Частни детски градини - София (8)

• 110 710
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
При нас също ги използват. Не ги купуваме ние, а от градината.

Така ли? Мен защо ме караха да им нося мокри кърпички? Не, че ми е било проблем, но информацията не е достоверна.
Никога не съм носила кърпички. В началото питах дали е необходимо аз да нося и ми казаха, че се купуват от тях.
Мога само да предполагам, че са искали да им носиш ако си държала на конкретна марка.

И мен никога не са ме карали да нося мокри кърпички.  Виждала съм да бършат ръчички на детенце като бяха отвън, за това си мисля, че си имат . Странно е,че са искали да носите newsm78

# 451
  • София
Редно би било една частна детска градина да осигури мокрите кърпички. Както осигурява и тоал. хартия. В нашата градина не са ни карали да носим  Peace

# 452
В нашата градина искат и сухи, и мокри кърпички... Аз лично не виждам нищо лошо в това да си нося мокри кърпички, особено ако съм сигурна, че ще ги ползват само за моето дете - с цел избягване на алергии/подсичания и т.н. Това със сухите кърпички ми е малко странно, но...  newsm78
А как стои въпросът с бельото/чаршафите в градината? В едната градина, където мислех да записвам малкия, искаха да си носим спално бельо.

# 453
  • София

А как стои въпросът с бельото/чаршафите в градината? В едната градина, където мислех да записвам малкия, искаха да си носим спално бельо.
И това на различните места е различно. Когато синът ми ходеше в Wonder world трябваше ние да си носим спално бельо и одеало (през зимата) и ни го връщаха да си го перем, сега не знам дали е така все още при тях. В повечето градини, обаче,  спалното бельо и прането му си е техен ангажимент.

# 454
при нас не носим спално бельо - завивки, чаршафи и протектори за матрачетата се осигуряват от детската градина. веднъж седмично идва бусче на външна фирма, която взима бельото за пране.
wonder world не е ли дг със сравнително високи такси? не е приемливо при високите такси и претенциите които имат (ако не я бъркам с друга) да искат от родителите да осигуряват спално бельо. обикновено това се прави в дг, които се опитват да поддържат по-приемливи такси.

# 455
  • София
Да, високи са им таксите. Пак подчертавам, не знам дали в момента все още е такава практиката. Моят син е вече третокласник и ги посещаваше до преди 4 години.

# 456
При нас също ги използват. Не ги купуваме ние, а от градината.

Така ли? Мен защо ме караха да им нося мокри кърпички? Не, че ми е било проблем, но информацията не е достоверна.
Никога не съм носила кърпички. В началото питах дали е необходимо аз да нося и ми казаха, че се купуват от тях.
Мога само да предполагам, че са искали да им носиш ако си държала на конкретна марка.

Не, не съм държала на никаква марка. Просто на няколо пъти ми искаха мокри кърпички, за да бършат ръцете на детето.  Явно има двоен стандарт ...

# 457
  • Калифорния
Моят син е на 6 г. и е в частна градина, която все още няма лиценз. Единственият проблем, с който съм се сблъсквала беше, че миналата година ми спряха детските за него.

Как така ти спряха детските?  Shocked Онези 35лв ли? Че защо? И ако беше лицензирана, нямаше ли да ти ги спрат?

# 458
  • Sofia
Да при нас се надписват кърпичките и се ползват само за детето, също ме помолиха само да долен чаршаф, който се пере от фирма обаче, не ме карат да си го пера, завивки също осигуряват от яслата..Изобщо не ми пречи, че купувам мокри кърпички, вярно е, че е трудно да се мият толкова дупета, но си мислех, че е по-добре от хигиенна страна...

# 459
  • Sofia
дарина, мисля че няма да ти откажат да мият детето, ако изрично ги помолиш.  Peace
аз също мислех, че миенето е най-добре за кожата, но детето ми е с предразположена към дерматит кожа и най-малкото раздразнение прераства в големи и трудно лечими обриви. много се учудих, когато дерматологът ми каза, че не е добра идея да се мие дупето след всяко изхождане и че мокрите кърпички (без аромати и други алергени) са по-добър и щадящ вариант.

Силвияна, много учудващо - имаш ли наблюдения след това...аз го подмивам само с вода, не слагам сапун, шампоан или каквото и да е измиващо средство, за сега синът ми не е получавал обриви и не е предразположен към обриви, но ми е чудно как кърпички ще са по-добрия вариант от вода, дори и да са без аромати...все пак слагат разни неща вътре...

# 460
Дари, предполагам, че зависи от кожата на детенцето. в нашия случай дори и само вода изсушава допълнително кожата и благоприятства дерматита. ползвам указани от дерматолога кърпички (на марка за медицинска козметика и са доста скъпи в сравнение с останалите), би трябвало да овлажняват кожата и да не задълбочават проблема. като цяло има подобрение, но не го отдавам само на кърпичките - ползваме пълен набор козметика за атопична кожа, която подменяме в зависимост от сезона, храни се по определен начин, носи само памучни дрехи, перем ги с определени препарати и т.н.

# 461
Спират детските.....? В лицензираните при поискване се издават едни удостоверения, /не е онова за децата над над 5г./ че детето е записано и посещава детска градина. А когато е нелицензирана, няма как този документ да има някаква сила.

# 462
  • София
Моят син е на 6 г. и е в частна градина, която все още няма лиценз. Единственият проблем, с който съм се сблъсквала беше, че миналата година ми спряха детските за него.

Как така ти спряха детските?  Shocked Онези 35лв ли? Че защо? И ако беше лицензирана, нямаше ли да ти ги спрат?

За 5-6 годишните се подава едно удостоверение по образец, в което има данни, които няма как да се попълнят ако градината няма лиценз. Не съм наясно, какви документи се изискват при децата под 5 г. Там може да е различно.

# 463

За 5-6 годишните се подава едно удостоверение по образец, в което има данни, които няма как да се попълнят ако градината няма лиценз. Не съм наясно, какви документи се изискват при децата под 5 г. Там може да е различно.
А какво се случва при записване в първи клас ? Нали се записват с удостоверение за завършено предучилище.

# 464
Да, но образованието е задължително. Не могат да ти откажат да запишат детето в първи клас. Родителят принципно подлежи на глоба, че детето не посещава задължителна предучилищна. Ще погледна закона все пак по - подробно утре.

Общи условия

Активация на акаунт