Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 387
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Доколкото знам няма промяна в изискванията за периода за гражданство по ПР линия - 5+1 т.е. общо 6.

Скрит текст:
You must usually also have:

lived in the UK for at least the 5 years before the date of your application
    spent no more than 450 days outside the UK during those 5 years
    spent no more than 90 days outside the UK in the last 12 months
    been granted indefinite leave to stay in the UK, ie there’s no specific date that you have to leave
    had indefinite leave to stay in the UK for the last 12 months
    not broken any immigration laws while in the UK

https://www.gov.uk/becoming-a-british-citizen

Формата за ПР е EEA3.

Помощ с таксите може да е и през такс кредитите, ако работодателя не предлага ваучери.

Скрит текст:
An employer can offer childcare support to employees under a 'salary sacrifice' scheme. This is a scheme which allows an employee to give up the right to receive part of her/his pay due under her/his contract in return for some form of non-cash benefit, such as childcare vouchers.

A client who is receiving help with childcare costs through working tax credit is unlikely to benefit from childcare vouchers provided by her/his employer. S/he may actually be worse off as a result. There is information about whether or not a claimant will be better off claiming childcare vouchers or continuing to receive help with childcare costs through working tax credit on the HM Revenue and Customs (HMRC) website at www.hmrc.gov.uk. HMRC also offers an indicator tool on its website at www.hmrc.gov.uk. The tool should be used with caution if the client has a fluctuating income, as most tax credit claims are based on the previous year's income while tax and national insurance are based on the current year's income. A claimant may need to ask HMRC for a better off calculation.

http://www.hmrc.gov.uk/calcs/ccin.htm

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 13:05 от nana_cool

# 271
Пак аз... можете ли да ме посъветвате от кой оператор да си вземем предплатени карти за в началото. За договор ще ни е рано още първия ден, а ми се иска да имам интернет на телефона, за да намирам адреси и всякакви подобни.
Гледах някакви форуми, но са от преди 2 години и не знам дали са актуални.

# 272
  • UK/София

Биляна BR1 май беше формата за синя карта. За другите неща незнам, и аз имам познат, който след 5 години взе паспорт, но по БГхелп съм чела, че е рисковано, защото ако нещо не одобрят губиш парите и после плащаш отначало. Незнам колко е вярно.

Естествено, че губиш парите!

Не знам как се водеше изпитът пред ХО, може да съм объркала буквите, Б1 май беше.

За тези курсове писах по-горе!

# 273
  • UK
 M@я ние сме с карти от http://giffgaff.com/ , аз съм доволна от интернета , мноого го ползвам когато излизам на разходки с детето. Безплатните минути незнам колко са ,  но пък аз тук няма с кой да говоря , 10 паунда ми е пакета.

# 274
  • Варна
Аз бях на 12 паунда на месец към Giffgaff 250 минути и неограничен интернет Wink плаща се месец за месец т.е. без договор ако платиш за месеца имаш ако не платиш нямаш Wink Ако не злоупотребяваш може да ползваш нета и на компа през телефона, ноооо без да теглиш и качваш, че го спират за по няколко часа да ти напомнят че е неограничен ама само за телефона Wink)

За сайта който сравнява стандарта на живот бих казала, че са така нещата поне според мен Wink

# 275
Много благодаря момичета!

Да добавя за телефона - сега разгледах офертите, но те са месец за месец. Има ли вариант да си предплатя разговори и трафик и да съм с тях докато ги свърша. Този месец ще съм в Англия само 10 дни. За след това като се застоим офертите ми допадат!

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 19:17 от М@я

# 276
  • UK
Доколкото знам няма промяна в изискванията за периода за гражданство по ПР линия - 5+1 т.е. общо 6.

Скрит текст:
You must usually also have:

lived in the UK for at least the 5 years before the date of your application
    spent no more than 450 days outside the UK during those 5 years
    spent no more than 90 days outside the UK in the last 12 months
    been granted indefinite leave to stay in the UK, ie there’s no specific date that you have to leave
    had indefinite leave to stay in the UK for the last 12 months
    not broken any immigration laws while in the UK

https://www.gov.uk/becoming-a-british-citizen

Формата за ПР е EEA3.

Помощ с таксите може да е и през такс кредитите, ако работодателя не предлага ваучери.

Скрит текст:
An employer can offer childcare support to employees under a 'salary sacrifice' scheme. This is a scheme which allows an employee to give up the right to receive part of her/his pay due under her/his contract in return for some form of non-cash benefit, such as childcare vouchers.

A client who is receiving help with childcare costs through working tax credit is unlikely to benefit from childcare vouchers provided by her/his employer. S/he may actually be worse off as a result. There is information about whether or not a claimant will be better off claiming childcare vouchers or continuing to receive help with childcare costs through working tax credit on the HM Revenue and Customs (HMRC) website at www.hmrc.gov.uk. HMRC also offers an indicator tool on its website at www.hmrc.gov.uk. The tool should be used with caution if the client has a fluctuating income, as most tax credit claims are based on the previous year's income while tax and national insurance are based on the current year's income. A claimant may need to ask HMRC for a better off calculation.

http://www.hmrc.gov.uk/calcs/ccin.htm

Под "живели в УК" какво разбират? Кога си пристигнал, взел НИН, започнал да плащаш данъци?

# 277

За сайта който сравнява стандарта на живот бих казала, че са така нещата поне според мен Wink

Мерси, Борикс. Ей знаех си, че не трябва да се съмнявам в мъжа ми  Laughing , той намери сайта, но аз обичам да си сверявам и правя проверки  Laughing

# 278
  • Cambridge, UK
Много благодаря момичета!

Да добавя за телефона - сега разгледах офертите, но те са месец за месец. Има ли вариант да си предплатя разговори и трафик и да съм с тях докато ги свърша. Този месец ще съм в Англия само 10 дни. За след това като се застоим офертите ми допадат!

Имаш, аз бях Pay as you go на Orange, doplhin ако не се лъжа, малко минути с много трафик, но започнеш ли да говориш трябва да се преместиш веднага на друг план

# 279

Под "живели в УК" какво разбират? Кога си пристигнал, взел НИН, започнал да плащаш данъци?

Nationals of the European Economic Area (EEA) and Switzerland automatically receive UK permanent resident status if you live in the UK for a continuous 5-year period through the EEA free-movement rights. After this five year period you will receive a leave to remain and then may apply for citizenship as long as you meet the below requirements.

• 5 year continuous residence in the UK before the date of your application;
  • Not spent more than 450 days outside of the UK during this 5 year period;
  • Not spent more than 90 days outside of the UK in the year before applying; and
  • Have been living within the laws of the UK Immigration Rules during the entirety of this 5 year period.

Преди падането на ограниченията за работа, горното означаваше да имаш изрядни съответните работни разрешителни или документи като самонает.
И при подаването на документи искаха Р60 за наетите, например, за всяка една година, т.е, че не си пребивавал нелегално 5 години.
Времето тече от влизането в страната, ако не се лъжа.
Знам, че много молби се отхвърлят, защото хората подават да кажем молба с дата 1 Април 2014,
а са забравили, че точно на 1 април преди 5 години са си ходили за Великден в БГ..
Ave и  nana_cool по-ги разбират тия с документите и miss Fine подава сравнително скоро, те, ако могат, ще ти обяснят по-подробно.

# 280
  • Bristol
Добре си говорите тук за барове и стриптизьори, а аз пренебрежително го подминавам. Организирам бившите колежки да ходим на театър по пиеса на Бърнард Шоу, матине последвано от следобеден чай  Crazy И както си разменяме имейли да уточним кой идва, кога, къде едната най-небрежно подхвърля, а какво ще кажете за гърлиш найт и ей ТОВА да ходим да гледаме... Направо ми опорочи начинанието  ooooh! Между другото тези дримбойс са на турне, може и през вашите градове да минават Wink

# 281
  • UK
А как се доказва кога си дошъл в страната, в смисъл, аз имам документ, че от Август 2013 започвам работа при госпожата тука, но досега мислех, че ако си тук като о пер, този престой не се зачита при броенето на тези пет години. Обаче от този януари реално аз не мога да съм о пер, понеже минах възрастта, обаче нямам нищо друго доказващо кога съм дошла, какво съм правила...

# 282
Аз друго се замислих. Преди време когато си получихме сините карти, на приятелка тъкмо и беше дошло въпросното Пърманент резиденс. Заговорихме се как изглежда въпросното нещо и тя ми описа точно синята карта, която ми беше пристигнала, ама същото. Има ли някъде да може да се види аджеба как изглежда това чудо.

# 283
Добре си говорите тук за барове и стриптизьори, а аз пренебрежително го подминавам. Организирам бившите колежки да ходим на театър по пиеса на Бърнард Шоу, матине последвано от следобеден чай  Crazy И както си разменяме имейли да уточним кой идва, кога, къде едната най-небрежно подхвърля, а какво ще кажете за гърлиш найт и ей ТОВА да ходим да гледаме... Направо ми опорочи начинанието  ooooh! Между другото тези дримбойс са на турне, може и през вашите градове да минават Wink

С тези напомпаните почти ми развали вечерята.
Категорично не харесвам мъже с такива тела, противни са ми буквално.

# 284
А аз имам съвсем рразличен въпрос. Сега сините карти нищо не значат или..?

Общи условия

Активация на акаунт