Идеалното място за живеене във Варна?

• 143 099
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 150
  • най-шареното място
Има нещо, което само Младост може да ти предложи едновременно - 1) площадки и места за разходки и 2) парно и топла вода.
Разбира се има локално парно, има места за разходка и в близост до Морската градина. Площадки има и до Чаталджа, но накуп - не.

Или търсете пломби, които си имат също минуси, или уреден панел. Има свестни входове.

Новото строителство е по-добро, но разпределенията напоследък са ужас.
Левски над булеварда не е лоша идея също - къщи тип блок и нови коооперации.

Успех!
ПП Ако бях пуснала темата, задаължително щях да пиша на модератор за предходното мнение /№148/.

# 151
  • Варна

Аз съм в ново строителство и разпределенията са си съвсем нормални. Виждала съм нови апартаменти със скосове и миниатюрни тераски, колкото за декор, но да се обобщава - не ми е идвало наум.

# 152
  • най-шареното място
Звезди в очите, имах предвид, че при ново строителство особено трябва да внимаваш за разпределението. Има невероятни недомислици покрай бума на строителство. Скосяванията на стените, за които напомня Киса, са друго нещо, но то някакси само се набива. А разпределението понякога се омаловажава при оглед.

# 153
  • Варна
Всеки си има своето идеално място, не е задължително едно място да е идеално за всички Peace

ами кажете си вашите критерии-от какво сте доволни,от какво не във вашето местоположение,за да сравним ние търсещите жилище по какво да се ръководим

Казах ги

# 154
  • по морето
Има нещо, което само Младост може да ти предложи едновременно - 1) площадки и места за разходки и 2) парно и топла вода.
Разбира се има локално парно, има места за разходка и в близост до Морската градина. Площадки има и до Чаталджа, но накуп - не.

Или търсете пломби, които си имат също минуси, или уреден панел. Има свестни входове.

Левски над булеварда не е лоша идея също - къщи тип блок и нови коооперации.

Успех!
ПП Ако бях пуснала темата, задаължително щях да пиша на модератор за предходното мнение /№148/.
В Трошево имаше парно още през 70-те години, а и парното отдавна не е екстра, топлофикация май трябва да се избягва, проблеми със съседи които не искат да плащат, откачане на радиатори и т.н.

Критерии за жилище в рамките на града за семейство с малки деца - малка тиха сграда, коли да не могат да паркират пред входа, детска количка да минава спокойно, защото масово количките не се движат по тротоарите заради спрелите по тротоарите идиоти, гараж (не паркомясто), асансьор задължително (дори и три етажа да са), района да не е от районите във Варна с проблеми с ток, вода, канализация и т.н. , зелени площи, уч-ще, детска градина, ясла, детска кухня, супермаркет, химическо, аптека, лекар, зъболекар, банка, шивач, куриерски услуги, плащане на сметки, ако завее зимата и не мога да изкарам колата от гаража да съм на пешеходна дистанция за най-необходимите неща. Въздуха не го коментирам защото в града навсякъде е отвратителен. Ако някои нещо се сети да допълва.

# 155
  • Варна
Аман с тези детски площадки, детски кухни и тем подобни. Децата порастват бързо и после тези удобства къде да си ги заврем?

# 156
  • по морето
Извън града, в къща, както и ще направя само още малко да пораснат.

# 157
  • Варна
Аман с тези детски площадки, детски кухни и тем подобни. Децата порастват бързо и после тези удобства къде да си ги заврем?

Никога не е късно за още едно.  Grinning А и като знам колко е обичайна практиката едно жилище да се използва от няколко поколения, разсъжденията ти ми се струват неоснователни.
Пък дори и на 30 да съм, без деца, хиляди пъти предпочитам около домът ми да е пълно с детски площадки, от колкото с каквото и да е друго нещо.

# 158
Аз живея във Владиславово от близо 15 г. От пришълците съм Wink
Живеем в панелка до общината. На мен много си ми харесва даже. Детската градина ми беше зад блока, сега и училището е там. Децата си ходят на училище сами, тъй като не им се налага да пресичат улици с коли. През почивните дни ги пускам да играят, пак сами /на 7 и 10 са/. Детски площадки и зелени площи има колкото ти душа иска. Преди време тук е имало чифлици и сега от тях са останали плодни дръвчета /круши, ябълки, сливи, кайсии/, които децата редовно ухажват Party Недалеч от блока ни започва Владиславовската гора - много е красиво, има изворчета, полянки с минзухари /веднъж през есента попаднах на една такава полилавяла от минзухари - вълшебство!/ пеят птички - пълна идилия! Нощно време пеят славейчета, чуват се и бухали Heart Eyes
Ветровито е доста, но лятото е толкова приятно! Разликата в температурите е поне 5 градуса. В центъра е задушно, тежко и влажно, а в нашата махала свежичко и с ветрец!
С кола при слаб трафик ни отнема 15 минути да стигнем до центъра, в натоварен трафик - 25 минути. Иначе, има автобуси да всички краища на града, като най-дълго се пътува с №14 /засичала съм - един епизод от "Даунтън" си го изглеждах спокойно Joy/. Но предимството е, че се качваш от трета-четвърта спирка и винаги има места в автобуса.
Наблизо има Кауфланд, Пикадили, Метро, Джъмбо. Имаме си поликлиника, пазар, библиотека... Честно казано, нищо не ни липсва!
На несемейни хора сигурно би им било скучно - нямаме модерни забавления. Но за семейство с деца е супер!
Споменах ли, че има мнооооого свободни места на паркингът пред нас Twisted Evil
От друга страна, работя в центъра на Варна и ми е все по-трудно да разбера хората, които се натискат да живеят там - мен ме хваща клаустрофобия! Мръсно, спарено, тясно, като вървиш през Гръцката махала се носи миризма на котешка урина Sick Непонятно ми е как някой може да иска да живее там! Но, както вече писаха момичетата преди мен, зависи кой какво търси!

# 159
Владиславово е много хубаво, да.  Mr. Green

# 160
# 161
  • Варна
Владиславово е много хубаво, да.  Mr. Green
Mr. Green

Аз смятам да си накупя апартаменти в близост до центъра и да ги давам под наем. Flutter
Докато в този момент си копая в градинката в близко село. Mr. Green

# 162
Всъщност нямам кой знае колко против  провинциалистите , а ме дразни това , че тук и 20 години да живеят си остават със същия манталитет и си живеят като на село .Без да спазват каквито и да е правила , ред и закони .Все са големи тарикати и все гледат да минат метър в много отношения .
Ок. ела в по големия град , работи , плащай си данъците и спазвай някакъв ред в битието си .. няма проблем.
Неможете да отречете , че варна се осра тотално откак се напълни с подобни индивиди.
Сега не ми излизайте с номера , че е пълна разруха щото някой общинари са крали.
Оаква се ситуацията и когато всеки гледа да мине метър, когато не си подържа нищо извън неговата кочина.

Ама, как обобщавате само!
До нашият офис живее индивид кореняк-варненец. Обитава многостаен апартамент, чиито сметки не е плащал от десетилетия - съответно няма ток и вода. Живее с едно куче. Смрадта, която се носи е неописуема. Да не казвам, че подир кученцето не чисти /естествено!/. Бабките-съседки също си изкарват марковите кученца и те така миличко и изискано се изакват на улицата, а дамите /също коренячки/ гордо и възвишено подминават нечистотиите на живинките. А, ако пробваш да им напомниш - уха, какви гърла отварят. Това, ще ме прощавате, на село няма да го видите. Там хората си чистят на животните, за които се грижат.
За проблемите на Варна са отговорни шепа нехайници, които са толкова оядени вече, че да му дожалее на човек за тях. Ако си платиш достатъчно на когото трябва, можеш да си правиш каквото си искаш. Даже и да си вдигнеш кооперация в Морската и да пише в документите "възстановителен комплекс". Що не?
Не са виновни хората, които са дошли от други градове и села. Другаде е проблемът...

# 163
Преди време ми се наложи да отида до последните блокове на Владиславово. Беше ранна пролет - простор, зеленина. Викам на мъжа ми - гледай, виж колко е различна хавата тук. Но много е далече, каквото и да си говорим.
Ние по- миналата година си търсихме жилище и бях подлудила брокерите  Laughing с хилядите ми изисквания. Надълго сме си говорили при многото ни срещи и огледи и наистина всеки си има неговите критерии за най-добро. 

Нека темата не отива в посока варнеци срещу новодошли, защото е направо смешно това. Един град е град, когато в него искат да се заселят хора от други места. Вижте какво става със старите окръжни градове.

# 164
Аз живея във Владиславово от близо 15 г. От пришълците съм Wink
Живеем в панелка до общината. На мен много си ми харесва даже. Детската градина ми беше зад блока, сега и училището е там. Децата си ходят на училище сами, тъй като не им се налага да пресичат улици с коли. През почивните дни ги пускам да играят, пак сами /на 7 и 10 са/. Детски площадки и зелени площи има колкото ти душа иска. Преди време тук е имало чифлици и сега от тях са останали плодни дръвчета /круши, ябълки, сливи, кайсии/, които децата редовно ухажват Party Недалеч от блока ни започва Владиславовската гора - много е красиво, има изворчета, полянки с минзухари /веднъж през есента попаднах на една такава полилавяла от минзухари - вълшебство!/ пеят птички - пълна идилия! Нощно време пеят славейчета, чуват се и бухали Heart Eyes
Ветровито е доста, но лятото е толкова приятно! Разликата в температурите е поне 5 градуса. В центъра е задушно, тежко и влажно, а в нашата махала свежичко и с ветрец!
С кола при слаб трафик ни отнема 15 минути да стигнем до центъра, в натоварен трафик - 25 минути. Иначе, има автобуси да всички краища на града, като най-дълго се пътува с №14 /засичала съм - един епизод от "Даунтън" си го изглеждах спокойно Joy/. Но предимството е, че се качваш от трета-четвърта спирка и винаги има места в автобуса.
Наблизо има Кауфланд, Пикадили, Метро, Джъмбо. Имаме си поликлиника, пазар, библиотека... Честно казано, нищо не ни липсва!
На несемейни хора сигурно би им било скучно - нямаме модерни забавления. Но за семейство с деца е супер!
Споменах ли, че има мнооооого свободни места на паркингът пред нас Twisted Evil
От друга страна, работя в центъра на Варна и ми е все по-трудно да разбера хората, които се натискат да живеят там - мен ме хваща клаустрофобия! Мръсно, спарено, тясно, като вървиш през Гръцката махала се носи миризма на котешка урина Sick Непонятно ми е как някой може да иска да живее там! Но, както вече писаха момичетата преди мен, зависи кой какво търси!

По описание май живея точно срещу теб, от другата страна на улицата Simple Smile)) И аз съм с двете ръце за Владиславово. Чудесен квартал с всички удобства.

Общи условия

Активация на акаунт