Идеалното място за живеене във Варна?

• 145 709
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 300
От цялата тази наистина много забавна и не дотам конструктивна дискусия в стил мерене на полови органи, за себе си научих немалко истини - от ЦентърО по-голямо, аристократично и образовано няма; крайните панелни квартали са зелени, еко и с невероятна инфраструктура; във Варна все още живеят невероятни аристократи, които даже имат и маминки в центъра на София (ето това вече е много голяма работа).  ooooh!

Аз само призовавам да не забравяме как в центъра много от хубавите имоти са иззети в периода след 1944г. от обикновените хора и в тях са насилствено населени комунистически дейци от кол и въже, дошли от майната си с всичките си привички на примати, а сега техните деца и внуци се дуят, че са кореняци-варненци.

И нещо, което забелязвам повсеместно - ако човек е израснал в краен квартал, това винаги ще го влече. Както мен ме влече да живея в къща и да ходя навсякъде пеш, както съм свикнала от дете. Не е грешно нито едното, нито другото. И на мен по принцип ми се живее в Ориндж Каунти, ама....
Peace

# 301
  • Варна
На времето дядо ми е живял в къща точно с-у катедралата (блокчето, където е сега Санита). Родителите му са били едни от първите производители на бебешки колички в града. По-назад историята не я знам, но е възможно и още поколения да са живяли там. Точно около този период (1944) понеже дядо ми е бил вече сирак, някакви са му съборили къщата и са вдигнали блока, като ако е искал дядо ми да не остане на улицата, е трябвало да си плати за апартамент от блока. Нямало е такова нещо като обезщетение.
После 20 години с жена си са изплащали...  След време като майка ми и леля ми са пораснали, са продали апартамента за един милион (тогава толкова е струвал) и са си купили два отделни в Победа - по един за всяка дъщеря.  Нататък не ми се разказва. Та питам се мога ли да се считам за коренячка? А за аристократка?  hahaha

# 302
Та питам се мога ли да се считам за коренячка?   hahaha

Зависи . . .  Thinking   дъщерите на дядо ти отде са си взели мъжовете  Joy

# 303
  • Варна
Та питам се мога ли да се считам за коренячка?   hahaha

Зависи . . .  Thinking   дъщерите на дядо ти отде са си взели мъжовете  Joy

Едната няма такъв, баща ми и той е от Варна, родителите му също. За Прародители наистина не знам.

Айде сега кланяйте ми се!  Joy Joy Joy

# 304
  • Варна
В момента къде живееш кажи.  Mr. Green

# 305
Владиславово - Чайка за 50мин...или сте лекоатлетка или бъркате кварталите.

# 306
  • Варна
Владиславово - Чайка за 50мин...или сте лекоатлетка или бъркате кварталите.

INDEED!

В момента къде живееш кажи.  Mr. Green

В момента живея в Левски на квартира с приятеля си. Но е само временно. Имам предвид квартирата. Иначе съм израснала малко по-долу до ХЕИ и това е моят район, но съм пристрастна. Живяла съм и в Победа след развода на нашите. Нещо не ми е на сърце там. За в бъдеще планирам да закупя парцел и да си построя къща на 2 етажа, рзп 100 кв.м. Искам две спални и баня горе, долу огромна днвена с холова и кухненска част и баня, без маза. И дворче. С гараж и куче.  Mr. Green Само не съм измислила района, но харесвам по-източните зони да речем. Достатъчно подробна ли бях? Laughing

# 307
Didi168, заслужи си го
 newsm20

за да си личи отдалеч обаче коренът ти и за да не се налага да те разпитваме толкова подробно, сложи си в подписа, че мразиш пришълците  Wink  Joy

# 308
  • Варна
За в бъдеще планирам да закупя парцел и да си построя къща на 2 етажа, рзп 100 кв.м. Искам две спални и баня горе, долу огромна днвена с холова и кухненска част и баня, без маза. И дворче. С гараж и куче.  Mr. Green Само не съм измислила района, но харесвам по-източните зони да речем. Достатъчно подробна ли бях? Laughing

Подробна, подробна. Тук, запишеш ли се веднъж, отърване няма!  Mr. Green

Малко ми се струва ще ти е проблем да намериш хубав парцел за къщата на мечтите ти, но ти желая успех!  Wink

# 309
сега е твой ред - буташ блока, заради който са бутнали дедовата къща и строиш ти  Mr. Green

# 310
  • Варна
Didi168, заслужи си го
 newsm20

за да си личи отдалеч обаче коренът ти и за да не се налага да те разпитваме толкова подробно, сложи си в подписа, че мразиш пришълците  Wink  Joy

Нях нях  Mr. Green Няма такова нещо!  Stop Една от най-близките ми приятелки е от Кубрат, приятелят ми е от Враца, в университета е пълно с хора от всякъде и част от тях са много повече хора, от колкото някои от съседите ми, които са уж някакви кореняци и те. Всичко си е до човек и възпитание. То Варна вече стана като София - всеки е от някъде и са много малко истинските кореняци. Мен не ми пречи, в крайна сметка човек не си избира сам къде да се роди. Важното е култура да има!

За в бъдеще планирам да закупя парцел и да си построя къща на 2 етажа, рзп 100 кв.м. Искам две спални и баня горе, долу огромна днвена с холова и кухненска част и баня, без маза. И дворче. С гараж и куче.  Mr. Green Само не съм измислила района, но харесвам по-източните зони да речем. Достатъчно подробна ли бях? Laughing

Подробна, подробна. Тук, запишеш ли се веднъж, отърване няма!  Mr. Green

Малко ми се струва ще ти е проблем да намериш хубав парцел за къщата на мечтите ти, но ти желая успех!  Wink

О, наясно съм, че ще е много трудно, особено на сносна цена, но имам време и вярвам, че ще успея! Мерси  Hug

# 311
  • Варна
сега е твой ред - буташ блока, заради който са бутнали дедовата къща и строиш ти  Mr. Green

Знаех си, че трябваше да стана архитект, но уви!  hahaha

# 312
Като казахте варненска аристокрация...Една вечер през зимата с децата се озовахме в Макдоналдс на Севастопол и нямаше никакви свободни маси. Освен една, на която стоеше малко странна персона и в началото децата дори не искаха да седнат до нея. Как да ви я опиша - леко екстравагантна, жена на възраст труднопределима, но поне 60 години, много слаба, елегантна, дори и да се виждаше, че не е в завидно материално положение си личеше, че жената е от сой и с потекло. И понеже доста време стояхме я заприказвах. Истинска аристократка, кореняк варненка с класа и стил - нещо, което не се купува наистина с пари. Показа ми снимки, които носеше в чантата си - много стари снимки имаше, много хубави снимки на нейни роднини - дами с разкошни тоалети, мъже с ордени и звания, сватбени снимки...Исках, но ми беше неудобно, да ги снимам с телефона си и не се реших, въпреки че нямаше да ми откаже вероятно. И макар че бяхме в непринудената атмосфера на Макдоналдс, край нея така се чувствах като юрдечка до лебед и въпреки това ми беше така леко, приятно да разговарям с нея на всякакви теми. Децата я харесаха бързо и се надпреварваха да търсят вниманието и. Беше интересна среща Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 17:19 от Г-жа Броненосец

# 313
Като казахте варненска аристокрация...Една вечер през зимата с децата се озовахме в Макдоналдс на Севастопол и нямаше никакви свободни маси. Освен една, на която стоеше малко странна персона и в началото децата дори не искаха да седнат до нея. Как да ви я опиша - леко екстравагантна, жена на възраст труднопределима, но поне 60 години, много слаба, елегантна, дори и да се виждаше, че не е в завидно материално положение си личеше, че жената е от сой и с потекло. И понеже доста време стояхме я заприказвах. Истинска аристократка, кореняк варненка с класа и стил - нещо, което не се купува наистина с пари. Показа ми снимки, които носеше в чантата си - много стари снимки имаше, много хубави снимки на нейни роднини - дами с разкошни тоалети, мъже с ордени и звания, сватбени снимки...Исках, но ми беше неудобно, да ги снимам с телефона си и не се реших, въпреки, че нямаше да ми откаже вероятно. И макар, че бяхме в непринудената атмосфера на Макдоналдс край нея така се чувствах като юрдечка до лебед и въпреки това ми беше така леко, приятно да разговарям с нея на всякакви теми. Децата я харесаха бързо и се надпреварваха да търсят вниманието и. Беше интересна среща Simple Smile
За жалост такива хора е имало преди, много повече от сега.
Сега са на "доизживяване " колкото и грубо да звучи .
Много си права в това което си написала  .Но много от бързо новозабогателите и то по стечение на обстоятелствата изобщо не го осъзнават , нито разбират ,че класа и стил не се купуват с пари. Peace
Няма ги старите варненци които наистина са от сой , сега са парвенюта  , бедни душици ,да не употребя по тежки думи.Никаква класа нямат сега , парадират с наследеното от прадедите си и дотам.
Дълга и интересна тема би била за класата на днешните богати .. Whistling

# 314
Не може ли човек да е беден , но добре образован и от село . Евтино облечен , но спретнато чисто и със стил . Явно не само трябва да е бил варненец но и богат  Flutter

Аз с образование не знам някой да е забогатял , най -вече през комунизма . Един доктор , вземаше 140 лв. заплата, а докер на пристанищата 500  . Учител -работник в завод , съотношението е същото . Най-определящо да имаш хубав имот по Бай-Тошово време , е да си член на партията .

Чайка-Владиславово не съм вървяла , както казах , но мола центъра за 20 мин. Ц. поща Мир за същото време .
Мир Зоологическата 40-50 мин. и то с моткане . 
Началото на Владиславово и началото на Чайка , с нормален ход, нито бързо , нито бавно ,там го смятам .Лятото като-ако си дойда в града , може и да си определим среща с някой и да се пробваме Hug.

Примера с Атина го дадох , че Варна в сравнение с други градове  е като село , макар и голям на фона на малка България , но и гърците не са кой знае колко повече като население от нас. Важното е селския мегдан да е близо  Wink Грозните панелки , дали са в центъра или крайните квартали , са си все грозни панелки . Владиславово за това е грозно , заради панелките, ако имаше хубави семейни къщи , си е хубав район .
Дома не го прави мястото , нито цената на имота , а .....

Общи условия

Активация на акаунт