Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 398
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • Bristol
Наемите растат, защото и търсенето расте. Наемодателите вече съвсем спокойно предявяват претенции кой да живее в имота им, с деца, без деца, един или двама да са и т.н.

Единствената разлика между роден британец и с придобито гражданство, на която аз съм попадала е, ако работиш по военен проект. По-високо ниво на секюрити клиранса ще получиш, ако си роден британец Wink Но това голяма част и от местните не го знаят, защото малък процент са хората работещи в тези сфери. Но за да се роди британче, има разни други изисквания, местоположението само не е достатъчно. А иначе Толумба е права, първо елате и се огледайте, установете се, направете си сметките, после мислете за бебета.

# 241

Стига,хора!Не говорете така на момичето.В крайна сметка си е тяхна работа колко деца ще имат.Когато човек има желание,намира и начин...ММ не е строител,но и не работи кой знае каква работа,аз тук почти не съм работила,но искаме второ дете и ще успеем да се справим с това,което разполагаме,а да се надяваме,че в бъдеще ще сме и по-добре....

298,извинявай,вече го редактирах  Hug А и исках да кажа,че явно съм по-чувствителна на тази тема,понеже и ние в момента искаме второ дете  Laughing

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 21:37 от Mañana

# 242
Radina Dafcheva,

Прочети си пак въпросите и как си ги задала. Всичко се върти около социалните придобивки.
Съгласна съм с теб-пошло е.

# 243
Mañana, благодаря ти и дано скоро да се случи желаното от вас Heart Eyes

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 22:21 от 298

# 244
Глупости говорите всички!  Crossing Arms
Защото не искате и другите българи да се облажат от помощите в Англия  Crossing Arms

Сега сериозно.

Хубаво е да се пита, преди да се предприеме такава крачка. Казвам го, понеже аз не помислих и се хвърлих с главата напред. Това ми коста много изгубени нерви, пропиляни надежди и голяма доза разочарование.
На този етап мога да кажа, след три години вече, че тепърва започвам.

Относно правата и задълженията - ми вземете се пък информирайте малко от официалните източници. Тва ukba, тва hmrc, тва government, embassy, не са измислени просто ей така.
Хубаво като ще се идва, без никаква подготовка поне език малко да знаете. Ми не може да дойдеш да не знаеш и дума и да очакваш да ти се постели и да искаш уважение. За чий да ги дават трз помощи?! Заради хубавите ни сини очи и белите ни яки моми?! Те и тука си имат и си гледат, ама разликата е че те са си английски граждани.
Даже днеска си мислех по тоз повод с помощите. Защо примерно не стимулират тукашното население да работи, като им дават по-високо заплащане или като им дават някакви социални облаги, като безплатна градина, или нещо такова, а на останалите, които искат да живеят само на помощи да име. Платено всичко, за да ги стимулират да си намират работа.
И примерно, ако не е достатъчно платена да ги подпомагат по някакъв начин.

Децата трябва да са ви най - малкия проблем. Те най -лесно свикват. Проблем трябва да ви е изхранването и покриването на разходите, както и намирането на работа. И задължително да имате резервен вариант.

И още нещо, имайте предвид, че тука наистина човек трябва да осъзнае, че нямам баби на които дори за пет минути да си остави детето, а услугите се заплащат. И няма кафенце и кръчмички всеки ден..ако искаш да си стъпиш на краката де.

# 245
Като не искаш социални придобивки или изгода, защо питаш къде да родиш?  newsm78
Имай предвид, че тука всички са много мили, но няма да ти направят секцио по желание, няма да ти направят даже и по желание, нито ще ти направят упойка, щото те боли. Ще ти помогнат, ако не вземеш да умираш или да има опасност за живота на детето. Може и 20 -30 часа да раждаш.
Обаче гражданство няма да получи детето. Даже ще трябва дас е върнете в БГ, за да му изкарате документи, евентуално.
И на мен ми обясняваха как ще ми дадат едни две три пет хиляди , ако родя тука, ама аз не ги исках исюе върнах в БГ, родих си секцио,  па после си се върнах. И сега детето ми може да кандидатства за гражданство след четири години чак. Ама и тука да я бях родила долу горе щеше да е същото.
Ходи на градина, плащаме си. Близо хиляда паунда.
Отделна, преди това, аз съм била плътно с нея. Няма кафета, няма разходни без детето, няма барове, няма пъбове, да е и по бг сбирките не ходя, защото хората искат да си пият, да си пушат, а аз не. И така, трудно е, но трябва да знаеш за какво идваш. Да живееш тук или да събереш някой лев и да се връщаш.

# 246
Не щете вие да обсъждаме момите по баровете вечер, а? Laughing Пак за любимата тема се захванахме Laughing

Като се заговори за гражданство, аз да си призная съвсем се обърках. Чета къде ли не и нищо не ми стана ясно. Първо трябвало след 5-тата година, да се изкара нещо като постоянно пребивавате за една година, после да се кара изпит по английски и знание на английска история и после подаваш за паспорт. В гов.ук пък пише направо след 5тата година за паспорт, но ти искат номер на теста който си карал. То хубаво ама нещо не мога да намеря къде се явяваш на този изпит newsm78 Имам да чета още. То вярно че го чета вечер след работа и препрочитам едно изречение по два два пъти, че се усещам че чета, ама не ми влиза нищо в главата ама нещо се забатачих. Ще продължавам да чета и ако съвсем се оплета ще взема да питам Crazy

# 247
Аз съм чела, че може след петата да получиш постоянно местожителство, разбира се след представяне на нужните документи. И след шестата да кандидатстваш за гражданство. Можело и направо след шестата за гражданство, като по принцип знам, че можеш да се явиш на този изпит когато си искаш, преди кандидатстването, но пак трябва да опреснява паметта, че след бременността още се опитва да намеря себе си на моменти.  hahaha Joy Joy

А за момите... Не че не искам да ги обсъждам, даже искам и аз да ходя по барове, ама уви нямам таз прекрасна възможност да си метна детето някъде и да изляза да се натряскаш. А такава нужда имам...особено после да ме цепи главата шест дена  Joyумирам си  Joy Joy Joy

# 248
Като не искаш социални придобивки или изгода, защо питаш къде да родиш?  newsm78
Имай предвид, че тука всички са много мили, но няма да ти направят секцио по желание, няма да ти направят даже и по желание, нито ще ти направят упойка, щото те боли. Ще ти помогнат, ако не вземеш да умираш или да има опасност за живота на детето. Може и 20 -30 часа да раждаш.
Обаче гражданство няма да получи детето. Даже ще трябва дас е върнете в БГ, за да му изкарате документи, евентуално.
И на мен ми обясняваха как ще ми дадат едни две три пет хиляди , ако родя тука, ама аз не ги исках исюе върнах в БГ, родих си секцио,  па после си се върнах. И сега детето ми може да кандидатства за гражданство след четири години чак. Ама и тука да я бях родила долу горе щеше да е същото.

Ходи на градина, плащаме си. Близо хиляда паунда.
Отделна, преди това, аз съм била плътно с нея. Няма кафета, няма разходни без детето, няма барове, няма пъбове, да е и по бг сбирките не ходя, защото хората искат да си пият, да си пушат, а аз не. И така, трудно е, но трябва да знаеш за какво идваш. Да живееш тук или да събереш някой лев и да се връщаш.

Ние като цяло и тук сме си сами.. аз де:) Мъжа ми работи, родителите ми също, няма на кой да оставя детето за една минута.. Сама тук или сама там,все едно:)

# 249
Чета ви и се зачудих, а как седи въпроса ако бащата е с английско гражданство, а аз с българско?
Трябва ли да водя бебето в България или..?

# 250
На кратко и да не те обърквам съвсем.. От теб си зависи. Като искаш-водиш.

Имай предвид, че тука всички са много мили, но няма да ти направят секцио по желание, няма да ти направят даже и по желание, нито ще ти направят упойка, щото те боли.

Не плаши жените, пък ти  Grinning
В друга тема изяснихме, че има секцио по желание, трябва обаче дълго и напоително да настояваш.
Упойки също се слагат. На мен си ми сложиха. Само май в Лондон пестят..

# 251
  • Лондон
Шая, аз много искам да обсъдим момите и баровете, но като не помня откога не съм била на бар newsm78 не мога много да кажа...

Тестът Live in the UK го правих преди 5 години, ако не са го променили много, подготвих се за около 2 седмици, между всичко останало, дори ми беше интересно, но никога не го използвах после... Трябва да си поръчаш книжка, да почетеш малко и да си запазиш дата за изпит в най-близкия офис... Когато имаш дата, по-лесно се мотивираш Simple Smile

Аз питах и в предишната тема, за какво са ви английските паспорти, аз досега не съм открила причина да кандидатствам Confused

# 252

И аз за сега не виждам причина, а и на този етап имам по-важни харчове.

На бар бях онзи ден. Хапнах, пийнах, наваксах с малко клюки и потанцувах  Whistling

# 253
 Черноглав Врабчов кОмар  Joy аз ако имам нужда си се напивам в къщи, хич не ми и трябва да се напивам по барове Joy Но на бар си е забавно да се отиде Joy

ЦветаК, значи, нещата трябва да се променят, драстично, и мисля това да започне от края на април Sunglasses  А аз съм замислила една схема, с която по лесно бихме могли да се събираме и да излизаме по кръчми, а децата.... на мъжете Joy, като на някой ще му се пада честа да гледа и някое и друго чуждо. Както Толумбата каза " За да са щастливи всички в къщи, трябва най вече мама да е щастлива!"

# 254
Офд,аз съм пълен пенсионер  ooooh!
Като се знам каква бях, сега съм нещо...не мога да определя по скалата за скучно ст, ама е доста  Joy
Понякога се чувствам като лелка. Нещи взе и да ме подгонва чувство за нещо изпуснато, нали се сещате за онзи период от живота, в който хора на средна възраст полудяват и започват да се държат като тийн ове. Та и аз имам такива мисли, като да си пробия езика, да се татуирам, да си боядисам косата в странен цвят.... Mr. Green
Иначе съм голяма скука.. Flutter много съм праволинейна и няма и помен от момичето, което бях. За съжаление.... Май порастнах.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт