Идеалното място за живеене във Варна?

• 142 073
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 725
Аз пък не разбирам наемателите, които дават по 700лв., като изключвам чужденците дошли на почивка. За 700лв. на месец по - добре, да си изплащат апартамент.
Да много са, за младо семейство,
но има хора, искат си локация,удобства, а не им се купува още,ако не са се установили за постоянно във Варна.
Моя състудентка си купиха на изплащане,мъчиха се,накрая го погасиха предсрочно с 300 зора,и сега са в Лондон апартамента стои заключен,за какво им беше мъките,да имат апартамент.Сега пак са под наем.

# 1 726
И аз казвам 700 ако е в центъра и голям и лукс , но реално не обявен лукс само.Ако говорим за жилище в квартал 350 лв. си е добре , дори в Левски , двустаен ползваше моя позната, точно то тази причина го бяха наели . Най-лесно се дават евтини квартири , забрави райони и прочее. Също в кварталите най -лесно и за семейства пак по тази причина.

# 1 727
  • Варна
Ама какво има да ги разбирате. Имат си хората голям хубав излишен апартамент. Празен ли да го държат или да го дадат за 300 лв? Евентуалните наематели може пък да не искат да си купуват имот във Варна, ако са тук по работа само за няколко години. Или пък 4 - 5 студента като се съберат им излиза по 150 лв на човек. Защо не, ако е лукс. Или и те по-добре да си купят един общ и да го изплащат 20 години, дотако изкарат 5 висши  Joy

# 1 728
  • Варна
Има собственици, които сравнително луксозно обзавеждат апартаментите си и предпочитат да ги отдават на чужденци.
Рядко кой пуска в хубаво обзаведено жилище по 4-5 студента, защото за нула време ще го превърнат в едно голямо нищо.

# 1 729
  • Варна
Не си мислете, че всички студенти са долни утрепки, наркомани и никога неизтрезняват... Crossing Arms

# 1 730
  • Варна
Къде прочете подобни квалификации?  Shocked

При студентите проблемът е, че се случва често да не се разбират, да се сменят и т.н. Това не е по вкуса на всеки наемодател.

# 1 731
  • Варна
Къде прочете подобни квалификации?  Shocked

При студентите проблемът е, че се случва често да не се разбират, да се сменят и т.н. Това не е по вкуса на всеки наемодател.
Казах го, защото масово се смята, че студентите трошат и бягат. Може и да се налага по-често да се сменят наемателите, но пък поне си сигурен, че апартаментът ти никога няма да остане празен.

# 1 732
Къде прочете подобни квалификации?  Shocked

Казах го, защото масово се смята, че студентите трошат и бягат. Може и да се налага по-често да се сменят наемателите, но пък поне си сигурен, че апартаментът ти никога няма да остане празен.

Не се смята Диди , масово се прави от студентите , факт .Лятото  и често си заминават и го освобождават.

# 1 733
  • Варна
Не знам, аз за три години и две групи съм посещавала квартирите на почти всички колеги и всички си живеят като нормалните хора - чистят, нареждат си, перат си, готвят си, плащат си сметките, не съм видяла паднала бомба никъде. И не съм чула някой да е забегнал, без да плати. Пък и нали се плаща за предстоящия месец, освен това има депозит един наем, който би покрил всички неплатени сметки за последния месец. Не твърдя, че няма и хулигани, но е жалко да попаднеш на такива и после да лепнеш етикет на всички. То и семейство пак може да сътвори същите мизерии.
п.п. Поне едно половината студенти остават да работят лятото по курортите и не освобождават квартирите си. Познавам и такива, които въпреки, че се прибират по родните си градове, плащат наем и лятото, защото не им се пренася толкова много багаж, или нямат с какво, доволни са от квартирата си и не искат да я губят, идват на плаж за някоя друга седмица, ако не са много далеч.

# 1 734
Аз за нищо на света не бих дала под наем на студенти. Няма изобщо опция да го обсъждам или обмислям даже.

# 1 735
  • Варна
Щом така си преценила, твое право си е.  Wink Пишеш си в обявата "без студенти" и си спестяваш 70% от обажданията.

п.п. а двойка момче и момиче, които между другото са студенти, брои ли се? Или само единия?

п.п.2 Бихте ли дали на семейство с малко дете/деца? Или на хора с куче или друго животно, хамстер, рибка?  Grinning

# 1 736
Аз бих дала и на студенти и на хора с животни.
Гаранция няма никъде.
Съседите до нас са ужас от всякъде, нищо че са младо семейство с дечица.
При запознанството с наемателите, ще преценя на пръв поглед какви са хората, ако ми изглеждат неподходящи, няма да се разберем и толкова. Естествено, че има риск, но това си е ясно.
Както е казала Диди, като има депозит, може спокойно, да се покрият някой нужди, пък и няма да сключвам в началото дългосрочен договор.

# 1 737
  • Варна
като има депозит, може спокойно, да се покрият някой нужди

Депозитът ако е 300-350 лв, а зимата сметките за ток идват с един месец назад, могат така да те овътрят...

# 1 738
Бих проверявала, дали си плащат редовно тока и водата.
Наистина, ако решат, пак могат, да ме овъртят, именно защото е месец назад.

Въпроса беше, че бих преценила самите хора, до колкото мога, но не на база, дали са студенти, или имат котка.
Възможно е големи мъже и жени, да ми се видят съмнителни, а да речем млада двойка студенти, да ми станат симпатични. Гаранция няма.
Има наемодатели, които взимат 2 наема предплата и малко или много си вързват гащите.

# 1 739
  • Варна
като има депозит, може спокойно, да се покрият някой нужди

Депозитът ако е 300-350 лв, а зимата сметките за ток идват с един месец назад, могат така да те овътрят...

Ми дори две сметки да са... в една гарсониера или малък двустаен (предполагам, щом наемът е 350) малко трудно ще се навърти сметка над 150 лв на месец...  На нас най-високата ни тази зима беше 80 лв.

Общи условия

Активация на акаунт