Частни детски градини - София (8)

• 110 712
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Накратко - доволна съм, базата е много приятна, а градината се оказа подходяша за моето дете. Държат много на сериозното обучение в предучилищната група, организират поне два концерта на сцена, обикновено в Модерен театър, имат ски училище и летен лагер, страхотна учителка по йога. Почти всеки петък имат нещо извън преограмата и е забавно. Всяка година децата са при различна учителка и това може да е затормозяващо за някои деца. Не съм особено доволна от учителката по английски и от някои прояви на лелките.

# 436
Здравейте,

Дали някой има отзиви или детенцето му е в детска градина Усмивка в Бояна или Палави крачета? За Палави крачета намерих няколко коментара, както и приятели ни ги препоръчаха, това което малко ме смути е, че креватчетата на яслената група са без прегради, но може и да не съм разбрала правилно. Иначе останах очарована от мястото и персонала.
За детска градина Усмивка не мога да намеря абсолютно нищо като стари коментари. Там много ми допадна средата и отношението на момичетата към децата, НО топлят храната в микровълнова за децата и много се чудя какво е нивото за предучилищната група. Дали е достатъчно сериозно.

Ще съм много благодарна за коментари, защото съм в голяма чуденка.

# 437
О, здравей Татко Мецан. Какво се случи с твоето проучване? Научихте ли немски, открихте ли "вашата" градина?

# 438
  • Sofia
Здравейте, навсякъде ли в частните градини бършат децата след изхождане с мокри кърпички? Имате ли информация за яслите, които вашите деца посещават...мислех, че ни искат мокри кърпички за навън ако нещо се изцапат, но бях малко неприятно изненадана като разбрах, че ги ползват за "подмиване" след ходене по голяма нужда? Не знам как да реагирам честно казано, ще съм ви благодарна за съвет   bouquet

# 439
дарина, при нас избърсват децата с мокри кърпички, но не ги носим ние, градината ги осигурява. има и тоалетна хартия в тоалетната, ако детето каже, че не иска кърпички, а хартия, му помагат да се избърше с нея.
защо си възмутена от почистването с кърпички? аз мисля, че то е по-щадящо за детската кожа от забърсването с хартия.
когато беше в яслата и е имала инциденти в памперса, са ѝ мили дупето, но няма как да знам си сигурност, защото ми го е казвал персонала.

# 440
  • София
Не разбирам какъв е проблема с мокрите кърпички? При нас също ги използват. Не ги купуваме ние, а от градината.
Аз вкъщи също ги бърша с влажна тоалетна хартия, но ако не съм догледала и е свършила, ползвам мокри кърпички.

# 441
Какъв проблем мога да имам ако градината няма лиценз?

# 442
не могат да ти дадат удостоверение за предучилищна.

# 443
  • Sofia
Защото така съм научена от малка и уча и детето си така- така си мисля е най-добре от гледна точка на хигиена... спомням си дори в детската градина, когато бях малка имаше специално пригодени детски душчета с корита и след голяма нужда ни учеха да ходим сами да се мием...

# 444
  • София

Ще имате проблем с предучилищната. Трябва да го местиш в друга ДГ или училище при навършване на 5г.

# 445
  • София
Защото така съм научена от малка и уча и детето си така- така си мисля е най-добре от гледна точка на хигиена... спомням си дори в детската градина, когато бях малка имаше специално пригодени детски душчета с корита и след голяма нужда ни учеха да ходим сами да се мием...

darina, няма как да стане. Най-добре е от хигиенна гледна точка, но нямат физическата възможност за това. Едно е да измиеш едно дупе, друго е 10.

# 446
дарина, мисля че няма да ти откажат да мият детето, ако изрично ги помолиш.  Peace
аз също мислех, че миенето е най-добре за кожата, но детето ми е с предразположена към дерматит кожа и най-малкото раздразнение прераства в големи и трудно лечими обриви. много се учудих, когато дерматологът ми каза, че не е добра идея да се мие дупето след всяко изхождане и че мокрите кърпички (без аромати и други алергени) са по-добър и щадящ вариант.

# 447
  • София

Моят син е на 6 г. и е в частна градина, която все още няма лиценз. Единственият проблем, с който съм се сблъсквала беше, че миналата година ми спряха детските за него.

# 448
При нас също ги използват. Не ги купуваме ние, а от градината.

Така ли? Мен защо ме караха да им нося мокри кърпички? Не, че ми е било проблем, но информацията не е достоверна.

За тези, които ме попитаха, детето ми беше една година във "Вълшебен Свят".  Крайно недоволна съм, натрупаха се случки и пропуски, радвам се, че вече договорът приключи, който се оказа, че няма сила за напускащи!

# 449
  • София
При нас също ги използват. Не ги купуваме ние, а от градината.

Така ли? Мен защо ме караха да им нося мокри кърпички? Не, че ми е било проблем, но информацията не е достоверна.
Никога не съм носила кърпички. В началото питах дали е необходимо аз да нося и ми казаха, че се купуват от тях.
Мога само да предполагам, че са искали да им носиш ако си държала на конкретна марка.

Общи условия

Активация на акаунт