Частни детски градини - София (8)

• 110 689
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Моето дете, сега в новата градина, първия ден сутринта се разплака много. Не искаше нищо, въобще не чуваше и дума, направо си крещеше. Учителката й я гушна и с ревове я отнесе. След малко ги видях двете, моето дете силно се гушнало в учителката, но поне не плачеше. Целия ден бях на тръни, звънях да питам как е. Голямо беше учудването ми, че вечерта като я взех, тя беше спокойна, усмихната и твърдо заяви, че иска пак да я заведа. Според мен децата се стресират от новото място, от непознати  и им трябва време да опознаят големите и да приемат, че са добри хора, които са на тяхна страна. Лично за мен по-добрият вариант е раздялата да е от раз. Защото детето може и да свикне, че мама ще е наоколо и после да има нов шок, защо мама не е в съседната стая.

# 511
Моето дете (3 год)  ходи миналата седмица 3 дни с баба си до обяд. Първия ден бил много весел как ще ходи на училище, втория не особено, а третия ревал постоянно и в 11 си тръгнали. Сега вече е и болен, така че другата седмица ще преустановим адаптацията.

# 512
Това не е отчетна! Има тема за започване и проблеми с адаптацията и тя мястото за последните страници с менения.

Моля, върнете се към заглавието - обсъждане на частни детски градини в София - условия, цени, места и т.н.

# 513
  • София, България
 Здравейте, мето детенце ходи 2 месеца на занималня в Оксиния, доволни сме, но ми се иска да бъде в нормална детска градина. Започнах пак да си преглеждам списъците от преди година и да разглеждам страниците, а следващата седмица ще посетим 2 -3 градини. Не мога да открия колко е таксата тази година на Вълшебен свят. Преди беше 450 с транспорта, моля мамите на дечица, записани там, да споделят каква е тази година.

# 514
  • София
tinitam, 500 + 60лв. транспорт

# 515
  • София
За транспорта таксата е различна и зависи къде живеете. Варира от 60 до 140 лв.

# 516
  • София

newsm10

# 517
Здравейте, мами! Нова съм във форума и затова все още не съм изчела всичките ви коментари. Сега мислим да записваме нашия син на ясла. Харесали сме чдг "Бръмбазък", но тъй като е нова искам да попитам дали има родители, които я знаят. Харесва ми, че е абсолютно чисто нова, намира се на много комуникативно място и таксата изобщо не е висока. Когато отидохме да я видим ни посрещна много усмихнат и любезен персонал. Предлага много възможности, има всякакви интересни занимания за децата, а и ми обясниха, че има възможност за детегледачка извън работно време, което за нас е много хубаво, защото понякога ни се налага с тактото да излезем и ще можем да си оставим детето на позната и квалифицирана жена.

# 518
  • София, България

newsm10

Благодаря ви! Живеем в Младост 4, близо сме и може и да се хванем в минималните 60 лв. Като отидем да разговаряме ще обсъдим и транспорта.

# 519
Здравейте! Търсих в старите теми инфо за частна детска градина Мечтател в Лозенец, но нищо конкретно не намирам... За тава, дапопитам тук. Има ли мами, чиитодеца я посещават, доволни ли сте? Ясла имат ли, т.е. вземат ли деца подтри? Може и на лични, ако не е за публично споделяне Simple Smile. Благодаря!

# 520
  • София
Здравейте! Търсих в старите теми инфо за частна детска градина Мечтател в Лозенец, но нищо конкретно не намирам... За тава, дапопитам тук. Има ли мами, чиитодеца я посещават, доволни ли сте? Ясла имат ли, т.е. вземат ли деца подтри? Може и на лични, ако не е за публично споделяне Simple Smile. Благодаря!

Малкият не е в нея, че ми идва малко височка таксата, иначе е буквално с/у нас  Peace Яслени гр.-и, ког.-то проверявах, имаше. В квартала хората са мн. доволни; директорката май преди е била в ЧДГ "Пролет", та имам и познати, к. имат мн. добро мнение за нея и като педагог, и като човек отпреди; имат и бусче, т. е. транспорт.

# 521
Преди година, когато избирах за първи път градина, посетих Мечтател. Честно казано не ми направиха добро впечатление. Дворът почти липсва. Има една пързалка някъде закътана измежду високите сгради. Децата бяха оставени сами, когато директорката ме развеждаше и едното за малко да падне. Храната я притоплят в микровълнова. Таксата ми се струва излишно надута. Бързо, бързо зачеркнах Мечтател в списъка си с варианти.

# 522
  • София
Ще споделя изключително негативния си опит с детска градина Вълшебен свят, помещаваща се в Панчарево. От нея разбрах от този форум и мнението ми, което ще напиша е породено единствено от желанието другите родители да бъдат бдителни при избора си на градина, особено ако се спрат на тази. Признавам, че материалната им база е добра, таксата невисока и всички плюсове се свеждат до там. След първия ден върнаха детето с буса (с половин час закъснение от уречения час), ужасно жадно, до такава степен жадно, че само ровеше обезумяло в чантата и повтаряше вода вода, На въпроса ми не му ли дават - казаха "ами то тука в буса е топло , затова".. Казах им да му дават вода (при положение, че не виждам защо е необходимо да казвам изрично на някой да дава вода на детето ми, при все че е поел отговорност за грижи за него). Но да речем , че се случва. Ден втори - отново обезумял от жажда но този път със зверска цицина, но като казвам зверска разбирайте като картоф голяма, за която имам снимка и съответен документ, доказващ времето през което е получена (в случай , че стигнем с градината до съд да мога да приложа). Не били се обадили от градината, защото медицинската сестра била обработила раната . Предишния ден ми казаха, че е отпуска, но сега пък ненадейно се оказа там. Като ги попитах за това как е обработила раната като е отпуска, се оказа, че случайно миналава от там точно по време на инцидента и така... Колко е истина оставям вие да прецените. Следващия въпрос беше с буса. Една от лелките каза - буса тръгва 5 и 05 , което автоматично означаваше, че детето ми е изкарало точно час и половина в буса. Но другата категорично отрече -  бил тръгнал 5 и половина, лелката не била наясно. После сменихме адреса и буса беше точно 6 без 10 при нас. Как при положение , ако е тръгнал 5 и половина има само 20 минути път за 15км и междувременно оставяне на 5-6 деца не знам. Изводът, който още тогава си направих, е че някой лъже. За гледането- детето ми ходеше с нежелание там. Не знам как ги гледат и какво правят, не мога да твърдя , а да съдя само по детето, което от щастливо и спокойно дете не искаше да погледне деца. Още и до ден днешен след толкова време неходенене там само като се качим в колата и потеглим по пътя, който е го водехме преди до градината и казва -" не иска градина, не децата". За 2 месеца и половина близо , които платихме детето ми има точно 15 дни посещения, или 16 не помня точно, поради болести,. Последния път ми върнаха детето със засъхнали сополи по бузките (нямало е кой да го забърше дори), без да споменат и дума, че детето има сополи и не е редно да се води или нещо изобщо. Сутринта им го пратих здрав без симптоми за да не каже някой, че си пращам болно детето на ясла. След като септември имаме като цяло общо 3 дни посещения и договор, в който ясно и точно е написано, че при по-малко от 7 посещения се преизчислява таксата им се обадих да ги попитам кога и как ще ми бъде възстановена, но те категорично отказаха, пари там влизали били само, не излизали. Казаха ми, че видиш ли таксата вървяла храна поръчвали, при което ми стана много странно, при положение, че винаги питаха колко време ще отсъства за да не поръчвали храна (което не пречи таксата да е в пълен размер).Прегледах току-що отново договора и  е ясно записано , че под 7 посещения таксата се преизчислява, те твърдят, че се приспада от следващата такса. В договора подобно нещо не пише. Казах им, че ще пусна тази тема в бг мама, заплашиха, че ще ме съдят. Очевидно разчитат на добрата реклама, по която и аз се подведох във форума. Впоследствие се свързах с 3 майки, чиито деца са посещавали въпросната ясла за по няколко месеца и които също са си изпатили. В бъдеще отново ще ми предстои избор на градина и ако бях предупредена за въпросната никога нямаше да си запиша детето там .Затова преди да бъда нападната, отново ще подчертая, че темата я пускам , защото всеки следва да си направи информиран избор. Това е.

# 523
  • sofia
И ние изкарахме 1 година във Вълшебен свят. Това с буса, водата, сополите и раните и при нас се е случвало нееднократно.
Носехме си влажни кърпи чинно и супер много се учудих на изказване тук, че на някои родители не им искат такива. Явно е избирателно. Не че съм за 2та лева но.. Най-много не ми допадна явната меркантилност на управата. Доста мога да пиша, но не желая. Факт е, че детето ми научи доста неща, но той по принцип е доста буден. Единствено съм благодарна на Стефи -единствения сърдечен и мил човек!

# 524
Insane съжалявам за горчивия опит! По-важното е, че навреме сте разбрали за какво иде реч. Дано повече хора прочетат написаното и бъдат внимателни при избора. Както и ти казваш - базата е хубава, таксата малко по-ниска и до там...
Аз се чудя защо след като има и други потребители, чиито деца са били във въпросната градина и на които са им искали кърпички, просто мълчат. Като се юрнат две, три доволни и излиза, че написаното от мен е лъжа. Не е за парите, въпросът е принципен.

Общи условия

Активация на акаунт