Идеалното място за живеене във Варна?

• 141 779
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 935
Притеснява ме да не се ядосат и да тръгнат по-усилено да крадат напук.  Rolling Eyes
И мен  Praynig
Преди живеех по Варненчик малко под автогарата. Чак след като се нанесохме, след разходка установихме, че 1 блок след нас се събират много и имаха "пазарче". Сутрин като отивах за автобуса към 7 без 20 и подреждането на сергийките беше започнала отрано. Много старателно се премахваха всички пречещи камъчета и шума, за да изглеждат прилежни боклуците за продан.. По обяд беше като в мола. Хора, гъч, глъчка и пазарлъци. След известно време ги изселиха и направиха оградено пространство за разхождане на домашни любимци  Joy

# 1 936
  • Варна
Уау, 130 страници за отрицателно време................. Много ми се искаше да изчета темата, че ми е любопитно, а и имам мнение за няколко места във Варна, но ентусиазма ми умря на 3 страница.  Mr. Green

Затова направо да си споделя местата, на които съм живяла и мнението ми за тях:
1. Батак до бившия бизнес хотел - освен, че е близо до центъра, друго предимство няма. Голяма цигания и мръсотия. Шумно, гледката е "промишлена" и кошмарна. Когато има смог над Варна, той естествено се позиционира точно там в ниското. Много мръсен въздух.
2. Чайка - освен старите сгради, друг недостатък няма. Вътре в квартала е идеално за разходки, за майки с деца, училища и детски градини (стига да те приемат по район, разбира се), обграден от 2 ключови булеварда с обществен транспорт до почти всяка точка на града. На прилично разстояние от център, морска градина и плажа. Съвсем спокойно може да се придвижите пеша до тези места и то спокойно. Не е трудно да имате гледка към морето, зеленина и относително чист въздух. Площадки. Абе хубаво е много.
3. Бриз - разкошни гледки, нови жилища обикновено със собствен двор, наоколо са все млади хора, млади семейства. Няма пътища, има баири, които зимата са проблем, според мен трябва да си активен шофьор, за да живееш там - да си закараш детето на градина, да отидеш до супермаркет и т.н. Обаче пък е страхотна тишина, през летните нощи се чуват щурчета и един фонов шум от града. Хем си на спокойно място, хем си и в града. Най-хубавото място, където съм живяла с всичките му недостатъци.
4. Левски - изключително комуникативен, удобен квартал, всичко има в него, лесно е да отидеш пеша или с количка до център, морска градина, плаж. НО..................не е истина каква е мръсотия, не смееш да си отвориш прозореца, постоянно се разнасят облаци прахоляк от "улиците" и от незастроените черни площи. Много, ама много шумно, и през деня, и през ноща (когато студентите купонясват или се прибират от дискотека). Площадките са под всякаква критика - стари, мръсни, счупени, обрасли с треволяк. С две думи - удобен, но гнусно място.

Това са ни квартирите. След тази в Бриз, вече беше ясно какви са нашите приоритети. Там за съжаление не можехме да си позволим жилище. Затова купихме във Виница. По баирите нагоре, но пък имаме опит вече. Невероятна и нескриваема гледка - който се е радвал на такава екстра, знае колко важно е да я имаш. Има обществен транспорт. Пътя с кола е бърз и лесен и отгоре (пътя за Виница) и отдолу (Дружба, Евксиноград, Траката), няма светофари и бързо се стига до сърцето на града. Има градина, училище, супермаркети, банки, пазар. Тишина, спокойствие, чист въздух, далече от градската мръсотия. Недостатък - ужасни улици. Но още не сме отишли да живеем там, та вероятно ще намеря още недостатъци и предимства.

# 1 937
Ко става мили ми момичета ,намерихме ли си идеалните места във Варна , а ?
Айде идвайте насам , че да е разчепкаме темата с продължение .. Wink Laughing hahaha
Ауу Виница както май споменах /по напред/ си е чисто село от леко градски тип .
Пълно със селяндури погражданени и с много батки новоизлюпени .То само там да бяхаааа , щеяе да е супер.Сред такива хора ми е крайно неприятно да съжителствам.Много гледам освен инфраструктурата и манталитета на хората които живеят в даден район.По много на пръв поглед дребни признаци , може да ти стане ясно какви хора живеят във въпросния квартал , район , улица и т.н.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2014, 18:41 от Markrit

# 1 938
За съжаление навсякъде има всякакви изроди. Познатите ми, без значение в коя част на града живеят, се оплакват от какво ли не. Май народът масово е станал егоистичен, егоцентричен, нагъл, безочлив и прост, за съжаление.
Единственият вариант човек да не се сблъсква с хорския манталитет е да си живее сам насред гората. Crazy

# 1 939
Здравейте, ние сме се ориентирали да вземем апартамент в района на Генералите, ВИНС, Чаталджа, Цветния  или Спортна зала. В момента чета темата и виждам, че основния проблем за повечето е паркирането, но как е живота за "пешеходците", които основно се предвижват пеш или с градския?

# 1 940
Градски транспорт си има удобен във всичките райони, които си изброила. Да не говорим, че си на пешеходно разстояние от център, Морска градина, няма да ползваш транспорт, че да отидете на разходка например. Само Цветния е по - отдалечен от центъра.
От изброените ми харесва покрай Спортна зала. Цветния е хубав, но както казах, малко по - далеч, ВИНС-а си е център, също е ок, но по - шумно. Чаталжда не ми допада, за Генералите нямам много впечатления, но не е зле, пак е близо.

# 1 941
Градски транспорт си има удобен във всичките райони, които си изброила. Да не говорим, че си на пешеходно разстояние от център, Морска градина, няма да ползваш транспорт, че да отидете на разходка например. Само Цветния е по - отдалечен от центъра.
От изброените ми харесва покрай Спортна зала. Цветния е хубав, но както казах, малко по - далеч, ВИНС-а си е център, също е ок, но по - шумно. Чаталжда не ми допада, за Генералите нямам много впечатления, но не е зле, пак е близо.
Интересен критерий за хубав квартал .Явно за някой критерия за хубав квартал е единствено близоста до центъра.Посочените квартали за мен пък са кварталите с най ужасната инфраструктура.Гъчкано с блокове , кола връз кола , накачени по тротоари , тесни улици , блок срещу блок на една ръка разстояние.Единствено Чталджа и то около пазара бива .Има паркоместа пред старите блокове и въздух да дишаш /тоест не е презастроено/.Говоря за района на бул.Ген.Колев в посока кметство приморски и най вече старите блокчета в района на пазар Чаталджа.Генералите са ад просто , Спортна зала също /където са новопостроените кооперации /до НАП.

# 1 942
Запитването на съфорумката беше:
Здравейте, ние сме се ориентирали да вземем апартамент в района на Генералите, ВИНС, Чаталджа, Цветния  или Спортна зала. В момента чета темата и виждам, че основния проблем за повечето е паркирането, но как е живота за "пешеходците", които основно се предвижват пеш или с градския?

За това й отговарям, че няма да има проблем с придвижването, тъй като са близо до Център, Морска градина, имат удобен транспорт.
Имам и други впечатления, поради които съм казала, кои от тези райони бих предпочела, просто в случая отговорих на конкретното запитване.
Паркирането е проблем в повечето места, които са близко до центъра. Жената обаче пита, за пешеходците как е, еми по - добре за един пешеходец е, да живее до Винса, от колкото в Цветния.
Освен до работа, детска градина, училище, често се ходи по институции, които са в център, на разходка в Морската, плаж, всичко е близо.
Има и други критерии естествено, при избор на жилище, но локацията е много важна също.

# 1 943
Точно в изброените квартали/повечето от тях/ предвижването/ на пешеходците е ужасно затроднено от масово паркиралите автомобили по тротоарите.Буквално качени една върху друга изцяло качени по бордюрите.

# 1 944
Според мен прИдвижването е по - затрУднено, когато квартала е по - отдалечен, от гледна точка на това, че се налага по - често хващане на такси и градски транспорт.
Аз съм шофьор, но не ползвам кола всеки ден, пътуването с градски транспорт ми е много неприятно, въпреки че ми се е налагало.
Живея на пешеходно разстояние от център, Морска градина, от работното ми място (около 30 мин. пеш) и се чувствам добре от това.
Ако трябваше за всяко ходене, да ползвам транспорт, аз лично не бих се чувствала окей, въпреки повечето пространство по улиците, в по - отдалечените квартали.

# 1 945
**Sisi**,  Markrit , благодаря за мненията.

Изискванията са по - скоро на дъщеря ми, защото апартамента ще е за нея. Основното е близост до ВИНС (в това отношение Цветния не отговаря особено), наличие на хранителни вериги, близо до парк, жп гарата и др.
Левски също щеше да бъде вариант, но доста я стресна ул. "Студентска" и й остави едно негативно впечатление за квартала.

# 1 946
  • Варна
Пешеходно разстояние е много широко понятие. За едни това е 5 - 10 мин. пеш, за други - и 30 минути са ок. Според мен Цветния не е никак далеч от центъра, особено по-южната му част до стадиона. Левски също не е далеч. Ама вие сте се спрели на най-гадната му част - Студентска.  Mr. Green Разгледайте малко по-надолу към ХЕИ, Майчин дом... Колкото по-централно е мястото, цената се вдига, но пък всеки с приоритетите си. Дъщеря ви може да е пешеходец, но предполагам е млада и след време ако си вземе кола, ще е хубаво да има къде да я паркира. Мислете в перспектива  Flutter

# 1 947
А защо трябва да е близо до ВИНС?Там са най високите цени в града,ако дъщерята само ще учи във ВИНС,не и е нужно цял живот да живее там.

# 1 948
А защо трябва да е близо до ВИНС?Там са най високите цени в града,ако дъщерята само ще учи във ВИНС,не и е нужно цял живот да живее там.

Едно време майките съветваха и избираха квартири на щерките си в близост до Морско училище ..беше голям хит . hahaha Joy
Що народ така се омъжи/от "на бургас, шумен, каспичан , враца и т.н"/ и закотви във "на варна " ... hahaha Joy
Сега чета Винс , явно имам промяна  hahaha Joy

# 1 949
 hahaha
Времената се менят.Вече не им търсят квартири, направо им купуват апартаменти. Crazy
Съгласна съм обаче,че винсаджия не е много по добре от кандидат моряк. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт