Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 360
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Момичета,знаете ли дали в пасавана на новородено детв името е изписано и на кирилица?
  Мисля, че е на латиница само, защото щерката е със специфично име, което не се превежда както се чете на БГ и щях да си спомням, ако съм го коментирала в посолството. Но някой, ако има пред него, нека каже

# 361
  • Англия
 Miss Fi ne,а после в българския паспорт как и написаха имената - предполагам на кирилица така, както се произнася, а на латиница запазиха ли оригиналния правопис или го промениха според закона за транслитерацията? Питам понеже и моята дъщеря е с име, което на английски е с допълнителното -lle на края и бих желала да го запазя в името на латиница, но не и на кирилица.

# 362
  • Bristol
chereshkata, https://www.gov.uk/register-as-childminder-england
Не е необходимо къщата да е твоя, но всички живеещи в къщата трябва да минат проверка, както и домът ще бъде проверен дали е обезопасен и ако не е ще ти дадат препоръки какво да се промени. От тук може да възникнат проблеми, ако собственикът на имота не е съгласен с някои от промените, които ти искаш да направиш по жилището. Както и някои от живеещите с теб, ако се опънат и не пожелаят да им бъде направена проверка.

Severinka, важното е че сте заедно. Иначе багажи редовно се "забравят" по летищата, а да не кажа, че понякога обикалят самички и континенти, докато се съберат със собственика. Важното е, че знаят къде е  Laughing Мой познат така си чака куфара една седмица. Пътувал от Щатите за Европа. Багажът му отишъл някъде в Азия, после се върнал в Щатите и от Щатите го пренасочили към Европа  Laughing Обаче го държаха ъпдейтед точно на кое летище е куфара и за къде ще го изпратят после, през тази една седмица  Crazy

За храната, Old El Paso имат страхотни идеи за мексиканска кухня   chef Често готвим индийски, китайски и италиански ястия. Следващата седмица ще правя комбинация за една вечеря паеля и таратор Wink Все още като ми дойде музата и имам повечко време врътвам мусака и телешко задушено или варено. За съжаление, моите деца не си падат по лещата и боба сготвени по нашенски  Rolling Eyes
За сиренето, най ни се услажда едно турско, ето това. Но тъй като не ни е никак на път магазина, където го продават, като отидем се опитваме да се запасим за по-дълъг период, въпреки че хладилникът ни е малък. Като свърши, пак минаваме на сирената в АЗДА, Теско, Ауди... Като цена са много изгодни, но като качество за нас са голям компромис в сравнение с това турско сирене  Confused

# 363
  Като идеш в БГ, доколкото си спомням, на док. за акта за раждане ти си го попълваш на ръка и там си пишеш името, както искаш. На паспорта ми дадоха готово изпринтено, да си проверя данните. Името е Michelle, което е Мишел тук. Бяха я написали Михеле, казах им, че не е така, мисля че имаше графа, как искаш да се казва и там си написах Мишел и си е така. Просто бъди внимателна, да не го изтървеш, не се притеснявай, често срещано е това и те си знаят, даже питат.

# 364
Miss Fi ne,а после в българския паспорт как и написаха имената - предполагам на кирилица така, както се произнася, а на латиница запазиха ли оригиналния правопис или го промениха според закона за транслитерацията? Питам понеже и моята дъщеря е с име, което на английски е с допълнителното -lle на края и бих желала да го запазя в името на латиница, но не и на кирилица.
За пасавана нямам спомен и аз...За паспорта мога да кажа как стана при нас.Първо извадихме английски акт за раждане.За да извадим български трябваше да се преведе английският.Детето ни се казва Георги,в английския е записан George.Казахме на преводачката да го преведе Георги след това в България са длъжни да го запишат така на бг акта за раждане,както е в превода.В българският паспорт е записан Георги,а на латиница е изписан George...в заявлението за бг паспорта също трябваше да отбележим в забележки,че изрично искаме на латиница да е записан по този начин.Дори го бяха объркали и го бяха записали първоначално Georgi и след това поправяхме нещата,добре,че го забелязах още при подаването на заявлението.

Miss Fine,сега видях,че си отговорила...Михеле  #Crazy Joy

# 365
  • Primum non nocere !
Здравейте!
Пак ви притеснявам със същият въпрос:
Преди дни ,писах в темата ви ,че търся билет за мача в Лондон на 28.04 - Arsenal vs. Newcastle
Сега вече ви моля да ми помогнете.

Търся билета за един близък на семеството ни бг младеж, студент на 20 години, който си има мечта да гледа мач на Арсенал.
Ще направим отпуска там заедно.
Аз се ангажирах да намеря билет , но цените са ужасни. От така намерените сайтове, билета струва около 330 евро и искат още 40 паунда за пращането на билета до адрес в Европа.
Не може да станем членове на Арсенал, защото се изисква време, а сезона свършва.

Нормалните цени са около 150 евро при членство .
Ако може някой да ми помогне и има познат член на клуба , за да купим 1 билет от дългата страна , до местата или над феновете на Арсенал , ще платя 50 паунда за услугата.
Съгласете се , че на мое място ,всеки от вас би пробвал такава възможност.

# 366
  • Варна
Момичета здравейтеи ,се надявам всички да се изкарали един чудесен уикенд.  bouquet
И аз съм май от тези които основно питат, стремя се повече да чета. Twisted Evil
Понеже линка за детегледачки не се отваря.
Можеъе ли да ми дадете линк  с обяви за наемане на детегледачка.
Искам да се ориентирам за цени на час,
Става дума за Лондон.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 367
Шехи попитай и в групата бг мами в УК във ФБ.Успех

# 368
  • Primum non nocere !
Nia7, благодаря ти!
Стигнах до там да  поискам ме присъединят в групата на българи във фейсбук ,живеещи в Лондон.
Затворена група с администратор.
Присъединиха ме, но не ми публикуваха обявата.
Това ме кара да мисля ,че там се публикуват само платени обяви.

Как да ги потърся в фейсбук? Може и на лични...

# 369
  • След завоя в дясно
Шехи погледни тук http://www.arsenal-bulgaria.com/ може да са ти от помощ

# 370
Аз не знам да има такова нещо с плащане.И това което си постнала е там и се вижда.Дано да има някой да се отзове.

# 371
  • Primum non nocere !
Момичета, прерових всички немски( живея в Германия) , български клубове на Арсенал, вкл. и английския.....всички форуми тук, не става и не става.
Без членство на Arsenal.uk , не става.

Питайте , колега, приятел, познат фен,член на Арсенал за вазможност за купуване на билет с неговата карта.
Аз свободна продажба на билети  не виждам. Това се отнася за отборите на Арсенал и Челси.

Тук виждам цени за не членове и цените са нормални.
http://www.arsenal.com/tickets/non-member-ticket-prices
Но не виждам как може да се купи такъв билет.

Изпадам в безизходица...

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 09:51 от Шехи

# 372
  • UK
Шехи аз изключително много те разбирам, защото и аз 2 месеца се опитвах да купя билет за баща ми за Челси, дори и в най-смелите си мечти не съм предполагала, че купуването на нещо толкова просто като билет за мач, може да бъде ТОЛКОВА сложно  Joy / не, че успях да взема билет за Челси де, но понеже мача беше Чесли-Тотнъм, а мъжът ми е към Тотнъм, та накрая купихме билети от техния фен клуб, та стояхме с баща ми в другата агитка и той, милия, час и половина се стиска да не се зарадва нещо видно за Челси, чеееее  Mr. Green /
Както и да е, да си дойда на думата, ще питам мъжа ми довечера като се прибере, нещо имам спомен, че май някой от приятелите му беше за Арсенал. Нищо не обещавам, че може и грешно да съм запомнила, но ще питам и ще пиша Wink

# 373
Шехи,

Звъннах им на Арсенал на номера за контакт.
(20 минути слушах как Тиери Анри вкарва голове, голяма досада  Mr. Green)
За съжаление, няма начин да купиш билет, ако не си мембър.
Три пъти го питах ясно и просто-за еди коя си среща искам един билет и това е-
Няма начин, не може, трябва да си мембър. А защо имате цени и за не-членове?
За всеки случай, ако остане някой билет не продаден, трябвало да обяват и такива цени.
Но ми казаха, че просто не остават непродадени билети, всичко се изкупува от членовете.
Също така ми казаха, че тия сайтове за препродаване на билети са нелегални и могат да те излъжат.
Прави се много, но не било легално. Съжалявам.

# 374
  • Лондон
Ох, какви сме добрички в тази тема.. Heart Eyes аз пък се обадих на един колега, който е единственият Arsenal фен, когото познавам ... та както са казали, тези хора за това живеят, да идат през уикенда на мач и съответно билети няма... Обеща ми обаче да ми каже, ако някой от другарчетата му се откаже, обикновено си ги разменяли пак помежду тях си... Не мога да обещая нищо, но ако това стане, ще бъде по-скоро в последния момент, не знам дали те устройва...

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 00:32 от tzvetak

Общи условия

Активация на акаунт