Частни детски градини - София (8)

• 110 807
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Onna-bugeisha  , задължена съм ти за изчерпателния отговор.
и на "стъпките", и на "монтесори" говорих с представителите,но не мога да ги посетя тази седмица,отказаха ми по техни причини,уж за другата седмица.
за метода на монтесори знам само каквото прочетох в нета, друга информация нямам,колко е  добър или не-не мога да преценя от толкова.
напълно те разбирам и съм съгласна с това, което ми казваш ,,но относно английския-синковеца сега е на 2 год. 10 мес., искам и държа да учи английски,зашото покрай бейби тв, на което е фен от съвсем невръстен -без да го насилвам или забаламосвам, научи няколко от  песничките,постоянно сам ме пита за думички по английски,просто проявява интерес и ще е престъпление да го спирам, щом  го влече.
другото ми изискване, което не мога да пренебрегна е, че трябва да мога да го водя пеша.работата ми е такава, че може непредвидено да закъснея, давам и дежурства,  вкл.и нощни, и транспорт от детска градина не ме устройва,нито мога да ползвам  собствен такъв. така че огромния подробен  списък в началото на темата за жалост не ме устройства, и търся градина  в квартала(Витоша).
няма как да знам дали на детенце ще му е приятно, но която и да изберем, се надявам да му е хубаво и комфортно .
цените и на "малки стъпки" и на" монтесори" са почти еднакви, и двете ми са на равно растояние от нас, така че оттук нататък ще преценявам коя да избера по базата, храната-и аз предпочитам да е детска кухня- английския доколкто ще имам наблюдение, и дали имат хубав двор за игра навън.
освен ако не препоръчаш още някоя с подобни характеристики, която да ми е близо.
приятна вечер и пак благодаря

# 376
Здравейте! Записвам се да следя и новата тема.

# 377
Здравейте sstteellaa и Rozaliq 6, или може би сте един и същ човек... Искам да ви кажа, че майките, които пишат във форума не са празноглави desperate housewives, които вярват сляпо на всеки тенденциозен пост. "Рекламата" ви е зашита с бели конци. Ако искате да популяризирате Джани Родари ви съветвам да го направите по- умно.

# 378
  • Пловдив
Onna-bugeisha в коя градина ходи дъщеря ти?

# 379
  • София
Във "Вълшебен свят"

# 380
  • Пловдив
А кое на теб не ти допада там? Аз ходих до Еко дара и Веселите камбанки. В първата не ми хареса единствено това, че едно киха, друго със сополи, трето кашляше...Във веселите камбанки пък бяха доста по-мили и любезни, но ни пуснаха с обувки, децата бяхакъм 11:30вън на слънце без шапки, базата е по-тясна и мястото не ни е толкова удобно. Мисля да посетя и вълшебен свят

# 381
Здравейте! Опитвам се да открия информация (някакъв сайт или фейсбук страница) на частна ясла "Снупи", която била собственост на Тереза Маринова и се намира в Слатина или Редута. За съжаление намирам само много стари мнения във форума, нищо друго. Колежка на майка ми й я похвалила, нейното внуче ходило там, но аз никъде не откривам контакти (може би не търся като хората нещо). Ще съм много благодарна, ако някой може да сподели нещо, а ако е и собствен опит, още по-добре Simple Smile

# 382
  • София
А кое на теб не ти допада там?

Защо реши, че не ми допада? Ако беше така не бих оставила детето си там.
Имам дребни забележки относно комуникацията, но са "бял кахър" - например седмичните рапорти ги получавам със закъснение, менюто с храната редовно забравят да го изпратят и трябва все да ги подсещам, но за мен не е от голяма важност първо защото детето ми, за щастие, няма хранителни алергии и второ, защото тя много съвестно споделя ежедневно какво са яли. Преди време имаха големи проблеми с транспорта - бусовете закъсняваха непрекъснато, но вече повече от половин година този проблем се изчисти и са изключително точни.

Здравейте! Опитвам се да открия информация (някакъв сайт или фейсбук страница) на частна ясла "Снупи", която била собственост на Тереза Маринова и се намира в Слатина или Редута....
В Слатина се намира един детски клуб "Снупи", май имаха и някаква забавачница към него, но нямат лиценз. Ето сайта им http://snoopykids.com/

# 383
ще следя темата, но преди да питам и аз първо ще се върна да прочета. За нас е от голямо значение и градината, която изберем да дава сериозна отстъпка за второ дете.

# 384
  • Berlin
Мисля, че не съм виждала повече от -10% за 2ро дете.

# 385
  • София
И аз не съм. Десет процента намаление май си е стандартната практика  Peace

# 386
Ееее, 10 % е нищо, макар че наистина това е най-често срещаната отстъпка. Когато избирахме градина за баткото в една от градините отстъпката беше 50 %, но не се сещам в коя. Иначе ако трябва да плащам 1500 лв. за двамата (защото горе долу гледам, че градините са по 750лв. с храна) ми е чудно за колко трябва да работя на месец.... Shocked

# 387
  • София
Не съм чувала за 50% намаление, стана ми интересно коя е градината. Ако се сетиш, плс пиши.

Иначе има и градини, чиято такса е 450-500 лв с храната.

Познавам доста хора, вкл. и половинката, които изкарват повече от 1500 на месец. Това все пак не е някаква феноменална заплата за София. Частното образование е изцяло по желание, и на който не му се дава една прилична сума пари всеки месец, или просто не може да си я позволи, се ориентира към държавния вариант  Peace

# 388
  • София
Малко наизуст говоря, но мисля че най-голямата отстъпка, която аз съм виждала е 15%. Направо не мога да повярвам, че някъде има 50% отстъпка от таксата за второ дете.

Всъщност сетих се, че има места където такса транспорт за второто дете е с отстъпка 50%. Не мога да цитирам име на градината в момента

# 389
И аз винаги съм се чудила при средна заплата 1000лв как може човек да си позволи частна ясла/градина от 800-900лв?

Яслата, където записах малчо е 440лв/месец и пак ми се вижда доста...но май е най-евтината в района  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт