Частни детски градини - София (8)

• 110 726
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
при нас не доставят от детска кухня. менюто се прави от персонала и родителите и се готви в ресторант. засега сме в тази градина от 1 година, все още не е имала проблеми със стомаха (дано така продължи). понеже съм много недоверчива към храната, бях поискала да ми дават допълнителна порция от храната за вкъщи през първите две седмици, на мен ми хареса  Simple Smile
взимала съм за вкъщи от "зелео" и "ям-ям" за по една седмица. след пробите не повторих. "зелео" са по-добре, но "ям-ям" просто не се ядеше. поне едно от нещата идваше недопечено/ недоварено, десертите бяха ужасно безвкусни и направо ги изхвърляхме. в супите да откриеш някакво едро парче от зеленчук/ месо си беше късмет, иначе получавахме предимно вода.

# 421
"взимала съм за вкъщи от "зелео" и "ям-ям" за по една седмица. след пробите не повторих. "зелео" са по-добре, но "ям-ям" просто не се ядеше."

И аз съм вземала от тези двете и според мен не са никак лоши, още повече, че има някаква разумна надежда, че повечето продукти са биосертифицирани, както твърдят. Месото е сериозно недостатъчно и от моя гледна точка, да. Но аз по принцип не давам на детето не-биосертифицирано месо или домашно отгледано месо, така че за мен лично малко или никакво месо от неясен източник е по-добре от много... Някои десерти не ми харесват и на мен, но по-голямата част са вкусни и не прекалено подсладени. Намирам за предимство, че наблягат на естествения вкус на качествени продукти, а не на овкусители и сгъстители (вкл. сол и захар), тъй като така се създава у детето усещане за естествените вкусове, а не навик за  "сладичко, мазничко, соленичко" и т.н.  От другите кухни, които съм опитвала пък, не ми харесват ПОВЕЧЕТО от десертите.  Има градини, които работят с тези двете - примерно, ДКМ работеше с Зелео, както и Монтесори Хай, мисля.

Ян Бибиян изглежда визуално и вкусово доста добре, и закономерно се харесва на повечето деца. Основното ми притеснение в тази връзка би бил произходът и качеството на продуктите (както и за всички кухни, особено частните), но в моето семейство се набляга много на органик продуктите и моите съображения далеч не са от значение за повечето ми познати.

# 422
karmelita_007, може в "ям-ям" да са подобрили кухнята си. взимала съм от тях преди около година и половина и дано информацията ми да е стара и невярна  Peace разните опити за кексчета за десерт бяха откровено гадни, клисави и недопечени. с мъжа ми се хилехме вечер у дома преди да ги изхвърлим. през пробната ни седмица имаше и кремче с какао, ами толкова какао за малко дете, съжалявам, но няма как да дам. в основното сме имали недопечени картофи и необелени тиквички (може и да са био зеленчуци, ама дай сега да ги ядем и с корените). в края на седмицата се обади мъжки глас, който ми заяви, че са от детската кухня и ме подкани да поръчам за следващата седмица. казах, че няма да правим поръчка, защото не сме много доволни, той нито попита "защо", нито каза нещо друго, просто ми затвори телефона.
в монтесори хай ползват "зелео", сменили са "ям-ям", защото наблюденията им за кухнята са били подобни на моите (това от личен разговор с момиче от персонала).

# 423
Взимала съм на малкия Българче, Ян Бибиян, Хер Бебе, Вълшебник, Ози и Юначе. Най-много му харесваше храната на Българче   chef ; в яслата кухнята е Ян Бибиян и е същата, която взимах за вкъщи.

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 13:54 от animal

# 424
Ние започваме от понеделник в Киндероазе и там са на Ян Бибиян както казва Мецан. От края на 2012 сме на Зелео без забележки и сега ми е притеснено с кухнята на Ян Бибиян. Моят е труден с храната така или иначе, ще видим...

# 425
Ние започваме от понеделник в Киндероазе

Още в Драгалевци ли са или вече се преместиха в Младост?
Едва ли има смисъл да те питам дали имат вече лиценз, ясно е, че нямат... а и едва ли някога ще имат, тъй като обучението не е по програмата на МОН...Ян Бибиян ви е най-малката грижа, много по-важно е детето да се адаптира и да се чувства добре там. Успех и пиши от време на време как е в градината, как напредват с немския и т.н.

# 426
Татко Мецан, започваме в новата сграда в Младост. Лицензът ще дойде с новата сграда. Старата не отговаря на изискванията. Така или иначе мен не ме интересува лицензът де. Дано се адаптираме лесно. Ще пиша отвреме навреме. Само да сме здрави. За храната не ми е съвсем безразлично каква е. Не искам да започвам с претенции и се надявам да е ок. Като цяло гледам да съм позитивно настроена, пък че ще има кусури, ще има.Simple Smile

# 427
Верно ли??? Преместили са се вече?
Ти видя ли новата сграда? Как са ти впечатленията? Близко ли е до метростанция? Много ще съм задължен, ако споделиш информация, тази градина много ме интересува.
А лицензът не зависи само от сградата, все пак те са изцяло по немска програма и след като не следват програмата на МОН, не знам как ще получат лиценз. До предучилищната наистина не е чак толкова важно, но вече в предучилищната е задължително да е лицензирана, ако ще ползвате българско образование по-нататък.

# 428
alllure, би ли споделила каква е таксата? Мерси предварително!

# 429
Vili_R, писах ти на лични. Не знам дали е редно да оповестявам публично.

# 430
Vili_R, писах ти на лични. Не знам дали е редно да оповестявам публично.

Благодаря   bouquet!

# 431
  • София
Таксата в Киндероазе преди една година я вдигнаха на 850лв. Предполагам, че още е такава.
Мецане, те имат часове по български с отделен преподавател, предполагам не е проблем да преподават по програмата на МОН.

# 432
  • София
Вчера за пръв път видях бусче на детска градина "Пролет". Те са включени в нашия списък на първа страница, но тъй като той е "наследен" от по-стари теми реално не ги бях забелязвала. След като разгледах сайта им виждам че са детска градина с доста голям стаж... имат лиценз от 2007 г. , а и са в район, в който реално лисват държавни детски градини. Ще ми е интересно да прочета реални отзиви на родители, които са я посетили.

# 433
Onna-bugeisha, моето дете ходи в Пролет и съм доволна. Имат, разбира се, и някои недостатъци, но ги смятам за пренебрежими. Питай, ако нещо конкретно те интересува.

# 434
  • София
Благодаря за отзива, secret girl! Нямам конкретни въпроси, тъй като не търся градина в момента. Стана ми интересно, защото не ги бях виждала и не съм чувала отзиви за тях до сега. А и може би ще е полезно за други търсещи.

Общи условия

Активация на акаунт