Идеалното място за живеене във Варна?

• 143 081
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 120
Много мои приятели са ми споделяли, че смятат варненци за навъсени и високомерни. Аз не съм го забелязала. Може би сме си такива наистина, малко по-сдържани и дистанцирани. Аз се чувствам комфортно така, но това не означава, че не харесвам околните.
Всъщност смятам, че варненци сме доста отворени към хората. В града ни трайно сме приели хора от различни националности. И в момента се наблюдава разрастване на руската общност. Просто не трябва да ни пречат да живеем както сме свикнали.

Варненци , защото е туристически град има "култура на поведение" и усмивка , лесно общуват с непознати но са студени . Падне ли човек на пътя , чакай някой да се притече. 20 години в един блок живеех , почти не си познавах съседите.

# 121
  • Варна
Вие както задълбахте! Crazy

Богатият, млад варненец, държащ на спокойствието си,се изнесе от центъра в Звездица Mr. Green! Sunglasses

Не е ли в Константиново?
Не. Тази дестинация е по-непрестижна и е по-натам.

Въобще моето мнение-надничат ли ти комщиите в спалнята, няма ли къде да паркираш двата джипа-никое място не е подходящо. Simple Smile

# 122
  • Варна
Вие както задълбахте! Crazy

Богатият, млад варненец, държащ на спокойствието си,се изнесе от центъра в Звездица Mr. Green! Sunglasses

Не е ли в Константиново?
Не. Тази дестинация е по-непрестижна и е по-натам.

Въобще моето мнение-надничат ли ти комщиите в спалнята, няма ли къде да паркираш двата джипа-никое място не е подходящо. Simple Smile

202uu

# 123
  • Варна

Така е.  Grinning

А по темата - според мен няма идеално място за живеене във Варна. Идеалното е извън нея. Шумно и мръсно е, на много места се усещат последиците от презастрояване. А да, и вятърът - кошмарен е и то не само в Чайка и Левски.

# 124
Чек плииз, само по себе си да съдиш хората по това къде живеят , говори за елементарно мислене , а ти се мисли за каквато си искаш ,твоя воля. Чак и да ги мразиш  ooooh!  

Във Варна на заплата не се живее добре , малки заплати , града по-скъп от София . Който има имоти да дава под наем или доходен бизнес ОК. Много мои приятели от детинство отидоха в чужбина или София .

# 125
Чек плииз, само по себе си да съдиш хората по това къде живеят , говори за елементарно мислене , а ти се мисли за каквато си искаш ,твоя воля. Чак и да ги мразиш  ooooh!  

Да, така е. Важното е да си пич и звездите да ти говорят кой за какво се мисли и кого мрази. Нищо че съседите 20 години не ти говорят, то е защото са гадни. Sunglasses

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 00:23 от Анонимен

# 126
Къде в това ,че не ги познавам прочете , че не ми говорят. Това на кокошкарски спор заприлича.

Не им знам физиономиите/с малки изключения / , предполагам и те моята . И съм била дете, егади и разсъжденията  hahaha

# 127
Г Р А Д   В А Р Н А   1 8 8 7 год
Население - към 1881 год. - 25000 души
http://www.varna-bg.com/library/maps/map_varna1897.htm

План на Варна от 1923г

http://eria-bg.com/blog/wp-content/uploads/2012/12/varna1923.jpg

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 07:04 от adelinda

# 128
  • Varna
Еееех, ако можехме да си избираме и съседите, това щеше да бъде най - доброто място за живеена.
Докато съм жива няма да забравя какви съседи имах навремето. От такива като тях като малка съм се учила.
Направи майка ти сладкиш, баница. Отдели от тях и занесе на съседките. Те по същият начин. Дете да оставиш за малко или дори за повече-няма проблем. Цветята да ти полее или ако имаш коте да ти го обгрижва докато те няма....Е, това последното на онези времена беше доста рядко, но имахме и такива.
След време се опитвам да правя и аз същото. Обаче като занеса баницата на съседката, тя ме гледа като отровена, едно благодаря не казва. После и чинията не мога да си прибера  Laughing Трябва да ходя да я искам....И тВа що.....не мога да си го обясня newsm78....сигурно защото си заминаха онези предишните хора......Не са били варненци студени, не са били....

Извинявам се за офф-а. Не искам да се караме момичета. Praynig Една шепа народ сме. То скоро и тази шепа ще иде на май.....а си. А на това място където живея, живеехме не само българи а хора от три националности още и с различна религия, но се разбирахме чудесно.

Добро утро! Hug  bouquet

# 129
  • Куциндрел
Нормално е провинциалистите (селяните) и пришълците да ги дразнят варненци. Mr. Green
В София не е така, защото всички са от някъде. Но във Варна все още има доста кореняци варненци.
Не мога да разбера, защо Чек чак снимка снима на момата, на която не й е ясно какво има в центъра на Варна?!? Ми да направи една обиколка и да види къде живеят кореняците.
Това, човек да си изхвърля буклука от балкона, едно време го нямаше в центъра на Варна, сега не знам как е.
В София видях това чудо - боклук през балкона. Mr. Green

# 130
Хе-хе пак я докарахте до местни и пришълци.. Само да вметна, че кореняците някак си нямат нищо против да работят във фирмите и да получават заплата от пришълците  Mr. Green

Относно съседите - има стара поговорка, че купувайки си имот си купуваш и съседи. В нашия блок се живее точно така, по всяко време можеш да оставиш детето при съседите (стига да са си вкъщи  Crazy), лятото си правехме и барбекюта в задния двор, зимата за празници се събираме с няколко семейства, познаваме се всички и никой никого не подминава. Е имаме си и двама темерута, но и те омекват с времето  Twisted Evil
В момента блокът е позанемарен, но ще се коригираме напролет, събираме парите за ремонта, че за 7 год партерния етаж е за освежаване.

Но пък редовно си патим от недоброжелатели - това да нарисуват със спрей входната врата, да намажат звънците с грес и да запалят ключовете за осветлението .. е ей така за добър ден.

Сеса, боклук през балкона - книга мога да напиша за него ... Живеехме на Мир в блока на Медицината, във входа само лекари, мед. сестри и ние квартиранти. Все едни домати и хляб и манджи летяха през балкона Sick и не бяха от нас.

# 131
Нормално е провинциалистите (селяните) и пришълците да ги дразнят варненци. Mr. Green
В София не е така, защото всички са от някъде. Но във Варна все още има доста кореняци варненци.
Не мога да разбера, защо Чек чак снимка снима на момата, на която не й е ясно какво има в центъра на Варна?!? Ми да направи една обиколка и да види къде живеят кореняците.
Това, човек да си изхвърля буклука от балкона, едно време го нямаше в центъра на Варна, сега не знам как е.
В София видях това чудо - боклук през балкона. Mr. Green

newsm78

# 132
  • Куциндрел
На няколко метра до Узунови е ФК и морската, ама айде нема да спорим.

Да де. За какво да спорим?  newsm78 Има и къщи и блокове там. Да ти щракна снимка?

Щракни  Peace

Ох, отивам. 
Хайде влачи. Mr. Green

Скрит текст:

Само дето снимките вече ги няма. Whistling

# 133
Може ли да ми преведеш изречението което съм копирала в червено ?
Пишете разбираемо , че 10 пъти го прочетох и пак нищо неразбрах .

# 134
  • Куциндрел
Може ли да ми преведеш изречението което съм копирала в червено ?
Пишете разбираемо , че 10 пъти го прочетох и пак нищо неразбрах .
Не, не мога.

Общи условия

Активация на акаунт