Частни детски градини - София (8)

• 110 755
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • София
А, такава отстъпка за такса транспорт предлагат доста градини (Ежко Бежко, Лапину, прочие).
Но това е съвсем различно от редовната такса за посещение, за което казва съфорумката.

# 391
  • София
Да, Таис, така е. ЕСПА също мисля че са с такава отстъпка за транспорта. Аз предполагам, че beboche се е объркала и е запомнила именно подобна отстъпка - за транспорта.

И аз винаги съм се чудила при средна заплата 1000лв как може човек да си позволи частна ясла/градина от 800-900лв?
Средна заплата не означава все пак максимална заплата. Има доста хора, които имат доходи над средните  Peace

# 392
Момичета, оказахте се прави. Сега набързо прегледах няколко градини и само в една имаше отстъпка 30, всички останали с по 10%. Може би съм се заблудила, защото в държавната таксата е 50% за второ дете.  Ужас!

# 393
По мои бегли впечатления, хубавите градини на сносни цени имат наплив така или иначе и там нямат интерес и мотивация да правят големи отстъпки за второ дете. Струва ми се, че може сериозна отстъпка да се очаква в нови градини, в градини, където нямат достатъчно деца (обикновено това е поради качеството) и в такива, които са супер скъпи и също имат известен недостиг на деца поради недостъпната си цена...

# 394
да, вероятно е така. Но и аз все пак съм посещавала градините преди 3 години, когато все още нямаше такъв наплив за частни градини и всички имаха свободни места. Тогава нямаше обявени цени в интернет почти на нито една градина. Аз съм обикаляла само в района на Симеоново и Драгалевци. Иначе за мнението, че частната градина е въпрос на личен избор, не съм съвсем съгласна, особено с този недостиг на места в държавната.

# 395
  • София
.....
И аз винаги съм се чудила при средна заплата 1000лв как може човек да си позволи частна ясла/градина от 800-900лв?
Средна заплата не означава все пак максимална заплата. Има доста хора, които имат доходи над средните  Peace

+1 за последния пост.

# 396
  • София
beboche, за избора имах предвид, че ако някой не може да си позволи частна градина, то без значение дали ще приемат детето му или не в държавна, няма как да отвори печатница у дома и да започне да печата пари. Ще търси вариант баба, отлагане на връщане на работа, такива неща.

Освен това изхождам от опита си и от опита на хората около мен. Повечето са с малки деца, половината от тях са дали децата си в частни градини. Не защото не са били приети в държавни. Всъщност те дори не са се пробвали за държавна градина. По ред причини, искат частна градина, намерили са такава, която ги устройва като цена и местоположение, и толкова.

# 397
  • София
Скрит текст:
beboche, за избора имах предвид, че ако някой не може да си позволи частна градина, то без значение дали ще приемат детето му или не в държавна, няма как да отвори печатница у дома и да започне да печата пари. Ще търси вариант баба, отлагане на връщане на работа, такива неща.
Освен това изхождам от опита си и от опита на хората около мен. Повечето са с малки деца, половината от тях са дали децата си в частни градини. Не защото не са били приети в държавни. Всъщност те дори не са се пробвали за държавна градина. По ред причини, искат частна градина, намерили са такава, която ги устройва като цена и местоположение, и толкова.

Ето, ние бяхме приети по нормален ред в държавна градина и се отказахме доброволно.  Peace

# 398
  • София
Да, и аз бих направила така  Simple Smile
Но иначе не съм голям фен на частното образование в БГ, и съм решила детето ми да продължи първи клас в държавно училище. Около нас са три броя добри такива, все в някое ще се класираме.

# 399
  • София
И аз не отричам държавните градини, просто те, на този етап, не отговарят на изискванията ми и не са точното място за моето дете.

# 400
Ние също се отказахме доброволно от държавната градина, точно защото става за всичко друго но не и за възпитаване на подрастващи, но това се случи когато детето ми беше на 3 години. Преди това ходеше на частна от 1,3г. защото не го приемаха в държавна. В този смисъл - избор, избор... колко да е избор. Дали защото в държавната няма места или защото тя просто не става за деца, все едно, пак опираме до частна независимо от парите. Парите са единственото, което зависи от нас. Няма как да открием държавни градини, нито как да променим системата им на НЕработене. Синът ми ходеше 5 месеца на държавна, през останалото време е бил на частна (2 различни) и имам база за сравнение, макар че сравнение изобщо не може да има. Така, че за мен частната градина не е избор а единствен вариант. Но наистина ми е вижда малка отстъпката за второ дете.

# 401
  • Sf
В Славейче е 30% отстъпката за второ дете. http://www.slaveiche.com/%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8

# 402
  • София
Бебоче, те някои и от частните не стават  Tired
Ние се опарихме с първата частна градина на детето, голям ужас беше.
Като цяло смятам, че липсва качествен контрол и при едните, и при другите.
Но тя темата за България и контрола е тегава и дълга, не е за тук.

30% е много добре!

# 403
  • София
Важното е всеки родител да намери точното място за детето си. Няма значение държавна или частна. Всичко е субективно: изисквания, очаквания, възможности и т.н.  Peace

# 404
Бебоче, те някои и от частните не стават  Tired
Ние се опарихме с първата частна градина на детето, голям ужас беше.
Като цяло смятам, че липсва качествен контрол и при едните, и при другите.
Но тя темата за България и контрола е тегава и дълга, не е за тук.

30% е много добре!

Може ли да попитам коя е градината, от която не сте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт