Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 310
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
mimiksim, не знам точно какъв е проблемът, но има така наречените sex health клиники, както и family planning клиники, те са безплатни, но не знам дали няма да ти трябва NHS номер, който се получава при първа регистрация при личен лекар, идва по пощата и отнема около 10 дена след регистрация. Ето линк, където като си напишеш пощенския код ще видиш какви клиники има около теб и какъв точно проблем обслужват: http://www.nhs.uk/Service-Search/Sexual%20health%20information%2 … ocationSearch/734

# 511
  • UK
Мимиксим като е бременна не би ли трябвало да има някой, следящ бременността, с който да може да сподели проблема?

# 512

После искаш час и ще те види GP. От сега да те предупредя, не те гледат на магаре, че и това съм чувала да оставя хората безкрайно изумени.
Приготви се, че гинеколог няма да видиш веднага, ако изобщо.
Личният ще те лекува на първо време и едва, ако не успее, ще те прати на специалист.
Отделно, дори и да намериш практики на гинеколози в района, повечето отново приемат само с направление от личния.
Ако не ти допада горното, България винаги е вариант.
Пожелавам ти бързо оздравяване.

И как точно лекува общопрактикуващ лекар, ако имаш някакво течение или подобно. Диагноза за такива неща се поставя след изследване на секрет.

А мен отделно ме интересува примерно цитонамазка. Аз такава си правя веднъж годишно, защото все пак цитото показва риска от рак на шийката на матката. И е препоръчително да се прави такава 1 годишно. И как да поискам от GP да ме прати на такъв преглед. Или пък не ме праща, не мога ли да си намеря гинеколог да си запиша час и да отида и да си платя?
То за времето и парите да се прибереш в България ще си отидеш в частна клиника и ще те прегледат.

# 513
  • След завоя в дясно
Ave сподели моля те маршрута, по който минавате.
Isolda1 цитонамазка (swab test) тук обикновено се взима от медицинска сестра в практиката, в която сте записани, рутинна процедура е, ако нямаш проблеми се взима на всеки 3 год, ако има проблем по често.
mimiksim- регистрирай се при ЛЛ момичетата са ти дали линковете, ако си бременна отиди в спешния център със здравната карта. Ако не си сигурна дали трябва да плащаш, попитай предварително. Ако не си добре с езика, казвай ще помагаме.

# 514
Ell, много ти благодаря за пояснението. Аз имам раничка и затова така се следя. Не е имало повод за притеснения и изкарах цяла бременност и родих, но просто трябва да се наблюдава. Тя си ми е от години.

# 515
  • Bristol
Пробвайте тази карта http://m.viamichelin.co.uk много удобна е за планиране на пътуване. Има всички винетки и платени магистрали плюс крайпътни хотели. Вкарваш маршрута и разхода на колата и ви дава колко пари за гориво и такси ще ви струва удоволствието Wink
При нас е невероятно красива слънчева и студена сутрин, с кеф си изкарах прането в 6 сутринта, дано не завали следобяда. Обаче снощи не можах да спя хубаво плюс че мъжът какво си играл с румбата, програмирал я в полунощ в неделя да стартира! До два след полунощ бръмча долу, изнервих се и ходих да я изключа. Едвам гледам сега и разбира се, закъснявам за работа Sad

# 516
И как точно лекува общопрактикуващ лекар, ако имаш някакво течение или подобно. Диагноза за такива неща се поставя след изследване на секрет.  

isolda1,

Много те моля да не ми се караш и задаваш такива иронично-риторични въпроси.
Питат какъв е редът-обяснявам. Какъв е личният, колко е компетентен, вземат ли секрет-не знам.
Гинеколог за течение, гарантирано - няма да види.
Тук много от нещата, за които в България пращат на специалист, се лекуват от личния.

# 517
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Здравейте момичета   bouquet
Може ли някой да ми помогне за линк (линкове), от където мога да си резервирам нормален апартамет (студио) в Лондон. Иска ми се да се разходя из града за седмица Simple Smile
Благодаря   bouquet

# 518

isolda1,

Питат какъв е редът-обяснявам. Какъв е личният, колко е компетентен, вземат ли секрет-не знам.
Тук много от нещата, за които в България пращат на специалист, се лекуват от личния.

Иронията и сатирата ги пазя за теми, които не засягат здравето. Това нито ми е смешно, нито ми е забавно. Въпросът ми беше зададен абсолютно сериозно и ако имаш гинекологичен проблем как се лекува. От отговора ти става ясно, че очевидно не си имала подобни проблеми и не ти се е налагало да знаеш. Мога само да завидя благородно. Благодаря за информацията.

# 519
  • След завоя в дясно
Merry благодаря ей сега ще го погледна.
Vesel4e погледни в темата за Лондон в под форума На път, там има много дискутирано.

# 520

isolda1,

Иронията и сатирата ги пазя за теми, които не засягат здравето. Това нито ми е смешно, нито ми е забавно. Въпросът ми беше зададен абсолютно сериозно и ако имаш гинекологичен проблем как се лекува. От отговора ти става ясно, че очевидно не си имала подобни проблеми и не ти се е налагало да знаеш. Мога само да завидя благородно. Благодаря за информацията.

А, от твоят става ясно, че нищо не ти е ясно.  Laughing Успокой се малко, поживей 1-2-3 години и пак ще си говорим по темата.  Peace Течението не е нито сериознен, нито здравослевен проблем според тукашната здравна система, най-много да ти пуснат тест и ако има нещо да се лекува, НО това ще го направи само и единствено лекуващият ти доктор. Дали ти харесва или не, и дали доктора е компетентен е съсвем друго нещо.  Peace Повярвай ми, ако не се впрягаш много, се живее по-лесно.  Peace

# 521
  • UK
Тая жена днес ме уби. Все съм си мислела, че стиснатостта й си има някакви граници, ама днес ме утрепа. Млякото на децата от днес с "трийт". До вчера пиеха прясно мляко на закуска (половин чаша, че и по малко), от днес - не може. Много мляко сме били пиели, затова на децата вече няма да даваме. Може малко в зърнената закуска и толкова.

# 522
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Merry благодаря ей сега ще го погледна.
Vesel4e погледни в темата за Лондон в под форума На път, там има много дискутирано.

Благодаря, в първия момент не се сетих  ooooh!

# 523
  • Sofia
Здравейте Simple Smile не съм бременна... получих кръвотечение на 13 ден от цикъла... много съм притеснена, ще ходя да се регистрирам надявам се днес в някакъв център до нас, но трябва все пак да изчакам мъжа ми че съм сама в къщи с две децат и без кола. Незнам дали това неможе да мине и за спешен случай даже, но като ви чета колко по-различно е тук ... незнам, ще видим.
Много ви благодаря за отговорите Simple Smile

# 524
 За гинекологични проблеми мисля е най добре да се посети Sexual health clinic.Там  взимат секрет , преглеждат и всичко както му е реда. Дават и нужните медикаменти. За течение има Canesten на хапчета или  крем в зависимост от проблема и може да се закупи свободно от всяка аптека.
За течение ГП-то не праща на специалист. Ако прецени - преглежда, лекува и чак тогава ако не даде резултат  лечението може ако сметне за нужно може да даде направление.
МГМ-  направо не знам какво да кажа.... Sick 2 литра мляко е  едва £1 .....и това за собствените си деца.......ще кажеш че са  чужди  Stop

Общи условия

Активация на акаунт