Идеалното място за живеене във Варна?

• 142 455
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 695
Гърците са циганите на европейския съюз и са "по-стока" от нас ,факт ! Ако бяха пример на подражание на много от бг. мъжете примерно , ние бг. жените щяхме да живеем по друг начин. Примерно колко жени има в Гърция да работят да си издържат семействата и колко мъже българи .!/не е въпрос /  Като плюем някой , добре е и да се обосновем  Wink

# 1 696
Всички мои колеги които работеха на гръцки кораби или под техен флаг,най вече кипърски заради беззаконието,реват, та гърците не плащат мила моя.А това, че имат история ги крепи,ние щото нямаме.
Гърците са били някога добри моряци,много отдавна,сега ги мързи обаче.Един грък капитан взима 10 000евро за 1 месец,та затова те си взимат българи,украинци да им плащат 2-3 000долара,и да ги бавят с плащанията,и да ги експлоатират.Баща ми е плавал при гърци, и от него знам какви лекета са.
Познавам Гърция, мисля добре, мога от първо лице да говоря,освен за туризъм за нищо не става нито те, нито държавата им.Никакъв сървис,в банка съм чакала час и половина за операция която отнема 15 минути.
Не ме кефят.Мудни са,и нагли.Всички са им длъжни,а за нас какво мнение, имат предполагам знаеш.

# 1 697
И много лъжливи.
 'Beware of Greeks Bearing Gifts'  Wink

# 1 698
Кипърци и гърци са 2 различни неща , и като държава и като манталитет . Все едно да кажеш българи и македонци са еднакви . Аз на гръцки кораб съм се качвала и парите редовно съм си вземала и лоша дума не съм чула и отношението отношение и още сме приятели и съм яла каквото си искам от кухнята.
Лъжат, ако могат да те прекарат те прекарват , но имат такова инфантило мислене , че ги усещаш докато си го помислят . Лошото е ,че закона си е на тяхна страна и нищо не може да се направи . Колко случаи има , за жени работещи там , разболее се тя или детето и , плащат всичко водят по болници и един лев не искат , даром. Посочи ми един българин ,който ще го направи . Тука защото няма работодатели които не плащат и трябва да ги съдиш да си вземеш парите  Wink Rolling Eyes

# 1 699
Ако наистина си работила на гръцки кораб, и си доволна,то си първата и единствена, или си била за кратко и не си била никога на друг кораб. Rolling Eyes
Гърците са гърци,парите са техни, корабите са под кипърски флаг, за да укриват данъци. Peace
Гърците за мен са мошеници,и  ще си останат. Wink

А колко се отплеснахме от темата...

# 1 700
Гръцки кораб , под гръцки флаг , глупости това , че били всички под кипърски и че съм единствената доволна . На друг не съм се качвала факт, на другите може и да е по-добре нямам база за сравнение . Сравнявам работодатели в бг. и там не само на кораби ,а и суша , разликата е огромна в тяхна полза.

# 1 701
Защо си във Варна тогава,ако си толкова очарована от гърците,ей тука са на един час,ходи им работи.
Аз се надявах циганите да се изнесат към Гърция,че ги наемат на работа там,ама то гледам и на българите им харесва. Laughing

# 1 702
Имам си къща , имам си работа/за сега/, тук ми е семейството , тук са ми приятелите , все неща които с пари не се купуват /освен къщата/. Обичам България , гони ме зверска носталгия и не мисля ,че трябва да давам обяснения. Корабния бизнес  само тук е привилегия, там е за хора на зор и/или без алтернатива. Хората искат да си се прибират при семействата или поне вечер в къщи/в квартирата. На суша има къде да се вземат същите пари , че и повече и то за 8 часа, не благодаря. Бих се върнала в промяна на условията . На кораб не искам да се качвам , на суша квартира като си платя , то все едно тук съм си на работа с огромната разлика , че съм си в нас. Корабите са за предпочитане , защото заплатата е чиста, но е до време .Лично не ти го препоръчвам цял живот да си по корабите, но ти си знаеш . В Гърция видях моряци ,цял живот пътуват малко на тиро риро дават. Трудно създават семейства с жени да ги чакат/както и тук/. Не че аз като съм на суша ми е по-добре дереджето де . Ако имат  работа на сушата няма да пътуват , да не изпадам в подробности за лични драми и страсти . Кой предпочита да си вижда жената и децата в най-добрия случаи веднъж седмично ми кажи само ?
Емигрантската я разбирам или се отива и се остава и се гради живот , или вече отдавна няма смисъл . Преди за година работа там си купуваха апартаменти тук , сега заплатите са малко по-високи .

# 1 703
Хайде върнете се към Варна, че много се разтеглихте нещо.  Crossing Arms Морето не е за всеки, ясно, Гърция и гърците също.  Sunglasses

# 1 704
  • Варна
На темата ви за наемите да се включа. За какви наеми говорите???? Изумена съм. Близка приятелка търси над 3 месеца тристаен, напълно обзаведен в център или широк център. Взеха до цветята Чаталджа за 700лв. и то съвсем случайно стана. Собствениците заминаха да живеят в София. Това беше преди няколко месеца, може би ноември.

# 1 705
На темата ви за наемите да се включа. За какви наеми говорите???? Изумена съм. Близка приятелка търси над 3 месеца тристаен, напълно обзаведен в център или широк център. Взеха до цветята Чаталджа за 700лв. и то съвсем случайно стана. Собствениците заминаха да живеят в София. Това беше преди няколко месеца, може би ноември.
По принцип Чаталджа пазара,жилищата са скъпи наемите високи,ама 700 ми се виждат доста освен да е лукс със смарт тв...
Тристаен, широк център и център, приличен вървят от 380-400 до към 600лева.

# 1 706
Говорят за малки жилища и не в центъра. Там е както казваш, но и цените на имотите са други.

# 1 707
  • Варна
Ами за тях не е проблем цената, но неможеха да намерят приличен. Тя беше бременна. Нямат смарт тв. Даже изобщо няма черна техника, но апартамента е страхотен наистина. Извикаха фирма да почисти и влезнаха. Но много търсиха с и без агенции.

# 1 708
Тристаен, широк център и център, приличен вървят от 380-400 до към 600лева.

За този, който сега продавам брокерите обещават на купувачите 400 евро наем. Мой приятел дава тристаен до ВИНС за 450 евро на един холандец. Но апартаментът наистина е много хубав и обзаведен със скъпи неща.  
Аз моя го давах две години за 600 лева, без да съм търсила. Една позната ме пита за нейни близки и го дадох, за което много съжалявам. В общи линии пораженията надвишаваха приходите.

# 1 709
600 лв , зимно тракия , тристаен лукс, моя роднина дава.

Общи условия

Активация на акаунт