Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 397
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • UK
Я кажете, кога започват да текат тези шест години?

# 256
как се раздвижи темата  Mr. Green
За жененето - казаха ми, ако ще е по-лесно ако подпишем, запази дата и намери свидетели, но не искам да се давам за толкова  Naughty
Радвам се, че не е наложително. Упорито ще си чакам да се омъжа като за последно.  Така вече 12 години, май може и да не дочакам  Whistling

# 257
  • UK/София
Чета ви и се зачудих, а как седи въпроса ако бащата е с английско гражданство, а аз с българско?
Трябва ли да водя бебето в България или..?

След като детето е родено когато единият от родителите е с английско гражданство, трябва да вземе паспорт без проблеми.Имаше някакво изискване за регистрация в БГ, но май беше само, ако родителите са с бг гражданство.Дано не те подвеждам, мисля, че съм права.Някой дано ме поправи, ако греша.

Шая, не трябва да се чака една година след като се вземе постоянното гражданство, може да се кандидатства за паспорт веднага.Две бг семейства кандидатстваха по този начин и взеха и двата документа.И те мислеха, че се чака 1г., но не било така.
 Изпитът по английски(май BR1) се казваше е с представител от Хоум офиса.Ако някой има сертификат за Ентри 3 от ИСОЛ курсовете и писмо от тези курсове, че е учил за живота в Англия, този изпит не е необходимо да се държи.Ако на някой му е по-лесно, има фирми легализирани от Хоум офиса с които този сертификат се взима за 2 седмици.Аз още се чудя и мая как легално събират парите на хората.Значи за този изпит се плащат 200 паунда.Курсът е два съботи.Първата ви казват на кои въпроси ще ви изпитват, а на следващата ви изпитват! ooooh!След това получавате легализирано писмо, че сте взели изпитът и ви остава само да научите книжките за Live in the UK.От времето за което казва Цвета, че е учила до 2013г. преди новите промени за кандидатстване бяха добавени 60 страници.Сега вече са + 80 нови страници от миналата година и са едни датички и години, от които човек може да откачи.

И все пак никой ли не си е правил очила за компютър в Англия?

# 258
  • След завоя в дясно
Биляна ти определено ме изненада с тази информация, че не трябва да се чака една година. От сигурен източник ли е? Ако знаеш къде мога да го прочета ще съм благодарна. Ние взехме PR наскоро и се чудя направо дали да не действаме нататък  newsm78
А за баровете пъбове шеткам от време на време,  не много редовно ,но затова пък запомнящо се. Последно ходих на мъжки стриптийз, голям смях падна, момите от публиката почнаха шоуто с бой за ризата на един от стриптизьорите, мениджъра се видя в чудо и им даде по две бутилки шампанско на всяка да се умирят Mr. Green Водещия беше травестит с невероятно чувство за хумор, от мъжете на сцената не бях възхитена Whistling

# 259
  • UK/София
Биляна ти определено ме изненада с тази информация, че не трябва да се чака една година. От сигурен източник ли е? Ако знаеш къде мога да го прочета ще съм благодарна. Ние взехме PR наскоро и се чудя направо дали да не действаме нататък  newsm78

Ами все пак две семейства взеха по този начин паспортите и постоянното жителство.Мисля, че това е за граждани на ЕС, останалите чакат 1г.Вие сами ли ще кандидатствате, или чрез фирма?Мога да ти дам тел. на една счетоводителка, която води гореспоменатите курсове и се занимава с попълване на документи.Разбира от тези неща.Или се обади в ХО, няма как за едни българи да може, а за други да не може.

# 260
Общините предлагат за около 40 паунда да прегледат документите и консултират дали е коректна молбата.
Ето за Нотингам, проверете и при вас.

# 261
  • UK/София
Общините предлагат за около 40 паунда да прегледат документите и консултират дали е коректна молбата.
Ето за Нотингам, проверете и при вас.

Има и намаление в цената като е за цяло семейство.За дете е около 20 паунда.

# 262
 Ето ме и мен с един въпрос...коментирано е много пъти,дори и на скоро.Детето ни тръгва на градина  януари 2015,която е от тези с 15 безплатни часа в седмицата.До колкото знам градините преди това или пък  за повече часове са доста скъпи от около 800-900 паунда нагоре...ММ твърди,че ако започна работа,отпускали ваучери за въпросните градини и тогава няма да излизат толкова скъпо или дори безплатно....Въпросът ми е има ли такова нещо или не???Не знам от къде има такава информация,но никой от познатите ми не е ползвал такива...Или си гледат децата или си плащат за градина или гледачка...Другото е,че от както съм тук не съм работила,понеже когато пристигнах много скоро след това забременях и до сега си гледам детето вкъщи.Работих малко само докато бях бременна.Третото е,че английският ми е доста зле и вероятно няма да мога да започна нещо добре платено,а  напротив.И от там идва и другият ми въпрос:Има ли смисъл цялото това упражнение?Аз да работя и да плащаме градина?И изобщо има ли такива ваучери,които ти помагат за таксата и ако има при какви условия се отпускат?Ще се радвам,ако някой се включи с разяснение.И пак сори,че темата е доста изтъркана и коментирана...Просто тази част с ваучерите не я бях чувала до сега...

# 263
Казват се Childcare vouchers.
Могат да се ползват само за регистрирани градини. Също така не всички работодатели са регистрирали подобен scheme, така че не очаквай по презумция.
Как работи.. От сумата на заплатата ти, преди данъците, се удържат максимум £243.
(Това, ако си на 20 те процента облагане, за по-високите, сумата е по-ниска)
Едва тогава заплатата ти се облага с такси. От разликата печелиш около £70.
Удържаните £243 ти е сумата на ваучера, който може да ползваш само, за да платиш градината или бавачката.
Надявам се е ясно, че крайната ти заплата ще е по-ниска от обичайното, т.е. не ти дават едни 200 паунда ей-така, те са ти от заплатата, спестяваш от облагането с данъци.
Ваучерите не са панацея за градината. Двамата с аланглето сме регистрирани. Ще спестяваме общо около £150 на месец от общо £900 за градината.
Ако работиш за ниска заплата, чисто финансово, не виждам ползата от градината.
Има смисъл, ако искаш детето да посещава градина, защото смяташ, че е добре за него, както и в чисто социален смисъл за теб.

Някой може да допълни или коригира, но това е в общи линии

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 11:13 от zlatnata tolumba

# 264
zlatnata tolumba,много съм ти благодарна за разяснението...Не бях чувала за тях,но по мои наблюдения съм останала с абсолютно същото впечатление...че  ако сега го пуснем на градина и аз работя,от финансова гледна точка няма да ни помогне с нищо. Единствената полза,която и аз виждам е от гледна точка на моя социален живот и този на детето,макар че за сега не намирам и това за толкова наложително.

# 265
  • UK/София

Mañana, според мен няма смисъл, но според мен.за 15 безплатни часа може да се кандидатства и преди детето да е навършило 3г.Една от точките за кандидатстване е социализиране на детето.например казваш, че не знае добре английски, не искаш да се различава от останалите деца и кандидатстваш за място в градината.Тогава от чайлд такс кредита преценяват дали да отпуснат сумата, като се обаждат в градината да питат наистина ли е така.Но доколкото разбрах от началото на тази година има промяна за членове на ЕС.Доходът на семейството не трябва да превишава 16000 на година за да се отпуснат безплатните часове.тази информация я имам от моя позната, която в момента се занимава с писма и късане на нерви по този въпрос.за това е хубаво да се провери при добре запознат човек.Пък и мисля, че тези ваучери са за емплои само?????

# 266
Ваучерите са само за работещи.
Всички деца над 3 години, без никакви други условия, имат право на безплатни часове.
За тези над 2 години-ако вземат разни бенефити като Child Tax Credit, нисък доход или децата са с увреждания, може да имат безплатни.

# 267
Благодаря ви  Hug Ще проуча още по-подробно как стоят нещата.Понеже в последно време имаме спорове с ММ по тази тема и имам чувството,че излиза така,че все едно мен ме мързи да работя и си намирам извинение с това,че трябва да се грижа за детето   ooooh!

# 268
Проблемът е,че се хората си разправят едни приказки от 1001 нощ.. без да се вземат предвид конкретни ситуации..
Отделно, хората обичат да преувеличават. Друго си е като кажеш, че държавата ти плаща това и онова, защото изглежда тарикатско някак.
И другите чуват, разнасят и вярват..и спорят с жените си  Laughing

# 269
Благодаря ви  Hug Ще проуча още по-подробно как стоят нещата.Понеже в последно време имаме спорове с ММ по тази тема и имам чувството,че излиза така,че все едно мен ме мързи да работя и си намирам извинение с това,че трябва да се грижа за детето   ooooh!
   Доста хора лежат на стари лаври, едно време имаше доста по-големи помощи и тн. Ако мъжът ти е на ниска заплата или е селф и се осигурява там по два паунда на седмица, ти ако си същата такс кредита ще ви покрие почти цялата градина, ако не и цялата, поне така беше преди две години. И ако миналата година имате малък доход. Ако мъжът ти взима над 20 000 нищо няма да ви дадат почти или ще е минимално. С тези селф емплоймънти из Лондон масово се лъже за доходите, то това се знае, осигуряват се хората там по на 8 часа на седмица и им покриват градината. Ваучерите няма почти файда от тях, объркал се е някой, че то професори има много, ама грам незнаят за какво говорят....

Биляна BR1 май беше формата за синя карта. За другите неща незнам, и аз имам познат, който след 5 години взе паспорт, но по БГхелп съм чела, че е рисковано, защото ако нещо не одобрят губиш парите и после плащаш отначало. Незнам колко е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт