Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 316
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • UK/София

Включвам се и аз с малко информация.
 Относно паричните преводи често ползваме Опал трансфер.Много са коректни, любезни и никога не е имало проблеми с тях!

Относно очните лекари:В нашата болница има имърджанси кабинет на очния департамент.Водили сме децата няколко пъти, никога не са отказали да ги прегледат.Доколкото знам сега направиха, че повече от три пъти на година не можеш да отидеш там.След третия път трябва да имаш направление от джипито.Оказа се, че не могат да помогнат на големия ми син, не искаха да си го признаят и постоянно даваха капки и ние го заведохме в Moorfields Eye Hospita.В тази болница имат 24часов спешен кабинет за деца и възрастни, включително събота и неделя и не се иска направление от NHS.Извикаха ни и втори път, признаха, че не могат да открият проблема и  самите те дадоха направление за Great Ormond Street Hospital.За тази болница съм чувала, че е най-добрата детска очна болница в света.Синът ми там го пое шефът на отделението.Направиха му всички видове изследвания, дори след около 20-ина дни му направиха и ядрено магнитен резонанс в самата болница.Лекарят се обади след няколко дни в петък вечерта около 20.30ч. да каже резултатите за да сме спокойни.Скоро ще му правят и друг тест в същата болница.Проблемът на детето ми не е бил супер страшен.Навсякъде казват, че е със здрави очи, но има моменти на постоянно мигане със седмици и болки в очите.
 Пиша всичко това с цел притеснените майки да знаят, че не са само джипитата и направленията.Тук за здравословен проблем за дете винаги са реагирали бързо.Със джипитата вече е малко по-различно, знаем кой как работи в сържарито и ходим само при двама, които са нормални и не дават за всичко парацетамол.

На мен 8 март винаги ми е липсвал много откакто съм в Англия.Женските купони по цяла нощ в заведенията, ех......... Hug
 Замислих се за бисквитите и цветята. Simple SmileНа учителката в българското училище ще занесем цветя.Явно съм от старото поколение и някак си ми е по-уважително синът ми да изрази уважението си към нея и желанието да ходи на бг училище с цветя, а не с бисквитки, но всеки си има разбирания.

# 181
  • Варна
Биляна  благодаря за споделеното  Hug. Хубаво е човек да знае какви са начините, въпреки че се моля да сме здрави и да не ни се налага да търсим как стават нещата тук с и без направления Praynig

isolda1  интерсни линкове сега ще си сравня стандарта Wink

golden  дъщерята е year 4, сега чакам учителката дали ще си спази обещанието да ни дава материали за допълнителни занимания в къщи. Ако ни забрави ще потърся да купя и аз учебник,  иначе няма да стане. Вчера учителката ни даде последният и тест и направо се хванах за главата. Нивото на теста е доста добро, задачите ме впечатлиха. Но дъщерята не се е справила блестящо  Twisted Evil , а мен ми обясняват в училище колко добре се е справила  Sick

# 182

isolda1  интерсни линкове сега ще си сравня стандарта Wink

Сподели, моля, после дали дава сравнително вярна информация.

# 183
  Ох, да се оплача. Отварям си днес банк акаунта и гледам плащане към Sky за 34 паунда. А аз не съм абонат на скай. Мислих три часа къде съм ходила, какво съм купувала, но нямам плащания с моята карта тази седмица, не съм излизала почти. Звъннах им, прехвърлиха ме през 10 човека, но казаха,че ще ми върнат парите до 24 часа и ще ми следят акаунта. Най-странното е, че аз получих нова карта онзи ден и днес я ползвах за първи път, а това плащане е на 4ти март, аз тогава не съм я имала тази карта още. Бая се изнервих, че и малката ми се тръшкаше и крещеше тука аз докато се обясних около 100 пъти, дано всичко е наред и няма вече такива изпълнинея  Praynig Трябва да почна да си записвам, че аз по принцип не си следя плащания и тн, това ако не пишеше Sky никага нямаше да се усетя, че е грешно.  Та следете си плащанията, вече на няколко познати се случи да им точат картите  Confused

# 184
Коя банка?

# 185
.. Та следете си плащанията..

Винаги и внимателно.
Следя си дали са ми минали DD плащанията, каква сума, покупки, всичко.
На времето в Общината дърпах и DD и плащания с карти и знам как грешки стават лесно и неволно.
Отделно тия с престъпните намерения. Надявам се всичко да се оправи бързо.

# 186
Здравейте, имам един кратък въпрос към майките, чиито деца са или са били Year5.

Дъщеря ми от 2 месеца ходи в Уелс на училище, през ваканцията помолихме учителката да ни даде материали по математика за в къщи. Това което установих, е че детето е объркано по математика. Прилагат методи на умножение и деление, които са много по-различни от тези, които учиха в Бг училище. Получават се пропуски, които я затрудняват.

Някой може ли да ми помогне с информация, как мога да се информирам за етапите, и уроците по математика за Year5. Има ли разлика в материалът, който учат в Уелс, и този в УК.
Ползвали ли сте помощни материали, като учебници за в къщи. Такива, които да се купуват за в къщи. Мисля да купя учебник, или нещо като помагало.   Ако някой може да ми препоръча. Praynig

Ние сме в Северен Уелс и малкият ми син е година 5. Много съм доволна от учебниците Maths on Target , year 5 на Stephen Pearce. Купила съм и книжката с отговорите и работим по тях в къщи. Знач че ги ползват в неговото училище, когато им дават домашна. Може да ги намериш в eBay. По принцип тук децата са по-напред с преподавания материал по математика и колкото по-горен е класът, толкова по-голяма е разликата. Имай предвид че терминологията на английски е много специфична и това обърква допълнително детето, защото не може да разбере напълно обяснението на учителя. Това важи особено за задачите с думи Sad

Аз пък харесвам 8 март Simple Smile половинката е англичанин, но знае за това как празнуваме на този ден в Бг и винаги ми купува цветя и картичка - отиват тримата с хлапетата и заедно ми избират. Става ми мило, не мога да си кривя душата.

Благодаря, ще се опитам да се снабдя с тези учебници. Да и аз установих, че са по-напред, противно на мита, които съществува в Бг, че са по-назад. Видях терминологията, както и някои начини за умножение и деление, с които се сблъсках за първи път. А съм учила и висша математика в университета.  Rolling Eyes Ние сме в Южен Уелс.

# 187
  Лойдс. Сега една приятелка ме отчая, че и на нея така са и били дръпнали пари и са и ги върнали веднага, но после са си ги взели пак от Лойдс този път и две години се е разправяла и накрая се е отказала и ги е загубила. Аз повече се притеснявам, да не се повтори дърпането от моята карта  Confused Иначе са ми ги върнали веднага, сега ще правят разследване. Ще трябва да почна да си записвам, че съм много зле с помненето аз. Не че много харча, но забравям много  ooooh!

Дайте някоя лесна рецепта за нещо тип кашкавалки, кренвиршки или нещо такова. Имам нов миксер с приставка за месене и ми се прави нещо

# 188
Мерси за инфото. И ние редовно следим къде какво са дърпали, особено Милото   Mr. Green все проверява акаунти те от приложенията. Аз съм гола вода в тва отношение. Simple Smile

По отношение на притеснението ми от онзи ден, ако разбира се някой помни, даже ме похвали съответният мениджър, че правилно съм го поправила. Разбира се, не съм толкова наивна да смятам, че му е харесало, но засега изглеждат доволни от мен. Пу пу пу  bowuu

Ооох, и на мен как ми се ядат някакви неща, но постя. Тази година реших да постя поради 10 те кила, които качих след като отказах цигарите преди три месеца. Засега съм добре, още не съм убила никого, но до Великден има още много време  Whistling Whistling
Искам да си купя бендер или направо кухненски робот, за да си бъркам разни здравословни гадости инсайд  Mr. Green

МГМ, чета те и си мисля, как и защо за Бога търпиш и стоиш още там?! Не можеш ли нещо да направиш? Бъди малко по твърда. Ако са те наели като о пер, все имаш някакъв договор през агенция или поне някакви права. Нямаш ли някого, при когото да останеш, докато си оправиш документите и да гледаш деца почасово, други деца имам предвид? Изобщо трябва да има някакъв изход. Какви да тези пари при тези условия?! Те да не живеят в средновековието и да не се смятат за феодали, а теб за някаква крепостна селянка?! Много се ядосвам като те чета!
Надявам се да се оправиш скоро!

# 189
  • UK
Опитах да говоря с нея преди време, тя стана груба и се държа все едно трябва да съм и благодарна за възможността... Обаче ще го измисля, няма да стоя още дълго тук...

Пак да се оплача (изненада!), само да кихнат тея деца и аз съм болна, вчера бях добре, днес съм като прегазена от влак с 39 градуса температура и не мога да я сваля. Добре, че утре почивам, днес се разревах пред децата съвсем сериозно, ужас. Сега ще се лекувам. Отивам си в леглото и си пускам духалката, че умирам от студ. Simple Smile

# 190
Miss Fine,

Не се притеснявай и не се отчайвай.
Не познавам приятелката ти и не знам точно какъв е случаят.
Но хората се кълнат в нещо, а после се оказва съвсем друго.
Следи си акаунта и дано нямаш повече проблеми.

Аз не съм много за пример, но само от днес:
Блокирах си единия банков акаунт, заради въведена грешна парола.
Убедена, убедена бях, че въвеждам правилно..ама не..и операторът ми казва-правите грешка, аз се пъна, не, та не..ами да, бях направила грешка..

После звъня за първи път на един телефон, вдигат ми..
Аз-Спаска?
Гласът: Имате грешка
Аз - Оо, не, нямам грешка, бе Спаске  ooooh!

# 191
Благодаря, ще се опитам да се снабдя с тези учебници. Да и аз установих, че са по-напред, противно на мита, които съществува в Бг, че са по-назад. Видях терминологията, както и някои начини за умножение и деление, с които се сблъсках за първи път. А съм учила и висша математика в университета.  Rolling Eyes Ние сме в Южен Уелс.

Така е, особено когато става въпрос за делене. Понякога използват знак, който наподобява корен квадратен, което ме озадачи много в първия момент. Вчера бяха обсъждали нещо свързано с умножение на големи числа. Малкият е свикнал да го прави по един начин, а в училище смятат  по друг начин. Синът ми отишъл и говорил с учителя и той му разрешил да ползва начина по който е свикнал.
Моето мнение, че определено има нужда от работа в къщи по математика при промяна от Бг към Ук система. Иначе проблемът се задълбочава и наваксването е много трудно. Аз бях дала задача на хлапетата да следят какви учебници използват учителите и по този начин разбрах какво да купим. Досега от същия автор сме ползвали за година 4, 5 и 6. Те са ползват основно в middle i top set, имам едни други, които се ползват за low set, но тях вече не ги ползваме. Ще ги потърся да проверя дали сме писали в тях и мога да ти ги изпратя.

# 192
  • Bristol
Cypress, и аз висша математика съм учила, обаче някои от методите, които ползват тук, ми бяха напълно непознати. От начало не ми харесваха и се опитвах да уча сина на българските, но така само го обърквах. Та запретнаха ръкави и научих и тукашните методи до ниво GCSE  Mr. Green Сега с щерката ми е къде къде по-лесно, стрелян заек съм  Wink
Аз 8ми не го тача много, но пък го намирам за много добро извинение да се поглезя, без съвестта да ме гризе. Та тази събота съм спретнала разходка до Лондон с влакчето и културно мероприятие с приятелки, поредния мюзикъл  Flutter

# 193
Толумбе smile3532 разби ме!

Ох забравянето. Редовно забравям, ама много редовно. Всеки ден се връщам за нещо, пропускам събития....понякога съм отчайващо изветряла doh

И като говорим и за математика, ще копирам какво ми изпрати класната на Боян днес.

Useful Websites
http://mathsframe.co.uk/
uk.ixl.com/maths
http://www.counton.org
http://www.maths-games.org
www.ictgames.com
 www.mathszone.co.uk/
www.topmarks.co.uk
resources.woodlands-junior.kent.sch.uk/maths

# 194
Здравейте на всички,

не съм се разписвала от доста време  е много хубаво да ви прочета така накуп и наведнъж Simple Smile
Сега като се върна назад и тегля чертата за изминалите четири месеца само хубави новини си имаме - квартира, документи, сметки, работа, пропуск но предполагам знаете какви усилия нерви и разправии коства всяко едно от тях:)
Важното е, че сме тук, щастливи и спокойни, детето се справя в училище чудесно, пише, чете, говори и си има приятелчета.
Те така. Ще се отбивам по-често Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт