Идеалното място за живеене във Варна?

• 145 664
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 180
Тоест ще ги обезщетят само върху парцелите им , а не за парцелите +постройките.

Именно, изобщо не се знае какво ще стане и колко студена вода ще пият, но е несигурна работа по принцип в тези райони. Не става дума за преместваеми обекти, а за масивни къщи.

http://www.moreto.net/novini.php?n=197099

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 00:17 от Анонимен

# 181
  • по морето
Плана е от бай тошово време,  

Как ще е от Бай Тошово време, като съвсем наскоро влезе в сила след исторически дълга продецура? Квартал Изгрев уж имаше потенциал, но точно заради това замря. Нито пътища ще направи някой там, нито нищо. Не се знае кой кога ще реши да я прави тази магистрала. И втори аспарухов мост има по този план, и големи планове за района около Галата, но да видим. Ако последното се осъщесви, аз се местя там без да се замисля.
Плана е от тогава, през 2006г. проучвах как стоят нещата точно за тази улица, преди Монтесори се пада, и моите хора в общината докладваха че е плана ще е такъв - 8 метра улица, като ще се взима от парцелите, как точно са го мислили и кога са го гласували не ме интересува, защото за мен резултата е важен, а както виждате сме 2014г. и още няма движение в тази посока...

# 182
Имало е план за такава магистрала още от бай тошово време, но планът на Варна във вида, в който е далеч не е от това време. Има си сайт с подробна информация и всякакви детайли, да не разводняваме тук.

http://www.tpovarna.com/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0/%D0%BE%D0%B1%D1%89-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD

# 183
  • по морето
Естествено, че е плана в сегашния му вид е гласуван в по-ново време, но идеята е отдавна за този пътен възел. Както и да е, главното е че Изгрев не е за препоръчване.

# 184
Проектът за магистралата (бул. Варна) е от 1972, приет по Йорданово време 2009г. Самият факт, че ОУПто минава по времето на Кирил Йорданов, ме навява на едни големи задни мисли и сметки. Това е изключително мащабен проект, който не виждам как Общината (дори и по евро проекти) може да финансира сама някога. От местно значение е, така, че не могат да се надяват и на кой знае колко голямо държавно финансиране.
Самият проект би  трябвало все още да е достъпен в Общината, така, че ако на някой много му се иска да станем комшии, може да провери дали парцела попада в територията на магистралата Mr. Green

# 185
  • Варна
Владиславово е много хубаво, да.  Mr. Green
Е що пък да не е хубаво?Обоснови се.
Тук съм родена,тук съм отраснала,тук се чувствам най-добре.Като се оженихме имахме възможности да си купим апартамент в друг квартал,но пак във Владиславово си взехме.Лудницата на централните райони ме побърква,ако не е крайно необходимо не стъпвам там.
Детето ми играе спокойно пред блока.За две минути пеша е на училище.
Явно доста сме комшиите тук и аз виждам кметството през прозореца.
А идеалното място е в някое спокойно селце около Варна.
Check Please не ми отговаряй,върнах се назад и ти прочетох писанията.
Такава снобария скоро не бях срещала.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 10:06 от Глухарче

# 186
Бриз, Евксиноград, Траката, Св.Никола. Чайка също. Лятно Тракия преди да бъде брутално презастроено. И Гръцката махала-класика Simple Smile   И Местност Салтанат разбира се.

# 187
Леле какво бойно поле.
аделинда, струва ми се, че сама предизвика това отношение с твоя остро-настъпателен негативизъм и обиди на килограм, придружени с обобщаване.

Та от кореняците, живели в центъра или хайде широк център (Отец Паисий зад кръглата банка, някога накрай града  Mr. Green)
От дългииии години в Аспарухово. Ами не си го сменям, въпреки негативите.
 Положителни качества :
Хубав и голям парк , детски площадки, спортни игрища, плаж, кръчми покрай плажа
Няма мол в истинския смисъл на думата, но не лош търговски център (мини мол) с магазини, зоомагазин, пицария, бар, ЦБА, детски център, фриз. салон и т.н.
Поликлиника, поща, други магазини (Била, Пени) Каси на easypay , районно полицейско управление.
Няма проблем с местата в яслата, детски градини - 5 на брой(това с 2та филиала на 2 от основните).
Има къщи и аз си живея в такава, разполагам си с двор и детето ми играе на воля  Heart Eyes Улиците предимно са спокойни от към движение на автомобили.
няма светофари, съответно до центъра с колата съм за 5 мин с единствен светофар на Полиграфията (стигам по-бързо отколкото някой от Владиславово примерно).
Редовен градски транспорт по няколко линии и пак за 15 мин с ГТ си на центъра, барабар със спирането по спирките.
Има си таксита за цената на билетчето след спиране на ГТ

Недостатъци:
-за пеш е далече
-няма денонощна аптека, само до 00.00 часа е(преди беше денонощна, но защо я махнаха не знам)
-често спират водата, много стар и слаб водопровод, който уж подновяваха преди няколко години, но само наполовина свършиха работата
- има си циганска махала и около нея не е добре, че и нещо са взели да щъкат честичко и навсякъде, но то къде ли ги няма вече?
-няма мол, кино

Може и да пропускам нещо. Изненадана съм, че за 13 страници се е споменал само 2-3 пъти.

Глухарче, за мен Чек беше саркастична, а не сериозна, поне аз така го усетих

# 188
  • Варна
Бенджолина, забрави в плюсовете за паркоместата навсякъде из квартала  Wink. Родена съм във Варна, цял живот съм живяла до Колхозния, но тогава ми беше добре - пеша до училище, басейна, е и прословутото пътуване с 14 до гимназиите, но това едва ли някой би го заменил в училищните си години  Wink
Омъжих се и дойдохме в Аспарухово - чувствам се прекрасно тук, кеф ти плаж на 10мин пеша, кеф ти парк с алеи за колело, детски площадки, пак на толкова. Е, вярно че ще трябва да преместя детето след 4-ти клас, но мисля че не само хора от Аспарухово биха го направили. Работя до Метро - в общия случай 15мин път! Единственото което бих заменила, е някой ден да имаме къща в квартала, вместо апартамент  Grinning

# 189
Незнам дали там нямаше да правят някакъв булевард , но сега все още е дива индия.

Магистрала Варна. Точно през къщите над Военна болница минава, както и през тези над Възраждане.

И над Владиславово ще минава, ако я направят изобщо. По план магистралата граничи с оградата ни, което не знам дали трябва да ме радва или ужасява Confused От една страна е удобен път, който значително ще улесни придвижването. От друга страна е най-големият враг на спокойният начин на живот - шум, коли, прахоляк, изгорели газове... Sick

# 190
Живяла съм 20 години в Аспарухово и ми беше ужасно трудно да свикна да живея в друг район.
Сега имам опция да живея извън града, но ежедневното водене на училище ще ми забави плановете с има няма 12-15години  Laughing
Младост е добро място за живеене.

# 191
Роднините ми са кореняци варненци, всички живеят или във Варна или малка част в София, но те са на доизживяване, не са млади и в чужбина има малко от родата. Аз съм отраснала в центъра на Варна и за мен Владиславово е далечна дестинация. Веднъж съм била в този квартал и няколко пъти във Възраждане. Аз не бих могла да живея в тези райони. Наши приятели си построиха огромна къща над Възраждане, не знам как се казва местността, може би Изгрев. Все се чудя, как е възможно на това високо място да живеят хора. И си мисля още, добре, зимата с нашия джип ще се кача до горе без проблем. Обаче как ще сляза? Това е невъзможно, дори и за шофьори много по-добри от мен. Защото как ще спреш тази огромна машина в леда, на този тесен стръмен участък. Живяла съм между Гръцката махала и общината общо взето. По-късно се преместихме в Чайка, после се върнах в центъра на града и накрая окончателно се установихме извън Варна, първо в Евксиноград, сега строим на Св. Никола. Не знам защо обичам толкова да се местя, но вече смятаме да се установим трайно. От моя скромен опит, най-добре е да се търси жилище с повече въздух и зелени площи. На определени места в Чайка не е зле, в момента изгодно се продават големи тухлени жилища. Бих живяла в София. Преди няколко месеца маминка продаде наследствен имот в София, стар и огромен апартамент. Понеже аз я водя насам и натам, след като го видях този апартамент, щях да припадна. Аз не бих го продала, но все пак не можеш да правиш от имотите си супа, а и беше в лошо състояние. Ако живеех в София щях да го ремонтирам и да заживея там и съм сигурна, че щях да бъда щастлива.

# 192
В  Св. Никола има райони които за мен са неприятни .

# 193
  • Варна
Хм, каква е разликата между Св. Никола и над Възраждане?

# 194
  • Варна
Къде беше св.Никола?

Относно "машината по леда надолу" да се изкажа,че съм така всяка зима. Wink Събираме пари ,купува се пясък и сол и двама мъже (възрастни,пенсионери) опесъчават. Та намира му се начина.

Общи условия

Активация на акаунт