouquet

Поизгубих се няколко дни отново Blush
Имах доста работа тези дни и не ми оставаше време за комп въобще Simple Smile
Освен служебната, успях да отметна и малко лични задачи!

Най-накрая избрах матраци и днес ще ги поръчам. Има магазин на брава.бг до офиса ми и от там ще поръчам всичко в крайна сметка. Ходих до Метро, но на Магнифлекс моделите не ми допаднаха особено, като ги сравня с другите, които са на същата цена. И реших да взема на Магнифлекс джуниор, 12 см. за горното легло, а за долното един на Латекс, 16 см, който в момента е на промоция. Ще взема и два протектора и сме готови. Simple Smile
Другата седмица поръчваме и стаята и започва голямото местене, сглобяване и какво и още не, направо не мог да си представя как ще се справим, но ще стане, няма къде да ходиме Simple Smile
Благодаря ви отново за съветите за матраците, помогнахте ми с решението Peace Heart Eyes

Вчера пък бяхме в Медицинска Академия на алерголог с малкия, голямо чакане, но и това трябваше да се отметне. Оказа се, че прави силна алергична реакция към домашен прах ! #Crazy Въобще и не съм предполагала, пк полагам доста усилия за да нямаме прах, но то няма как да стане реално. Всичко потъва отново за два дни. Но всъщност проблема е този , който се насъбира по леглата, възглавниците и меката мебел. Та ще трябва едно тупане и чистене да падне, макар че не виждам как може да се отървеш от това нещо..И по схема му изписа едно лечение за 3 месеца, трябва да го почна, ама дали има смисъл се чудя..то прахоляци навсякъде. Абе да има какво да мисля още...че са ми малко щуротиите в глават Laughing

Иначе аз съм добре, бебунчо си мърдуца и така.

Правих и аз една онлайн поръчка и дойде не точно това което съм поръчала, но от сайта са много разбрани и ще се разберем. Поръчах си нови части за ел. помпа, която ми дадоха, но тъй като е доста ползвана, реших да и подменя всички части, които хич не са скъпи. но ето че си има риск този вид пазаруване и сега си е малко разправия и това.
Тея, радвам е че твойта ваничка вече си е при теб Simple Smile Спалния комплект е разкошен !

Аз въобще не знам какво имам и какво не като дрехи, но повечето неща знам, че ги имам. Ще се разбере, като се сглобят и наредят всички нови и стари мебели и тогава ще му мисля:)

Мишка, много мъчно ми стана за теб!  Hug От страни нещата въобще не изглеждат толкова страшни и разстройващи, но ти си знаеш как се чувстваш. изнервена си, безпомощна и всичко като се струпа няма как да не се ядосваш и да плачеш. Със сигурност ще успееш и ти да си купиш разни неща, пък свекърва ти и да си купува , не и обръщай внимание..може и да не ги ползваш нещата и..няма смисъл да се хабиш за такива неща! Пък каквото влезе в употреба - добре дошло! После ще подаряваш и така Wink Спокойно, опитай е да гледаш по-ведро на нещата, макар да не е лесно понякога. То аз все си го повтарям и все се ядосвам и рева за глупости, които в дадения момент са ми най-голямата драма..пък после сама си се чудя на акъла Wink

Няма да имам време да обърна внимание на всяка от вас, но съм изчела всичко и се радвам за всички хубави новини с вас!

Ние днес заминаваме следобед, на може би последната ни кратка почивчица преди да се появи беунчето. Отиваме на Банско в един хотел на бартер ни е и не плащаме нищо. Много хубаво си ползвах такива облаги от работата, но и на това му се вижда края...с лошите неща ще трябва да се откажа и от хубавите..ама няма как..
Ще водя и брат ми с тяхното детенце, ще е забва!
та тези дни пак може да не се включвам много редовно.

много хубав уикенд на всички ви пожелавам и до скоро! Hug

П.П. Соник, ти какво реши за концерта? Пиши ми на лични ако искаш !

# 339
Здравейте момичета, аз изпратих мъжо за месец да поработи и се завръщам привас отново.
Понапазарувахме малко за бебчо, но основно дрешки и Мишка да ти кажа, аз понеже също си полежавам доста и не бива много да мърдам, та си пазарувам основно по интернет и не страдам изобщо да ми дават дрешки бабите, купени от тях, просто каквото не ми допада заминава нанякъде, подарявам на ред, защото съм предупредила, че искам сама да си ги избирам и че каквото не ми допада ще го подарявам Simple Smile, а и моята свеки ми е свикнала вече от първото детенце Simple Smile. Така че докато мислиш как да не тормозиш свеки, помисли как да не тормозиш и себе си, има начини и плодавалник и други, споко Simple Smile След време, дай Боже и ние ще станем баби и тогава всъщност най добре ще разберем вълнението на свекървите и майките си.
Аз днес следобед ще ходя да видя бебчо на преглед при доктора, при който искам да раждам, за сега все към секцио клонят нещата с ниската плацента дето е закрила родовия канал, а и предишното секцио, та да видим какво ще е днес, само ние с бебо да сме ок, пък както излезе така. Коремчето ми е огромно, даже миналата седмица на ЖК, докторката ми вика, ще раждаме ли вече, ужас. Оказа се, че всичко си е добре и води в норма и бебчо в норма, ама корема ми ще се пръсне Simple Smile. Хемоглобина ми е нисък, а железните хапове никак не ми понасят, получавам спазми разстройство, а оттам и контракции, сега ми изписаха сиропче билково, ФЛОРАДЕКС, та да видим дали ще има ефект, поне ми понася добре за сега.
Е май доста пописах, липсвахте ми момичета, макар, че ви попрочитах по малко. Весел ден ви желая Simple Smile

# 340

Днес получих и др спален комплект. И сега се чудя дали да не купя и 1-2бр от Икеа, ще трябва и още няколко чаршафчета да взема. Вие колко комплекта сте взели?

Да ви споделя и за една промоция за тези които нямат или не са я видяли в Fb, която приключва в понеделник. Това е мола на "Шипченски проход". Ние почти приключихме с покупките, но мисля да идем да видим шезлонг дали ще харесаме и столче за кола, защото 40% са добро намаление.

cherry_spa, пробвала ли си със сок от червено цвекло да вдигнеш хемоглобина, малко е гаден на вкус.
amonita, приятна почивка!
zori87, горе главата, казват че се въртят до 34-35 г.с Има време и ще се завърти бебчо Hug

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 11:16 от Тeɣa

# 341
здравейте  Hug
извинявам се, че така набързо се включвам, но по-късно обещавам да пиша повече
cherry_spa ти какво пиеш за желязо, че ти прави спазми/ контракции? понеже и при мен таква е ситуацията с малтофер-а  Sad

# 342
Зори, не го мисли още има време може и да се обърне Simple Smile) Не се отчайвай!Аз в началото също не исках да приема факта за секциото и доста се разстройх, но вече свикнах с мисълта и не ме плачи толкова много! Така, че дори и да се наложи, няма да сме нито първите, нито последните Simple Smile ПО-добре да се настроим по-позитивно, макар че е доста трудно  Hug
 cherry_spa , и моя хемоглобин пак е по-нисък от нормата, но в понеделник ще ходя на преглед и ще видим дали ще пия пак желязо Sad Много кофти, че така ти влияе, но дано поне от сиропа ти мине..И аз опитах с цвекло и спанак да го вдигна, но май не беше достачно и пих хапчета. Успех Simple Smile

# 343
  • София
amonita, отказах се аз от концерта. Вечер хич не се чувствам добре напоследък, всичко ме боли и не съм убедена, че ще издържа 2-3 часа на цялата суматоха. Надявам се, че ще си изкарате добре и ще останете доволни. Hug

Ходих до Комсед да разгледам и накрая направо съжалих. Намалението наистина си струва и вероятно затова в магазина беше фраш с народ, чакахме около час на опашка на касата. ooooh! На всичко отгоре това, което най ми трябваше /твърд повивалник и един определен модел ваничка/ бяха свършили. За баткото също бяха свършили подходящите пролетни панталони. Исках да взема и хавлийка за бебето, ама бяха останали само такива за 52 лв ненамалена цена, та се отказах. Crazy Отчетох се с малко стъклено шише, резервен биберон към него, обиколник за креватчето, един пакет еднократни гащи за след раждането и 3 книжки за Ники.

И понеже ми беше тръгнало на чакане вчера си отвисях 3 часа в Майчин дом за преглед и тонове. Но поне с бебата всичко е наред. Пак се е завъртяла с главата нагоре, а миналата седмица така се радвах, че вече е надолу.

# 344
Привет златни мой Hug

Липсвахте ми много ..

Аз реших да си дам почивка от всякакви интернет дейности, за няколко дни и ми се отрази чудесно не само на мен а и на бебоците и таткото . Никъде не сме ходили ,но е много релаксиращо и отпускащо когато си имаш книга,стар филм зa гледане и, прекрасен човек за дa споделиш прекрасните моменти .

Днес ходих в университета да си оправям документите и да се явя на последните 3 изпита и добрe мина като се има предвит, че последните 4 дена съм отделяла само по 1 час .

Мъчат ме много болежки да си призная аз сега като почнем от главата на долу абселютно всичко ме боли .
Постоянно ми се гади ,и от най-малкото нещо обаче пък за сметка на това имам страхотен апетит . Задуха за който ви говорех ме мъчи все така още по-силно . Лекарката ми сподели ,че е нещо нормално но на мен хич не ми е приятно .Краката ми са отекли и ме мързи много.Искам само да си релаксирам с хубави списания ,и книги . Добре ,че си имам него Heart Eyes той поема и мойте задължения вкъщи и ми върши всякакви поръчки .

Онзи ден се поразходихме и напазарувахме още сладурски дрешки най-вече бодита и памперси .Харесах едно спално комплектче, но беше само едно и не го купих .А беше много хубаво на хокейни стикове  Grinning . Ние сме купили от всичко по няколко . Момичета вчера се замислих и се чудя какво да правим за да ги различаваме Joy Joy .

Аз от днес съм си вкъщи и ще си почивам страхотно ...

Приятен ден на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт