Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Моят хемоглобин е паднал на 101, при предишните изследвания беше 106. С миналата бременност пак някакви такива стойности поддържах. Иначе и аз пия Малтофер Фол, но се сещам на 3 дни да си взема хапчето. Crazy
За СУЕ-то четох, че е нормално да е завишена при бременност, та затова не съм кой знае колко притеснена, ама ще видим какво ще кажат лекарите.

# 301
Здравейте майчета  Hug
Днес най- накаря се чух с моя док и се разбрахме в петък да отида на преглед. Малко по- късно ще ходим с ММ да си сменя адресната регострация, че после да ми е близо общината като почнат да се подават разните му там документи. Иначе времето е супер- топличко, слънчево...само за разходки.  Nature Sunny После като се върнем може с доги да се поразходим на поляната.
И най-важното: да ми е честит 8-мия месец  Joy До появата на Макарон все по-малко време остава.  preggo

# 302
Здравейте!  kaffeetrmker_2

Вчера бях на ЖК, бебчо е 1960/32г.с, по кг върви 34-36г.с, по ръст 33-34г.с.  Mr. Green Според АГ ще прилича на мен, според мъжа ми обаче не било точно така защото нищо не се виждало на монитора  hahaha Но ако бяха казали, че прилича на него, сигурно и снимка щеше да иска. fiuuuuuu Края на месеца ще обсъдим и как ще раждам. Ако е секцио сигурно и аз ще мина при "априлки", че АГ ще отсъства началото на м.май. Но гледам да не го мисля предварително. И без това и двата варианта ме плащат еднакво.

Сутринта поръчах спалното бельо на дребното. Бях решила да изчакам докато поръчаме леглото, но ми попаднаха изгодни спални комплекти за нашата спалня и покрай тях реших и за бебешкото легло да взема.
Скрит текст:
Дано този път нямаме проблем с доставката.

Честит 8'ми месец, майчета! Тази сутрин си мислех как бързо минава това време, кога беше септември и всеки се радваше на положителни тестове, кога стана март и влязохме в 8 месец. Още малко да поседят на топло и после ще почнем да "пълним" темата с хубави новини в син и розов цвят  Mr. Green

mimoletka, дано бебчо се обърне. Има още време. fingerscrossed

zeldelina,на патерици, да ти е жив и здрав рожденника!

# 303
Здравейте май-чета.
Тея честито за покупките (безсрамници, не стига че са сбъркали и не са пратили ваничката, но и тон ти държат  #2gunfire )
Мамчета никакво спа моля (единственото посещение в болницата което се позволява е за раждане  Crossing Arms )
Големи бебчета си гледате, аз нямам наидея моя мъник колко е. Последния път не ми каза, а сега съм на ЖК чак в четвъртък.
Честито за 45 дневния, да си починеш качествено, че после ..... и да искаш няма да има.
Честит 8-ми месец на всички, който са влезли в него леко изкарване и приятно пазаруване.
Ние в неделя садихме плодни дръвчета, лук, чесън и спанак. Правихме разсад за доматки, краставички и марулки. Та да си хрупками чисти зеленчуци  Mr. Green , но вечерта малеееееееее такива болки в кръста и тазовите кости  ooooh! ужас. Вчера се отдадох на 100% почивка, само една манджа завъртях и толкоз. Днес още нищо не съм правила, че кръста ме цепи много яко, но трябва да ходя да готвя  Whistling
Мамета как сте със спането, аз от 2-3 дена като се събудя в 3 и си кукам чак до 6 и евентуално тогава заспивам, а малката вместо да ме събуди ляга до мен и ме гушка  Blush
Стигнах до един извод, който не съм сигурна че е правилен, че получавам киселини като бебчо си седне на дупето, а като си завърти спират  newsm78 дали има нещо общо.
Колкото до въртенето АГ казва, че ако всичко е наред и имат достатъчно околоплодна течност могат да се въртят до последно.
Леле вече съм в 33 седмица, а кога бяхме в 5-6  Hug как бързо лети времето, а като се сетя че каката я родих в 37  Mr. Green такова шубе ме хваща, но защо и аз незнам.  Blush

# 304
Здравейте и от мен!
Момичетата на малтофер -понякога гади ли ви се от това чудо? Аз го вземам от скоро (5 дни), хемоглобин при последно изследване 106, ама много ми е гадно това хапче брррр  Sick

# 305
На мен ми изписъха феро-фолгамма и нямам никакви проблеми с него а и ми повиши хемоглобина, което е най-важното, питай доктора си ако може да ти го изпише!

# 306
Здравейте момичета!!!Чета ви редовно,но рядко пиша!
Да се отчета,на последната женска консултация поговорихме с докторката за раждането-секцио ще е -края на май месец,но за дата още е рано!
Соник и на мен от 5 месец СУЕ ми се повиши-от бременоостта е.Но все пак попитай и лекаря.
Относно хемоглобина,моя последния път беше 117- изписаха ми Тот-хема-ампули,които се разтварят в вода и имат вкус на кока-кола.Не съм забелязала да ми дразни стомаха,но пък май ми създаде проблем с тоалетната,Дори вече и Лактулозата,не ми помага.Някой да има подобен проблем.И какво вече да ям незнам- и овесени ядки,червени чушки,круши-нищо не помага. Embarassed

# 307
Добро утро Май-чета. Как изкарахте нощта? Хайде на по кафенц   bouquet
За нас тази нощ нямаше спане  Crazy Всичко ме боли, всяка костица скърца и какви контракции  ooooh! , но отшумяха а бебчо пък цяла нощ  newsm44 newsm32  261uu  girluu и сега разбирасе спинка за разлика от мен  Tired
Момичета много е гадно това с хемоглобина, и че не ви понасят лекарствата. Защо не пробвате с храна може да помогне. Червените плодове и зеленчуци имат доста желязо (цветло, чушки, червена леща и тн), както и някой зеленолистни като коприва, магданоз, спанак също така и черен дроб (знам че е гаден но помага).
katrin77 Защо се налага да си секцио. На скоро четох някаква статистика според която при нас се извършват най - много секция без причина, понеже така било по-лесно на лекарите. Не знам обаче колко е истина това!
Мамчета днес се очертава страхотен ден и май ще е пустош тук. Отивам да си нахраня дивака, а после навън на двора, после може да идем до някоя градинка. Та чао за сега и прекрасен ден  Hug  bouquet

# 308
....И какво вече да ям незнам- и овесени ядки,червени чушки,круши-нищо не помага. Embarassed

katrin77 на мен лично ми помогна киви, особено сутрин на гладно, както и по което и време на деня се сетиш.

# 309
Здравейте момичета,
Желая един много хубав слънчев ден на всички с суперски разходки Simple Smile)) Обожавам пролетта.
Соник, малтофер-фола е добре да се пие по време на храна 1 табл. с 1 чаша вода, за да не ти дразни стомаха.
Zeldelina,честит ти осми месец...всичко най-добро Simple Smile)
Katrin77 единствено ми помогнаха накиснати сушени сливи...или си хапвай често сушени смокини...или както ти е препоръчала sash_stefanova киви, по възможност на гладно Simple Smile Успех да оправиш проблема по-бързо...
Хайде момичета ние с моята бебка мислим да се разходим предобядно...времето е разкошно Simple Smile))
Поздрави,
Ивета

# 310
bouquet здравейте
katrin77 опитай натурален шоколад, дори в аптеките продават такива малки блокчета шоколадчета - това е най-сладкото решение, за което се сетих Simple Smile
zori87 мерси за кафето...ами, вече 2-ра вечер не спа като хората...от една страна коремът ме подпира, от друга ММ хърка..довечера го заплаших, че ще го евакуирам, защото аз опитах да спа на канапето, но в моето състояние не се получава добре...

приятна разходка от мен в този слънчев ден.

аз ще отида на бебе лекция за разнообразие (до там и назад пеш, така че ще си направя и разходката)

до по-късно   Sunglasses

за малтофера - или се дъвче или смуче...това с дъвченето хич не ми хареса, заради (уж) каковия вкус ...бляк...сега не искам да погледна шоколад Simple Smile...но вчера смуках таблетката и като че ли по-приемливо ми се видя..

# 311
  • София
monicat, на мен ми е ок Малтофер-а като вкус, напомня ми Ефизол и не ми става гадно от него. Иначе желязото и на мен ми създава проблем с ходенето до тоалетна, ама ще трябва да се изтърпи.

Сутринта ходих на теста с обременяване с глюкоза, боднаха ме веднъж, изпих гадорията и сега чакам да мине 1 час, за да ме боднат втори път, а после и трети. 

# 312
 Hug Соник дано резултатите са ок и притесненията излишни

# 313
Соник И аз в петък правих това изследване. Но мен ме прецакаха лаборантките, та сигурно ще трябва да го правя пак. На теб казаха ли ти след 2-то боцкане да не мърдаш, да не ходиш никъде освен до 00. На мен ми казаха след 2-то боцкане да не мърдам от стола 1 час и познай захарта почти не беше паднала, та се наложи и четвърто боцкане. ТА след 3-тото на своя глава се поразходих и след 30 мин (не след 1 час както трябва, а след 30 мин) ме боцнаха и захарта беше в норма. Та мисълта ми е след 2-то боцкане се поразходи малко. А къде правиш изследването?
Стискам палци всичко да е наред. А какви са ти първите стойности, ако са ти казали?

# 314
Добър ден! Днес от сутринта се "разправям" с дупката от 2 дни между болничните. Но поне вече разбрах защо АГ не може да ми даде два дни. И ще пускам отпуска, ще видим дали ще окаже влияние на майчинството това прекъсване между болничните.И като споменах болнични, моят още не е занесен  smile3516 Пак ще чакам два месеца докато го изплатят. Имам съмнение, че роботи работят и в нашето счетоводство и в НОИ, защото явно мислят, че живеем само с въздух и пари не са ни нужни.

На мен два пъти са ми правили обременяване и след второто вземане на кръв не се разхождам, даже докато бях последния път имаше и др жени и те също си седяха.  newsm78 От лабораторията нищо не сани казвали по този въпрос.
Зори, теб колко пъти те бодоха? Защото се боде три пъти, а теб май 4 пъти са ти вземали кръв
За хемоглобина пия Тот'хема и нямам проблем с  smile3550 Е не ходя често, но поне нямам др проблеми,  защото преди да забременея беше нещо ужасно и ме беше страх как ще изкарам бременността.

Общи условия

Активация на акаунт