Частни детски градини - София (8)

• 110 604
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
dika09, моля зa линк към ФБ профилa нa РК "Ри Ри Ра", че нещо не се спрaвям с търсенето и нaмирaнето им.

Мисля, че е тази група.

# 106
 missence, блaгодaря! попaднaх нa товa, но мислех, че стaвa въпрос зa стaрия РК "Ри Ри Рa".

# 107
dika09, моля зa линк към ФБ профилa нa РК "Ри Ри Ра", че нещо не се спрaвям с търсенето и нaмирaнето им.

Заповядай - https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001757292622

И блог - http://ri-ri-ra.blogspot.com/

# 108
Когато аз ги проверяваха нямаха езици, но това беше отдавна.  Иначе приятни ми се видяха момичетата.

"Къщата на Алиса" е полудневна, Тодлърс май е по- скоро клуб с опция за целодневно гледане.

В Надежда е Веда, те нямат ли ДГ?
Ако до метрото е вариант - виж и Кристофър Робин, по - евтино е Фъзи, а от юни таксата 500лв. би трябвало да включва английски всеки ден.

# 109
Блaгодaря!

# 110
Напълно съм съгласна с мнението на Missence. Даже градината да е без забележки, щом детето не се чувства добре изживява някакъв вид стрес ( дори и стреса да е от раздялата с майката), значи трябва да се поизчака да порастне.

# 111
Да дам отчет и за нашата нова ясла. От вчера, вече два дни, малкият (на година и 5 месеца почти) е на ясла в кв. Витоша - Веселите камбанки. И двата дни го водя нахранен, за да намалим стреса от раздялата, вземам го към 16:30. Като ме види, ме гушва и започва да сочи новите играчки и отива да си играе пак. Трудно го откъсвам да се приберем. Учителките ми дават отчет през деня, като се обадя и според тях от време на време бил тъжен и приплаквал, но след като се нахрани или го поносят на ръце се успокоявал. И аз се успокоявам, че е нормално като за първи дни адаптация. Даже и двата дни са успели да го приспят (а иначе друг вкъщи не може да го приспи и двамата си лягаме на леглото и ме гушка), къде с лялеене, къде сам в леглото. НО е факт, че въпреки ранното ставане, успява да издържи до обедния сън с различните интересни занимания край него. Днес в часа по музика играл и танцувал с децата, даже беше научил нов номер (разбира се по бебешки опростен, но като му изрицитирам новите стихчета, започва да върти пръстче, както учителката му показва на него). Окопитва се с храненето - като видел децата да сядат да ядат, искал и той. Даже двойна порция десерт днес е изял и уж целия си обяд (а на мен големи въртели ми прави и яде с големи претенции).  Засега изглежда той се чувства сравнително добре, без истерии и аз съм много доволна, че там се забавлява и му обръщат внимание, за да го улеснят в адаптацията.

# 112
Titolino, дано бързо да свикне детенце и да сте спокойни и двамата!
Аз нашия фъстък го записах в Цветенце. Първите няколко дни, буквално влиташе вътре, много му беше забавно, сега обаче явно осъзна, че ще ходи всеки ден, не пожелание и два дни го водя с рев сутрин. Иначе бързо се успокоява, дори докато се замотая и да тръгна, той вече не плаче. Вечер си го взимам усмихнат до уши и много доволен. През деня е ок, натъжава се понякога, но може и да е от умора, защото винаги е около обяд. Много съм доволна засега! Дано и бързичко да му мине ревливостта сутрин, за да съм спокойна Simple Smile
Успехи на всички! Simple Smile

# 113
Момичета, искам да попитам за опита ви при разглеждане на ЧДГ-то, предварителните разговори и най-много ме интересува какво представляват "интервютата" с децата, които чух че се провеждали в някои ЧДГ.

# 114
  • София
Кои са тези градини?

# 115
  • София
Момичета, искам да попитам за опита ви при разглеждане на ЧДГ-то, предварителните разговори и най-много ме интересува какво представляват "интервютата" с децата, които чух че се провеждали в някои ЧДГ.

Да не бъркаш събеседването с децата за прием в 1-ви клас в ЧУ?

За ДГ не съм чувала  newsm78

# 116
  • София
Интервюта/изпити се провеждат в детските градини към НУКК, към Немското посолство и може би в тази към Френския лицей..... обаче и трите места не са точно частни градини.

# 117
балони, ние с дъщеря ми ходихме на "интервю". просто отидохме там, аз ѝ бях казала, че ще ходи на гости при едни дечица в тяхната градина. влязохме, посрещнаха ни директорката, една от учителките и психоложката. детето си беше с мен, настанихме се, аз я представих и дамите ни се представиха. започнахме да си говорим за градината, за режима на децата и на моето дете му доскуча, започна да разглежда. учителката го попита иска ли да ѝ покаже градината и да излезе да поиграе на двора с децата. та останахме да си говорим с директорката, малката излезе навън и се заигра. психоложката излезе също и ги наблюдаваше отдалеч.
постояхме до обяд, докато стана време за хранене на децата.
веднага ми дадоха обратна връзка. според тях детето се чувствало добре в обстановката и смятат, че ще има успешна адаптация.
останах с впечатление, че интервюто има за цел и двете страни да се убедят дали са ок с градината.

# 118
  • София
Ааа, за такова ли интервю става дума?

При нас също беше под формата на разговор за условията, учебния процес и всичко, което ни интересува.

# 119
Понеже имам познати, които отидоха да разгледат елитна ЧДГ. Та, разговора с директорката минал добре, но...тя казала, че е желателно да доведат детето за едно "кратичко интервю"...Те са в потрес. И това не е единственото място ,където има интервю с децата.....За мен това е грубо и непрофесионално. Но....въпрос на вкус, заради това исках да чуя повече впечатления и личен опит.

Общи условия

Активация на акаунт